HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Numan Kurtulmuş'tan transfer açıklaması

HAS Parti Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan'dan HAS Partiyle ilgili bütünleşme daveti aldığını açıkladı.

Numan Kurtulmuş'tan transfer açıklaması

ANKARA (ANKA) - HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kendisinin AKP'ye katılacağı iddiaları tartışılırken Başbakan Erdoğan ile biraraya geldi. Kurtulmuş, Erdoğan'ın bütünleşme için kendilerine teklifte bulunduğunu belirterek, "Kendisi 'konuyu partisinin MKYK'sına götüreceğini, bu süreçte yeni Türkiye'nin inşaası konusuna bir güç birliği ve birlikte mücadelenin uygun olacağını orada ifade edeceğini' söylediler" dedi.

[

](https://www.mynet.com/numan-bey-yanlis-yapti-vedalastim-110100640738)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edildi. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye AKP'li Yalçın Akdoğan ve Parti Genel Başkan Başdanışmanı Teoman Rıza Güneri de katıldı. Siyah makam arabasıyla Resmi Konuta gelen Kurtulmuş, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Başbakanlık Resmi Konuta geldiğini belirterek sözlerine başlayan Kurtulmuş, HAS Parti'nin yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemleriyle ve uslübuyla ortaya koymuş olduğu programıyla ve süreçlere olan katkılarıyla Türk siyasetinde önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti.

HAS Parti'nin söylemlerinin Türkiye'nin siyaset çevreleri ve bütün siyasi partileri tarafından ilgiyle izlendiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanızın HAS Parti'nin AK Parti'nin

bütünleşmesi konusundaki tekliflerine davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Bu çerçevede kendisi konuyu partisinin MKYK'sına götüreceğini bu süreçte yeni "Türkiye'nin inşaası konusuna bir güç birliği ve birlikte mücadelenin uygun olacağını' orada ifade edeceğini söylediler" dedi.

-RESMEN BUGÜN BU ANLAMDA BİZE BİR TEKLİF VE ÇAĞRI YAPILMIŞTIR-

Kendisinin de daveti partinin Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğini belirten Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Resmen bugün bu anlamda bize bir teklif ve çağrı yapılmıştır. Bizde bu konuyla ilgili görüşlerimizi partimizin ilgili kurulları kararlarını verdikçe kamuoyu ile paylaşacağız. Bir kez daha şunu söylemek isterim ki bizim derdimiz; Numan Kurtulmuş ve HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiç birimizin bir makam ve mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da tüm Türkiye biliyor. Ancak yeni Türkiye'nin inşaası için bizimde baştan beri söylediğimiz ilkeler ve prensipler çerçevesinde bir güç birliği, bir bütünleşme imkanı olabilir mi bunları müzakere edeceğiz. Ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuyla bütün milletimizle paylaşacağız."

Kurtulmuş, bir gazetecinin "HAS Parti içinde AKP ile birleşme konusunda görüşlerin ve eğilimlerin olup olmadığı" sorusunu yanıtsız bıraktı. Erdoğan-Kurtulmuş görüşmesinin devam ettiği sırada Başbakanlık Resmi Konuta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan geldi. Fidan ve Yılmaz'ın Erdoğan ile ayrı ayrı görüşecekleri öğrenildi.

[**Recep Tayyip Erdoğan'ın Numan Kurtulmuş'a yönelik bütünleşme çağrısına yorumunuz nedir?

**](https://www.mynet.com/cevaplar/recep-tayyip-erdoganin-numan-kurtulmusa-yonelik-butunlesme-cagrisina-yorumunuz-nedir/6185494)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler