HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen Huzur toplantısında şok sözler sarf eden Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı.

O okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı

Dün Erzurum Lisesi Konferans Salonunda Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Huzur Toplantısı'nda söz alan ve "Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin" şeklinde görüş belirterek tepkileri üzerine çeken Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı.

[

****](https://www.mynet.com/vatana-millete-zararli-cocuklar-yurumeden-110100616857)

Konuyla ilgili Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“20 Şubat 2012 tarihinde saat 14.00’de ilimiz Yakutiye ilçesinde, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünce Huzur Toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantıya diğer okul müdürleri ile birlikte Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın’da iştirak etmiş olup; toplantı sırasında söz alarak yapmış olduğu açıklamalar basına yansımıştır. Söz konusu haberle ilgili bilgi sahibi olunur olunmaz olayla ilgili Müdürlüğümüzce inceleme yapmak üzere Eğitim Denetmeni görevlendirilmiştir.”

OKUL MÜDÜRÜ AYDIN’IN KONUŞMASI:

Huzur Toplantısında söz alan Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, Yeğenağa Mahallesi'nde bulunan okulunun öğrencilerinin döner bıçağıyla dahi kavga ettiğini gördüğünü söyleyerek, "Çocuklar bir defa genellikle hırsız. Bunun yanında çocuklara devamlı 'Anneniz yoğurt mayalıyor mu' diye sorarım. 'Evet, mayalıyor' diyorlar. Bir kere yoğurt bozuksa, mayası bozuktur. Aile ne ise, çocuğu odur. Bulunduğum çevreyi sokak sokak dolaştım. O kadar kullanılmayan ev var ki. Çocuklar köpek bakıyor. Orada soba yakmış oturuyorlar. Yetkililere eski ve boş evlerin yıkılmasını söyledim. Analar ne kadar kültürlü olursa, yetişecek nesil o kadar kültürlüdür. İngiltere'de okullarda şiddetin dozunu ayarlamak için bir takım tartışmalar yapılıyor. Arjantin ya da Brezilya'da emniyette, suçlu çocuklara 'nasıl bir şiddet uygulayalım' diye tartışılıyor. Ben bunu bizzat okudum, kafadan atmıyorum. En önemli tespitim, suça meyilli çocukların yüzde 90'ının ailelerinin geçimi sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılanıyor. Yıllar önce Brezilya'da sokak çocuklarını yok etmek için bir örgüt kurulmuştu. Kusura bakmayın, belki biraz anormal gelebilir ama ben şunu istiyorum: Tıp bu kadar gelişti yüz nakli yapılıyor. Emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin"

[O okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı](https://www.mynet.com/videolu-haberler "O okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler