HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Obama'nın doğum belgesi sahte'

Kendisini 'Amerika'nın en sert şerifi' diye adlandıran Arizona Maricopa şerifi Başkan Barack Obama'nın doğum belgesinin sahte olabileceğini söyledi.

'Obama'nın doğum belgesi sahte'

Kendisini "Amerika'nın en sert şerifi" diye adlandıran Arizona Maricopa şerifi Başkan Barack Obama'nın doğum belgesinin sahte olabileceğini söyledi.

Şerif Joe Arpaio, emrindeki araştırmacıların doğum belgesinin sahte olabileceğine dair "muhtemel bir sebep" tespit ettiklerini ileri sürdü.

Göçmenlik konusunda sert tutumuyla bilinen Şerif Arpaio hakkında Adalet Bakanlığı tarafından "etnik ayrımcılık" iddiasıyla soruşturma yürütülüyor.

ABD Adalet Bakanlığı Şerif Arpaio ve ekibinin Latin Amerika kökenlilere sürekli ayrımcılık yaptığını ileri sürüyor.

Maricopa şerifliği için yakında yeniden seçime girecek olan Joe Arpaio'ya bağlı yolsuzluk bürosunun faaliyetleri hakkında açılan ayrı bir soruşturma da devam ediyor.

Çay Partisi'nin talebi üzerine

79 yaşındaki Şerif Arpaio Başkan Obama'nın doğum belgesinin elektronik kopyası üzerinde yapılan analizlerin, orijinalliği konusunda kuvvetli kuşkular doğurduğunu söyledi.

Arpaio "Sunulan ve araştırılan kanıtlara dayanak sizlere gönül rahatlığı ile bu belgelerin gerçek olduğunu söyleyemem" diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araştırmacılarım doğum belgesinin uzun versiyonunun elektronik olarak hazırlanmış olduğu, Beyaz Saray'ın iddia ettiği gibi kağıt üzerindeki belgenin kopyası olmadığı kanaatine vardılar"

Beyaz Saray geçen yıl Nisan ayında Amerikan topraklarında doğmamış olduğu söylentileri üzerine Başkan Barack Obama'nın detaylı doğum belgesini kamuoyuna sunmuşlardı.

Babası Kenyalı olan Başkan Obama, ABD topraklarında doğmamış olsa, başkanlığa seçilmesi mümkün olmayacaktı.

Belgenin yayınlanması başkanın doğum yeri konusunda kuşku dile getiren bir kesimin iddialarından vazgeçmesini sağlamışti.

Ancak Şerif Arpaio Arizona Çay Partisi mensuplarından gelen talepler üzerine geçen yıl bir soruşturma başlattığını söyledi.

Şerif'e göre araştırmacılar Obama'nın doğum belgesinin elektronik kopyasını gerçek bir başka doğum belgesiyle karşılaştırdılar ve "şüphe ihtimali" buldular.

Ama Şerif Arpaio iddialarını çok ileri götürmeyerek "Bu soruşturmadan hiç bir şey çıkmasa bile Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına aday olan insanlar hakkında daha iyi bir sabıka soruşturması ve daha dikkatli bir inceleme yapılması gereğini öğrenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Şerif Arpaio'nun bu iddiaları yaklaşan şeriflik seçimleri öncesinde kendisi hakkındaki yasal soruşturmalardan dikkati uzaklaştırmak için gündeme getirdiğini söyleyenler de var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler