HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Org. Özel ve komutanlar Hakkari’ye gitti

Hakkari’de 24 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet Komutanları bölgeye gitti.

Org. Özel ve komutanlar Hakkari’ye gitti
PKK terör örgütü, Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde saldırılar düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı.
[** **](https://www.mynet.com/yuksekova-ve-cukurcada-24-asker-sehit-110100597716)
Ülkeyi yasa boğan bu saldırıların ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet Komutanları bölgeye gitti.
Bitlis'in Güroymak ilçesinde dün düzenlenen mayınlı saldırıda ise 5 polis şehit olmuştu. Saldırıda 1’i çocuk 3 sivil de hayatını kaybetmişti.
**BAKANLARDAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI**
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu saldırıyı değerlendirmek üzere biraraya geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısının ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.
Erdoğan'ın ardından, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Başbakanlık Merkez Bina'ya geldiler.

**HAVA OPERASYONUNDAN SONRA VURDULAR**
Hakkari'de PKK ilk kez eşzamanlı olarak birkaç hedefi vurdu. Ancak saldırının dün gece yapılan hava operasyonundan sonra gerçekleşmesi de dikkati çekti.
Hakkari ile İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nde dün gece yoğun hava hareketliliği yaşandı. Hakkari ve Şemdinli'nin Derecik Beldesi'den geçen uçaklar, Irak sınırına doğru gitti.
Saat 20.30'da Hakkari ile Şemdinli ilçesi'nin Derecik Beldesi semalarında peş peşe geçen uçakların, Irak sınırına doğru gittikleri görüldü.
Ancak uçakların bölgeye yönelik yoğun operasyonunun ardından gece yarısı teröristler, Çukurca ve Yüksekova'da eş zamanlı olarak birçok hedefi vurdu.
**4 GÜN ÖNCE GÜL ORADAYDI**
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birkaç gün önce 24 askerin şehit verildiği Hakkari’ye ziyarette bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin de yaralandığı Hakkari'yi 14 Ekim’de ziyaret etmişti.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/cumhurbaskani-guneydogu-anadoluda-cumhurbaskani-gul-kamuflaj-giydi/8795/225802/sayfa/1/)
[** **](https://www.mynet.com/sinir-otesi-operasyon-basladi-110100597725)
Askerlere moral veren Cumhurbaşkanı Gül, geceyi de Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda geçirmişti.
Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Çukurca 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’na da giden Gül, Sancak Verme Töreni’ne katılmıştı.
Abdullah Gül, Hakkari’nin ardından Şırnak’a giderek incelemelerde bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Gül’e gezisi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de eşlik etmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler