HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öyle bir yaz yağmuru geliyor ki...

Sıcak ve bunaltıcı havaya kısa bir süre de olsa mola verilecek. Perşembe etkili olacak yağışlı hava, 8 dereceye kadar serinlemeye neden olacak.

Öyle bir yaz yağmuru geliyor ki...

Meteorolojik tahminler Perşembe günü İstanbul'da görülecek yağışın kısa ama çok etkili olacağını öngörüyor.

Güncellenen meteorolojik tahminlere göre beklenen yağışın yoğunluğu katlanarak arttı. Buna göre perşembe günü öğle saatlerinde İstanbul'a ulaşması beklenen yağış akşam saatlerine doğru kenti terkedecek ancak bu sürede çok etkili olacak..

Öngörülere göre İstanbul'da 11 Ağustos Perşembe günü metrekareye 30 mm üzerinde yağış düşecek, bazı tahminlere göre İstanbul'un merkez ilçelerinde bu rakam 50 mm ye yaklaşabilir.

Yağışın etkili olduğu bu saatlerde bir başka beklentide çok kuvvetli karayil rügarı. Karadenizde ve İstanbul'da fırtına şeklinde esmesi beklenen karayelin kuvvetinin 7 ye ulaşması yani saatteki hızının 60 kilometrenin üzerinde ölçülebileceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK DÜŞECEK

Türkiye uzun bir aradan sonra yağışlarla serinleyecek. Perşembe günü Trakya üzerinden giriş yapacak yağışlı hava Marmara'yı 7-8, Ege ve Batı Karadeniz'i de 5-6 derece birden serinletecek.

İstanbul, Salı ve Çarşamba günü 31 derece olacak. Perşembe günü gelecek yağışla 24-25 dereceye inecek. Perşembe günü karayelin hızı 45-55 km’ye çıkacak. Sıcaklık 20 derece civarında hissedilecek. Yağış cuma günü de hafif olarak devam edebilir. Hafta sonu ise sıcaklık 2-3 derece artacak.

Ankara’da hava 34 derece. Perşembe akşamı yağış geliyor. Cuma günü hava 6 derece serinleyecek.

İzmir'de salı-çarşamba hava sıcak ve bunaltıcı, sıcaklık 34-35 derece. Perşembe günü kuvvetli rüzgarla sıcaklık 27 dereceye inecek. Hava bulutlanacak ancak yağış beklenmiyor.

Kıyı Ege'de kuvvetli rüzgar, Çeşme-Bodrum açıklarında ise fırtına bekleniyor. Rüzgarın hızı açıklarda saatte 60 km'yi geçecek.

BÖLGELER Marmara Bölgesi’nde 30-32 derece olan sıcaklık Perşembe günü gelecek yağışlarla 24-25 dereceye düşecek.

İç Anadolu Bölgesi 3 derece ısınıyor. Çarşamba günü 35-36 derece olacak hava sıcaklığı, cuma günü 6 derece düşecek

Ege Bölgesi’nde 2 gün hava sıcak ve bunaltıcı olacak. Perşembe günü Ege de 5-6 derece serinleyecek. Çeşme ve Bodrum'da rüzgar kuvvetlenecek.

Akdeniz Bölgesi’nde nem ve sıcaklık yüksek. Antalya ve Adana gölgede 34 derece olacak.

Güneydoğu Bölgesi’nde sıcaklık 39-42 derece arasında olacak. Bölgede cuma günü 2 derece düşüş var.

Doğu Anadolu'da sıcaklık perşembeye kadar 3-4 derece artacak. Yarın Kars-Ardahan ve Van-Hakkari arası yağışlı. Cuma günü sıcaklık 2 derece düşecek.

Karadeniz Bölgesi’nde Bolu 31, Samsun 29 derece. Perşembe günü Bolu-Kastamonu arasında kuvvetli yağışla birlikte sıcaklık 5-6 derece düşecek. Cuma günü yağış Karadeniz geneline yayılacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler