HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patlamayla ilgili 2 gözaltı

Ankara'da patlamanın meydana geldiği yerde eylem yapan genç kıza polis müdahale etti.

Patlamayla ilgili 2 gözaltı

Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından 2 kişi gözaltına alındı.

[**

**](https://www.mynet.com/istihbarat-birimleri-uyarmisti-110100592946)

[

****](https://www.mynet.com/gulden-kizilaydaki-patlamaya-ilk-yorum-110100592949 )

Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından genç bir kız slogan atarak polise direndi.

Yere yatarak "Kahrolsun faşizm" sloganları atan genç kız, bombanın patlatılmasını destekler nitelikte sözler sarf ederken, çevredeki bazı vatandaşlar da eylemciye tepki gösterdi. Polis, genç kızı olay yerinden uzaklaştırarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürdü.

TRAŞ OLUP TRENE BİNECEKTİ

Patlamanın ardından polis ekiplerinin araştırmaları sürerken, Ankara Garı’nda sakal tıraşı olup, üzerini değiştirdikten sonra kentten ayrılmaya hazırlanan bir şüpheli gözaltına alındı.

Olaydan yarım saat sonra görgü tanıklarının ifadesine göre telaşlı bir şekilde gara gelen bir kişi, sakal tıraşı olduktan sonra tuvalette üstündeki kıyafetleri değiştirmeye başladı. Şüpheli, kendisini takip eden polis ekipleri tarafından bu sırada gözaltına alındı. Tunceli’ye gitmeye hazırlandığı belirlenen şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin, ’terör eylemlerine katılmak’ ve ’dolandırıcılık’ suçlarından poliste kaydı bulunduğu öğrenildi. Böylece olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 2’ye çıktı.
PARÇA TESİRLİ BOMBA

Bu arada patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı belirtildi. Bir Emniyet yetkilisi, bombanın park halindeki bir aracın içine konulduğunu ve yakınlarda bulunan şüphelilerce manuel olarak patlatıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi.

[Patlamayla ilgili 2 gözaltı](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Patlamayla ilgili 2 gözaltı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI** Patlamanın dehşet anlarını görgü tanıkları anlattı. Görgü tanığı Mehmet Şakir Ünaldı, patlamanın, yöneticisi olduğu apartmanın hemen önünde meydana geldiğini belirterek, "Çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Apartmanın bütün camları kırıldı, hemen kendimizi dışarıya attık. Ortalık savaş alanı gibiydi. Yerde bir sürü yaralı vardı, araçlar yanıyordu. Bu arada yerde yatan yaralıları kurtarmaya başladık. Bacağı kopanlar, ağır yaralı olanlar vardı. Onları kucaklayarak olay yerinden uzaklaştırdık. Çankaya Emniyet Müdürülğü’nde görevli polisler de yardımımıza geldi. İtfaiye ve ambulans çok geç geldi, yaralılar yerde dakikalarca bekledi. Benim aracım da dahil olmak üzere çok sayıda araç yandı" dedi. Diğer görgü tanıkları da çok büyük bir patlamanın olduğunu, bu sırada araçlarda yangın çıkarak sokağın adeta savaş alanına döndüğünü belirtti. Öte yandan patlamada yaralanların çoğunun, sokak üzerinde bulunan işyerlerinde çalışanların olduğu belirlendi.
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler