Pervin Buldan Haberleri Ve Son Dakika Pervin Buldan Haberleri

Pervin Buldan Haberleri Ve Son Dakika Pervin Buldan Haberleri

6 Kasım 1967 Hakkari doğumlu Pervin Buldan, siyasetçidir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamlamasının ardından bir süre Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yaptı. 1987’de Savaş Buldan ile evlendi. Eşi 2 Haziran 1994’te kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı ve 2 gün sonra öldürüldü. Eşini kaybettikten sonra Cumartesi Anneleri’ne katıldı ve 4 yıl boyunca Taksim’deki Galatasaray Liesi önündeki eylemlere katıldı. Bu sırada HADEP’de görev almaya başladı ve 99 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 2002 genel seçimlerinde de DEHAP’tan milletvekili oldu. 2007’de Iğdır’dan bağımsız milletvekili adayı oldu ve Meclis’e girip Demokratik Toplum Partisi (DTP) grubuna katıldı. 2011’de yine bağımsız aday olarak girdiği seçimde milletvekilliğine seçildi. 5 Temmuz 2011 tarihinde Barış ve Demokrasi Partisi grup başkanvekili oldu. Daha sonra 11 Şubat 2018 tarihinde de HDP’nin Eş Genel Başkanı oldu.

Pervin Buldan Haberleri

Pervin Buldan ve Mithat Sancar canlı yayında duyurdu! Yeniden aday olmayacaklar

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, katıldıkları canlı yayında partilerinin olağanüstü kongresinde aday olmayacaklarını açıkladı.

Haber 04-06-2023 21:51

HDP'li Pervin Buldan'dan Ümit Özdağ'a sert sözler: Irkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan tepki geldi. Diyarbakır'da konuşan Buldan, "Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz. Bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun topluma vermiş olduğu sözlerdir, daha önce yapmış olduğu açıklamalardır." ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-2023 16:15

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kocaeli'de konuştu:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Parlamento seçimleri çok önemli. Biz Türkiye genelinde 100 milletvekili hedefledik. Bu 100 milletvekili, sizlerin temsilcisi olarak parlamentoya girecek ve anahtar rol üstlenecek." dedi.

Yurthaber 03-05-2023 07:52

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı! Çok konuşulacak maddeler... 'Askeri operasyonlara son vereceğiz'

Son dönemin en çok konuşulan partilerinden biri olan HDP, seçime Yeşil Sol Parti olarak girecek. Partinin seçim bildirgesi de belli oldu. Yeşil Sol Parti 2023 Seçim Bildirgesi içerisinde dikkat çeken maddeler var. Suriye ve Irak'a yönelik yapılan askeri operasyonlara son verilmesi, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesinin sağlanması bunlardan biri...

Haber 30-03-2023 14:46

Son dakika | Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs kararını açıkladı! HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağız

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olarak Millet İttifakı'nın adayı gösterilmesinin ardından Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aday çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifakın seçimler için aldığı kararı açıkladı.

Haber 22-03-2023 11:48

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan tepki çeken sözler! Terörist elebaşı Öcalan için sayın dedi, AK Partili isimden yanıt geldi

Dün İstanbul'un Yenikapı semtinde gerçekleşen Nevruz kutlamasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "sayın" ifadesini kullandı ve tecridin kaldırılmasını istedi. Bitiminde arbede yaşanan ve 224 kişinin gözaltına alındığı etkinlikte Buldan'ın sözlerine AK Parti'den tepki geldi.

Haber 20-03-2023 09:50

SON DAKİKA | HDP'den dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu çıkışı! 'Bir kez daha değerlendireceğiz'

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandığını anımsatan Buldan, "Bizim derdimiz basit hesaplar değil politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz" dedi. Buldan ayrıca Kılıçdaroğlu'nu arayarak tebrik etti.

Haber 07-03-2023 16:15

Pervin Buldan'dan Meral Akşener açıklaması! 'Bu iktidarın gitmesi için üzerimize düşeni yaparız'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hatay Defne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün yaptığı açıklamalardan sonra siyaset gündeminin depremi gölgelemesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Buldan, "AK Parti-MHP iktidarının gitmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-2023 15:52

HDP'den ‘cumhurbaşkanı adayı’ açıklaması: Şubat'ın ilk haftası açıklayabiliriz!

HDP’nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakından cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanı adaylarını, şubatın ilk haftası kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Haber 01-02-2023 15:02

Çay içme atışmasından sonra 'kumpanyacılar' gerginliği! Akşener'i Kürt düşmanlığı ile suçlayan Buldan'a İYİ Parti'den sert sözler: Her sıkışan parti liderinin...

AK Parti'nin HDP ziyaretinin yankıları sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, söz konusu ziyarete ilişkin "Karşınızda 'Açılımcılar Kumpanyası', yeniden seyircisiyle buluşuyor" yorumunu yapmış, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Akşener'i bu sözleri nedeniyle "Kürt düşmanlığı" ile suçlamıştı. Karşılıklı sert sözlere son olarak İYİ Parti'den Buldan'a gelen sert yanıt eklendi.

Haber 12-11-2022 10:00

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Batman'da Halk Buluşmasına katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Batman'da "Halk Buluşması"na katıldı

Yurthaber 06-10-2022 16:05

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Adıyaman'da Halk Buluşmasına katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Adıyaman'da "Halk Buluşması"na katıldı

Yurthaber 26-09-2022 21:30

Emek ve Özgürlük İttifakı kuruluşunu İstanbul'da ilan etti

İttifak, HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonundan oluşuyor

Yurthaber 24-09-2022 20:45

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'da düzenlenen mitinge katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'da düzenlenen mitinge katıldı

Yurthaber 01-09-2022 20:03

HDP eş genel başkanları belli oldu! Buldan ve Sancar başkanlığa seçildi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5. Olağan Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanlığa, Pervin Buldan ve Mithat Sancar seçildi.

Haber 03-07-2022 17:21

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Mersin'de partisinin dayanışma yemeğine katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Mersin'de partisinin dayanışma yemeğine katıldı

Yurthaber 02-06-2022 01:10

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Gaziantep kongresinde konuştu:

"(Rusya-Ukrayna savaşı) Bu savaş, halkların tercihi olan bir savaş asla değildir. Savaşların kaybedeni her zaman mazlum halklar olmuştur"

Yurthaber 06-03-2022 14:50

Son dakika: HDP'li Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

Son dakika haberine göre, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Pervin Buldan hakkındaki soruşturmanın, HDP İzmir İl Başkanlığına düzenlenen ve Deniz Poyraz’ın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili dava sırasında, mahkeme heyetine yönelik hakaret içerikli söz ve davranışları nedeniyle başlatıldığı duyuruldu.

Haber 29-12-2021 22:32

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekili Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekili Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı

Yurthaber 29-12-2021 21:52

Son Dakika: Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Kılıçdaroğlu, "Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeliyiz; oturmalıyız ve konuşmalıyız. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise "Türkiye'nin yeni bir yönetime ve yeni bir anlayışa ihtiyacı var. Bu da bir erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye’nin gündemine gelecektir" dedi.

Haber 28-12-2021 15:30

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'a ziyaret

Yurthaber 28-12-2021 11:48

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na ziyaret

HDP Eş Genel Başkanları Sancar ve Buldan'dan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'na ziyaret

Yurthaber 27-12-2021 18:59

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan erken seçim çağrısı! Artık kaybedecek zamanımız kalmadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kaybedecek zamanlarının kalmadığını belirterek, erken seçim çağrısı yaptı. Buldan açıklamasında, "Seçim sürecine Türkiye bu tarih itibarıyla artık girmiş bulunmakta. Çağrımız her zaman olduğu gibi elbette bir erken seçim çağrısıdır." ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-2021 17:24

2022 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: - "Meclis, bu konuda inisiyatif almalıdır; erken seçim kararı, bir an önce bu Meclis'ten çıkarılmalıdır. Bütün muhalefet partilerine çağrımızı yineliyoruz: Erken seçim önergesini gecikmeden buraya hep birlikte getirelim" - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: - "İktidarın her ne kadar uykuları kaçsa da ülke artık bir seçim sürecine girmiştir. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Politikanıza güveniyorsanız, cesaretiniz varsa buyurun sandığı hemen getirin, halk kararını versin. Seçim koşulları çoktan oluşmuştur"

Haber 06-12-2021 19:32

HDP'li Pervin Buldan'dan dolar yorumu: Bu 12, AK Parti'nin ilk seçimlerdeki alacağı oy oranıdır

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomide yaşanan gelişmelere değinen Buldan, "Büyük düşünür, büyük ekonomi yazarı dün yine söz etti, konuştu. Batırdığı ekonomiyi her zamanki gibi yine dış güçlere bağladı. Dolar yine fırladı." dedi. Dolar kurundaki artışa değinen Buldan, "Bugün kur 12'yi de geçti. Bu nedir biliyor musunuz? Bu 12, AK Parti'nin ilk seçimlerdeki alacağı oy oranıdır" açıklamasında bulundu.

Haber 23-11-2021 15:43

HDP'li 13 milletvekilinin fezlekesi TBMM'de

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 13 milletvekili hakkındaki 16 yeni dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haber 23-11-2021 11:16

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kadın Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

"Kadın mücadelesi, kadın muhalefeti, bu ülkenin iktidarını ve geleceğini belirleyecek olan güçtür"

Yurthaber 10-11-2021 12:01

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Tekirdağ mitinginde konuştu:

"HDP'nin seçimlerden sonra bu ülkede demokratik iktidarın bir parçası haline gelmesini gerçekleştirecek olan tutum belgemizi mitinglerle pekiştirmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 07-11-2021 16:50

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Ağrı mitingine katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, partisinin Ağrı mitingine katıldı

Yurthaber 18-10-2021 16:38

Pervin Buldan'dan Tamer Karadağlı'ya 'Nihal Yalçın' tepkisi: Irkçı, hadsiz

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Nihal Yalçın'a destek vererek "Yalçın'ı hedef alan bu ırkçı, kadın düşmanı hadsiz zihniyeti kınıyorum" diye konuştu.

Haber 12-10-2021 15:21

Son Dakika: HDP'den ittifak açıklaması! Pervin Buldan: İttifak içinde yer alma anlayışımız yok

Son dakika haberine göre HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ittifaklarla ilgili gündem yaratan bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok" diye konuştu.

Haber 27-09-2021 11:43

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ittifak açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Geçmişte özellikle son seçimlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir" dedi.

Haber 13-07-2021 17:42

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan 'ittifak' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’ye yeterince tanımayanlar ve tanımak istemeyenler üçüncü yol dediğimizde seçim ittifakı olarak anlamlandırmaktadır. HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibarıyla yoktur’’ dedi.

Haber 13-04-2021 16:17

HDP'li Pervin Buldan'dan flaş sözler: Üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz

'Üçüncü İttifak' iddiaları gündemdeki yerini korurken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. HDP'li Buldan "Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloka karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-2021 17:54

Son Dakika: HDP'yi kapatma davası! İddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

Son dakika haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Haber 18-03-2021 12:01

Gazi yakınının tepkisiyle ilgili Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ne düzenlenen Çanakkale Şehitleri'ni anma töreninde gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. "Daha Gara şehitlerinin 40'ı çıkmadı. Burası Pervin Buldan ile ağaç diktiğin park değil" diyen gazi yakınına İmamoğlu "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun" diye yanıt verdi. Konuyla ilgili İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

Haber 18-03-2021 11:26

Son dakika! HDP'den kapatılma davasıyla ilgili ilk açıklama

Son dakika haberine göre, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP'nin kapatılmasına yönelik açılan davayla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada kapatma davasına sert tepki gösterilirken, MYK üyeleri olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Haber 17-03-2021 21:26

Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart tweeti ile ilgili yeni açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, canlı yayında soruları yanıtladı. Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu'nun 8 Mart tweetiyle ilgili "O tweetten haberdar olduğunuzda tepkiniz ne oldu? Kızdınız mı?" sorusuna "Ben şerbetliyim. Çok değer verdiğim bir siyasetçi aradı dedi ki, 'Sizi üzdüler.' dedi. Ben de dedim ki 'Alışkınım.' Siyasette özen göstermek gerekir, empati yapmak gerekir" yanıtını verdi. Akşener, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 12-03-2021 22:03

Bakan Soylu'dan Pervin Buldan paylaşımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuştuğu bir video paylaştı.

Haber 09-03-2021 18:05

İmamoğlu'ndan, İYİ Partililerin tepkisini çeken 'Kadınlar Günü' paylaşımıyla ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" dedi.

Haber 08-03-2021 13:17

Pervin Buldan'ın Uşak paylaşımı olay oldu! Uşak Valisi Funda Kocabıyık'tan küfürlü tweet açıklaması

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı risk haritasına göre batıdaki tek düşük riskli il Uşak'ın Valisi Funda Kocabıyık adıyla atılan tweet tepkilere yol açtı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a hakaret eden paylaşım olay olurken, Kocabıyık hesabın kendisine ait olmadığını duyurdu.

Haber 02-03-2021 11:26

Son Dakika: 9 HDP'li vekil hakkında fezleke hazırlandı

Son dakika haberine göre Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014'de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu 9 HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi. Fezlekeler, 9 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Haber 19-02-2021 15:59

AK Partili Öznur Çalık'tan Pervin Buldan'la yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama: 'Bir süre misafir edilir, bırakılır' dedi

AK Partili Öznur Çalık, terör örgütü PKK tarafından Gara'da şehit edilen Astsubay Çavuş Semih Özbey’in annesinin evladından haber almak istemesi üzerine geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çalık, Buldan'ın kendisine, "'Kim kaçırmış bakalım size döneceğim.' dedi. Sonra tekrar bana dönerek, 'Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır.' dedi. Ben de ailemize bu bilgileri verdim." dediğini aktardı.

Haber 17-02-2021 14:03

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan Pervin Buldan'la yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama:

"Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılan Malatyalı Semih Özbey’in annesi kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum" - "Pervin Buldan ise 'Kim kaçırmış bakalım size döneceğim.' dedi. Sonra tekrar bana dönerek, 'Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır.' dedi. Ben de ailemize bu bilgileri verdim"

Yurthaber 17-02-2021 11:18

HDP'li Buldan'dan Gara'da şehit edilen bir askere ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bugün Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı, ismimi kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, bir AKP milletvekiline 'Biraz misafir edecekler. Bırakacaklar.' dediğimi iddia etmiştir. Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır." ifadesini kullandı.

Haber 16-02-2021 18:57

Selahattin Demirtaş'tan 'yeni parti' iddialarına yanıt geldi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Sancar, Demirtaş'ın yeni parti kurma iddialarına çok üzüldüğünü söylediğini belirterek, "Bu tartışma köpürtüldükçe kendisinin de kısa bir açıklama yapma ihtiyacı doğdu. O kısa açıklama gereği bile kendisine çok ağır gelmiş, bunu söylüyor. HDP dışında herhangi bir mecrada adımın geçmesi bile beni üzer hatta öfkelendirir diyor" dedi.

Haber 13-09-2020 17:53

Bakan Soylu'dan Buldan'a Dağ 2 alıntısıyla yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya düzenlemesiyle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Biz de La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk" şeklindeki paylaşımına Dağ 2 filminden bir alıntıyla yanıt verdi. Soylu, "Önemli olan iki şey var arkadaşlar, vatan ve yanınızdaki adam" dedi.

Haber 01-07-2020 22:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet liderlerinin sosyal medya paylaşımlarına gönderme yaparak ''Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz'' açıklamasını yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, Erdoğan'ın Diriliş Ertuğrul dizi setindeki fotoğrafını paylaşarak, "Emin misin Sayın Erdoğan?" şeklinde yanıt verdi.

Haber 01-07-2020 20:45

HDP heyetine büyük şok! 4 kilometreden fazla yaklaştırmadılar

‘Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü’ adı altında bir program gerçekleştiren HDP heyeti, Edirne’de büyük şok yaşadı. Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında heyet cezaevine 4 kilometreden fazla yaklaştırılmadı.

Haber 15-06-2020 17:00