HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'PKK, ODTÜ’de kimlik kontrolü yapıyor'

ODTÜ’de önceki akşam yaşanan olaylar Meclis önünde protesto edildi.

'PKK, ODTÜ’de kimlik kontrolü yapıyor'
Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyelerinin protesto eylemine CHP milletvekilleri Süheyl Batum, Şevki Kulkuloğlu ve Dilek Akagün Yılmaz da destek verdi. Meclis önünde sloganlar atıp “Özgür bilim, kahrolsun faşizm” pankartı açan grup adına konuşan TGB Genel Başkan Yardımcısı Aykut Diş, ODTÜ’deki olayların sadece iki karşıt görüşlü öğrenci grubunun çatışması olayı olmadığını belirterek, “Emperyalizm ve istihbarat örgütlerinin kontrolündeki PKK ve kuyruğundaki bir grup sol maskeli çetenin bilime, üniversiteye, akademisyenlere ve üniversite öğrencilerine saldırmasıdır” dedi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/dicledeki-gerginlik-odtuye-sicradi/11700/1497434)
CHP milletvekili Süheyl Batum ise önceki gün eşkıyanın sokağa indiğini belirterek, “Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven gençlere saldırmakla kalmadılar. PKK adına kimlik kontrolü yapılıyor” iddiasında bulundu. ODTÜ’de önceki akşam 13 öğrencinin yaralandığı olaylara polis müdahale etmişti. Polis, biber gazı ve tazyikli su kullanarak bastırdığı olaylardan sonra gece boyunca ODTÜ yerleşkesinde güvenlik önlemlerini sürdürmüştü.
**İSTANBUL’DA EYLEM GÜNÜ**
İstanbul Üniversitesi’nde Yurtsever Öğrenci Gençliği üyesi bir grup öğrenci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan ve birçok üniversiteye sıçrayan olayları protesto etmek ve Tekirdağ Cezaevi’nde siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde farklı bölümlerden toplanan öğrenciler, üniversitenin Beyazıt’taki ana girişine yürüyerek bir araya geldi. Basın açıklamasında, üniversitelerdeki saldırıların polis ve Hizbulkontra çeteleri tarafından yapıldığı ve saldırıların amacının barış sürecini baltalamak olduğu iddia edildi. (DHA)

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler