HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis 299 tecavüzcüyü arıyor

İzmir'de hafif zeka geriliği bulunan 15 yaşındaki erkek çocuğun başına gelenler üzerine polis harekete geçti.

Polis 299 tecavüzcüyü arıyor

Alınan bilgiye göre, 15 yaşındaki erkek Y.Ö.’yle, para karşılığı birlikte olduğu iddiasıyla, evli 53 yaşındaki Y.A., tutuklandı. Savcılıkta ifade veren mağdur Y.Ö., iki yıl içerisinde 300 erkek ile para karşılığı kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü. Polis, şimdi 299 tecavüzcüyü tespit etmek için çalışmalara başladı.

13 yaşında başlayan tecavüz olaylarının ardından yaşadığı travma nedeniyle Y.Ö. ailesi tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları servisine yatırıldı. Bu kurum geçen 17 Ocak’ta ’cinsel istismara’ uğrayan Y.Ö.’nün durumunu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. Bornova Çocuk Büro Amirliği Ekipleri tecavüze uğrayan Y.Ö.’yü 1 Şubat’ta olayı soruşturan savcının odasına getirdi.

Psikolog ve avukatı eşliğinde ifade veren Y.Ö., başından geçen olayları zaman zaman ağlayarak anlattı. Mardin-Dargeçit doğumlu Y.Ö., altı kardeş olduklarını, babasının inşaatçı, annesinin ise ev kadını olduğunu söyledi. İlköğretim 8’inci sınıfta okulu yarım bıraktığını söyleyen Y.Ö., "İki yıl önce 21 yaşlarında adını bilmediğim bir erkekle arkadaşlık etmeye başladım. Bir gün Ege Üniversitesi Hastanesi civarında ağaçlık yere gittik. Burada kendi rızamla cinsel ilişkiye girdim. Bunun karşılığında bana bu kişi 30 lira verdi. Bu ilişkiden sonra kendisini bir daha görmedim. Şu anda görsem de tanımam. Kullandığım cep telefonu numarasını ilişkiye girdiğim erkeklere verdim. Onlar beni bu numaradan arıyor, ben de sürekli ilişkiye girdiğim ağaçlık alana gelmelerini söylüyordum" dedi.

Her ilişki karşılığında 30 lira, bazen şehir dışına çıkıp, ilişkiye girdiği kamyon şoförlerinden de 100 lira aldığını söyleyen Y.Ö., "Kamyon şoförleri ile Aydın, Manisa, Turgutlu ve Salihli’ye defalarca gittim. Ben bu güne kadar bu şekilde değişik zamanlarda yaklaşık 300 kişi ile kendi rızam ve isteğimle ilişkiye girdim. Ben bunların hiçbirisini tanımıyorum. Benim İzmir’de 20 kadar travesti arkadaşlarım var. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Bu kişileri görsem tanımam. Ben en son bir ay kadar önce aynı yerde pazarcılık yapan 45 yaşlarındaki bir kişiyle ilişkiye girdim. Kendisinin mavi beyaz renkte kamyoneti vardı, ancak plakasını bilmiyorum" dedi. İfade sırasında hazır bulunan Psikolog ise mağdurun fiziki görünümü yaşıtları ile uyumlu, ancak zeka kapasitesi bakımından yaşıtlarından geri olduğu yolunda rapor verdi. Savcılık ifadeden sonra Y.Ö.’yü Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim etti.

Savcılık talimatıyla mağdurun en son Kemalpaşa İlçesi’nde 3-4 kez birlikte olduğu ve cep telefonu numarası olan 53 yaşındaki Y.A., polis tarafından yakalandı. Olayı soruşturan savcıya ifade veren Y.A., suçlamaları kabul etmedi, "Ben mağduru kesinlikle tanımıyorum. Cinsel yönden her hangi bir haraketim olmamıştır. Fiziken de olması mümkün değildir. Ben iki kez bel fıtığı ameliyatı oldum. Söylediğiniz cep telefonu numarasını ben uzun yıllardır kullanıyorum. İşlerimi de bu telefon ile takip ediyorum. Kartvizitimde de bu numara yazar. Ben mağduru kesinlikle telefonla aramadım. Ancak ben börekçilik yapıyorum. Müşterilerim benim bu telefonumu arar çağrı bırakırlar. Ben de bu çağrılara hemen geri dönerim. Mağdur da beni bu şekilde aramış olabilir. Ben de kendisine dönmüş olabilirim. Bazen müşteriler de benim telefonumu kullanıyor" dedi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen börekçi Y.A., tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, polise talimat verip, mağdurun kullandığı cep telefonunu incelemeye alınmasını, iddia ettiği gibi iki yıl içerisinde 300 erkek ile birlikte olmuşsa kalan 299 kişinin telefon numaralarının ve kimliklerinin belirlenmesini istedi. Bunun üzerine polis, GSM operatörüne yazı yazıp, belirtilen yıllarda mağdurun kullandığı cep telefonunu arayan numaralarını isterek Y.Ö.’nun öne sürdüğü 299 kişinin peşine düştü.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler