HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik vatandaşların tepkisi üzerinden Avrupa'nın korkulu rüyası olan mültecilere bütün sınırları açabiliriz sinyali verdi.

Çelik ''Bugünlerin en yoğun konusu sınırlarımızda olan mülteci akınıdır. Kuşkusuz Türkiye insanlık tarihine not olarak düşecek duyarlılık göstermektedir. Vatandaşlarımızın ekmeğini bölüşmeyi büyük bir mutlulukla kabul etmektedir. Şu ana kadar 10 milyar dolara kadar para harcanmıştır. Maalesef bu duyarlılıklarımız, karşılık bulmadı.

'VATANDAŞLARIMIZ TEPKİLİ, 'TÜM SINIRLARI AÇALIM' DİYORLAR

Bizi sınırlarınızı açın diyerek eleştiride bulunanlara vatandaşlarımızın tepkisi var... "Biz şanla şerefle ölümden kaçanları misafir ediyoruz, buna rağmen eleştiriliyorsak, Türkiye'nin tüm sınırlarını açalım mülteci yükünü hep birlikte paylaşalım" diyorlar'' ifadelerini kullandı.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte Çelik'in satır başları:

Sözlerine, terörle mücadele ederek hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Çelik, "Bu kahraman şehitler demokrasimizi, toplumsal barışımızı korumak için aziz canlarını feda ediyorlar,acılı ailelerinin acısını paylaşıyoruz, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Çelik, sabah saatlerinde Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine silahlı ve molotoflu saldırıların gerçekleştirildiğini belirterek, basın kuruluşlarına dönük bu saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Saldırıların, söz konusu gazetelerin cesur yayın politikasını etkilemeyeceğine işaret eden Çelik, "Tam tersine daha da kuvvetli bir şekilde yayın politikalarını sürdürmesini sağlayacaktır. Fakat böylesi bir dönemde bu tip saldırılar olmakta, bunun silahla ve molotof kokteyliyle olması hepimizin korktuğu can kayıplarına ya da yaralanmalara yol açabilirdi. Allah'tan böyle bir sonuç olmadı en azından işin bu kısmı sevindirici. Bu saldırılar karşısında kim olursa olsun, bugün Yeni Şafak ve Yeni Akit, yarın bir başkası olabilir. Bu basın kuruluşlarıyla sonuna kadar dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

- "Sürecin kendisi de son derece kıymetli"

Çelik, yeni anayasayla ilgili çalışmaların başladığına değinerek, MKYK toplantısında süreci yürütmek üzere geniş bir heyetle AK Parti'de çalışma yapılmasına karar verildiğini aktardı. Uzlaşma Komisyonu üyelerinin de yer alacağı ve kendisinin başkanlığında geniş bir heyetle içinde hukukçuların, siyaset bilimcilerin bulunduğu bir mekanizmayla bütün bir sürecin takip edileceğini ifade eden Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni anayasa meselesi, Türkiye'nin en büyük, en üst meselesi, Türkiye'nin yönetiminin yazılımıyla ilgili bir mesele. Türkiye'nin büyük meselelerinin çözümü için de referans verilmesi gereken bir süreç. Dolayısıyla Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşmasını çok önemsiyoruz. Esas olarak bu sürecin kendiside son derece kıymetli. Sürecin Türkiye'nin büyük meselelerinin tartışıldığı, demokrasinin gelişmesine, sivil siyasetinin güçlenmesine katkı sağlayacak bir şekilde sevk ve idare edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de AK Parti olarak bütün siyaset üretme kapasitemizle bu sürece katkı vermeye çalışacağız. Çalışmalarımıza en yakın zamanda başlayacağız."

- "Hala bir 'katliam dilinden' bahsediliyor"

Ömer Çelik, özellikle Cizre ve Sur'daki olayları yakınen takip ettiklerini vurguladı.Basında HDP sözcülerinin sürekli "Cizre'deki yaralılar meselesi"ni gündeme getirdiklerini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Biz, cenazeler ve yaralılar konusunda bize hangi ihbar gelirse, hangi telefon bize ulaşırsa gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İlgili arkadaşlarımızla konuşarak bir yerde cenaze varsa ona gereken saygının gösterilmesi, kimliği ne olursa olsun, aynı şekilde yaralılar varsa onların kimliği ne olursa olsun gereken sağlık hizmetine kavuşması için girişimlerde bulunuyoruz.

Fakat HDP, yaralılardan bahsediyor. Oraya ambulanslar gitmesine rağmen, ambulanslara ateş açılmasına, o binadan hiçbir yaralının çıkarılmamasına karşın hala bir 'katliam dilinden' bahsedip, yürüttüğü bu tutumun cenazelere dönük saygıyla, yaralılarla ilgili bir duyarlılıkla ilgilisinin olmadığını düşünüyoruz. Giden ambulanslara ateş açılması karşılığında sessiz kaldılar. Oraya sağlık hizmetinin ulaştırılmasına dönük olarak yapılan bütün çalışmaların terör örgütü tarafından engellenmesine sessiz kaldılar. Ama hala bu tutumlarını sürdürüyorlar."

Çelik, HDP'nin iddialarını anımsatarak, "Karşımızda cenaze duyarlılığı ve yaralılarla ilgili hassasiyet üzerinden terörü himaye etmeye çalışan, teröre nefes borusu açmaya çalışan, teröristlere koridor açmaya çalışan ve konuyu başka yerlere çekmeye çalışan maalesef bir istismar siyaseti görüyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler