HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aylin Nazlıaka Disiplin Kurulu'na sevk sedildi

CHP PM, Aylin Nazlıaka'yı partiden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Aylin Nazlıaka Disiplin Kurulu'na sevk sedildi

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi. Karar 54 evet oyuna karşı 4 hayır oyu ile alındı.

Atatürk portresinin duvardan indirilmesi tartışmaları nedeniyle ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, toplantı sonrası şöyle konuştu:

"Bu süreç boyunca isim açıklamam konusunda yoğun bir baskı yapıldı. Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir. Ancak basına servis edilişi ve basında işlenişi ile ilgili yön değiştirmesi maalesef algısal boyutu ile gerçekleştirilen olay arasında fark yaratmıştır. Kişinin ismini açıklamamam kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir. Örneğin Dreyfus da daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi."

Geçen çarşamba Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, "CHP'li bir milletvekilinin, Meclis'teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği" iddiaları ele alındı.

Kurulan komisyonun hazırladığı raporu inceleyen MYK üyeleri, oy birliğiyle, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihracı istemiyle YDK'ya sevk edilmesi konusunda PM'ye talepte bulunulması kararı verdi.

Tartışmaların, partiye zarar verebileceğini düşünen CHP yönetimi, disipline sevki değerlendirmek üzere PM'nin, bugün olağanüstü toplanmasını kararlaştırmıştı.

Parti Meclisi, genel merkezde saat 10.00'da toplandı. PM, kendisi de Parti Meclisi üyesi olan Nazlıaka'nın disipline sevkini görüşüyor. CHP tüzüğüne göre, PM üyelerinin disipline sevki için yine PM kararı gerekiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler