HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu ve Merkel, PYD'yi görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Davutoğlu ve Merkel, PYD'yi görüştü

Görüşmede Başbakan Davutoğlu'nun, Suriye'de Türkiye sınırının öte yanında cereyan eden gelişmeler konusunda Alman mevkidaşı ile bilgi paylaşımında bulunduğu öğrenildi.

SADECE TÜRKİYE DEĞİL, AB DE ZOR DURUMDA KALACAK

Davutoğlu'nun terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin, Rusya'nın hava desteğini alarak Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına çok yakın bölgede bulunan Azzaz'a ve Tel Rıfat'a yönelik saldırılarda bulunduğunu, bu saldırılarla buralarda yaşayan yüzbinlerce Suriyeli sivili Türkiye sınırına doğru iterek yeni bir insani kriz yaratmaya çalıştığını, terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD/YPG'nin bu eylemleriyle, sayısı yüzbinlerle ifade edilebilecek yeni bir göç dalgasını tetikleyerek sadece Türkiye'yi değil aynı zamanda AB'yi de hedef aldığını dile getirdiği öğrenildi.

'MUKABELEDE BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Başbakan Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Merkel'e PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceğini ifade ettiği öğrenilirken güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini dile getirdiği belirtildi.

OLASI 'YENİ GÖÇ HAREKETİ' GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede Almanya Başbakanı Merkel'in ise bölgede PYD/YPG unsurlarının saldırılarını desteklemek üzere sivil yerleşim birimlerine yönelik olarak devam eden bombardımanın sebep olabileceği yeni göç hareketlerinin olumsuz sonuçlarına ilişkin bu endişe verici bilgiler ışığında, Türkiye'yle dayanışma amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) ile eşgüdüm halinde insani ve teknik yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade ettiği öğrenildi.

'YASADIŞI GÖÇLE MÜCADELE' VURGUSU

Görüşmede ayrıca, yasadışı göçle mücadele alanında Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ve AB nezdindeki çok taraflı yoğun işbirliğinin ele alındığı, Türk makamları tarafından halihazırda bu yönde yürütülen faaliyetlerden duyulan memnuniyetin dile getirildiği ve bu faaliyetlerin artarak devam edeceğinin vurgulandığı belirtildi. Bu bağlamda, iki başbakanın, Merkel'in 8 Şubat günü Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette mutabık kalınan 10 maddelik eylem listesinin hem Türk ve Alman makamları hem AB kurumları için yararlı ve işlerliği olan bir rehber niteliği arz ettiğini vurguladığı öğrenilirken bu listede kayıtlı unsurlar doğrultusundaki çalışmaların hedeflenen çerçevede sürdürüldüğünün karşılıklı olarak belirtildiği ifade edildi. Davutoğlu ve Merkel görüşmesinde ayrıca bu konudaki görüş alışverişine 18 Şubat'ta Brüksel'de düzenlenecek Göç Konulu Fikirdaş Ülkeler toplantısında devam edilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. (DHA)

En Çok Aranan Haberler