HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Ey Amerika siz bizimle mi birliktesiniz PYD terör örgütüyle mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20. muhtarlar toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

Türkiye ne zaman yağa kalksa hep aynı oyun sahneye konuluyor. 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye'nin bugün bir kez daha aynı çelme takılmaya çalışılıyor. Bölücü terör örgütnün yeniden silaha sarılmasının perde arkasını gayet iyi biliyoruz. Burada sizin önünüzde bir kere daha söylüyorum 'başaramayacaklar' Milletimizi bölemeyecekler, ezanları susturamayacaklar.

Karşımıza hangi piyonlar çıkarsa çıksın, gücümüz var. PYD terör örgütü değildir diyorlar bal gibi de terör örgütüdür. PKK nasıl terör örgütüyse PYD'de de terör örgütüdür.

Şu hale bakın nen günlere kaldık. ABD yetkilileri kalkıyor diyor ki biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz. Ey Amerika siz bizimle mi birliktesiniz PYD terör örgütüyle mi. Ey Amerika! Ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz. DAEŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde.

Sizler her mahallenin cumhurbaşkanısınız. Siz seçilmişsiniz, atanmış değilsiniz. Sizin seçenlerin en önemli temsilcisi sizsiniz. Demokrasinin en uç ayağısınız.

Çocukları kadınları kullanmaktan çekinmeyen örgüte insan hakkı savunucuları tek bir söz söylemiyor. Avrupa ülkelerinin bir kısmı çeşitli gerekçelerle aynı hatayı ısrarla sürdürüyor. O akrep bir gün onları da sokacaktır. Çünkü onların karakteri öyledir. 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' basitliği müttefikliğe yakışmaz. Suriye'de yapılan işin adı, işte budur

DAEŞ'le mücadele bahanesiyle bölgeye yerleşip, Suriyeli çoluk çocuğu katledenleri dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz.

Suriye'de yaşanan hadise bir tehcir. BM, kapıdakileri içeri alın diyor. Sen ne işe yarıyorsun? O kadar insanı evimize biz aldık ya. Siz ne aldınız, hangi ülke ne aldı? 3 milyon insanı evimize biz aldık. Siz ne aldınız? Yaptığımız harcama 10 milyar dolara ulaştı. Avrupa geliyor kampları görüyor, hala plan proje getir diyor, bırakın bu işleri, siz dalga mı geçiyorsunuz?

Rasyonel çözüm tekliflerimizin hayata geçirilme zamanı gelmiştir. Kimsenin canı kimseden kıymetli değildir. Suriye'de ölenlerin canını Avrupa'da ölenlerin canından daha az değer vermek insanlıktan nasibini almamış demektir.

Suriye'deki ateşi harlayanlar bir gün o ateşte yanacaklardır. Unutulmasın ki mazlumun ahı yerde kalmayacaktır.

Terörle mücadelede siyasiler, sivil toplum, akademisyenler devletin yanında mücadele vermiyor.

Terör örgütünün yanında yer alarak siyaset yapılamaz. Kongre kazanırsın ama milleti kazanamazsın.

Dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor, ana muhalefetin en büyük sorunu fotoğrafı kim indirdi? Fotoğrafın aslı sizi görse sizi orada 1 saniye tutmaz.

Yeni anayasa dediğimizde işi yokuşa sürüyorlar. Daha masaya oturmadan masayı devirme çabası içindeler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler