HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tacizci başkan ihraç edildi

BDP Genel Merkezi, çocuk yaşta iki kız kardeşe aracında cinsel tacizde bulunmaktan gözaltına alınan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç. ile ilgili kararını açıkladı.

Abdullatif Ç.'nin partiyle ilişiğinin kesildiğini bildiren BDP yönetimi, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini, yargının da hemen tutuklama kararı vermesini istedi.

BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Abdullatif Ç.'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na gönderildiği belirtildi. Kurulun hızla karar vereceği vurgulanan açıklamada, diğer yandan “partiyle ilişiğinin de kesildiği” kaydedildi. Parti yetkililei, bu açıklamadan önce Siirt’teki görevliler aracılığıyla bir ön inceleme yaparak, olayın gerçeklik boyutuyla ilgili bilgiler aldılar. Abdullatif Ç.'nin partiyle bağı kalmadığından disiplin işleminin gelişmelerle ilgili bir araştırma niteliğinde olması bekleniyor.

DERHAL TUTUKLAYIN

BDP’nin açıklamasındada, partinin bugüne kadar cinsel istismar başta olmak üzere, kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallerinin karşısında tavizsiz bir politika ve tutum sahibi olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Çocuklara yönelik her türlü istismar, kimden gelirse gelsin asla kabul etmeyeceğimiz ve ilkesel duruş sergileyeceğimiz bir durumdur. Disiplin kurulumuz en hızlı şekilde, en etkin kararı verecektir. Bununla birlikte şahsın belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ayrıca, bu vahim durum nedeniyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisi kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı derhal tutuklanmalıdır. Yargı, bu vahim durumu ciddiyetle ve kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir. Olayın peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz.”

BAKANLIK, İKİ KIZI KORUMA ALTINA ALDI

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından cinsel istismar edildiği belirtilen yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Bakanlık, Hukuk Müşavirliği tarafından açılacak davaya müdahil olacağını, bugüne kadar 126 davaya müdahil olunduğunu ve müdahil olunan davaların safahatının takip edildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle "Kamuoyuna yansıyan ve Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğuna istismar edildiği belirtilen olaya ilişkin olarak; Yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Siirt il müdürlüğümüzün uzmanları çocuklara yönelik sağlık tedbirlerini hemen başlanmıştır. Ayrıca Hukuk Müşavirliğimiz açılacak davaya müdahil olacaktır. Bakanlığımız bugüne kadar 126 davaya müdahil olmuş ve müdahil olduğumuz davaların safahatını takip etmektedir. Takip edilen davalar arasında 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden cezalar verilmiştir. Bu davalar arasında bakanlığımız tarafından Siirt'te takip edilen iki önemli dava da sonuçlanmıştır. Bunlar; Siirt'te ilköğretim okulunda 2'si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 46 yıl 8 aylık hapis cezası alması, Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni Esin Güneş davasında olayın bir cinayet olduğu kanıtlanmış ve eşi Güven Güneş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler