HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ragıp Zarakolu’na tahliye

KCK soruşturmasında yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 15 tahliye oldu.

Ragıp Zarakolu’na tahliye
İSTANBUL (İHA) - KCK iddianamesini kabul eden İstanul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 15 kişinin tahliyesine karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2400 sayfalık KCK iddianamesini kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip kararında Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 15 kişinin tahliyesine karar verdi. Geçtiğimiz hafta iddianameyi kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tensip kararını açıkladı. Duruşmanın 2 Temmuz’da Silivri Cezaevi Kompleksi’nde yer alan salonda yapılmasına hükmeden mahkeme heyeti, aralarında yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da bulunduğu 15 sanığın cezaevinde kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. 147’si tutuklu 193 sanıklı KCK davasında 15 sanık tahliye edilirken, aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da bulunduğu 132 sağığın ise tahliye talepleri reddedildi.
**ZARAKOLU NEYLE SUÇLANIYORDU**
KCK iddianamesinde, Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği ileri sürülmüş ve Zarakolu’nun terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğu savunulmuştu.
[ ****](https://www.mynet.com/cevaplar/kck-davasinda-ragip-zarakolu-ile-birlikte-15-kisinin-tahliye-olmasina-yorumunuz-nedir/5944660)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler