Rana Demiriz Haberleri

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 2023-12-25 11:40:03

O Ses Türkiye'ye damga vurmuştu! Rana Nur Sancak yıllar sonra ortaya çıktı! Son hali olay oldu

2017 yılında yayınlanan ve jüri koltuğunda Yıldız Tilbe, Hadise, Murat Boz ve Gökhan Özoğuz'ın oturduğu O Ses Türkiye yarışmasında tarzı, sesi ve tavırları ile dikkat çeken Rana Nur Sancak 'Soğuk Odalar' performansıyla yarışmaya damga vurmuştu. Güçlü sesiyle çok beğenilen Rana yıllar sonra ortaya çıktı. Rana Nur'un son hali kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 2023-07-21 17:18:31

Terzi dizisi kimin hayatı, uyarlama mı? Terzi nereden izlenir, Netflix'te yayında mı?

Terzi dizisi Netflix'te izleyicisinin karşısına çıktı. Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül'ün yer aldığı dizinin tanıtımları dikkat çekmişti. Yönetmenliğini Cem Karcı'nın üstlendiği dizinin senaristliğini ise Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı üstleniyor. Peki, Terzi dizisi kimin hayatı, uyarlama mı? Terzi nereden izlenir, Netflix'te yayında mı? İşte yeni dizi hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 2023-05-02 15:28:14

Netflix'in yeni dizisi Kübra ne zaman yayınlanacak, hangi tarihte? Kübra dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Çağatay Ulusoy başrolde

Netflix'in yeni dizisi Kübra için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Afşin Kum’un aynı isimli romanından uyarlanan dizinin senaryosunu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı kaleme alıyor. Çağatay Ulusoy'un başrolünde yer aldığı dizinin ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor. Peki, Netflix'in yeni dizisi Kübra ne zaman yayınlanacak, hangi tarihte? Kübra dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? İşte tüm merak edilenler...

Magazin 2023-04-26 16:12:08

Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si usta oyuncu Rana Cabbar son yolculuğuna uğurlandı! Ünlü isimlerden hüzünlü veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sinemasının usta isimlerinden Rana Cabbar, Şişli Katolik Ermeni Mezarlığı’nda yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Talat Bulut, Cezmi Baskın, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Vahide Gördüm, Halil Ergün, Gülsen Tuncer'in yanı sıra sevenleri katıldı. Törende taziyeleri Cabbar'ın yakınları kabul etti. Cabbar'ın Aşk-ı Memnu dizisinden rol arkadaşları Kıvanç Tatlıtuğ ve Nebahat Çehre'nin de törene gönderilen çelenklerde ismi olduğu görüldü.

Magazin 22-04-23 15:13

Aşkı Memnu'nun Süleyman Efendisi Rana Cabbar hayatını kaybetti! Rana Cabbar kimdir, kaç yaşındaydı?

Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteri ile hafızalara kazınan Rana Cabbar, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören usta oyuncu Rana Cabbar'dan üzen haber geldi. Ünlü isim hayatını kaybetti.

Magazin 20-04-23 14:04

Çağatay Ulusoy'lu Netflix dizisi Terzi'den ilk fragman! Yayın tarihi belli oldu

Çağatay Ulusoy ve Şifanur Gül'ün başrollerini paylaştığı Netflix Türkiye'nin uzun süredir beklenen dizisi Terzi'den ilk fragman geldi. Senaryosu Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı’nın kaleminden çıkan dizinin yayın tarihi de belli oldu.

Magazin 10-04-23 10:44

Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'dan kötü haber! Usta oyuncu yoğun bakıma kaldırıldı

Aşk-ı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi rolüyle büyük kitlelere ulaşan Rana Cabbar, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren usta oyuncu Rana Cabbar'ın sağlık durumu hakkında Metin Yıldız açıklama yaptı.

Magazin 08-04-23 00:38

Yıllardır yürüme güçlüğü çeken serebral palsili Rana ilk adımlarını attı

Erken tanı ve rehabilitasyon sayesinde yürümeye başlayan serebral palsili 12 yaşındaki Rana Karahan: - "Yürüyebildiğim için çok güzel hissediyorum. Yürümek çok güzel ve çok eğlenceli. Bir de desteksiz yürüyebilirsem daha güzel olur" - Anne Ayşegül Karahan: - "En büyük hayalimiz, onun tek başına yürüyebilmesi ve birlikte alışverişe gidebilmek, uçağa binmek, yolculuk yapabilmek" - Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Çulha: - "Her iki bacak ve bir kolda ağırlıklı bir tutulum olsa da erken rehabilitasyonla fonksiyonel anlamda gelebilecek en üst seviyeye geldi, yavaş yavaş yürümeye başladı"

Yurthaber 08-10-22 11:02

Geleceğin piyanistleri Sarıkamış'ta açılan kursta yetişiyor

Kursiyerlerden Rana Yolcu: - "İnşallah sadece Türkiye’nin değil dünyanın en iyi piyanistleri oluruz"

Yurthaber 28-09-22 10:44

Sesleri duyup başını uzattığı sırada... 4 yaşındaki Rana'dan kahreden haber! Aile sinir krizi geçirdi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde kahreden bir olay meydana geldi. 39 yaşındaki Gürsel B. kiracıdan kalan, terastaki eski bir çekyatı evden çıkarmak için aşağıya attı. O sırada çekyat, alt kattaki balkondan başını uzatan 4 yaşındaki kızı Rana’ya çarptı. Hızla hastaneye götürülen Rana kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçük kızın yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Olayın ardından emniyete götürülen baba, savcılığa sevk edildi.

Haber 14-08-22 17:56

İstanbul'da üniversite öğrencisi başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu! Evde dikkat çeken not...

İstanbul'da 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Aziz Can B. evinde ölü bulundu. Başına poşet geçirilen Aziz Can B.'nin yanında hastane tipi oksijen tüpü ve vücuduna uzanan hortumlar olduğu görüldü. Korkunç olayda ifadesine başvurulan Aziz Can B.'nin sevgilisi Rana Gülümser K., Aziz Can B.'nin yaklaşık 2 hafta önce intihar edebileceğini söylediğini ifade etti. Evde yapılan incelemelerde masanın üstünde ise “Kedimi besleyin, iyi bakın üşümesin” yazılı bir not bulundu.

Haber 13-07-22 11:22

Emniyetin uçan gözü Muğla'nın turizm merkezlerinde denetimde olacak

Gece gündüz görüntü tespiti yapan özel donanımlı helikopter, Muğla'nın turistik ilçelerinde Kurban Bayramı'nda ve turizm sezonunda trafik, asayiş, kaçakçılık, narkotik suçlar ve insan ticareti gibi olaylarda karada görev yapan ekiplere destek verecek - Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Ferhat Demiriz: - "Bölgemizde bayram öncesi ve sonrası için tüm trafik tedbirlerimizi almış durumdayız. 172 araç ve 372 personelin yanı sıra havadan helikopter ve dron ile denetimlerimizi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 09-07-22 12:15

Kale Grubu çalışanları, 65. yıl ruhunu kolektif bir resimle ortaya koyuyor

Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden: - "Ressam Mehmet Sinan Kuran öncülüğünde, her bir çalışanın katkısıyla bütünün bir parçası hissedeceği kolektif bir resim oluşturmayı hayal ediyoruz"

Yurthaber 13-06-22 13:52

Red Bull Paper Wings Dünya Finali’nin kazananları belli oldu

Red Bull Paper Wings kâğıt uçak yarışmasında “en uzun mesafe” kategorisinde Lazar Krstic, “en uzun süre havada kalma” kategorisinde Rana Muhammad Usman Saeed ve “akrobasi” kategorisinde ise Seunghoon Lee dünya birinciliğini kazandı - Söz konusu finalde Türkiye’yi “en uzun mesafe” kategorisinde Davut Basut, “en uzun süre havada kalma” kategorisinde Melke Karagöl ve tüm dünyadan katılımcıların TikTok üzerinden yarıştığı ve finallere direkt katılma hakkı kazandığı “akrobasi” kategorisinde ise Ömer Asmasarı temsil etti

Yurthaber 20-05-22 14:54

Şebnem Ferah’ın tahtına aday! Rana Türkyılmaz 6 milyona ulaştı

Türkçe Rock müziğin yeni yıldızlarından biri olmaya aday Rana Türkyılmaz henüz 17 yaşında... Ancak sesi yaşından fersah fersah büyük. Geçen yıl piyasaya sunduğu “Alamet” şarkısıyla TikTok’ta 6 milyon izlenmeye ulaşan Rana Türkyılmaz’ı gelin yakından tanıyalım.

Magazin 19-04-22 15:46

Türk bilim insanlarının kansere karşı geliştirdiği ilaç klinik aşamaya geçti

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal ve ekibi tarafından akciğer kanserine karşı geliştirilen ilacın faz-1 çalışmaları Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezinde başladı - Merkezin Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: - "18-75 yaş arasında hastalığı tekrarlamış veya ileri evre olan, daha önce immünoterapi dahil tedaviler almış hastalarda klinik aşamaya başladığımızı ifade etmek isterim"

Yurthaber 09-01-22 11:13

İran'ın Covid yetimleri: 50 binden fazla çocuk ebeveynlerini kaybetti

İran'da sağlık yetkilileri, Covid-19 salgınında 51 bin çocuğun anne veya babalarından en az birini kaybettiğini açıkladı. 4 yaşındaki Eliza bu çocuklardan biri. BBC Farsça Servisi'nden Rana Rahimpour'un haberi.

Haber 18-10-21 11:28

Genç kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu santralde 4 yerleşim yerinin elektriğini üretiyor

Konya'da güneş enerjisi santrali kuran kadın girişimci Rana Karçaaltıncaba: - "Proje, bir yıldır sürüyor fakat tesisimizin aktif olarak elektrik üretimi yapması yaklaşık 2 aylık bir süreç. 2 aydır burada faaliyetteyiz. Civardaki dört yerleşim biriminin 2 aydır tüm elektrik ihtiyacını biz karşılıyoruz. Burası 1 megavatlık bir enerji tesisi. 3 bin 60 panelden oluşuyor" - "24 yaşında bir kadın olarak ben bugün bunları başarabiliyorsam eğer, nicelerimiz çok daha güzel yerlere gelecek, ben buna inanıyorum. Kadınlardan bu konuda azim göstermelerini, çalışmalarını ve korkmamalarını, cesaretli olmalarını rica ediyorum"

Yurthaber 22-08-21 14:00

Kazara Aşk dizisinin konusu nedir? Kazara Aşk dizisinin oyuncuları kimlerdir?

Star TV ekranlarında yayınlanan Kazara Aşk dizisi, her perşembe 20.00'da seyircilerle buluşuyor. Kazara Aşk dizisinin başrollerinde Ümit Kantarcılar ve Sude Güler yer alıyor. Bekir Baran Sıtkı ve Rana Mamatlıoğlu tarafından kaleme alınan dizinin yönetmenliğini Sadullah Celen yapıyor. İşte ayrıntılar...

Trend 05-08-21 13:07

'Ötmeyen kurbağaları' yiyen balıkların avlanmasına izin verildi

Dünyada sadece Niğde sınırlarındaki Bolkar Dağları'nda yaşayan ve 'ötmeyen kurbağalar' olarak bilinen Toros kurbağalarını (Rana Holtzi), yiyerek yok olmasına neden olan sazan balıklarının avlanması için avcılara yılın 12 ayı av izni verildi.

Haber 08-06-21 13:51

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Sürekli kalp krizi geçiriyormuşum gibi hissettim

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mehmet Ziya Yılmaz: - "Dayak yemiş gibi her tarafım ağrıyor ve bir şeye oturtamıyordum" - Koronavirüs yoğun bakım servisi hemşiresi Rana Özal: - "Hastalığa yakalandığım ilk üç gün çok korkunçtu. Sürekli kalp krizi geçiriyormuşum gibi hissettim"

Yurthaber 30-05-21 11:06

Thodex soruşturmasında yeni gelişme! Müşterinin talebine göre fiyat belirleme talimatı

Kripto para borsası Thodex’le ilgili soruşturmanın kilit isimlerinden olduğu öne sürülen ve dün yakalanan firari şüphelilerden finans departmanı sorumlusu Rana Azap ifadesinde, müşterinin arz ve talep durumuna göre fiyat belirlenmesinin söylediğini belirtti. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Azap, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Haber 19-05-21 14:00

Thodex soruşturmasında yeni gelişme! Rana Azap yakalandı

Kripto para borsası Thodex'le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap yakalandı. Rana Azap'ın soruşturmada adı geçen 3 kritik isimden biri olduğu belirtiliyordu. Azap'ın adliyedeki işlemleri sürüyor. Öte yandan şirketin yazılımcısı Oral Çınar da Sarıyer'de yakalandı.

Haber 18-05-21 11:41

Her yerde aranıyorlar! İşte Thodex soruşturmasında kilidi çözecek 3 isim

Kripto para borsası Thodex’le ilgili soruşturmada yakalanmaları ve verecekleri ifadeler önem taşıyan 3 firarinin kimliklerine ulaşıldı. Thodex’in firari patronu Faruk Fatih Özer’in yaklaşık 400 bin kişinin mağduriyetine neden olduğu belirtilen kripto para borsasında yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer’in eşi Zuhal Özer polisin sıkı takibiyle aranıyor.

Haber 17-05-21 13:09

(Özel) Genç kız hareket halindeki araçtan atladı

Kayseri’nin Talas ilçesinde genç bir kız, hareket halindeki araçtan atlayarak yaralandı.Atatürk Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda iddiaya göre seyir halindeki aracın içerisindeki şahıslarla tartışan Rana Y., araç hareket halindeyken kendisini attı.

Haber 23-02-21 19:10

Kayseri’den 3 sporcu lig yarışmalarına katılacak

Alp Disiplini kayak yarışmalarına Kayseri’den 3 sporcu katılma hakkı elde etti.Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 21-22 Ocak tarihlerinde Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde yapılan Alp Disiplini B Grubu eleme yarışmaları sonucunda Spor AŞ Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından; U12 Kızlar Rana Yaylacıoğlu, U12 Erkekler Muhammed Emin Topaloğlu ve U12 Erkekler Ömer Faruk Karadoğan üçüncü olarak lig yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Yurthaber 23-01-21 09:01

Gürbüz’den yeni doğan bebeğe altın

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, geçen yıl başlattıkları yeni doğan bebeklere altın kampanyasına 2021 yılında da devam ettiklerini söyledi.Her doğan bebeğe hediye edilecek altınla ailelerin sevinçlerine ortak olacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Devlet Hastanesi’nde Esra ve Osman Sönmez çiftini ziyaret etti.Esra ve Osman Sönmez çiftinin isteği üzerine kız bebeğin ismini de belirleyen Başkan Gürbüz, altın taktıktan sonra bebeğe Zeynep Rana ismini verdi.Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Gürbüz, “Bu şehri emanet edeceğimiz çocuklarımıza ilk hediyelerini biz veriyoruz.

Yurthaber 21-01-21 16:30

Sürücülere ‘Kaskım kafamdaki kaskom’ yazılı broşür dağıtıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda motosikletli trafik polisleri tarafından motosiklet sürücülerine ‘kaskım kafamdaki kaskom’ yazılı bilgilendirici broşür dağıtıldı.İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ferhat Demiriz koordinesinde motosiklet kullanıcılarının kask kullanımını artırmak ve meydana gelen kazaları en aza indirilebilmek amacıyla başlatılan “Kaskım Kafamdaki Kaskom” projesi kapsamında motosiklet sürücülerine broşürü dağıtıldı.

Yurthaber 25-12-20 17:32

Burdur’da 2 öğrenci, TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Proje Yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri proje yarışmasında Psikoloji dalında Türkiye 1’incisi olan Alparslan Alican Bilim Sanat Merkezi proje ekibini kabul etti.804 proje arasından Bölge birincisi olduktan sonra Türkiye finallerine katılmaya hak kazanarak Türkiye 1’incisi olan proje ekibini tebrik eden Vali Arslantaş, Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Hacı Süleyman Arslan’la birlikte, Türkiye birincisi olan Hilal Altinok ve Zeynep Rana Sarp isimli öğrencilere hediye verdi.Ziyaretleri sırasında bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Arslantaş, proje içeriği hakkında bilgiler aldı.

Yurthaber 10-12-20 16:01

Sporcu anne, kızıyla aynı fakültede!

Özel yetenek sınavıyla kızının 2'inci sınıf öğrencisi olduğu üniversiteye öğrenci olarak giren 45 yaşındaki Mürvet Demirtaş Orhan, 19 yaşındaki kızı Rana Berfin Orhan ile aynı fakültede okuyacak olmanın heyecanın yaşıyor.

Haber 21-10-20 18:01

Maske takmadığı için polislerle tartışan Rana B.'ye 9 yıl 4 ay ceza istendi

Kadıköy'de maske takmadığı için polislerle tartışan ve gözaltına alınan Rana B.'ye 9 yıl 4 ay hapis cezası istendi.

Haber 05-10-20 15:03

Maske takmayıp polise direnen genç kıza hapis istemi

Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polislerle tartışan Rana B.

Haber 05-10-20 14:53

16 yaşındaki Rana ile 18 yaşındaki Mahmut yedi gündür kayıp

Gaziantep’te, bir süre önce sosyal medyadan tanışıp arkadaş oldukları iddia edilen Rana Bahar (16) ve Mahmut Korkmaz (18), yedi gündür kayıp.

Haber 12-09-20 13:05

Sosyal medyadan tanıştılar! Rana ve Mahmut'tan 6 gündür haber alınamıyor

Gaziantep'te , bir yıl önce sosyal medya üzerinden tanışıp arkadaşlık eden 16 yaşındaki Rana Bahar ve 18 yaşındaki Mahmut Korkmaz, 6 gün önce ortadan kayboldu. Yazıcık Mahallesi'nde oturan Bahar ve Korkmaz aileleri, polise kayıp başvurusu yaptıkları ve birlikte kaçtıkları tahmin edilen çocuklarına eve dönmeleri çağrısı yaptı.

Haber 12-09-20 09:13

Kadıköy'de polislerin açığa alındığı olayla ilgili yeni gelişme! İfadesi ortaya çıktı

Kadıköy'de iki polisin açığa alındığı olayda 19 yaşındaki Rana B.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Haber 21-08-20 12:15

Kadıköy'de maskesiz kadının gözaltı görüntüsü tartışma yarattı, polisler için flaş karar

Kadıköy'de maskeyi düzgün takmadığı için uyarılan kadının gözaltına alınma görüntüsü sosyal medyada olay oldu. Polisler 19 yaşındaki Rana B.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Haber 20-08-20 10:33

Uzmanı, KKKA hastalığına karşı uyardı: İnsandan insana bulaşabilir

Koronavirüsten sonra Türkiye'de kene ısırmalarına bağlı olarak artan vaka sayılarından sonra KKKA hastalığıyla ilgili uyarı geldi. Doç. Dr. Rana Dişel, "Kene sokmasından enfekte olan kişi, KKKA hastalığını başka kişilere bulaştırabilir" dedi.

Haber 12-06-20 09:32

İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması

Samsun Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri kapsamında lise öğrencileri arasında "İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması" yapıldı.Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda yapılan yarışmaya Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi, Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.Yarışmada Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Rana Kaya birinci olarak Alaçam’ı Samsun’da temsil etme hakkını kazandı.Lise öğrencileri arasında yapılan yarışmada Alaçam İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Rana Kaya birinci, Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi Esma Betül Kaya ve Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Salih Çolakoğlu ikinci oldular, Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Kader Çavuş üçüncülüğü elde etti.Yarışmada birinci olan Elif Rana Kaya, "Beni bu günlere getiren ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerime, anneme, babama ve bu yarışmada en büyük destekçim olan edebiyat öğretmenim Muhammet Çelik’e teşekkür ederim" dedi.

Yurthaber 20-02-20 18:47

Bir günlüğüne temsili belediye başkanı oldu

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerinden Eylül Rana Tekin, bir günlüğüne temsili olarak İlçe Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdi.Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in programına eşlik ederek aynı zamanda müdürlük birimlerini de yakından tanıma ve birim amirleriyle görüşme imkanı bulan Tekin, bu ziyaretin meslek seçimi ile ilgili düşüncelerine büyük katkısı olduğunu ve onun için büyük bir deneyim olduğunu ifade etti.Başkanlık makam aracıyla evinden sabah alınarak Belediye Başkanlığına getirilen genç başkan, günün sonunda evine bırakıldı.

Yurthaber 15-01-20 12:12

'Bakan eşi geliyor, hasta çocuklar gelmesin' iddiasıyla ilgili açıklama

Mersin Valiliği, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'un da davet edildiği kentteki bir program öncesinde, öğrenci velilerine "Hasta olan çocukları göndermeyin, saçlarına ve giysilerine özen gösterin" mesajı gönderildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haber 08-01-20 14:41

Küresel ısınmaya bağlı ısı değişikliği erişkin aknesine yol açıyor

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Rana Anadolu: - "Küresel ısınmayla birlikte çevre ısısının yükselmesi, derinin yağ salgısını artırıyor, deride kontrolsüz bakteri ve mantar elemanı üremesine neden oluyor. Kişisel ve çevresel hijyeni sağlamak ve sürdürmek zorlaşıyor. Bu durum erişkin aknesinin gelişmesine yol açıyor" - "Bozulan deri florası ve bilmeden gıdalara karışarak alınan antibiyotikler nedeniyle irinli iltihap yapan bakteriler çoğalıyor ve tedavilere de dirençli hale geliyor"

Haber 31-12-19 11:04

Türk Müziği konseri büyük ilgi gördü

Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme” projesi kapsamında düzenlenen Türk Müziği Konseri büyük ilgi gördü.Öğretmen ve öğrencilere Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıtmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.

Yurthaber 21-12-19 17:14

Bakan Selçuk’un eşi Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme seminerine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk, Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi kapsamında Aydın’da düzenlenen programa katıldı.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘un eşi Rana Selçuk, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’ in eşi Nebahat Özer ‘in himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Aylin Şengün Taşçı ve ekibinin katılımıyla düzenlenen etkinlik Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş programda yaptığı konuşmada, “Kulaklarımız vücut ülkemizin gümrük kapılarından birisidir.

Yurthaber 20-12-19 16:04

Ortaokul öğrencilerinden ADÜ İletişim Fakültesi’ne ziyaret

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Genç Liderler Topluluğu ile Rehber Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında ortaokul öğrencileri, Merkez Kampüsü’nü ziyaret etti.Etkinlikte, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerinden oluşan 47 kişilik grup kampüsü, fakülteleri ve üniversite hayatını tanıma fırsatı buldu.İlk olarak ADÜ-Park’ta bulunan İletişim Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler daha sonra İletişim Fakültesi’nin TV Atölyesi’nde keyifli vakit geçirdiler.İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Samet Akveran, üniversiteyi öğrencilere tanıtırken çeşitli meslek dalları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.Rehber Koleji Türkçe Öğretmeni Adem Körpe, “Çocukların ufukları açılsın istiyoruz, Üniversite hayatını görsünler ve yetkili ağızlardan daha çok bilgi edinebilsinler diye onları buraya getirdik” dedi.Sosyal Bilgiler öğretmeni Rana Küncü ise, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin bu etkinliğe destek olmasından oldukça memnun olduğunu belirtirken çocukların da ziyaretten çok memnun kaldıklarını ifade etti.Etkinlik, ortaokul öğrencilerinin İletişim Fakültesi Dekanlığı’nda hatıra fotoğrafı çektirip sonrasında ADÜ Merkez Kampüs gezileriyle devam etti.

Yurthaber 19-12-19 09:19

Rana'nın gelişmesi için sürekli eğitim gerekli

EDİRNE'de, 2012 yılında, dünyada sadece 4 kişide bulunan mikrodelesyon sendromu (gen kaybı) teşhisi koyulan Rana Tursun (12), kas yapısındaki eksiklik ve zeka geriliği nedeniyle yaşıtları gibi koşup, oynayamıyor.

Haber 10-12-19 11:10

Rana'nın gelişmesi için sürekli eğitim gerekli

EDİRNE'de, 2012 yılında, dünyada sadece 4 kişide bulunan mikrodelesyon sendromu (gen kaybı) teşhisi koyulan Rana Tursun (12), kas yapısındaki eksiklik ve zeka geriliği nedeniyle yaşıtları gibi koşup, oynayamıyor.

Haber 10-12-19 10:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan engelli öğrenci, sporcu ve sanatçıları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, engelli öğrenci, sporcu ve sanatçıları kabul etti.AK Parti Genel Merkezindeki kabulde, engelli Cengiz Kahveci tarafından Karagöz-Hacivat gösterisi sahnelendi, engelli bir genç de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şiir okudu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulüne katılanlar arasında; milli yüzücü Rana Bağdat, Kafkas-Zeybek Dans grubu üyeleri Uğur Sarıoğlu ve Dilek Oruçoğlu, doğuştan görme engelli olan ve Konya Şaziye Ak Camii’nde 20 yıldan bu yana müezzinlik yapan Ali İnan, 19 farklı enstrüman çalabilen Talha Ekinci, doğuştan görme engelli "WeWalk" akıllı baston teknoloji şirketinin kurucu ortağı Kürşat Ceylan ile Çorum Belediyesi Engelli Merkezi’nde 5 yıldan bu yana öğrenim gören bedensel engelli Murat Akkoyunlu da yer aldı.

Haber 02-12-19 16:36

Avustralya’da Müslüman hamile kadına çirkin saldırı! Bir anda yumruk ve tekme atmaya başladı

Sydney’de kendisi gibi başörtülü arkadaşlarıyla kafede otururken Stipe Lozina isimli kişinin saldırısına uğrayan 38 haftalık hamile Rana Elasmar, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Büyük tepki toplayan görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte polis harekete geçti ve saldırgan tutuklandı.

Haber 22-11-19 07:41