HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rauf Denktaş’ın sağlık durumu iyiye gidiyor

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın sağlık durumunun iyiye gittiği, bilincinin açık olduğu, uyku halinin azaldığı açıklandı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Dahiliye Ana Bilim Dalı Başkanı Tümay Sözen, Noroloji Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Özmenoğlu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Finn Rasmussen ve Başhekim Yardımcısı Erkan Kaptanoğlu bugün basın toplantısı düzenleyerek Denktaş’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Başhekim Sevim Erkmen, bugün Denktaş’ın YDÜ Hastanesine ikinci gelişinin 37. günü olduğunu belirterek, Denktaş’ın şuurunun açık olduğunu ve uykuya meylinin azaldığını kaydetti.

Erkmen, Denktaş’ın kısa süre içerisinde taburcu olacağını umduğunu söyleyerek, bir önceki taburcu oluşu sırasında verdiği İngilizce mesaj gibi yeniden bir mesaj iletmesini temenni etti.

-SÖZEN: “TÜM TAHLİL SONUÇLARININ İYİYE GİDİYOR”-

Dahiliye Ana Bilim Dalı Başkanı Tümay Sözen, Denktaş’ın sağlık durumunda gösterdiği ilerlemelerden memnun olduğunu ifade ederek, tüm tahlil sonuçlarının iyiye gittiğini gösterdiğini söyledi.

Sözen, Denktaş’ın iki gündür, öncesine göre daha uyanık olduğunu ve söylenenlere tepki verdiğini ancak boğazındaki soluk tüpü nedeniyle konuşamadığını belirtti.

-ÖZMENOĞLU: “NÖROLOJİK AÇIDAN PROBLEM YOK”-

Noroloji Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Özmenoğlu ise, Denktaş’ın nöroloji açısından iyi ve bilincinin açık olduğunu yineleyerek, uyku eğiliminin olduğunu ancak uyandırılabildiğini belirtti.

Denktaş’ın sözel emirlere cevap verişinin gayet iyi olduğunu söyleyen Özmenoğlu, nörolojik açıdan herhangi bir probleminin olmadığını vurguladı.

-RASMUSSEN: “SÜRPRİZLER OLABİLECEĞİNİN DE BİLİNCİNDEYİZ”-

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Finn Rasmussen de, geçen haftanın, Denktaş rahat hareket edemediği için yorucu geçtiğini belirterek, asıl problemin solunum kaslarının gerektiği gibi çalışmaması nedeniyle yeterince soluyamaması olduğunu söyledi.

Birkaç gündür stratejilerini değiştiklerini ve hareket etmesi için zorladıklarını ve iyi cevap aldıklarını anlatan Rasmussen, boğazındaki tüp nedeniyle konuşamadığını ancak kendisini anlatmanın bir yolunu bulduğunu aktardı.

Rasmussen, Denktaş’ın en kısa sürede evine gidebilmesini temenni ederek, “Biz dikkatlice ümitliyiz. Ancak sürprizler olabileceğinin de bilincindeyiz” dedi.

-KAPTANOĞLU: “DENKTAŞ’I TABURCU EDEBİLMEYİ UMUYORUZ”-

Başhekim Yardımcısı Erkan Kaptanoğlu da, Denktaş’ın yattığı zamandan beri geçirdiği zor zamanlar olduğunu ve ekip olarak hep başında bulunduklarını belirtti.

Sonrasında beliren yorgunluk halinin yoğun bakımda yatan hastaların pek çoğunda görülebilir bir durum olduğunu ifade eden Kaptanoğlu, birkaç gündür solunum kaslarının güçleniyor olmasının kendileri açısından çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Kaptanoğlu, önlerine başka bir aksilik çıkmazsa Denktaş’ı taburcu edebilmeyi umduklarını söyledi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler