Resim Haberleri

Diyarbakırlı çocukların futbolcuların resimlerinin çizildiği duvar önündeki fotoğrafını milyonlar gördü

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde çocukların, belediye tarafından dünyaca ünlü futbol yıldızlarının resimlerinin çizildiği okul duvarı önünde çektirdiği fotoğraf milyonlarca kişiye ulaştı.

Yurthaber 13-03-2024 15:27

Muş'ta lise öğrencileri, 10 köy okulunun duvarını resimlerle süsledi

Muş'ta, sosyal sorumluluk projesi kapsamında köyleri dolaşan lise öğrencileri, okulların duvarlarını çizdikleri resimlerle renklendirdi.

Yurthaber 13-03-2024 12:35

İzmir'de öğrenciler Filistin'deki zulmü resimlerle anlattı

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Çocuk Gözüyle Filistin" temalı resim yarışmasında dereceye giren eserler sergilendi.

Yurthaber 23-02-2024 13:33

Fransız sanatçı, Hatay'da yıkıntılar arasında çizdiği resmi tanıttı

"Saype" adıyla tanınan Fransız arazi sanatçısı Guillaume Legros, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da yıkıma ve ardından bölgede gösterilen birlikteliğe dikkati çekmek amacıyla çizdiği, iç içe geçen tokalaşmış eller resmini tanıttı.

Yurthaber 13-10-2023 15:35

Resim

Resim Hakkındaki Haberler Mynet'te. Resim Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tekirdağ'da kadınlar, meme kanserine mutlu anne resmi çizerek dikkati çekti

Tekirdağ'da kadınlar, "meme kanseri"ne dikkati çekmek amacıyla bebeğini emziren mutlu anne yağlı boya resmi çizdi.

Yurthaber 04-10-2023 13:18

Pazardan aldığı tablonun değeri dudak uçuklattı! Meğerse ünlü bir ressama aitmiş

İngiltere’nin Manchester şehrindeki bir bit pazarından 4 dolar (yaklaşık 106 TL) değerinde bir tablo satın alan kadın tablonun aslında gerçek bir sanat eseri olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Resmin 1939'da Helen Hunt Jackson'ın yazdığı "Ramona" romanı için oluşturulan dört eserden biri olduğu ve tahmini değerinin 150 bin ila 200 bin dolar arasında olduğu belirtildi.

Trend 02-09-2023 07:52

İnek dışkısından sanat eserleri yaratıyor! Bir gören bir daha bakıyor... Kullandığı malzemeye inanamayacaksınız

45 yaşındaki Alman sanatçı Werner Härtl, inek dışkısından yarattığı resimlerle viral olmayı başardı. Sanat eserlerinde inek gübresi kullanarak manzara resimleri yaratan Härtl, “Tablolara tamamen kuruduğunda kötü kokmuyor. Sanatımı yaratmak için sadece inek gübresi kullanıyorum” dedi.

Trend 20-06-2023 14:58

Üç ayda 47 bin toplu iğneyle şahmeran tablosu yaptı

Sanatçı Tuncay Yurtsever: - "Efsane şahmeran tablomu doğaya yakın olsun diye tuval yerine çuval üzerine yaptım"

Yurthaber 07-06-2023 11:09

Optik illüzyonda gördüğünüz ilk şey nasıl biri olduğunuzu söylüyor! Yargılayıcı mısınız?

Optik illüzyonlar karakter özelliklerimiz hakkında ipucu verebiliyor. Baktığımız karmaşık resimlerde gördüğümüz ilk şeyler olayları algılayış biçimimizi gösterebiliyor. Aşağıda yer alan optik illüzyonda gördüğünüz ilk şey yargılayıcı biri misinizin cevabını veriyor.

Kadin 05-06-2023 09:48

Optik illüzyon resmindeki tüm yüzleri sadece yüksek zekalılar görebiliyor

Optik illüzyonlar görsel algıyı değiştiren bir halüsinasyonun aksine, gerçeklikten farklı görünen görsel bir deneyimdir. Özgünlük ve keskin gözlem yetenekleri gibi zihinsel özellikleri değerlendiren optik illüzyonlar oldukça takip edilir. Aşağıdaki yer alan optik illüzyondaki tüm yüzleri sadece keskin gözlere sahip yüksek zekalıların görebildiği belirtildi.

Kadin 31-05-2023 09:23

Optik illüzyonda saklanan atı sadece çok keskin gözlere sahip olanlar görebiliyor

Optik illüzyonlar dikkatimizi ve algımızı ölçebilecek resimlerden oluşuyor. Göz yanıltıcı resimlerle ilk fark ettiğimiz nesneler ile gerçek nesneler arasında oldukça fark oluşabiliyor. Aşağıda yer alan optik illüzyon resminde saklanmış bir at bulunuyor. Bu atı bulabilenlerin kesin görüşe sahip olduğu belirtiliyor.

Kadin 30-05-2023 10:54

Resimde saklanan kediyi çok az kişi görebiliyor! 10 saniye içerisinde bulabilirseniz keskin gözlere sahipsiniz demektir

Optik illüzyonlar farklı çeşitleriyle dikkat çekiyor. Bazı illüzyonlar IQ'yu ölçerken bazıları ise karakter özelliklerimizi açıklıyor. Aşağıda yer alan resim ise gözlerinizin ne kadar keskin olduğunu ölçüyor. Resimde saklanan kediyi gören çok az kişi bulunuyor.

Kadin 23-05-2023 13:40

Resimdeki atı sadece yüksek IQ'lu insanlar görebiliyor! 7 saniyede bulabilirseniz...

Optik illüzyonlar dikkatimizi ve resimleri algılama şeklimizi ölçüyor. Resimde saklanan nesneleri bulma illüzyonları oldukça seviliyor. Aşağıda yer alan optik illüzyon resmindeki gizli atı 7 saniyede bulabilen kişilerin yüksek IQ'ya sahip oldukları söyleniyor.

Kadin 18-05-2023 09:26

Optik illüzyonda gördüğünüz ilk görüntü kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor

Optik illüzyonlar görselleri algılayış şeklimizi ve dikkatimizi belirleyerek kişilik özelliklerimiz hakkında görülmeyenleri gösterebiliyor. Dikkat çekici optik illüzyonlar ile fark etmediğimiz farklı yönlerimizi keşfedebiliyoruz. Aşağıda yer alan optik illüzyonda ilk gördüğünüz görüntü kişiliğiniz hakkında ipucu veriyor.

Kadin 16-05-2023 09:41

Resimde kaç hayvan var? Bütün hayvanları yalnızca yüksek IQ'ya sahip olanlar görebiliyor

Optik illüzyonlar görsel algımızı ve dikkatimizi ölçerek bilişsel niteliklerimizi test ediyor. Sosyal medyada oldukça ilgi gören optik illüzyonlar kendimizi test etmemizi sağlayabiliyor. Aşağıda yer alan resimde bulunan bütün hayvanları bulanların yüksek IQ'lu olduğu belirtiliyor.

Kadin 11-05-2023 12:25

Optik illüzyonda ilk gördüğünüz şey kişilik özelliklerinizi ortaya çıkartıyor

Optik illüzyonlar algımızı belirleyerek kişilik özelliklerimiz hakkında görülmeyenleri gösterebiliyor. Oldukça popüler olan optik illüzyonlar ile bizim bile fark etmediğimiz farklı yönlerimizi keşfedebiliyoruz. Aşağıda yer alan optik illüzyonda ilk gördüğünüz şeyde kişiliğiniz hakkında ipucu veriyor.

Kadin 25-04-2023 14:39

Hiçbir eğitim almadan yapmaya başladı! Avrupa'ya satıyor talep yağıyor... İstanbul'dan ayrılıp köyüne yerleşti

Ressam Muammer Kocadallı, İstanbul'un gürültüsünden kaçıp memleketi Osmaniye'deki köyünde yerleşince yaptığı resimlerle dikkatleri üzerine geçti. Kocadallı'nın hiçbir eğitim almadan yaptığı üç boyutlu resimler göz doldururken ressam köy evini adeta resim müzesine çevirdi. Kocadallı, resimlerinin Avrupa'dan talep gördüğünü söylerken eserlerinin 50'sinin Avrupa ülkelerine satıldığı öğrenildi.

Haber 24-04-2023 13:54

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI 2023: Yazıları kısa, etkileyici, farklı ve güzel resimli 23 NİSAN MESAJLARI burada!

23 Nisan mesajları, WhatsApp, Instagram, Facebook ve Twitter gibi uygulamalarda paylaşımda bulunmak istreyen vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Bu sene Ramazan Bayramının son gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının büyük coşkuyla kutlanıyor. Biz de yazıları kısa, etkileyici, farklı ve güzel resimli 23 Nisan mesajları ve sözlerini sizler için derledik. İşte en yeni 23 Nisan mesajları ve görselleri...

Haber 23-04-2023 08:37

Nurdağı'nda Kentsel dönüşüm sergisi açıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedeler için yapılan 14 köy evinin hak sahiplerine verildiği kırsal Belpınar Mahallesi'nde "Kentsel dönüşüm" sergisi açıldı.

Yurthaber 23-04-2023 07:56

İranlı ressam Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini çizdi! 20 günde tamamladı... Sosyal medyada gündem yarattı

İranlı ressam Javad Soleimanpour’un 20 günde tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi sosyal medyada beğeni topladı. İranlı ressamın “Mustafa Kemal Atatürk” çalışması sosyal medya kullanıcıları tarafından yorum yağmuruna tutuldu.

Trend 01-04-2023 10:43

Hatay'da çocuklar renklerin gücü ile deprem travmasını hafifletiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çocuklar, gönüllü olarak bölgeye gelen resim sanatçısı Berk Arman ile çizimler yaparak moral buluyor.

Yurthaber 31-03-2023 12:27

Hatay'da depremzede öğretmenlerin kurduğu çadır sınıftan melodika sesi yükseliyor

Defne'de, mahallesine kurduğu çadırı meslektaşlarının yardımıyla sınıfa dönüştüren İngilizce öğretmeni İlker Gündoğan, müzik öğretmeni Ezgi Ataş'ın da desteğiyle afet ortamındaki çocukları resim ve müzikle buluşturdu.

Yurthaber 27-03-2023 14:25

Görseldeki farkı 3 saniye içerisinde görebiliyorsanız keskin nişancı gözlerine sahipsiniz

Optik illüzyon testleri oldukça zorlu olabiliyor. Dikkat ve görsel hafıza yeteneğini ölçen bu testler ilgiyle takip ediliyor. Sosyal medyada paylaşılan bir resimdeki farkı 3 saniye içerisinde gören kişi sayısının oldukça az olduğu öğrenildi.

Kadin 02-03-2023 15:46

İskenderun'daki geçici barınma alanında kalan çocuklar, çadırları resimleriyle renklendirdi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gördüğü için geçici barınma alanlarında kalan ailelerin çocukları, çadırların dışına resimler çizip birbirleriyle oynayarak zamanlarını geçiriyor.

Yurthaber 21-02-2023 14:33

Olağanüstü yetenek! Hem iki elini hem de iki ayağını aynı anda kullanarak resim çiziyor

Hollanda’da yaşayan 29 yaşındaki Rajacenna Van Dam isimli bir ressam olağanüstü yeteneği sayesinde sosyal medyada dünya genelinde binlerce takipçiye ulaştı. Yaklaşık 150 bin takipçisi bulunan ressam sosyal medyadan yayınladığı çizim videolarıyla kısa sürede popüler oldu. Dünya basınında manşetlerdeki yerini alan Dam, hem iki elini hem de iki ayağını aynı anda kullanarak birden fazla resim çizebiliyor.

Trend 09-01-2023 14:45

Küçük bir odada başlamıştı! Gülşah Öğretmen, yaptığı tablolarla sınırları aştı

Elazığ’da Fen ve Teknoloji Öğretmeni olan Gülşah Bulut, 15 yıl önce hobi olarak başladığı resimlerini büyük bir mutlulukla yaparken, gelen siparişleri yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyor.

Haber 10-12-2022 16:22

Resimdeki bebeğin annesini yalnızca çok zekiler görebiliyor! Eğer görüyorsanız gözlem yeteneğiniz süper

Optik İllüzyonlar özellikle son yıllarda oldukça popüler olmuş durumda. Birçok insan gün içerisinde stresini atmak, dikkatini başka bir şeye çevirmek için optik illüzyon görsellerini aratıyor. Aşağıda yer alan görsel de sizi anlık da olsa stresten uzaklaştıracak etkili optik illüzyonlar arasında bulunuyor.

Haber 28-11-2022 13:55

Tablo gibi görünüyor ama gerçek çok başka! Yakından bakınca... Neyden yapıldığına inanamayacaksınız

Meksika’da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir çalışma görenleri şaşkına çevirdi. İlk etapta bakıldığında bir tabloyu andıran bu çalışma, yakından bakıldığında ve içinde kullanılan malzemeler fark edilince önce şaşkınlık sonra hayranlık yaratıyor. Adeta görsel bir şölen sunan bu çalışma 20 bin 689 parça renkli ekmek kullanılarak yapılan bir mozaik resim. İşte detaylar...

Haber 03-11-2022 23:37

Alman sokak fotoğrafçısı Adana’da sergi açtı

Asıl mesleği müzik menajerliği olan Alman vatandaşı Guido Schulz, sokak fotoğraflarından oluşan 10. sergisini Adana’da açtı.

Haber 03-11-2022 08:40

Alanya'da Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar resim sergisi

Alanya'da "Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar" resim sergisi

Yurthaber 13-10-2022 16:38

İstanbul'dan gelen ressam Diyarbakır'da kırsaldaki çocuklarla resim yaptı

İstanbul'dan gelen ressam Diyarbakır'da kırsaldaki çocuklarla resim yaptı

Yurthaber 12-10-2022 16:58

Mevsimlik tarımda çocuk işçiliğine resimleriyle dikkati çekecekler

Yalova Çiftlikköy'deki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından hazırlanan 50 yağlı boya tablodan oluşan "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi" başlıklı sergi 10 Ekim'de açılacak - Okul müdürü İlhan Aydan: - "Aileler, öğrenci ve öğretmenlerimizle bu projede yer almak bizi çok mutlu etti. Serginin açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz"

Yurthaber 08-10-2022 11:04

Yalova emniyetinin üç kadın polisi resim ve el sanatlarında da hünerli

Trafik polisi Suna Yılmaz çini ve rölyef, polis merkezinde görevli Merve Şevik Yüksel yağlı boya resim, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürlüğünden Aslı Çolak da kara kalem resim alanlarında eserler yapıyor - Bir kız ve üçüz erkek annesi Suna Yılmaz: - "Hayatın sadece meslek, çocuk, ev, yemek ve işle olmadığını öğrendim. Sanatla o rutin hayattan çıkmış oluyorsunuz"

Yurthaber 04-10-2022 11:53

Belediyenin 11 yıllık temizlik işçisi Cizre'nin duvarlarını resimlerle süsledi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediyeye 2011'de taşeron işçi olarak alınan Mehmet Aydın, yeteneği fark edilerek görevlendirildiği Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, duvarlara ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini resmediyor - 42 yaşındaki Mehmet Aydın: - "Sanatı hayatın bir parçası olarak görüyorum. İnsanın kendi kültürünü ve değerlerini duvarlara resmetmesi büyük bir mutluluk ve şans"

Yurthaber 20-09-2022 11:36

Doğançay Müzesi 18. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması başvuruları başladı

Doğançay Müzesi 18. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması başvuruları başladı

Yurthaber 15-09-2022 16:34

Çocukların hayallerindeki tren seyahati Doğu Ekspresi ile gerçekleşti

Erzincan'dan Erzurum'a seyahat eden 16 öğrenciden Cenk Gülez: - "Biz beldemizden geçen trene binmek istiyorduk. Bu nedenle trene binme hayalleri kuruyorduk. Öğretmenimizin bizlere verdiği destekle onların resimlerini çiziyorduk"

Yurthaber 13-09-2022 11:50

Depremde hasar gören mahallenin duvarları kadın muhtarın çabasıyla renklendi

Denizli'de 2019 yılında yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde bazı evlerin ağır hasar gördüğü Acıpayam ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde evlerin duvarları tuvale dönüştü - Muhtar Elmas Abut: "Projeyi depremin izlerini silmek ve mahallenin tanıtımını yapabilmek için hayata geçirdim"

Yurthaber 06-09-2022 11:03

Merve Boluğur çocukluk resmini paylaştı! O zamandan belliymiş güzel olacağın

Eski oyuncu Merve Boluğur, son zamanlarda müzik piyasasına giriş yaptı. Özel hayatı ve yeni çıkardığı parçasıyla son zamanlarda sıkça konuşulan Boluğur, dikkat çeken paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi.

Magazin 02-09-2022 17:23

MKE Ankaragücü Başkanı Koca, zirveyi zorlayacaklarına inanıyor:

"Bazen iyi bir takım kurmanız yetmiyor, onun kolektif oyuna dönüşmesi ve sonuca gitmesi lazım. İnşallah bunu da Ömer hocamızla Beşiktaş maçıyla başlangıç olarak yapmak istiyoruz" - "Biz takımımıza, futbolcularımıza, hocalarımıza güveniyoruz. Hedefimiz zirveleri zorlamaktır. Bu takım zirveleri zorlayacaktır, bunu bilin" - "Emre Yıldız'la ilgili iddiaların birisini doğrulasınlar bugün istifa ederim"

Yurthaber 31-08-2022 17:23

Kuruttuğu yaprakları sanat eserine dönüştürüyor

Balıkesir'de emekli albay Soner Göktürk, çeşitli işlemlerden geçirdiği kauçuk, dut, ayva ve armut ağaçlarının yapraklarına manzara ile insan, hayvan, doğa figürleri resmederek hazırladığı eserleriyle ilk kişisel sergisini açtı - Göktürk: - "Konya'da Hazreti Mevlana'yı anma etkinliklerinde bir sanatçının icra etmiş olduğu yaprak üzerine resimdeki hat sanatı beni derinden etkilemişti. Çabalarımın sonucunda yaprakları resimle buluşturdum"

Yurthaber 22-08-2022 11:03

Hayalini 70'inci yaşına özel açtığı sergiyle gerçekleştirdi

Hayalini 70'inci yaşına özel açtığı sergiyle gerçekleştirdi

Yurthaber 16-08-2022 21:32

Doktor, çizdiği resimleri Yeşilay'a bağış karşılığı hediye ediyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neslihan Özçelik: - "Aynı zamanda bağımlılıklarla mücadele eden göğüs hekimiyim. Sigarayı bırakmaları için insanlara yardım etmeye çalışıyorum"

Haber 06-08-2022 13:04

Gümüşhaneli güvenlik görevlisi emekliğini resim yaparak geçiriyor

65 yaşındaki Fikret Bozkır: - "Burada resme ilgi duyan kardeşimiz olursa seve seve, para almadan bir şeyler öğretmeye çalışırım"

Yurthaber 05-08-2022 12:08

Benim Bisikletim fotoğraf yarışmasında 70 kişiye ödül verildi

"Benim Bisikletim" fotoğraf yarışmasında 70 kişiye ödül verildi

Yurthaber 18-07-2022 17:51

Tarihi çarşıda atölyeye dönüştürdüğü ambarda resim yapıyor

Mardin'de ressam Hicret Ayaz İpek, Marangozlar Çarşısı'nda atölyeye çevirdiği 6 metrekarelik mekanda yaptığı resimlerle engellilere yönelik farkındalık oluşturmak istiyor

Yurthaber 14-07-2022 12:12

Burdur Gölü'ndeki su kaybına lavanta tarlasında resim ve müzikle dikkati çektiler

Burdur Gölü'ndeki su kaybına lavanta tarlasında resim ve müzikle dikkati çektiler

Yurthaber 02-07-2022 12:27

Kendilerini 1889 tarihli Van Gogh tablosuna yapıştırdılar! Bu resme yapışmış durumdayız çünkü...

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Courtauld Gallery'deki Van Gogh sergisine gelen iki iklim aktivisti, iklim değişikliğine dikkat çekmek için ellerini sürdükleri yapıştırıcıyla Van Gogh’un 1889 tarihli “Peach Trees In Blossom” (Çiçek Açmış Şeftali Ağaçları) tablosunun çerçevesine yapıştırdı. 21 yaşındaki Louis McKechnie, "Bu resme yapışmış durumdayız çünkü geleceğimiz için korkuyoruz. İhtiyacımız olan değişikliği elde etmenin başka bir yolu olsaydı, yapardık. Diğer her şeyi denedik" dedi.

Haber 01-07-2022 11:37

Çocuklar tren raylarında resmettikleri hayallerini ağaç dallarında sergiliyor

Tren garı bahçesinde kısıtlı imkanlarla 30 öğrencisine 2 yıl boyunca resim yapmayı öğreten Tuğçe öğretmen, resimleri çocuk hastanesine hediye etmeyi planlıyor - Öğretmen Tuğçe Yılmazçelik: - "Çocukların, çizdikleri resimlerde kendilerini ifade etmelerini ve yaşadıkları problemleri, duygu ve düşüncelerini aktararak rahatlamalarını istedim"

Yurthaber 30-06-2022 13:03

Zihinsel engelli ressam genç 2. kişisel sergisini açtı

Bingöl'ün Göltepesi köyünde yaşayan, okulundaki görsel sanatlar öğretmeni tarafından yeteneği keşfedilen 15 yaşındaki Mahmut Koşunkartay, 4 yılda 120 soyut resim yaptı - Köyde açık alanlarda doğa ile baş başa duygularını resmeden Koşunkartay: - "İçimde ne varsa resimle ortaya çıkardım. Hayalim resim öğretmeni olmak"

Yurthaber 30-06-2022 11:34