HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize’de Gezi Parkı gerginliği

Rize’de bugün akşam saatlerinde İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında olaylar çıktı.

Rize’de Gezi Parkı gerginliği

Rize'de, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 25 kişi ile eyleme tepki gösteren gösteren kalabalık bir grup arasında gerginlik yaşandı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/rize-gerildi-/11975/1665801)

Arbede sırasında aralarından bazılarının yaralandığı TGB'li gençler Atatürkçü Düşünce Derneği'ne sığınırken, sayıları bir anda 500'ü geçen kalabalığı polis biber gazı kullanarak dağıtmak istedi.

Bayılan TGB'li genç bir kızın bulunduğu ambulansın hareket etmesini uzun süre engelleyen öfkeli kalabalık, olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın girişimleri sonucu dağıldı.

/

Türkiye Gençlik Birliği üyesi 25 kişilik grup saat 17.30 sıralarında Taksim Gezi Parkı'ndaki gösterilere destek vermek amacıyla Belediye Parkı'nda açıklama yaptı. TGB'li gençler bir süre sloganlar atarken çevrede vatandaşlar toplanmaya başladı ve bazı kişiler gruba sözlü müdahalede bulundu. Gerilimin artmaya başladığı bu sırada gençler yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Atatürkçü Düşünce Derneği'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevrede toplanan ve sayıları hızla artan kalabalık ile TGB'li gençler arasındaki sözlü tartışma yumruklaşmaya ve kavgaya dönüştü. Sayıları bir anda 500'ün üzerine çıkan kalabalığın müdahalesi sırasında TGB'li bazı gençler yaralandı. Öfkenin çığ gibi büyüdüğü olay karşısında gençler ADD binasına sığınırken, öfkeli kalabalığa polis biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.

Bina önünde barikat kuran polis, kalabalığı dağıtmakta güçlük çekti. Takviye birliklerin sevk edildiği olay yerine Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de geldi. Kalabalığı yatıştırmak için megafonla seslenen Yenice, "Bu şehir büyük değerler yetiştirmiştir. Burada olaylar olması bizleri üzer, lütfen dağılın" uyarısında bulundu. Ancak, sayıları çığ gibi büyüyerek artan kalabalık dağılmamakta direndi.

AMBULANSIN ÖNÜ KESİLDİ

Bu arada TGB'li bir genç kız binada baygınlık geçirince arkadaşlarının kucağında dışarı çıkarıldı, ambulansla taşındı. Öfkeli kalabalıktan bazıları baygın haldeki genç kız ile arkadaşlarına saldırdı. Polis kalabalığı yatıştırmakta zorlandı, baygın haldeki genç güçlükle ambulansa ulaştırıldı. Bu esnada bir kişi ambulansın direksiyonuna geçti ve kapıyı kapattı. Ön koltuktaki hemşirelerin ve kapıyı açan polisin müdahalesi ile indirilen kişinin yerine direksiyona geçen ambulans şoförü, hastaneye gitmek üzere hareket etti. Kalabalık ambulansın önünü kesti, çıkışına bir süre izin vermedi. Polisin müdahale ettiği grup uzaklaştıktan sonra ambulans hızla bölgeden ayrıldı.

BELEDİYE BAŞKANI SAKİNLEŞTİRDİ

Kalabalık ADD önünden ayrılmayınca Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da olay yerine geldi, vatandaşları dağılmaları konusunda uyardı. Bakırcı'nın ikna çabaları sonucu yaklaşık 3 saat süren olaylar, toplanan kalabalığın dağılmasıyla son buldu. Polis, önlem olarak TGB'li gençleri bir süre daha ADD binasında bekletti.

RİZE'DE YAŞANAN OLAYLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Rize Valisinin verdiği bilgiye göre Atatürkçü Düşünce Derneğinde, esnaftan olduğu söylenen vatandaşlarla gösteri yapan vatandaşlar arasında bir itiş kakış, bir gerilim yaşanmış. Polis ayırma için müdahale etmiş, bu müdahale sırasında esnaftan 4 kişi gazdan rahatsız olup hastanede ayakta tedavi görmüş, ayrılmış. Onun dışında hastanede herhangi bir yaralı veya vahim durumda olan kimse yok" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis Genel Kurulu'nda Rize'de yaşanan olaylara işaret ederek, "Meclis grubumuzdaki pek çok arkadaşımıza az önce gelen telefonlarla Rize'de olağanüstü olayların yaşandığı bize bildirildi. Bazı kişilerin bir derneğin binasını basarak çevresini kuşattıkları yolunda bilgiler geliyor. Son derece olumsuz bir sonuç yaşanmasından endişe duyuyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırma girişimi, tahrik, kamplaşmanın derinleşmesinin olumsuz sonuçlar yaratmasından endişeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, "Rize Valisinin verdiği bilgiye göre Atatürkçü Düşünce Derneğinde, esnaftan olduğu söylenen vatandaşlarla gösteri yapan vatandaşlar arasında bir itiş kakış, bir gerilim yaşanmış. Polis ayırma için müdahale etmiş, bu müdahale sırasında esnaftan 4 kişi gazdan rahatsız olup hastanede ayakta tedavi görmüş, ayrılmış. Onun dışında hastanede herhangi bir yaralı veya vahim durumda olan kimse yok. Hastaneye herhangi bir nedenle müracaat eden kimse yok. Atatürkçü Düşünce Derneğinin etrafında toplanmış olan kalabalık dağılmış, herhangi bir olay veya bir saldırı söz konusu değil. İçeride 20-25 kişi olduğunu söylüyor. "Onların da tahliye edilmesi için çalışıyoruz fakat içerideki göstericilerden bazıları çıkmak istemiyorlar, biraz işi sosyal medya üzerinden daha çok duyurmak için içeride kalmayı tercih ediyorlar' gibi bir tespiti var Sayın Valinin. "Onları da ikna etmeye çalışıyoruz çıkmak için. Çıkmak isteyenleri çıkarıyoruz ama çıkmak istemeyenleri de işi büyütmeden çıkmaya ikna etmeye çalışıyoruz'Rize Valisinin verdiği bilgi bu. Herhangi bir yaralanma, dediğim gibi, 4 tane esnaftan kişi gazdan rahatsızlanmış, onlar hastanede ayakta tedavi görüp taburcu edilmişler. Son durum bu. Yani, Vali endişe edilecek, herhangi bir vatandaşla ilgili endişe duyulacak bir vahim durum olmadığını söylüyor" dedi.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler