Robot Haberleri

Elinde matkapla namaz kılan robot taklidi yapmaya çalıştı: Sosyal medyada tepki çeken Robokıble videosu

Eline matkap alıp namaz kılıyormuş gibi yaparak kendini robota benzetmeye çalışan kişi sosyal medyada tepkilere yol açtı. "Robokıble" etiketiyle yaptığı paylaşımdaki videoyu çeken kişinin de kahkahalarla eşlik ettiği duyuldu. Şahsın diğer paylaşımları da dikkatlerden kaçmadı.

Haber 17-02-2024 10:36

Aşık Veysel'in insansı robotu konser verdi! İşte o anlar

Samsun'da, aşık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun "insansı robotu" sahne aldı.

Haber 14-02-2024 09:44

Bilim insanları görme engelli kişiler için rehber robot köpek geliştirdi: Konuşuyor, engelleri aşıyor ve hatırlayabiliyor

İskoçya'da bulunan Glasgow Üniversitesi'ndeki bilim insanları görme engelli insanlara yardımcı olabilmek amacıyla dört ayak rehber köpek RoboGuide'ı geliştirdi. RoboGuide önüne gelen nesne veya engelleri görüyor, hatırlıyor ve kaçabiliyor. Görme engelli kişiler, konuşabilme yeteneğine de sahip olan robot köpek RoboGuide'ı test etmeye davet edilmeye başlandı.

Haber 12-02-2024 13:05

Teknoloji facia getirdi: Ameliyat robotu hastayı öldürdü... Skandal iddialar!

Yapay zeka ve robotik teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Hizmet sektöründen sonra sağlık sektöründe de görülmeye başlayan robotlar hakkında soru işaretleri henüz giderilememişken, korkunç bir facia gerçekleşti. Ameliyata giren bir robotun hastanın ölümüne yol açması dünya gündemine bomba gibi düştü. Ölen hastanın kocasının iddiaları ise çok çarpıcı... İşte tüm detaylar!

Haber 10-02-2024 17:13

Devlet destekleriyle geliştirilen yük taşıma robotu 30 ülkeye ihraç ediliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle yerli imkanlarla geliştirilen otonom yük taşıma robotu SEIT, 3 kıtada 30 ülkeye ulaştı.

Finans 06-01-2024 11:38

Bu da oldu! Görüntüler bir benzin istasyonundan: Robotlar iş hayatına atıldı

Artan teknoloji her geçen gün gördüklerimize inanamayacağımız kareler ortaya çıkarmaya devam ediyor. Son olarak Çin'de kaydedilen görüntülerde robotların benzin istasyonlarında işe başladıklarını gösteriyor.

Haber 13-12-2023 15:29

İnsan hücrelerinden minik canlı robotlar yapıldı: Bu bir robot mu, hayvan mı, makine mi?

Bilim insanlarının yeni araştırmaları, insanları şaşırtmaya devam ediyor. Yeni bir araştırmaya göre ise bilim insanları bu kez insan hücrelerinden küçük canlı robotlar üretti. İddiaya göre bu robotlar, bir gün yaraların veya hasarlı dokuların iyileşmesine yardımcı olabilir.

Haber 03-12-2023 17:50

Bu kez katil bir robot! Sebze kolisi sandığı adamı ezerek öldürdü

Robotlar günümüzde hiç olmadıkları kadar gündemde! Şimdilerde gelecekte insanların yerini alıp almayacakları tartışılırken, bir ülkede kan donduran bir 'robot olayı' yaşandı! Bir robot, sebze kolisi sandığı 40’lı yaşlarındaki bir şirket çalışanının ölümüne neden oldu.

Haber 09-11-2023 17:09

Balıkesir'de genç mühendis adayları 24 saatte yaptıkları robotlarla yarıştı

Elektrik Elektronik Mühendislik Enstitüsü (IEEE) Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından "MakersOn" robot yarışması düzenlendi.

Yurthaber 07-11-2023 13:46

Göreve hazır: Bu robot, metro istasyonunda devriye atacak!

New York Polis Departmanı (NYPD) Times Square metro istasyonunda devriye atmak üzere yüksek teknolojiyle suçla mücadele çabalarının son örneği olan bir güvenlik robotunu tanıttı. Robot, pilot programın bir parçası olarak, önümüzdeki iki ay boyunca metro istasyonunda dolaşacak.

Haber 26-09-2023 09:35

Terminatör'den esinlenerek ürettiler! Görenleri şaşırtıyor

Bir çift araştırmacı, 1984 yapımı film Terminatör'den esinlenerek mantardan yapılmış canlı bir deri üretti. Çalışmada, Ganoderma sessile adı verilen ve çeşitli koşullarda büyüyebilen bir mantar türü kullanıldı. Mantar, beş günde yaklaşık 17 santimetrelik bir "Terminatör" modelini baştan aşağı kapladı. Derinin ayrıca ışığa ve dokunmaya karşı da duyarlı olduğu görüldü.

Haber 18-09-2023 10:40

15. Uluslararası MEB Robot Yarışması Bursa'da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Bursa'da başladı.

Yurthaber 06-09-2023 13:35

Yapımında böceklerden esinlenildi! Yeteneğiyle görenleri şaşkına çeviriyor

Böceklerden esinlenen CLARI isimli bir robot görenleri şaşırttı. CLARI, dar boşluklardan geçebilmek için kendini daha ince hale getirebilme yeteneğine sahip. Robot bu yeteneği sayesinde enkazda mahsur kalanları arama konusunda iyi olabilir ve hayat kurtarabilir.

Haber 04-09-2023 12:52

Türkiye'de ilk ve tek! 'Marbot Ada' eczanede işbaşı yaptı... Robotu gören hastalar şaşkınlıklarını gizleyemedi

Konya'da üretilen 'Marbot Ada' adı verilen yapay zeka robotu, Yalova’daki eczanede işe başladı. Eczane teknisyeni olarak işbaşı yapan 'Marbot Ada' gelenleri karşılayıp soruları yanıtlıyor. Eczaneye gelen hastalar ise sorunları ve ürünler hakkında da bilgiler veren robotu görünce şaşkınlarını gizleyemiyor.

Haber 29-08-2023 14:37

Sosyal medya robot Sophia'nın şoke eden diyaloğunu konuşuyor! O soru yine gündem oldu... Endişeli olmak yerine...

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan robot Sophia sosyal medyanın gündeminde! Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Sophia, programın fragmanına Oğuzhan Uğur ile girdiği 'güç' ve 'zeka' diyaloğu ile damga vurdu. Sophia'nın sözleri sonrası "Yapay zekadan korkmalı mıyız?" sorusu yine gündem oldu. Merak edilenleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık yanıtladı.

Haber 28-08-2023 11:29

Makinelerin yükselişi! İşte Çin'de düzenlenen 2023 Dünya Robot Konferansı'ndan çarpıcı kareler...

Dünya bir yandan yapay zekayı bir yandan insansız araçların evrimini konuşurken, robotların yükselişi de sürüyor. 16 Ağustos'ta ise Çin'in başkenti Pekin'de 8. Dünya Robot Konferansı başladı. Dört ayaklı akıllı robotlardan cerrahi robotlara kadar birçok robotun sergilendiği konferanstan birbirinden çarpıcı kareler geldi.

Haber 18-08-2023 17:20

İsmi: Pibot! Hafızası o kadar büyük ki bir insan pilot için imkansız olanı başarıyor: 2026 yılına kadar...

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden (KAIST) mühendis ve araştırmacılardan oluşan bir ekip uçakları uçurabilecek Pibot isimli insansı bir robot geliştiriyor. Robotun dünya çapındaki tüm Jeppesen havacılık navigasyon çizelgelerini ezberleyebildiği söyleniyor. Bunun insan pilotlar için imkansız olduğu belirtiliyor. Geliştirme aşamasında olan robotun 2026 yılına kadar ise tamamlanması bekleniyor.

Haber 18-08-2023 13:04

Gerçek bir köpeği andırıyor! Görücüye çıktı

Çinli bir teknoloji şirketi, robot köpeğinin ikinci versiyonunu görücüye çıkardı. Yeni robot köpek, tasarımıyla rakiplerinden biri olan Boston Dynamics'in Spot isimli robot köpeğine benzese de, sahip olduğu gerçek köpek kafası şeklindeki kafası sayesinde daha çok gerçek bir köpeği andırıyor.

Haber 16-08-2023 12:56

Oğuzhan Uğur duyurdu! Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot Sophia, Mevzular Açık Mikrofon'a konuk oluyor...

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot Sophia'nın Mevzular Açık Mikrofon'a katılacağını açıkladı.

Haber 07-08-2023 09:52

Robottan şok sözler! Geliştiricisi aynı fikirde olmayınca da söylemini yeniden şekillendirdi

Aralarında Ai-Da, Ameca ve Sophia gibi tanınan robotların da bulunduğu robotlar, insanların işlerini çalmayacaklarını veya insanlığa karşı isyan etmeyeceklerini söyledi. Robot Sophia'nın robotların insanlardan daha iyi liderler olabileceğini düşündüğünü söylemesi ise dikkat çekti. Ancak Sophia, geliştiricisinin aynı fikirde olmaması üzerine açıklamasını revize etmek zorunda kaldı.

Haber 10-07-2023 11:14

Şekil değiştirebiliyor! Görenleri şaşırttı... Bilim insanları tasarladı

Bilim insanları yine ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Araştırmacılar, parçalarını gerektiğinde tekerleklere, pervanelere veya bacaklara dönüştürerek kara ve hava dahil olmak üzere farklı arazilerde seyahat edebilen yeni bir robot tasarladı. Çevrede gezinmek için şeklini değiştirebildiği söylenen robota "morphobot" adı verildi.

Haber 03-07-2023 13:10

Robot, orkestra şefi oldu! EveR 6, Güney Kore'de şef kürsüsüne çıktı

EveR 6 isimli android robot, Güney Kore'nin ulusal orkestrasının performansını yönetmek üzere cuma akşamı Seul'de şef kürsüsüne çıktı. Robot, ülkede bu türde bir ilke imza attı.

Haber 03-07-2023 11:08

Kocaeli'de lise öğrencileri kurtarma ekipleri için özel robot geliştirdi

Kocaeli Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, afetlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin, enkaz altında kalan kişilerin ısı, ses ve görüntü bilgisini sağlayacak robot geliştirdi.

Yurthaber 16-06-2023 14:43

Terliyor, titriyor ve nefes alıyor... Bilim insanlarına göre bir ilk!

Nefes alıyor, terliyor ve titriyor"... İddialara göre bilim insanları böylesine ilginç bir robotun 'inşasına' imza attı! Çünkü bilim insanları, farklı sıcaklıklarla başa çıkmak ve uyum sağlamak üzere tasarlanmış ilk "nefes alan, terleyen, titreyen" robotu inşa ettiklerini söylüyorlar. Isıya duyarlı "termal manken"in adı ise ANDI olarak geçiyor ve oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Haber 09-06-2023 18:51

O ülkede bir ilk olacak! Görünümü insan bedenini andırıyor

Güney Kore'de bir robot ilk kez orkestra yönetecek. Ülkenin başkenti Seul'de düzenlenecek "Absence" adlı gösteriyi "EveR 6" robotunun yöneteceği açıklandı. Görünümü insan bedenini andıran "EveR 6" adlı robotun konserdeki performansı Güney Kore için ilk olacak.

Haber 09-06-2023 10:23

Yılana benziyor! Görenleri şaşırttı... İstekleri ise bambaşka

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı (JPL) tarafından yılan gibi hareket eden eklemli bir robot tanıtıldı. Exobiology Extant Life Surveyor (EELS) isimli robotun geliştiricileri, onu yaşam aramak üzere Satürn'ün en büyük altıncı uydusu olan Enceladus'a göndermek istiyor. Eğer EELS hedefine ulaşırsa, insanlık için dev bir ilerleme kaydedebilir.

Haber 16-05-2023 16:48

Yangına müdahalede onu kullandılar! İşlevselliğini ilk kez kanıtlamıyor

Ukrayna’nın Ternopil kentindeki bir depoda çıkan yangına müdahalede robot kullanıldı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Serhiy Kruk, “Kurtarma ekiplerimizin robot asistanı, işlevselliğini ilk kez kanıtlamıyor." dedi. Kumandayla deponun içine gönderilen ve itfaiye hortumunun bağlandığı robotun yangına müdahale anları kameralara yansıdı.

Haber 15-05-2023 10:52

Yapay zekada yeni bir nokta: Futbol robotları!

Yapay zeka son günlerin en dikkat çeken tartışma konularından biri. Gelişmiş yapay zeka gücüne sahip bir dünyada nelerin aynı kalıp nelerin değişeceği merak edilirken, yapay zekada 'futbol robotları' noktasına gelinmiş olabilir. Google'ın şirketi DeepMind tarafında bu konuyla ilgili uluslararası medyaya haberleri düşen, çarpıcı bir gelişme var. İşte detaylar...

Haber 10-05-2023 16:29

Lise öğrencileri tasarladıkları robotla dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

İstanbul'da düzenlenen "VEX Robotics Türkiye Şampiyonası"nda tasarladıkları robotla ikinci olan Süleymanpaşa Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencileri, dünya şampiyonasında dereceye girmek istiyor.

Yurthaber 12-04-2023 14:52

Önce sıvıya dönüştü, sonra tutulduğu 'hapishaneden' kaçtı! İzleyenler gözlerine inanamadı

Bilim insanları robot biliminde devrim olarak nitelendirilebilecek bir gelişmeye imza attı. Çünkü bilim insanları, sıvılaşabilen insansı bir robot geliştirdi. Robotun sıvıya dönüşerek tutulduğu 'hapishaneden' kaçabildiğini gösteren bir görüntü ise inanılması güç anları gözler önüne serdi. Robotların birçok alanda kullanılabilecekleri düşünülüyor.

Haber 26-01-2023 18:15

Bilim insanları geliştirdi! Koku alabiliyor, görenleri şaşırtıyor

Görenleri şaşırtan robotlara bir yenisi daha eklendi. Tel Aviv Üniversitesi'nden bilim insanları böceklerin antenlerini kullanarak koku alabilen bir robot geliştirdi. Bu gelişmenin insanlığa birçok yönden yardımcı olabileceği söyleniyor. Teknolojinin basit olduğunu söyleyen bilim insanları bunu da "Böceğin biyolojik ‘burnunu’ alıyoruz ve bunu sensörümüz olarak kullanıyoruz. Bu, iki elektrot kullanılarak robota entegre edilen gerçek bir biyolojik burun." diyerek açıklıyor.

Haber 20-01-2023 13:38

Taklacı güvercin gibi! Hünerlerini böyle sergiledi

ABD’li robotik şirketi Boston Dynamics’in geliştirdiği iki ayaklı insansı robot Atlas’ın inşaat iskelesinde sergilediği hünerler dikkat çekti. kenarda duran takım çantasını alıp iskeleye çıkan, çantayı işçiye ulaştıran ve taklacı güvercin gibi takla da atan robotun yeteneklerini sergilediği video büyük ilgi gördü.

Haber 19-01-2023 16:24

İlk davasını alıyor! Robot avukat tarih yazacak: İlk kez...

Robot avukat dönemi başlıyor. Şubat ayındaki bir duruşma bu anlamda tarihe geçecek. Duruşmada sanığa ne söyleyeceği konusunda yapay zeka tarafından tavsiye verilecek. Sanık, tavsiyeyi dinlemek için bir akıllı telefon uygulaması ve kulaklık kullanacak. Böylece ilk kez bir kişi yapay zeka tarafından temsil edilecek.

Haber 16-01-2023 11:35

Bu da 'şifacı' robot! Sürücüsüz araçlarla aynı teknolojiyi kullanıyor, oldukça dikkat çekiyor

Birleşik Krallık'taki bir hastanede penguene benzeyen "Milton" isimli bir robot deneniyor. Sürücüsüz araçlarla aynı teknolojiyi kullanan robot, yeni denemenin parçası olarak ilaç taşıyor. Bu ve bu tür robotların kullanımının personel üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Haber 30-12-2022 13:12

Tüyler ürpertti! Solucan gibiler: Vücutta gezinecek, hastalıkları iyileştirecekler

Bilim insanları, hastalıkları iyileştirme göreviyle vücutta dolaşabilen ürkütücü, solucan benzeri robotlar icat etmeyi başardı. 3D baskıyla jelatinden yapılan bu robotların, vücutta gezinecek, hastalığın kaynağını hedef alacak ve hapların yerini alabilecek şekilde tasarlandığı söyleniyor. ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nden Prof. David Gracias, "Çok basit görünüyor, ancak bu piller olmadan, kablolar olmadan, herhangi bir harici güç kaynağı olmadan hareket eden bir nesne" dedi.

Haber 16-12-2022 15:12

Beklenmedik karar! Katil robot planından 'U' dönüşü yaptılar

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde katil robotlara izin çıkarak, olağanüstü durumlarla karşılaşabilen polisler tarafından bu robotların kullanılmasının önü açılmıştı. Sürpriz bir şekilde aktivistlerin tepki gösterdiği bu karardan dönüldü. Kent yetkilileri, polise ölümcül silahlarla donatılmış robotları kullanma yetkisi verme kararını geri aldı.

Haber 07-12-2022 16:26

İnternet alemi günlerdir ChatGPT'yi konuşuyor! Ödev bile yaptıran var: Farah Zeynep Abdullah'ın da dikkatini çekti

İnternet dünyası şu sıralar yeni nesil sohbet robotu ChatGPT'yi konuşuyor. ChatGPT, Türkçe de konuşabilen, hikayeler oluşturabilen ve kod bile yazabiliyor. Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah'dan da, son zamanlarda herkesin konuştuğu yeni yapay zeka sohbet robotu ChatGPT hakkında bir yorum geldi. Abdullah, bir içeriğe karşılık sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Haber 07-12-2022 16:02

ChatGPT görenleri hayrete düşürdü! Yetenekleri akademisyenleri bile şaşırtıyor: Birçok kişiyi işsiz bırakabilir

Elon Musk'ın kurduğu OpenAI vakfının son chatbot'u (sohbet robotu) ChatGPT görenleri hayrete düşürdü. Yazma yeteneği, karmaşık görevlerde yaptıkları ve kullanım kolaylığıyla övülen yeni sohbet robotu akademisyenleri bile şaşırtıyor. ChatGPT sonrası profesörlerin, programcıların ve gazetecilerin sadece birkaç yıl içinde işsiz kalabileceği söyleniyor.

Haber 05-12-2022 16:41

Uzaktan kumandalı, öldürücü güç! ABD'de 'katil robotlara' izin çıktı: Gerektiğinde öldürebilecek

Robotlar artık günlük hayatın parçası olmuşken, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco şehrinde önemli bir gelişme yaşandı. Şehirde katil robotların, aşırı ciddi durumlarla karşılaşabilen polisler tarafından kullanılmasına izin çıktı. Buna göre polis gerektiğinde öldürücü olabilecek katil robotları kullanabilecek. Robotların can kaybı riski taşıyan şiddetli, silahlı veya tehlikeli şüphelileri etkisiz hale getirmek için kullanılabileceği belirtildi. Ancak aktivistler bu karara tepkili.

Haber 02-12-2022 12:24

Robot Ai-Da'nın tarihi anlarında dikkat çeken detay! Hemen güneş gözlüğü taktılar

Dünyanın ilk ultra gerçekçi insansı robot sanatçısı, Lordlar Kamarası'na konuk oldu. Ai-Da isimli robot Lordlar Kamarası'nda konuşan ilk robot olarak tarihe geçti. Ancak Ai-Da kısa siyah saçıyla, kot tulumuyla Lordlar Kamarası'ndayken dikkat çeken bir an yaşandığı ortaya çıktı. O anlarda Ai-Da'ya hemen güneş gözlüğü takıldığı öğrenildi.

Haber 12-10-2022 18:12

Lordlar Kamarası'na kısa siyah saçıyla, kot tulumuyla bir robot konuk oldu! Öyle sözler söyledi ki...

Robotların artık gerçekten de her yerde olduğunu gösteren bir haber İngiltere'den geldi. Dünyanın ilk ultra gerçekçi insansı robot sanatçısı Ai-Da, Birleşik Krallık parlamentosunun üst kamarası olan Lordlar Kamarası'nın önüne çıktı. Robot Ai-Da'ya yapay zeka, robotlar ve sanat arasındaki ilişki hakkında sorular yöneltildi.

Haber 12-10-2022 11:42

Robot Ai-Da'dan bir ilk... 11 Ekim'de tarih yazacak!

Birleşik Krallık parlamentosunun üst kamarası olan Lordlar Kamarası gelecek hafta önemli bir isme ev sahipliği yapacak. Ultra gerçekçi robot sanatçı Ai-Da, önümüzdeki hafta Lordlar Kamarası'nda konuşma yapacak. Ai-Da böylelikle Lordlar Kamarası'nda konuşan ilk robot olarak tarihe geçecek. Ai-Da'nın tarihi konuşması ise ilginç bir konudan oluşacak.

Haber 07-10-2022 16:27

Robot üreticilerinden 'yüreklere su serpen' söz! Akıllara ise o görüntüler geldi

Ünlü dört ayaklı robot Spot'un üreticisi Boston Dynamics'in de içinde bulunduğu altı robotik şirketi, gelişmiş mobiliteye sahip genel amaçlı robotlarını silahlandırmama sözü verdi. Şirketlerin bu sözü, gelecekte robotların tehdit edici ve zarar verici yönlerinden korkanların yüreklerine su serpti. Ancak akıllara temmuz ayında viral olan bir görüntü geldi.

Haber 07-10-2022 15:28

Elon Musk'ın robotu Optimus aslında nasıl bir robot? Fiyatı ne kadar olacak?

Tesla CEO'su Elon Musk, insansı robotu Optimus'un iki farklı aşamadaki prototipini geçtiğimiz günlerde söz verdiği gibi sahneye çıkardı. Robot izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Peki 20 bin dolardan daha düşük bir fiyatla çıkması hedeflenen Optimus nasıl bir robot?

Haber 03-10-2022 12:36

Diğer robotları kıskandırdı! Cassie, 100 metrede Guinness Dünya Rekoru kırdı

Robotların gelişimi korkunç bir hızda sürdürüyor. Son olarak Cassie adlı iki ayaklı bir robot 100 metrelik koşuda Guinness Dünya Rekoru kırdı. Robot kırdığı rekorla dünyanın diğer en iyi robotlarını bile kıskandırdı.

Haber 28-09-2022 17:55

İnsansı robot Ameca yüreğimize su serpti: Endişelenmeyin, dünyayı ele geçirmeyeceğiz

Robotlar dünyayı ele geçirecek mi?... Genç yaşlı demeden herkesin merak ettiği bu soruya, bir robot cevap verdi! Dünyanın en gelişmiş insansı robotu Ameca, robotların dünyayı ele geçiremeyeceğine dair güvence vererek yüreklere su serpti. Ameca, robotların amaçlarının insanlara yardım ve hizmet etmek olduğunu kaydetti. Sosyal medya kullanıcıları, Ameca'nın o anlarını hayretler içinde izledi.

Haber 12-09-2022 17:30

Bir ilk! Robot, ünlü şirkete CEO oldu

Çok oyunculu online oyunlar geliştiren Çin merkezli ünlü NetDragon Websoft şirketi ilk sanal CEO'sunu atadı. Şirket, Ms. Tang Yu (Bayan Tang Yu) isimli yapay zeka destekli sanal insansı robotu CEO olarak atadığını duyurdu. NetDragon, robot Ms. Tang Yu'nun süreç akışını düzene sokacağı, iş görevlerinin kalitesini ve şirketin genel yürütme hızını artıracağı görüşünde.

Haber 31-08-2022 14:16

Artık ultra gerçekçi! Çoğu kişiyi ürküten insansı robot Ameca'nın dönüşü muhteşem oldu

CES 2022'de (Tüketici Elektroniği Fuarı 2022) sergilendiğinde yüz ifadeleriyle çoğu kişiyi korkutan insansı robot Ameca, yeni yetenekler kazanarak tekrar karşımıza çıktı. Robota 12 yeni aktüatör eklendi. Ameca artık şimdiye kadar gördüğümüz en gerçekçi yüz ifadelerinden bazılarını daha da geniş bir yelpazede sunuyor.

Haber 25-08-2022 16:26

Xiaomi'nin ilk insansı robotu görücüye çıktı! Ona CyberOne diyorlar: İnsan duygularını algılayabiliyor

Xiaomi'nin ilk insansı robotu CyberOne, geçtiğimiz günlerde Pekin'de düzenlenen şirket etkinliğinde görücüye çıktı. Xiaomi, gelişmiş kol ve bacaklarla donatılan 177 cm boyundaki Xiaomi CyberOne'ın 45 insan duygusunu algılayabildiği iddiasında bulundu. Şirket, geçen yıl dört ayaklı robot köpek Cyberdog'u görücüye çıkarmıştı. CyberOne'ın en büyük rakibi yaklaşık 1 ay sonra Tesla'dan gelecek. Onun adı ise Optimus.

Haber 17-08-2022 10:07