Rusya Haberleri Ve Son Dakika Rusya Haberleri

Rusya Haberleri Ve Son Dakika Rusya Haberleri

Rusya veya Rusya Federasyonu, Doğu Avrupa ve Kuzey Asya'yı kapsayan kıtalar arası bir ülkedir. Batıda Baltık Denizi'nden doğuda Pasifik Okyanusu'na ve kuzeyde Arktik Okyanusu'ndan güneyde Kara, Azak ve Hazar denizlerine kadar uzanır. Rusya'nın yüzölçümü 17.125.191 kilometrekaredir ve Dünya'nın kara alanının sekizde birinden fazlasını kaplar. Federasyon olarak 16 ulusa sınır oluşturan ülkenin başkenti ve en büyük şehri Moskova'dır. Ülkenin toplam yüzölçümünün yaklaşık yarısı ormanlıktır ve toplam nüfusun büyük çoğunluğu batı kesiminde yaşamaktadır. Rusya idari olarak 85 federal alana bölünmüştür ancak Moskova Metropol Bölgesi, 20 milyondan fazla sakin Avrupa'nın en büyük metropolitan alanıdır. Resmi dili Rusça olan ülkede Kiril alfabesi kullanılır. Rus Rublesi (RUB) ise ülkenin resmi para birimidir.

Rusya Haberleri

Kamikaze saldırısı! Tataristan'dan gelen görüntüler olay yarattı... Rusya'nın drone ürettiği tesiste peş peşe patlama

Rusya'nın Tataristan'da drone ürettiği fabrikaya insansız hava araçları ile kamikaze saldırısı düzenlendi. Tesiste Shaded-135 drone'larının üretildiği öğrenilirken, saldırı anına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Peş peşe patlamaların yaşandığı saldırılar sonrası, yetkililer herhangi bir can kaybı olmadığını duyurdu.

Haber 02-04-2024 11:49

Aldatıldığını öğrenen eş kıskançlık krizine girdi! Öfkeden deliye dönen kadın kocasının mahrem yerlerini kesti

Rusya'nın Mendeleyevsk kentinde bir adam karısının penisini bıçakla kestikten sonra tamamen çıplak bir şekilde yerde kanlar içinde yatarken bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri karşılaştıkları manzara karşısında şoke olurken genç kadın ve eşinin ihanet yüzünden aralarında tartışma yaşandığı belirtildi.

Trend 02-04-2024 09:49

Rus istihbarat teşkilatı FSB'den dünyayı şaşırtan açıklama: Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna var

Moskova'da 139 kişinin öldürüldüğü “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu öne sürdü. Bortnikov, Ukrayna’nın ayrıca Orta Doğu’da militanları hazırladığını ve eğittiğini de iddia ederek, Rusya’ya karşı cephede farklı milletlerden savaşanların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Haber 26-03-2024 23:27

Teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıkmıştı: IŞİD'den Rusya'ya çok sert tehdit! Yeni hedef Fransa mı: Alarm en üst seviyeye çıkartıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı katliamın etkileri henüz silinememişken IŞİD'den Rusya'ya çok sert bir tehdit geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan mesajda IŞİD, Rus Soruşturma Merkezi'nin Moskova katliamını gerçekleştiren teröristlere yönelik sorgu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan IŞİD, Rusya'yı çok sert sözlerle tehdit etti. Ayrıca Fransa'da da terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Haber 26-03-2024 09:55

Diğer Haber Etiketleri

Rusya

Rusya Hakkındaki Haberler Mynet'te. Rusya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Rusya: Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 139'a yükseldi

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin, Moskova’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 3'ü çocuk toplam 139’a çıktığını bildirdi.

Haber 25-03-2024 22:25

İstanbul'da gezip Rusya'da katliam yapmış! IŞİD'li teröristin fotoğrafları ortaya çıktı: Camileri dolaşıp, serpme kahvaltı yapmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da IŞİD'li teröristler, bir konser salonunu basarak katliam yaptı. 137 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren teröristlerden bazıları yakalanırken; teröristlerden birinin daha önce Türkiye'de bulunduğu ortaya çıktı. İlk sorgusunda Rusya'ya Türkiye'den geldiğini belirten teröristin İstanbul'daki fotoğrafları servis edildi. Teröristin İstanbul'da turist gibi camileri gezip serpme kahvaltı yaptığı kareler dikkat çekti.

Haber 25-03-2024 13:49

Rusya'yı kana bulamışlardı! O teröristlerin sorgu görüntüleri ortaya çıktı: Cinsel organına elektrik verilmiş, kulağı kesilmiş...

Rusya'da yaşanan kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 137'ye yükseldi. Olay sonrası saatler içerisinde yakalanan teröristlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı. IŞİD militanı oldukları öğrenilen teröristlerin yakalandıktan sonraki sorgu görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganlardan birinin sorgu sırasında cinsel organına elektrik verildiği ve başka birinin kulağının kesildiğine dair görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Haber 25-03-2024 09:32

Moskova'daki konser salonu katliamında ölü sayısı 137'ye çıktı! Yakalanan şüpheliler hakim karşısında

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 137’ye çıktığını bildirdi. "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüpheliler, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Rus polisi, mahkeme salonu çevresinde geniş önlem alırken, şüphelilerin mahkemeye getirildiği görüntüler de yayınlandı.

Haber 25-03-2024 00:05

Rusya’dan ABD’nin ‘DEAŞ’ açıklamasına çok sert yanıt! 'Belki Kennedy’i de DEAŞ öldürmüştür'

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen terör saldırısı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. 137 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. ABD istihbaratı da DEAŞ’ın saldırıyı düzenlediğini ifade etti. Rusya'dan ABD'nin bu açıklamasına çok sert yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, “Keşke kendi Başkanları Kennedy'nin suikastını da bu kadar kısa sürede çözebilselerdi. Belki onu da DEAŞ yapmıştır?” dedi.

Haber 24-03-2024 16:59

Rusya 'intikam saldırılarına' başladı! NATO sınırında alarm: Savaş uçakları 'aktive' edildi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen kanlı terör saldırısı sonrası harekete geçildi. Rusya saldırının Ukrayna bağlantılı olduğunu ısrarla iddia etmeye devam ediyor. Terör saldırısı sonrası Rusya cephesinde askeri hareketlilik başlatıldı. Ukrayna'nın Kiev ve Lviv bölgelerine saldırı düzenleyen Rusya'ya karşı NATO üyesi Polonya da güvenliğin sağlanması için savaş uçaklarını aktive ettiklerini duyurdu.

Haber 24-03-2024 11:31

Rusya'nın 11 Eylül'ü! IŞİD yeni görüntüleri paylaştı: Moskova'daki kanlı gece, teröristlerin vücut kamerasında!

Rusya, tarihinin en kötü terör saldırılarından bir tanesini Cuma gecesi yaşadı. Dört saldırganın kalaşnikoflarla Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna düzenlediği saldırıda 143 kişi feci şekilde can vermiş, yüzlerce insan yaralanmıştı. Kanlı saldırı IŞİD tarafından üstlenilirken örgüt, teröristlerin vücut kameralarına yansıyan görüntüleri paylaştı. Görüntülerde teröristlerin binada ne tür bir katliam gerçekleştirdiği açık açık görüldü...

Haber 24-03-2024 10:06

70 bin liraya katliam! Moskova'yı kana bulayan terörist Türkiye'den gitmiş... Sorgu videosunda yalvardı: Öldürün beni artık

Moskova'da konser salonunu kana bulayan saldırganlardan biri sorgu videosunda saldırıya ilişkin akılalmaz detayları bizzat anlattı. Yakalandığı sırada ayaküstü sorgusu yapılan saldırgan "Para için yaptım" dedi, katliam için sözleştiği para ağızları açık bıraktı. Dünyanın uzun süre konuşacağı sorguya damgasını vuran, teröristin konuşurkenki hali ve "Beni öldürün" diye yalvarışı oldu.

Haber 24-03-2024 08:53

Dünya, Putin'in ne söyleyeceğine kilitlenmişti! İlk açıklama geldi: Herkesi tespit edip cezalandıracağız

Rusya dün akşam saatlerinde kanlı bir terör saldırısına uğramıştı. Korkunç görüntülerin kaydedildiği olayda teröristler ellerindeki uzun namlulu silahlarla bir konser salonunu basmış ve 143 kişiyi vahşice katletmişti. Saldırı sonrası teröristler Rus İstihbarat Merkezi tarafından yakalanmıştı. Dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hamlesini merak ediyordu. Putin, beklenen açıklamayı az önce yaptı. İşte açıklamanın detayları!

Haber 23-03-2024 16:00

Rusya'nın 11 Eylül'ü... Moskova'daki kanlı saldırının failleri yakalandı: Yeni görüntüler ortaya çıktı: Çok sert açıklama: Ölüme ölüm!

Rusya, dün akşam DEAŞ'in üstlendiği bir terör saldırısıyla sarsıldı. Başkent Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna saldırı düzenleyen teröristler salondaki sivillerin üzerine kurşun yağdırdı. 143 kişinin öldüğü ve 145 kişinin yaralandığı olayda, ABD ve Ukrayna'dan da açıklama geldi. Olayların Putin'in seçimi kazanmasından hemen sonra olması ve olaydan önce ABD'nin vatandaşlarını uyarması dikkat çekti. Rusya, Terör saldırısı faillerinin tamamının yakalandığı bilgisini verdi.

Haber 23-03-2024 10:12

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı saldırıda dikkat çeken ABD ve İngiltere detayı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası içerisinde yer alan bir konser salonuna maskeli kişiler tarafından terör saldırısı düzenlendi. Silahlı saldırı, Picnic müzik grubunun konser verdiği sırada Moskova bölgesinin idari merkezi Krasnogorsk'taki gerçekleşti. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği kanlı saldırı öncesinde ABD ve İngiltere'nin vatandaşlarını uyardığı iddia edildi.

Trend 23-03-2024 09:53

Rusya'daki saldırı sonrası akıllara o oyun geldi! Call of Duty'deki sahne gerçek oldu! Büyük benzerlik var…

Dünya Rusya’da gerçekleşen terör saldırısını konuşurken sosyal medyada çok ilginç bir görüntü gündem oldu. Call of Duty'nin 14 yıl önce yapılan oyunundaki 'No Russian' bölümündeki sahnelerin Rusya’da gerçekleştirilen terör saldırısı ile arasındaki benzerlik dikkat çekti. İşte oyundaki o sahne…

Haber 23-03-2024 07:34

Son dakika: Moskova'da konser salonunda katliam! Terör saldırısını DEAŞ üstlendi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırganlar salondaki sivillerin üzerine kurşun yağdırdı. Korkunç olayda ilk belirlemelere göre 60 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralandı. Saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu binada yangın da çıktı. Diğer yandan Rusya, ABD ve Ukrayna'dan saldırıyla ilgili ilk açıklamalar geldi. Reuters ise Moskova'daki terör saldırısını DEAŞ'in üstlendiğini duyurdu.

Haber 22-03-2024 20:52

Rusya, LGBT hareketini terörist listesine aldı

Rusya, LGBT hareketini terörist ve aşırılıkçılar listesine dahil etti. Rusya Yüksek Mahkemesi Kasım 2023'te aldığı kararla, LGBT hareketi "aşırılıkçı" olarak kabul edilmiş ve faaliyetleri yasaklanmıştı.

Haber 22-03-2024 17:50

SON DAKİKA | Rusya ve Çin, Gazze'de yardıma veto verdi

Son dakika: Rusya ve Çin BMGK'da oylamaya sunulan ABD'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısını veto etti.

Haber 22-03-2024 16:33

AB'den Rusya ve Belarus kararı: Tahıla uygulanan gümrük vergileri artacak

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıla uygulanan gümrük vergilerini artırmaya hazırlanıyor.

Finans 22-03-2024 15:30

Putin rakiplerine fırsat vermedi! Rusya'dan ilk seçim sonuçları geldi

Rusya'nın Devlet Başkanlığı seçimiyle ilgili yeni açıklama geldi. Kesin olmayan ilk sonuçlara göre seçimi Vladimir Putin kazandı.

Haber 18-03-2024 11:56

Rusya 5'inci kez 'Putin' dedi! 3. Dünya Savaşı uyarısı sonrası dünya diken üstünde: Silahlarla savaşmamız gerekiyor

Rusya'da üç gündür devam eden seçimler sonuçlandı. Halihazırda Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin, 5'inci defa seçimi kazandı. Oyların yüzde 87,8'ini alan Putin, zafer konuşmasında iyi bir gelecek için silahlarla savaşılmasının gerektiğinin altını çizerek, "Ukrayna'daki NATO varlığı dünyayı 3. Dünya Savaşı'nın eşiğine getirebilir" dedi. Öte yandan Putin, geçtiğimiz ay hapishanede ölen Rus muhalif Alexei Navalny hakkında da yorum yaptı.

Haber 18-03-2024 11:08

Son dakika |Rusya'da seçimi Putin kazandı!

Rusya Devlet Başkanlığı seçimini, sandık çıkış anketine göre oyların yüzde 87,8'ini alan Vladimir Putin kazandı.

Haber 17-03-2024 21:18

Yer: İstanbul! Ruslar sıraya girdi, kuyruk uzadıkça uzadı

Rusya Federasyonu'nun devlet başkanlığı seçimleri için sandık kurulan İstanbul Başkonsolosluğu'nda Rusya vatandaşları oy kullanmaya başladı. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, oy kullanmak için uzun sıra oluşturan vatandaşları bizzat karşıladı.

Haber 17-03-2024 20:08

Fransa savaşa dahil mi oluyor? Macron yeni açıklama, 'Kara operasyonu' mesajı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Macron, gazetecilerin "Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasını sorması üzerine "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek" dedi.

Haber 17-03-2024 18:39

Rusya'dan Fransa'ya Ukrayna konusunda 'tuhaf' göndermesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya birlik gönderme konusunda "sürekli kendisiyle çelişerek, tuhaf şeyler" söylediğini belirtti.

Haber 17-03-2024 16:17

Rusya'da seçimlere protesto gölgesi düştü! Molotof kokteylleri atılıyor, sandıklara boyalar dökülüyor...

Geçtiğimiz ay hapishanede ölü bulunan Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri Rusya'daki seçimleri sandık merkezlerinde protesto ediyor. Seçmenler bazı sandık merkezlerine molotof kokteyliyle, bazı sandıklara ise boya dökerek saldırıda bulundu. Rusya'da seçimin 3. gününe girilmişken katılım, yüzde 40 dolaylarında seyrediyor.

Haber 17-03-2024 15:07

Sandık zaferi bekleyen Putin'in gözünü kan bürüdü! İntikam yemini etti: Cezasız kalmayacak

Savaşın gölgesinde ve tartışmalar eşliğinde başlayan seçimler devam ederken Rusya'nın Belgorod kentine füzeler yağdı. Bu gelişme sandıktan kolay bir zafer bekleyen Putin'i küplere bindirdi. 71 yaşındaki Putin yeniden başkan olması eli kulağındayken öç için ant içti.

Haber 17-03-2024 10:02

BM'den kritik Karadeniz mektubu! Türkiye dahil 3 ülkeye gönderildi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğiyle alakalı öneriler içeren mektubun Rusya, Türkiye ve Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı.

Haber 16-03-2024 16:14

Ruslar bunu ilk kez deniyor! Savaşın gölgesinde seçim başladı: Putin'e 3 rakip çıktı, yeni sistem devreye sokuldu

Dünyanın gözü kulağı bugün Rusya'da! Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası özellikle Avrupa'da dengeleri sarsan Rusya'da 3 gün sürecek seçim başladı. Savaşta Ukrayna'dan ilhak edilen 3 bölge ilk kez Rusya için oy kullanıyor. 112,3 milyon seçmenin kayıtlı olduğu seçimde Vladimir Putin'in 3 rakibi bulunuyor. Ancak Rusya'nın seçiminde rekabetten söz etmek pek kolay değil.

Haber 15-03-2024 14:59

Kabusa dönen tatil... Turistler yılbaşı partisi için Rusya'ya gittiler, orduya alındılar!

7 Hindistan vatandaşı yılbaşını geçirmek için Rusya'ya gitmek istediler. Rusya'da bir süre güzel vakit geçirdikten sonra bir seyahat acentesi kafileyi Ukrayna sınırında olan Belarus'u ziyaret etmeleri konusunda ikna etti. İşte her şey bu ziyarete gitmeye karar vermeleriyle başladı...

Trend 14-03-2024 14:59

Rusya'da askeri uçak düştü! İçinde 15 kişi bulunuyordu, bir anda motoru yanmaya başladı... Havadaki dehşet anları kamerada

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusuna ait "IL-76" askeri uçağının Ivanovo bölgesinde düştüğünü açıkladı. Uçakta 8 kişilik mürettebat ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişinin bulunduğu ifade edildi. Rus medyasında yer alan haberlere göre kazandan kurtulan olmadı.

Trend 12-03-2024 14:21

Kar kütleleri altında kaderine terk edilmiş olarak bekliyorlar! Geri dönüş için yol yok

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nde bulunan Vorkuta'dan gelen görüntüler dikkat çekti. SSCB döneminde madencilik konusunda önemli kentlerden olan ancak SSCB'nin dağılmasıyla sıkıntılı günler yaşamaya başlayan Vorkuta'da Bovanenkovo -Ukhta gaz boru hattının inşaatında da kullanılan iş makineleri ve kamyonlar, geri dönüş için yol ve güzergah yetersizliği ve harcama maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle kar kütleleri altında kaderine terk edilmiş olarak bekler halde.

Haber 11-03-2024 16:28

Son dakika | Rusya ABD'yi açık açık uyardı: Nükleer silah alarmı! NATO ile aramızdaki çatışmada doğrudan hedef alırız

ABD'nin nükleer silahlarıyla ilgili iddialar Rusya'yı teyakkuza geçirdi. Rusya'dan gelen son açıklamaya göre yeni bir savaş kapıda. Nükleer silah hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Rusya savaşta gözünü kırpmadan hedef alacak!

Haber 06-03-2024 13:51

Rusya duyurdu! Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa edecekler

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerini açıkladı. Borisov "2033-2035 yıllarında Çin ile birlikte Ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber 05-03-2024 20:00

Trump yine gafıyla gündem oldu! Biden'ı o isimle karıştırdı...

ABD'nin 45. başkanı olarak görev yapmış 77 yaşındaki Donald Trump, seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Mevcut başkan Biden'ın karşısında en önemli rakip konumunda olan Trump, yine çok konuşulacak bir gafa imzasını attı.

Haber 04-03-2024 10:11

Rusya-Ukrayna savaşına Almanya da mı katılıyor? Çarpıcı iddia sonrası Olaf Scholz sessizliğini bozdu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken çok çarpıcı bir gelişme yaşanmıştı. Rus medyası, Almanya ve Ukrayna arasında silah ticareti görüşmeleri ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un onay vermesi durumunda Kerç Köprüsü'nün vurulacağı iddiasında bulunmuştu. Rusya, Almanya'dan açıklama beklerken Olaf Scholz sessizliğini bozdu.

Haber 02-03-2024 21:10

Putin'in en büyük rakibiydi... Rus muhalif Navalny son yolculuğuna uğurlanıyor: Yüzlerce kişi alanda!

Rusya'da Putin'in en sert muhalifi olan 47 yaşındaki Aleksey Navalny, 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Kuzey Kutup bölgesindeki bir hapishanede tutuluyordu. 16 Şubat tarihinde cezaevindeyken aniden ölen Navalny'nin sır ölümünün arkasında Putin'in olabileceği iddiaları uluslararası medyada gündem olmuştu. Cesedi günler sonra ailesine teslim edilen Navalny için cenaze töreni düzenleniyor.

Haber 01-03-2024 16:28

Putin'den Batı'ya çok sert rest! NATO üyelerine alenen nükleer tehdit: Medeniyetin yok olması...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme fikrini desteklediğini belirtmesi sonrası NATO ülkelerine ateş püskürdü. Nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceğini belirten Putin, Fransa'nın bu tutumunun "çok trajik sonuçlar doğucağını" ifade etti.

Haber 29-02-2024 17:34

Fransa 'asker gönderebiliriz' dedi, Rusya resti çekti: NATO'yla çatışma kaçınılmaz olur!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderilmesi seçeneğinin göz ardı edilemeyeceğini söylemesi tansiyonu yükseltti. Endişelendiren yanıt ise Rusya'dan geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Bu durumda NATO ile çatışma kaçınılmaz olur" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-02-2024 14:48

Doğal gaz ithalatında artış: En fazla ithalat Rusya'dan

Doğal gaz ithalatı geçe.n yıl aralıkta yüzde 4,4 arttı. En fazla doğal gaz ithalatı 2 milyar 123 milyon 540 bin metreküple Rusya'dan yapıldı.

Finans 27-02-2024 13:18

Ukrayna lideri Zelenskiy Bizim için büyük bir kayıp diyerek açıkladı: Rusya ile savaşta en az 31 bin askerimiz öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşta 2 yıl geride kalırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de basın toplantısı düzenleyerek devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıklayarak "Bu bizim için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

Haber 25-02-2024 20:22

Rusya sandık başında: Putin'le devam mı tamam mı? İşte Rus liderin rakipleri

Rusya'da devlet başkanlığı seçiminin erken oylama aşaması başladı. 37 bölgede kurulan seçim sandıklarında belirli meslek grupları oylarını kullanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak 3 aday sahneye çıktı. Adaylar, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Haber 25-02-2024 12:41

ABD ile Rusya arasında 'küfür' krizi! Biden'in dünyayı şaşırtan sözlerine Putin'den yanıt geldi

ABD Başkanı Joe Biden'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfretmesi iki ülke arasında gerilime neden oldu. Putin'i "çılgın bir o... çocuğu" olarak adlandıran Biden'in sözlerine Kremlin'den sert yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "küstahça" ve "utanç verici" olduğunu söylerken, Medvedev ise Biden için 'bunamış' ifadesini kullandı. Rusya lideri Putin ise Biden'in sözlerine 'kabalık' olarak değerlendirdi.

Haber 22-02-2024 20:45

Biden talimat verdi! ABD’den çok konuşulacak Rusya kararı! Putin’in tepkisi ne olacak?

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın hapishanede öldürülmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Beklenmeyen ölüm haberinin ardından bir açıklama da ABD’den geldi. ABD yönetimi, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede ölümünden sorumlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik cuma günü yeni yaptırımlar açıklayacağını duyurdu. İşte detaylar…

Haber 21-02-2024 07:40

Ukrayna duyurdu: Rusya'ya ait iki savaş uçağı düşürüldü

Bitmek bilmeyen Rusya-Ukrayna savaşından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, Rusya'ya ait iki savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu.

Haber 20-02-2024 09:25

Putin'in en büyük rakibi Navalny'nin sır ölümü: Cesedi gösterilmiyor... Ölmeden 1 gün önce eşine yolladığı mesaj ortaya çıktı!

Rusya'da Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk ve suistimal vakalarını blogu üzerinden ifşa ederek uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandıran Alexei Navalny geçtiğimiz günlerde hapishanede ölü bulunmuştu. Muhalif Navalny'nin hükümet tarafından öldürüldüğü iddiaları gölgesinde ailesi cesede ulaşmaya çalışıyor. Cenazenin hala teslim edilememesi Putin ve hükümete karşı şüpheleri artırırken Navalny'nin ölmeden kısa bir süre önce eşine yolladığı mesaj ortaya çıktı.

Haber 18-02-2024 10:03

Reuters duyurdu: Putin'in yolsuzluk ve suistimal dosyasını ifşa eden ve en güçlü rakibi olan muhalif Alexei Navalny öldü!

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Alexei Navalny öldü. Navalny, Putin ve yakın çevresinin yolsuzluk ve suistimal vakalarını ifşa etmiş ve dünyaca ün kazanmıştı. Kutup Bölgesi'nde bir hapishanede tutulan Navalny'nin bir dönem kaybolduğuna dair söylentiler yayılmıştı.

Haber 16-02-2024 14:29

Rusya lideri Putin'in açıklaması dünya gündemine oturdu! 'Kanser aşısı ve yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kanser tedavisi araştırmalarının sürdüğünü belirterek, "Kanser aşısı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar." dedi.

Haber 14-02-2024 23:52