HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan ilk açıklama

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili bir açıklama da Rusya'dan geldi.

Rusya'dan ilk açıklama

Türk askeri uçağının geçtiğimiz cuma günü Suriye'nin Lazkiye kıyısında düşürülmesiyle ilgili Rusya'dan ilk resmi açıklama yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava savunma sistemleri tarafından Türk jetinin düşürülmesinin provokasyon veya önceden planlanmış bir hareket olarak görülmemesi gerektiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Olanların provokasyon veya önceden planlanmış bir hareket olarak görülmemesi önemlidir" denildi.

NATO DENEMESİ

Rusya Uluslararası Silah Satış Analiz Merkezi Başkanı İgor Korotçenko, düşürülen Türk uçağının Suriye'deki radyo elektronik aktiviteleri denetlemek için bu ülkenin hava sahasına girdiğini iddia etti.

Korotçenko'ya göre, Suriye Türk uçağını kendi hava sahasında vurdu ve bu olay ayrıca savunma sistemlerinin etkili olduğunu gösterdi.

Rus uzman, Türkiye istihbaratının Suriye'de etkili olduğunu ve edindiği bilgileri NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını öne sürdü.

Ajansa konuşan bir diğer askeri uzman Said Aminov da Türkiye'nin bu tip uçuşlarla Suriye hava savunması hakkında elde ettiği istihbaratı, NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını belirtti.

Aminov Suriye'nin "uçak alçaktan yüksek hızla uçuyordu" iddiasını da değerlendirerek, bu tip uçuşların istihbarat amaçlı yapıldığını kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler