HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaval kemiği oya gibi işlendi, dimdik ayağa kalktı

5 yıl önce ülkesi Libya’da iç savaş çıktığında 25 yaşındaydı Hatem Aboshaala. Savaşta bacağına isabet eden kurşun onun için karanlık günlerin başlangıcı oldu.

Kaval kemiği oya gibi işlendi, dimdik ayağa kalktı

Bacağı enfeksiyon kaptı ve hızla şişti; ağrı ve sancısı cabası. Aboshaala, birçok ülkede derdine çare aradı ama hepsinde de bacağının kesilmesinin şart olduğu söylendi. Son bir umutla Acıbadem Bakırköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Çetik’e başvurdu. Prof. Dr. Özgür Çetik, hastasını bir yılda gerçekleştirdiği üç ameliyat ile ayağa kaldırmayı başardı. Mutluluğunu anlatacak kelimeler bulmakta zorlanan Aboshaala’dan mynet.com’a özel açıklamalar…

“Her gittiğim hastanede bacağım yeniden enfeksiyon kaptı. Çok kötü kokmaya başladı. Gittiğim ülkelerde bacağımı kurtarmak için yapılacak bir şey olmadığını, tek çözümün bacağımın kesilmesi olduğunu söylüyorlardı…” diyor Hatem Aboshaala. 5 yıl önce 25 yaşındayken ülkesi Libya’da iç savaşa katılmış, bacağına isabet eden kurşunla hayatı kararmıştı. Libya’dan Portekiz’e, Tunus’tan Malezya’ya, Tayland’dan Hırvatistan’a birçok ülkede derdine çare aradı ama hepsinde de bacağının kesilmesinden başka çare olmadığı söylendi. Aboshaala umudunu iyice kaybetmişti ki rotasını son bir umutla bir yıl önce Türkiye’ye çevirdi ve Acıbadem Bakırköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Çetik’e başvurdu. Prof. Dr. Özgür Çetik “Olmazsa ayağımı kesin kurtulayım” diyen Aboshaala’yı bir yılda üç ameliyatla ayağa kaldırmayı başardı.

Sadece bacaklarımı değil hayatımı hediye etti

Aboshaala “O kadar ülkeye gittim, kimse bana seçenek sunmadı bir tek Özgür bey sundu ve bir sene beklersem yeniden ayağa kalkabileceğimi söyledi, umut verdi. Gerçekten de mucizevi bir şekilde bir sene sonunda kalkıp değneksiz yürür hale geldim” derken, duygularını “Allah’tan sonra en fazla bana yardım eden doktorum oldu. Sadece bacaklarımı değil hayatımı hediye etti. Şimdi istediğim gibi kalkıp kendi ayaklarımın üzerinde yürüyebiliyorum. Bunun ne demek olduğunu başına gelmeyen bilemez” sözleriyle ifade ediyor.

Kaval kemiğinin üçte biri çıkarıldı

Prof. Dr. Özgür Çetik ameliyatın ilkini geçen yıl şubat ayında gerçekleştirdi. Toplam üç ameliyat ile kaval kemiğinden 8 santimlik iltihaplı kemik çıkardı. “O çıkan boşluğu sağlam kemiği kaydırarak doldurduk. Boşluk tamamen kaynadı. Bacağına yerleştirdiğimiz cihazı da artık çıkardık. Bacağındaki yaklaşık üç santimlik kısalık için de ayakkabısının içine tabanlık yaptırdık, çok rahat bir şekilde yürüyebiliyor. Normal hayatına dönmesinin sevincini bizler de paylaşıyoruz” diyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler