HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yakın gözlüklerinize veda edebilirsiniz

Lokantada menüyü, alışveriş sırasında etiketleri, gazete ve kitapları okumakta zorlanıyorsanız, 40’lı yaşların getirdiği yakını görme bozukluğuna “merhaba” demiş durumdasınız.

Yakın gözlüklerinize veda edebilirsiniz

Ancak, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılan PresbyMAX yöntemi ile 60 saniyeden kısa bir sürede, üstelik gözünüze herhangi bir cisim yerleştirilmeden, sadece ışık tedavisiyle yakın görme sorununa veda edebilirsiniz. PresbyMAX tedavisiyle sadece yakın görme değil, beraberinde astigmat, miyopi ve hipermetropi türündeki görme kusurlarınız da ortadan kaldırılıyor.

40’lı yaşlarla beraber gözün içindeki kasların gevşemesi nedeniyle yakın görüş belirgin biçimde bozulmaya başlar. Bu durum doğal ve yaşla ilgili bir süreçtir. Bu soruna çözüm sağlamak için tüm dünyada bilimsel başarısı kanıtlanmış bir yöntem olan PresbyMAX kullanılıyor.

İlk olarak İspanya’da uygulanmaya başlanan ve giderek tüm dünyada benimsenen PresbyMAX, ülkemizde de VENİVİDİGÖZ’de uygulanmakta.
PresbyMAX halen Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Türkiye, Brezilya, Küba, Japonya, Kore, Hong Kong, Singapur, Çin, Rusya, Fransız Guyanası, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman’da uygulanıyor. Bu tedavi yöntemi, Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında onaylanarak CE belgesi de almış durumda.

PresbyMAX bir laser işlemi ve sadece Amaris laser cihazı ile yapılabiliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan VeniVidiGöz Medikal Koordinatörü Op. Dr. Ertan Sunay, eski tedavi yöntemlerinin yakın okuma sorunu için çözüm getiremediğini ama bu durumun artık tamamen değiştiğini söyledi.
Dr. Ertan Sunay, “PresbyMAX 40 yaşından sonra gelişen yakın okuma sorununu çözen bir lazer yöntemidir. Ayrıca bu tedavi yöntemiyle kişinin uzak gözlüğü de sıfırlanmış olur. PresbyMAX bugüne kadar binlerce kişiye uygulandı, sonuçlar senelerce izlendi. Alınan sonuçlar, önde gelen ve ciddi bilimsel dergilerde yayınlandı ve tüm dünyadaki göz hekimlerinin büyük ilgisini çekti. Yüzlerce hekim, kendi ülkelerinde bu yöntemi uygulamaya başladı” dedi. Dr. Ertan Sunay bu yöntemin en büyük avantajlarından birinin de, arzu edildiğinde tüm lazer etkisinin geri alınabilmesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü “Yöntemin büyük güven veren bir özelliği de budur. Arzu edildiğinde, tedaviyle elde edilen tüm etki tekrar geriye alınabilir. Biz böyle bir istekle henüz hiç karşılaşmadık ama hasta isterse tüm etki anında geri alınabilir. Göz, hiç tedavi uygulanmamış gibi eski haline geri döner”.

Tedavi Sonrasında Gözlüğe İhtiyaç Ortadan Kalkıyor.
PresbyMAX tedavisi günlük yaşamınızda gözlük kullanmaya gerek duyulmamasını sağlıyor. PresbyMAX tedavisinden sonra gazetenizi gözlüksüz okuyabiliyor, cep telefonundan mesaj yazabiliyor, kol saatinizi gözlüksüz görebiliyor, bilgisayarınızı rahatlıkla gözlüksüz olarak kullanabiliyorsunuz.

Yakın Görme Sorunuyla Beraber Astigmat, Hipermetrop ve Miyop da Düzeliyor
PresbyMAX, sadece yakın görmeyi değil, aynı zamanda miyopi, astigmatizma ve hipermetropiyi de düzelten bir lazer yöntemi olarak dikkat çekiyor.

Herkes Presbymax için uygun mudur ?
40 yaş üzerindeki tüm insanların % 85'inin PresbyMAX için uygun olduğunu belirten Dr. Ertan Sunay, “Muayene sırasında yapılacak olan Reftest isimli incelemeyle bir kişinin PresbyMAX için uygun olup olmadığı kesin biçimde anlaşılabilir” dedi.

Tedavinin Tekrar Edilmesi Gerekir mi ?
Dr. Ertan Sunay bu konuda, “Hastaların % 93'ünde hiçbir zaman tedavi tekrarına gerek duyulmaz, % 7’sine ise uzun seneler sonra küçük bir rötuş yapılması gerekebilir” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler