Şam Haberleri Ve Son Dakika Şam Haberleri

Şam Haberleri Ve Son Dakika Şam Haberleri

Ortadoğu’nun önemli kentleri arasında yer alan Şam, kültürel ve siyasi tarihiyle öne çıkmaktadır. Suriye’nin başkenti olan şehrin çok eski zamanlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Birçok kültürde yeri olan Kabil ve Habil hadisesinin gerçekleştiği Kasiyun Dağı’na da ev sahipliği yapan şehrin siyasi ve demografik yapısı oldukça karışıktır. Bulunduğu konum itibariyle jeopolitik öneme de sahip olan şehir, tarihi dokusuyla ön plandadır. Günümüzde Suriye ve Ortadoğu genelinde yaşanan karışıklıklardan dolayı Şam şehrinde de önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bölgede yaşanan savaş sebebiyle tarihi dokusu zarar gören şehrin nüfusu yaklaşık olarak 2 milyondur. Şehrin eski ve yeni Şam olarak iki farklı bölgeden meydana geldiği bilinmektedir. Şehrin yeni bölümünde modern yapılar bulunurken eski bölümünde tarihi doku korunmuştur.

Şam Haberleri

SON DAKİKA | İsrail Suriye'yi hedef aldı! Şam ve Halep Havalimanı'nı vurdu

Son dakika haberi: İsrail'den Suriye'ye yönelik saldırı düzenlendi. Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep Havalimanı'nı vurduğunu duyurdu. Saldırı sonrası Şam ve Halep havalimanlarının hizmet dışı kaldığı belirtildi.

Haber 12-10-2023 14:34

Esnaf kepenk indirdi, meydanlara çıktı! Suriye'deki Esad protestoları 2. haftasında: Göstericilerin elindeki döviz ve attıkları sloganlar dikkat çekti!

Suriye'nin güneyinde Dürzi'lerin yoğun olarak yaşadıkları Dera ve Suveyda illerinde başlayan Esad karşıtı protestolar ikinci haftasına girdi. Bölge esnafı kepenk indirirken, göstericilerin attıkları sloganlar dikkat çekti.

Haber 31-08-2023 17:09

Önce Halep, sonra Şam! İsrail'den Suriye'ye peş peşe füze saldırısı

Suriye’nin kuzeyinde Beşar Esad rejimi kontrolündeki Halep ilinin doğusunda yer alan havalimanına İsrail tarafından füze saldırısı gerçekleştirildiğinin iddia edilmesinin ardından bölgeden sıcak bir haber daha geldi. Esad rejimi, Halep ilinin ardından başkent Şam’ın da İsrail tarafından saldırılarla hedef alındığını öne sürdü. İddialara ilişkin İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haber 31-08-2022 22:52

Son dakika: İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı... Şam'ı vurdular!

Son dakika haberine göre, Suriye'deki Esed rejiminden yapılan açıklamada, başkent Şam'a İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği iddia edildi. Saldırıların rejime ait hava savunma sistemleri tarafından engellendiği öne sürüldü.

Haber 07-06-2022 00:37

Şam

Şam Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şam Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

10 yıl sonra Bahreyn, Şam'a büyükelçi atadı

Bahreyn, diplomatik ilişkileri düşürdüğü Suriye'ye yeniden büyükelçi atadı. 2012 yılında büyükelçisini geri çağıran Bahreyn, 10 yıl sonra Şam'a yeniden büyükelçi atamış oldu. Kral Hamed bin İsa Al Halife yayımladığı kararnameyle, Vahid Mubarek Seyyar'ı Bahreyn'in Suriye'deki diplomatik misyonunun başına "Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçi" unvanıyla atadı.

Haber 31-12-2021 13:01

Şam'da patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberine göre Suriye’nin başkenti Şam’da askeri bir otobüsün geçişi esnasında yola döşenen bombanın patlaması sonucu 13 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Haber 20-10-2021 08:34

Şam’ı çekirgeler bastı

Suriye’nin başkenti Şam’ı dün akşam çekirgeler istila etti.

Haber 25-04-2021 16:27

DSÖ İdlib'de Kovid-19 aşı uygulamalarına nisanda başlayacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İdlib ili de dahil Suriye'nin kuzeybatısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamalarının nisanda başlayacağını duyurdu.

Haber 23-03-2021 19:26

Esed rejimi, İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü

Beşşar Esed rejimi, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı gerçekleştirdiğini iddia etti.

Haber 01-03-2021 02:38

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran makale yarışmasında dereceye girenlere plaket verdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran makale yarışmasında dereceye girenlere plaket verdi

Yurthaber 02-11-2020 13:09

Wall Street Journal: Üst düzey Beyaz Saray yetkilisi müzakereler için Şam'a gitti

Wall Street Journal'da yer alan haberde, mart ayında ABD Başkanı Donald Trump'ın Beşar Esad'a gizli mektup yazdığı ve serbest gazeteci Austin Tice'ın serbest bırakılması için doğrudan diyalog çağrısı yaptığı öne sürüldü. İddia edilen görüşmenin 10 yıl aranın ardından ABD yönetimi ile Suriye rejimi arasında kurulan ilk temas olduğu kaydediliyor.

Haber 19-10-2020 09:53

Şam'da doğalgaz boru hattında patlama!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir doğalgaz boru hattında meydana gelen şiddetli patlama, ülkenin büyük bölümünün elektriksiz kalmasına yol açtı. Patlamanın terör saldırısı olduğundan şüpheleniliyor.

Haber 24-08-2020 14:08

İran Dışişleri Bakanı Zarif’ten Suriye’ye ziyaret

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek üzere Suriye’nin başkenti Şam’a geldi.

Haber 20-04-2020 13:38

Şam’da yakıt tankeri ile iki yolcu otobüsü çarpıştı: 30 ölü

Suriye’nin başkenti Şam’da yakıt tankeri ile iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 30 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Haber 07-03-2020 23:18

İsrail, Şam yakınlarındaki hedefleri vurdu

İsrail ordusunun, Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Suriye'deki hedeflerine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Haber 24-02-2020 07:04

8 yıl sonra Şam'dan Halep'e ilk uçuş

Suriye'de başkent Şam'dan Halep kentine sekiz yıl sonra ilk kez sivil bir uçuş gerçekleştirildi.

Haber 19-02-2020 15:20

İsrail'den Şam'a roket saldırısı

İsrail Silahlı Kuvvetleri (IDF), El Kudüs Tugayları lideri Baha Ebu El-Ata’nın öldürüldüğünü duyurduktan hemen sonra Şam’da da bir hedefin vurulduğunu açıkladı.

Haber 12-11-2019 10:21

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş:

"Şam ile doğrudan temas kurularak hem sığınmacılar ve hem de bölgedeki durumla ilgili çalışma başlatılmalıdır"

Haber 15-10-2019 15:25

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay:

"CHP, ABD'den aldığı bayrağı Şam'dan aldıkları rüzgarla dalgalandırarak teröristleri kollamak istiyor"

Haber 09-10-2019 17:19

Türkiye ve Azerbaycan stratejik araştırma merkezleri arasında iş birliği protokolü

Türkiye ve Azerbaycan stratejik araştırma merkezleri arasında iş birliği protokolü

Haber 03-10-2019 12:10

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Ankara ile Şam arasındaki yol barışa giden en kestirme yol

Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Suriye Konferansı'yla ilgili "Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu ifade ettik." dedi.

Haber 02-10-2019 14:01

ABD'den Şam'daki fuara ilişkin yaptırım uyarısı

ABD'nin kapatılan Şam Büyükelçiliğinin Twitter hesabından uluslararası ticaret fuarı konusunda işletmelere veya ticaret odalarına yaptırım uyarısı yapıldı - Hesapta, "Esed rejimi ya da ortaklarıyla iş yapanların kendilerini ABD yaptırımları olasılığına maruz bıraktıkları uyarımızı bir kez daha yineliyoruz" ifadesi kullanıldı

Haber 28-08-2019 14:52

İsrail Şam yakınlarında İran kuvvetlerini vurdu!

İsrail ordu sözcüsü, hava kuvvetlerinin Cumartesi günü Şam yakınlarında İran kuvvetlerini vurduğunu belirtti.

Haber 26-08-2019 17:22

BM Suriye Özel Temsilcisi anayasa komitesi için Şam'da

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, anayasa komitesi kurulması çalışmaları için Şam'a gitti

Haber 09-07-2019 23:29

Umman Dışişleri Bakanı Şam'da Esed'le görüştü

Umman Dışişleri Bakanı Şam'da Esed'le görüştü

Haber 07-07-2019 15:30

Yemenli kadınlar Husilerin hapishanelerinde ciddi hak ihlallerine maruz kalıyor

Yemenli kadınlar Husilerin hapishanelerinde ciddi hak ihlallerine maruz kalıyor

Haber 03-07-2019 20:41

SURİYE'DE İŞKENCE MAĞDURLARI REJİMİN ZİNDANLARINI ANLATIYOR - Kadınların sesi inanılmazdı, erkeklere yaptıklarının aynılarını yaparlardı

Esed rejiminin sebepsiz alıkoyduğu mozaik ustası Abdülrezzak Tavil, 6 sene boyunca rejimin sorgu merkezlerinde işkence gördü - Tavil: - Kadınların sesi inanılmazdı, erkeklere yaptıklarının aynılarını yaparlardı. Çıplak asıp döverlerdi, gözümle gördüm, hayatımda unutamam" - "Yüreğimi en çok yakan çocuklardı. Yanımızda 12-14 yaşlarında 45 çocuk vardı. Çocuklardan biri ne zaman yanıma gelse ağlayarak yaklaşırdı. 'Amca açım' derdi, parçalanırdım" - "Her 24 saatte bir, bir kaşık pilav verilirdi. Biri dokunsa yere düşerdik, güç kalmamıştı" - "İçeride her gün, her dakika kimsenin hayal edemeyeceği vahşice şekilde bir insan ölüyor" - "Çadır kamplarında yeni bir hayat ve iş fırsatı bulmaya çalışıyorum"

Haber 01-07-2019 11:26

ABD'den Türkiye'ye taziye mesajı

ABD'nin Şam Büyükelçiliği: - "ABD, Türkiye'nin İdlib'de ateşkesi sağlama çabalarını destekliyor ve Esed rejim güçlerinin bombardımanı sonucu hayatını kaybeden Türk askeri için (Türkiye'ye) başsağlığı diliyoruz" - "Esed ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne karşı yaptıkları tansiyonu yükselten saldırıları kınadığımızı tekrarlıyoruz"

Haber 29-06-2019 09:39

Bağdat'tan Şam'a 8 yıl sonra yeniden uçuşlar başlıyor

Bağdat'tan Şam'a 8 yıl sonra yeniden uçuşlar başlıyor

Haber 16-05-2019 21:45

Rusya Suriye'de İran ile ortak ancak İsrail konusunda farklı hareket edebilir

İran Meclisi'ndeki aşırı muhafazakar kanadın sözcüsü Hüseyin Nakevi Hüseyni: - "Rusya, Suriye'de birçok konuda İran ile ortak ancak İsrail rejimi konusunda farklı hareket edebilir. Her ülke kendi ulusal çıkarlarının peşinde ve Rusya'nın da kendi menfaatlerini burada görmesi mümkündür" - Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Murtaza Safari: - "Rusya ve Suriye ile birlikte bölgede DEAŞ ve terörizme karşı mücadele yürütüyoruz. Rusya ile ikili ilişkilerimiz de dostanedir ve Rusya ile bölgedeki iş birliğimizde hiçbir sorun ve engel görmüyoruz" - Reformist kanadın Tahran Milletvekili Ali Rıza Mahcub: - "Rusya, gerçekten de İran'ı Suriye'den silmeyi istiyor olabilir fakat bunun pratikte gerçekleşmesinin ne kadar mümkün olduğuna bakmamız lazım. Rusya'nın İsrail ile görüşmesi ve onlarla iş birliği yapması hususunu ne teyit edebiliriz ne de inkar"

Haber 19-02-2019 12:50

BM Temsilcisi Pedersen ile Zarif Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi

Tahran'ı ziyaret eden BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüştü

Haber 05-02-2019 18:32

Rusya Suriye’deki İsrail-İran gerginliğinde tarafsızlık politikası yürütüyor

İsrail'in hafta başında Suriye topraklarındaki İran hedeflerine yönelik saldırı düzenlediği yönündeki açıklamasına Tahran yönetiminden net bir cevap verilmezken, Rusya'nın iki ülke arasındaki gerginlik ve çatışmalarda tarafsızlık politikası izlediği belirtiliyor - İran-Rusya İlişkileri Uzmanı Dr. Şuayb Behmen: "Rusya İsrail ve İran’ın Suriye’deki gerginliğinde tarafsızlık politikası yürütüyor. Moskova'nın bu iki ülke arasındaki ihtilaflar ve çatışmalar konusundaki çizgisi sürekli aynı kalmıştır. Rusya bu tür ihtilaflarda taraf tutmayı çıkarlarıyla uyumlu görmüyor" "İran, Suriye’de çok fazla nüfuza sahip. İsrail’in iddia ettiği gibi atılan füzeler ve mevzilerin hedef alınması İran’ın Suriye’deki konumunu zayıflatmaz" - İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Hüseyin Beheştipur: "Rusya’nın İran ve İsrail arasındaki meselelerle ilgili tercihi sessiz kalmaktan yana. Genel olarak gerginliklerde tarafsızlık rolü oynuyor ve bazen de ara bulucu konumunda oluyor"

Haber 29-01-2019 20:39

AB diplomatlarına Esed engeli

AB, Esed rejiminin, bazı AB diplomatlarının Şam'a giriş ve çıkışını sağlayan çoklu vizelerini askıya aldığını doğruladı

Haber 29-01-2019 18:48

İran heyetinin Suriye temasları

İran'dan üst düzey bir heyet Suriye'nin başkenti Şam'da temaslarda bulunuyor

Haber 29-01-2019 17:02

Basra Körfezi ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak ticareti geliştirebiliriz

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri: "Suriye'de elektrik santrallerinin kurulmasında bu ülke için güvenilir bir ortak olabiliriz. İki ülke arasında varılacak bir anlaşma çerçevesinde ortak demir yolları kurabiliriz" "Basra Körfezi ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak iki ülke arasındaki ticareti geliştirebiliriz" - Suriye rejimi Başbakanı İmad Hamis: "Suriye'deki yeniden inşa projelerinde İranlı şirketlere öncelik verilecek. Yıllık 500 ila 800 megavat elektrik için santrallerin geliştirilmesine ihtiyacımız var, İran bu alanda önemli bir rol oynayabilir"

Haber 29-01-2019 00:06

Şam'da Rus Büyükelçiliği yakınlarında patlama

Suriye'nin başkenti Şam'da Rusya Büyükelçiliği yakınlarında patlama meydana geldi.

Haber 24-01-2019 15:40

Şam'da patlama sesleri! İsrail'den Esad'a jet hızında uyarı!

İsrail ordusu, Suriye'deki İran güçlerine ait hedeflere havadan saldırdı. Suriye rejimi, İsrail'in karadan ve havadan düzenlediği füze saldırısını geri püskürttü, pek çok füze imha edildi.

Haber 21-01-2019 03:30

Doğu Perinçek 'ABD planlarını bozacak en önemli adımı' açıkladı!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Türkiye'yi mahvetme' tehdidine yanıt verdi ve 'Türkiye, Trump'ın tehdidine derhal Şam'da Büyükelçilik açarak yanıt vermelidir. Suriye ile askeri işbirliği, ABD planlarını bozacak en önemli adımdır' ifadesini kullandı. Perinçek ayrıca, PKK terör örgütünün de teslim olmayı tartıştığını iddia etti.

Haber 14-01-2019 14:05

Şam'a füze saldırısı iddiası

Şam'a füze saldırısı iddiası

Haber 12-01-2019 10:28

Bahreyn, Şam'da yeniden büyükelçilik açtı

Bahreyn, Şam'da yeniden büyükelçilik açtı

Haber 28-12-2018 02:55

BAE Şam'da yeniden büyükelçilik açtı

BAE Şam'da yeniden büyükelçilik açtı

Haber 27-12-2018 16:08

BAE, Şam'daki elçiliğini yeniden açıyor

Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye'nin başkenti Şam'daki elçiliğini bugün yeniden açıyor.

Haber 27-12-2018 13:08

Denklem değişiyor! Türkiye de Suriye'den çıkacak mı?

ABD'nin çekilme kararıyla Suriye'nin kuzeyinde yeni bir denklem oluşuyor. Ortadoğu uzmanı Arzu Yılmaz'a göre Şam rejiminin hamisi olan Rusya ve İran, yakın zamanda Türkiye'yi bölgeden çekilmeye zorlayabilir.

Haber 21-12-2018 09:36

Irak Cumhurbaşkanı Salih'in Şam'a gideceği iddiası yalanlandı

Irak Cumhurbaşkanı Salih'in "Şam'a gideceği iddiası" yalanlandı

Haber 19-12-2018 12:08

Beşir'in Şam ziyaretinin ardındaki nedenler

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana ülkeyi ziyaret eden ilk Arap lideri oldu - Sudan'ın, ziyaretin amacının "Arap saflarını birleştirme" olduğu yönündeki açıklamaları kamuoyunu tatmin etmedi - Ziyaretin Sudan'ın Suudi Arabistan ve BAE'ye yönelik tutumunu değiştirmesi, ayrıca Rusya ile yakınlaşma çabaları nedeniyle gerçekleştiği belirtiliyor

Haber 19-12-2018 11:35

Operasyon açıklamasını duyan YPG çok fena köşeye sıkıştı! Türkiye'ye karşı hain plan!

YPG'li teröristler Türkiye'nin operasyon açıklaması sonrası köşeye sıkıştı. YPG'nin Sözde Genel Komutanı Sipan Hemo Suriye hükümetini ülkenin sınırlarını ve topraklarını Türkiye'ye karşı korumaya çağırarak Şam'la iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber 16-12-2018 04:33

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’da stratejik bölgelerin fotoğraflarını yayınladı: Taktiksel tehdit

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’da Beşar Esad rejimine ait başkanlık sarayının da aralarında bulunduğu bazı stratejik bölgelerin uydudan çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Haber 17-09-2018 20:59

İsrail'den Şam'a füze saldırısı iddiası

Beşşar Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'daki havalimanına füze saldırısı düzenlediğini öne sürdü

Haber 15-09-2018 23:50

İsrail Şam'ı vurdu! Savaş uçakları ve füzeler Şam havalimanını hedef aldı

Suriye'nin başkenti Şam'da akşam saatlerinde patlama sesleri duyuldu. İlk gelen haberlerde İsrail savaş uçaklarının Şam havalimanını vurduğu iddia edildi. Esad yönetimi ise, İsrail füzelerinin Şam havalimanını hedef aldığını ancak hava savunma sisteminin füzeleri etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.

Haber 15-09-2018 22:55