Şeb-I Arus Haberleri

Bursa Mevlevihanesi'nde 98 yıl aradan sonra Şeb-i Arus töreni gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesince restore edilerek açılan Bursa Mevlevihanesi'nde 98 yıl aradan sonra, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 750'nci yılında Şeb-i Arus töreni gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-12-2023 07:53

Şebiarus törenleri bu yıl Dostluk Vakti temasıyla düzenlenecek

Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yılki teması "Dostluk Vakti" olacak.

Yurthaber 09-11-2022 09:45

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (2)

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: - "Aramıza fitne fesat tohumlarının ekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Karşılıklı hoşgörü, anlayış içinde bir arada yaşamaya devam edelim. Dünyanın insanlığın ortak evi olduğunu, vatanımızı da ortak evimizin bir odası olduğunu aklımızda tutalım. Eğer yaratılış gayemize uygun yaşarsak insanlık ailesi olarak dünyayı cennet haline getirebilir ve bugün yaşadığımız belirsizlikler ve bu virüs belasından dayanışmayla çok daha kolay ve rahat şekilde kurtulabiliriz" - "Asıl olan insanlık ve insanın mutluluğudur. İnsanı yücelteceğiz devlet yücelecek, insanı yaşatacağız ve insanlık yaşayacağız. Terör şiddet, savaş gibi yeryüzünü kan gölüne çeviren hiçbir kirli erdemin, eylemin, emelin, ülkemizin, insanlığın, barışını, huzurunu bozmasına izin vermemeliyiz"

Yurthaber 17-12-2021 21:50

Hazreti Mevlana'yı anma törenleri başlıyor

Konya'da gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında bir aydır provalarını yoğunlaştıran Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyesi 49 semazen ve müzisyen, icra edilecek sema ayin-i şerifleri için son hazırlıklarını tamamladı

Yurthaber 06-12-2021 11:29