HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit haberi Bursa'ya ateş düşürdü

Malatya'daki askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Erhan Kındız'ın, acı haberi memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesine çabuk ulaştı.

Malatya'da akşam saatlerinde Kara Havacılık Alay Komutanlığı yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle düşen Kobra tipi askeri helikopterden yaralı olarak kurtarılan Kara Pilot Yüzbaşı Erhan Kındız'ın Bursa'daki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan şehidin eşi, kızı ve babası adeta yıkıldı. Helikopter kazasının ardından aileyi telefonla arayan askeri yetkililer, acı haberi baba Ramazan Kındız'a söyledi. Evli ve 3 yaşında Melek isimli bir kız çocuğu babası olduğu öğrenilen şehit Kara Pilot Yüzbaşı Erhan Kındız'ın acı haberini duyan komşuları ise Karacabey ilçesi Hamidiye Mahallesi 14. Sokak'ta bulunan evlerine akın etti. Acı haberi alan şehidin eşide gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, şehidin Babası Ramazan Kındız gözyaşlarına boğuldu. Acılı babayı akrabaları ve komşuları teselli etti. Diğer yandan Şehit Kındız'ın görev yaptığı İzmir'den tayinin Malatya'ya çıktığı ve Malatya'da ev arayışında olduğu öğrenildi. Şehit pilotun, eşini babasının evine bırakarak Malatya'yada ev aradığı belirtildi. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenilen Kındız'ın yarın Malatya'da düzenlenecek olan askeri törenin ardından Bandırma Hava Jet Üssü'ne getirileceği ve buradan cenazenin baba evine getirileceği ifade edildi. Daha sonra cenazenin Karacabey'de ki baba evinden alınarak Ulucamiye getirileceği ve ikindi namazının ardından şehidin cenazesinin toprağa verileceği belirtildi. Şehidin ailesini ziyaret eden Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu ifade ederek, "Verilen her şehit aslında terörle mücadelede ne kadar kararlı olduğumuzun kanıtıdır. Bu ülkenin huzurunu hiç kimse bozmayacaktır. Kötü niyetli olan insanlar asla emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

Diğer yandan aynı kazada yaralın olduğu ifade edilen Kara Pilot Yüzbaşı Kamuran Sönmezay'ın da Bursa'lı olduğu öğrenildi. Yüzbaşı Kamuran Sönmezay'ın omurgasında kırık olduğunu, şu anda yoğun bakımda tutulduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler