HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'de çatışma: 2 şehit, 7 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Şemdinli'de çatışma: 2 şehit, 7 yaralı

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında terör örgüne yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Semdinli-de-catisma-2-sehit-7-yarali/1469146/)

[

](https://www.mynet.com/beytussebapta-hain-tuzak-1-sehit-110100650241)

Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

Terör örgütü mensuplarının da kayıp verdiği belirtilen çatışmanın ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT ATEŞİ MALATYA'YA DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden birinin Malatyalı Uzman Çavuş Güner Erdem olduğu öğrenildi.

10 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit Uzman Çavuş Güner Erdem’in eşinin 10 gün önce doğum yaptığı ve 1 erkek bebek dünyaya getirdiği belirtildi. Eşinin doğumu nedeniyle Malatya’ya gelen Güner Erdem’in çocuğunu 3 gün gördüğü ve ardından görev bölgesine döndüğü kaydedildi.

Şehit Uzman Çavuş Erdem’in Şemdinli’ye geçtiğimiz aylarda göreve başladığı öğrenilirken, cenazenin Hekimhan ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit Uzman Çavuş Erdem geçtiğimiz Ağustos ayında artan terör olaylarının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında “Şu An Şemdinli’deyim ve hiç bir sıkıntı yok. Hainleri öldürmekten yorulduk çok şükür ki bizim kaybımız yok, kimse bizim vatanımıza göz dikemez.", "Kimse Türkün bileğini bükemez azdan az gider çoktan çok gider bizden hiçbir şey gitmez..." yazdığı görüldü.

JANDARMA ER ÇETİN DOĞAN'IN EVİNDE DE YAS VAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Çetin Doğan'ın Sivas'ın Zara ilçesindeki baba evinde hüzün var.

Doğan'ın Ahmet Başyurt Mahallesi'ndeki baba evine sağlık ekipleriyle gelen askeri yetkililer, acı haberi aileye bildirdi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, yakınları ve komşuları taziye için Doğan'ın evine geldi.

Daha sonra Zara Cemevi'ne geçen şehidin babası Haydar (48), annesi Hatun (48) ve eşi Makbule Doğan, burada taziyeleri kabul etti.

Doğan'ın askere gitmeden bir hafta önce evlendiği ve terhisine 70 gün kaldığı öğrenildi.

Askere patlayıcı tuzağı

Batman'dan Hasankeyf'e giden askeri araç, dün akşam saat 19.00 sıralarında Seçeken köyü yakınlarından geçtiği sırada daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucu, araçta bulunan 2 asker ve 1 asker çocuğu hafif yaralandı, araçta da hasar meydana geldi. Yaralılar, Batman'daki hastanelerde ayakta tedavi edilirken, bölgede operasyon başlatıldı.

20 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışma 2 askeri şehit oldu, 7 askeri yaralandı. 20'ye yakın terörist ise etkisiz hale getirildi.

Sabah saatlerinde Şemdinli Bağlar ve Zorgeçit köylerinin arasında yürütülen operasyonda gece saatlerinde sıcak anlar yaşandı. Bu çatışmaların sonucunda 2 askerin şehit olduğu ve 7 askerin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Çatışmada 20 yakın teröristin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler