Serbest Haberleri

Serbest muhasebecilikte 2024 yılı asgari ücret tarifesi belirlendi

Serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik işlemleri için bu yıl uygulanacak asgari ücret tarifesi belli oldu. Defter tutma bedeli 285 lira ile 6 bin 497 lira arasında değişecek.

Finans 09-01-2024 09:35

Son dakika: Gazze şeridinde 10 İsrailli ve 4 Taylandlı rehine serbest bırakıldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridin’deki 10 İsrailli esir ile 4 Taylandlının Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu.

Haber 30-11-2023 01:10

Erzurum'da yaşanan gerginlikle ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli serbest bırakıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da düzenlenen "Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si adli kontrol şartıyla, 2'si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yurthaber 11-05-2023 14:50

Erzurum'da yaşanan gerginlikle ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli serbest bırakıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da dün düzenlenen "Halk Buluşması"nda yaşanan gerginliğe ilişkin gözaltına alınan 15 şüpheli serbest bırakıldı.

Yurthaber 09-05-2023 07:48

Diğer Haber Etiketleri

Gözaltı Şüpheli Emtia serbest piyasa Ekonomi Muhasebe Ekrem İmamoğlu Ormanlık alan abd doları 1 yıl 100 dolar 100 euro Adliye borsa İngiliz sterlini Erzurum Kocaeli Uşak Karamürsel Gümüş Kripto para adli kontrol yatırım altın fiyatları petrol fiyatları Ekonomik büyüme Hisse senedi domuz ons altın yangın polis İsrail altın ve dolar altın ve dolar fiyatları altın ve dolar kuru altın ve döviz altında altını altının ons fiyatı altının onsu defter beyan borsa endeksi bir dolar bir gram altın bist bist 100 euro dolar euro dolar paritesi euro tl euro tl kuru gazze şeridi gram altın fiyatı gram fiyatı gerginlik hisse anlık altın dolar altın düşecek mi altın fiyatı altın fiyatları ne altın fiyatları ne olacak avro emtia fiyatları dolar paritesi dolar tl dolar tl kuru dolar ve euro dolarin döviz alım satım döviz fiyatları döviz kuru döviz ve altın dolar düşecek dolar düşecek mi dolar fiyatları yen piyasa piyasalar serbest altın serbest altın piyasası serbest döviz sterlin son dakika altın son dakika altın fiyatları son dakika dolar son dakika euro kripto kaç lira kuru kur para piyasaları ons ons altın fiyatı ons fiyatı tl kuru piyasalarda son dakika altın düşecek mi yükselecek mi yatırım yapmak dünya piyasası dolar düşecek mi yükselecek mi serbest piyasada dolar petrolün varil fiyatı hisse senetleri sabit kur rejimi borsa hisse pariteler altın bozdurma likidite faiz hesaplama nasıl yapılır dolar kuru ne serbest piyasada dolar yorumu altının gram dakika altın fiyatları anlık canlı dolar değer altının ons fiyata pips dalgalı kur

Serbest

Serbest Hakkındaki Haberler Mynet'te. Serbest Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Serbest yatırım fonu nedir, özellikleri nelerdir? Serbest yatırım fonunun diğer fonlardan farkı nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı ifadeler ve terimler bulunur. Bu ifadelerden biri de serbest yatırım fonudur. Serbest yatırım fonu önceden belirlenmiş olan kısıtlamaları en az seviyede olan, en esnek yatırım stratejilerini uygulamaya uygun yatırım fonu türleri arasında yer alır. Diğer fonlardan en belirleyici farkı açığa satış yapabilme ya da borçlanabilme olanağı vermesidir. Hedge Fon olarak da bilinen serbest yatırım fonunu diğer fonlardan ayıran özellikler nelerdir?

Finans 28-11-2022 17:31

Serbest dalgalı kur rejimi nedir? Serbest dalgalı kur rejimi etkileri nelerdir?

Herhangi bir ülkedeki para biriminin değeri para piyasalarında iç ve dış sahada arz ve talebe göre belirlendiği sistem serbest dalgalı kur rejimi olarak adlandırılır. Değişken kur rejimi adı ile de bilinir. Sabit kur sisteminin tam tersi özelliklere sahiptir. Bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip olan bir sistemdir. Peki, serbest dalgalı kur rejiminin etkileri nelerdir?

Finans 15-11-2022 22:50

Uşak'ta bir kişinin av sırasında ölümüyle ilgili gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı

Uşak'ta bir kişinin av sırasında ölümüyle ilgili gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı

Yurthaber 27-09-2022 11:10

Kocaeli'de yangına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi salıverildi

Kocaeli'de yangına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi salıverildi

Yurthaber 15-08-2022 23:24

Disponibilite nedir? Disponibilite oranı ne demek, ankes ile farkı ne?

İhtiyari karşılık anlamına gelen disponibilite kavramı, hazır para ve kasada nakit bulundurma olarak tanımlanabilmektedir. Disponibilite oranı, Merkez Bankası tarafından belirlenmektedir. Bankaların Merkez Bankası’na yatırdığı mevduat munzam karşılığının haricinde kendi kasalarında tuttukları parasal varlık, disponibilite olarak adlandırılmaktadır. Disponibilite oranı ne demek, ankes ve disponibilite farkı nedir?

Finans 11-07-2022 16:53

Spread nedir? Spread işlem ne demek?

Finansal varlıkların alış ve satışı arasındaki fark, İngilizce bir sözcük olan spread ile ifade edilmektedir. Bu terim Foreks piyasasının yanı sıra borsa ve hissede de ortaya çıkmaktadır. Türkçe karşılığı yayılma olan spread ne demek, spread işlem nedir?

Finans 09-07-2022 18:26

Gösterge faiz nedir? Gösterge faiz ne işe yarar?

Gösterge faiz için gösterge kâğıt terimi de kullanılmaktadır. Gösterge faiz, piyasada faiz üzerine yorum yapılırken referans olarak görülen bir faiz türüdür. Gösterge faiz, TCMB’nin ilan ettiği politika faizi ile karıştırılmamalıdır. Gösterge faiz nedir, ne işe yarar?

Finans 09-07-2022 01:10

Son dakika: BDDK duyurdu! Kredi kısıtlama kararında esnemeye gidilecek

Son dakika haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), döviz varlığı olan şirketlerin Türk lirası kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemenin esnetildiğini bildirdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 07-07-2022 20:23

Kambiyo nedir, nasıl hesaplanır? Kambiyo vergisi ne demek?

Yatırım işlemleri ile alakalı olan kambiyo kavramı, altın veya döviz gibi değerler üzerinden gerçekleştirilen alım ve satım işlemlerinde karşımıza çıkar. Kambiyo, para yerine geçen değerleri ifade eder. Kambiyo nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 05-07-2022 21:33

Akaryakıt değil karaborsacı zammı! Tam ‘bittiler’ derken… Sebze fiyatlarında görülmemiş artış: Bir ayda yüzde 730...

Kış aylarında fırsatçıların da etkisiyle vatandaşın cebini yakan sebze fiyatları havaların ısınmasıyla gerilemişti. Ancak son bir ayda karaborsacılar nedeniyle bazı ürünlerde fiyatları yüzde 730’un üzerinde arttı. “Mazota gübreye gelen zamlara rağmen çiftçi 2 liralık üründen 50 kuruş kazanıyor” diyen sektör temsilcileri, “Ancak birileri yüzde 300’ün üzerinde kârı cebe atıyor” diyor. Henüz netliğe kavuşmayan Hal Yasası ise üreticinin de tüketicinin de tek ümidi…

Finans 04-07-2022 08:21

Bakan Muş rekoru duyurdu! İhracatta tüm zamanların en yüksek rakamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de haziran ayında ihracatta tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldığını belirterek "Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur" açıklamasında bulundu. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, haziran ayı veri bültenini yayımladı. Buna göre, ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 20 artarak 125 milyar 864 milyon dolar, ithalat yüzde 40,6 artışla 177 milyar 230 milyon dolar oldu.

Finans 02-07-2022 12:31

Benzin ve motorin fiyatında önce reçeteyi sonra düşüşe geçeceği tarihi açıkladı: Uzmanlardan akaryakıt fiyatları için dikkat çeken sözler...

Benzin ve motorin fiyatları Rusya ile Ukrayna savaşı ve dolar/TL kurundaki yükseliş ile 30 lirayı görmüştü. Vatandaşlar merakla akaryakıt fiyatlarında düşüş için yapılan açıklamalara odaklanırken, uzmanlardan benzin ve motorin litre fiyatında düşüş için tarih verildi. Ortalama 100 dolar seviyesinde olan petrolde sadece 55 dolarının rafineri marjı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, marjlardan bir miktar feragat edilerek yüzde 10-12’lik indirimin piyasaya yansıyabileceğini dile getirdiler.

Finans 01-07-2022 15:42

OTC (Tezgah üstü piyasa) nedir? Tezgah üstü piyasalar nelerdir?

İngilizcede açılımı Over- the- counter olan OTC terimi (tezgâh üstü piyasa), borsaların gözetimi olmadan yatırımcıların kendi aralarında yaptıkları anlaşma olarak tanımlanır. Tezgâh üstü piyasa; borsaları merkez olarak kullanmadan iki tarafın arasında karşılıklı yapılan emtia, para ve hisse senedi ticaretini ifade eder. Tezgâh üstü piyasalarda hisse senetleri, standartların üzerinde alınır ve satılır.

Finans 26-06-2022 21:38

Atık toplayıcıları ile ilgili genelge! Mesleki statü kazandırılacak

Atık toplayıcılığı yapan vatandaşlarla ilgili 2022/6 sayılı genelge, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla yayımlandı. “Atık Toplayıcıları” konulu genelge, serbest olarak atık toplayıcılığı yapanları “Sıfır Atık Bilgi Sistemi” ile kayıt altına alarak yetkilendiriyor ve çalışma sistemini düzenliyor.

Finans 22-06-2022 12:53

SON DAKİKA: Altın alacaklar dikkat, bu rakamlar telaffuz ediliyor! ‘Altın fiyatları için bu seviyenin üstü zor ancak…’ 3 analistten yıl sonu tahmini

SON DAKİKA: Altın ve dolar üzerinde Fed fiyatlaması devam ederken analistlerden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak 3 ünlü analist altın fiyatlarına ilişkin yıl sonu tahminlerini paylaştı. Ekonomistler altın fiyatları için Aralık ayında bu diplerde olabileceğini belirterek rakam da paylaştılar. Peki, altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte son dakika haberinin detayları ve anlık, canlı, güncel rakamlar…

Finans 22-06-2022 07:34

TÜİK dikkat çeken rakamları paylaştı! Türkiye satın alma gücünde AB'den yüzde 36 daha geride

TÜİK Satınalma Gücü Paritesi 2021 yılı sonuçlarını duyurdu. Türkiye'nin, SGP değerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri, geçen yıl için 64 olarak tespit edildi ve AB ortalamasının yüzde 36 altında kaldı. Bu değer, AB ülkeleri genelinde 100 euro karşılığı satın alınan aynı mal ve hizmet sepetinin Türkiye'de 35 euro karşılığı Türk lirası ile satın alınabileceğini gösteriyor.

Finans 20-06-2022 13:43

İmar ve atık düzenlemeleri yürürlükte: İskan borçları…

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında imar ve atık düzenlemelerine ilişkin bir dizi yeni kararlar alındığı duyuruldu. Binalara kimlik sertifikası uygulaması kararı alınırken, İstanbul, Bursa gibi şehirler için atık sus tesisi kurma zorunluluğu getirildi. Öte yandan iskan borcu olanlar için alınan kararda borcunu peşin ödemek isteyenlere, borçlandırma bedeli üzerinden yüzde 65 indirim yapılacak.

Finans 15-06-2022 08:03

Son dakika: Bitcoin'de sert düşüş! Günlük kayıp yüzde 3'ü buldu, uzmanlar korkuttu

Son dakika haberi: Bitcoin'deki son durumu yakından takip eden vatandaşlar ve yatırımcılar yaşanan düşüş sonrası endişeye kapıldı. Yüksek hacimli satış dalgası sonrası serbest düşüşe geçen Bitcoin'de günlük kayıp 850 doları buldu. Ethereum'un günlük kaybı ise yüzde 5'i geçti. Yaşanan sert düşüş sonrası uzmanlar ise endişeleri daha da artırdı.

Finans 12-06-2022 12:05

Bakan Nebati'den 'kamu maliyesi bozuldu' iddiasına yanıt: 'Midemizi bulandırmayın!'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyada yer alan 'kamu maliyesi bozuldu' şeklindeki yorumlara ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu. Kamu maliyesinden asla taviz verilmediğini söyleyen Nebati, "Yalan yanlış haberle midemizi bulandırmayın" dedi. Nebati konuşmasında serbest piyasanın önemine dikkat çekti.

Finans 11-06-2022 15:54

SON DAKİKA: Bakan Nebati'den yabancı yatırımcıya mesaj! Sosyal medyadan swap ve Türk Lirası vurgusu

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! Dün gece dikkat çeken Gelire Endeksli Senet paylaşımında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şimdi de Türk Lirası mesajı verdi. Swap enstrümanıyla Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanının genişletileceğini belirten Nebati, yabancı yatırımcılara da mesaj verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 10-06-2022 17:34

Hazine Bakanlığı'ndan ekonomideki yeni kararlara ilişkin açıklama: 'Mali disiplinden taviz verilmeyecektir'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yeni bir açıklama ile serbest piyasa kurallarına vurgu yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir" denildi.

Finans 10-06-2022 09:15

Son dakika | Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomide atılacak adımları açıkladı! GES talep toplama işlemi gerçekleştirilecek

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılan yeni adımları duyurdu. Bakanlık, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada "İhraç edilecek senetler, 3 ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır." ifadeleri kullanıldı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...

Finans 10-06-2022 08:16

KOSGEB’den faizsiz geri ödemesiz 75 bin liraya kadar destek! İşte şartlar…

Milyonlarca gencin merak ettiği KOSGEB destekleri ile ilgili detaylar belli oldu. KOSGEB, 29 yaşını aşmamış genç girişimciler için çok önemli destekler sağlıyor. Genç girişimcilere 75 bin liraya kadar geri ödemesiz faizsiz destek verilirken 3 yıl boyunca da vergi muafiyeti sağlanıyor. İşte faizsiz geri ödemesiz kredi desteğinin detayları…

Finans 08-06-2022 07:43

Son dakika: Dolar fiyatları yükselişte! Döviz kuru 16,57’yi gördü!

Dolar kuru yeni haftaya yükselişle başladı. Cuma günü 16,5250 liradan satılan dolar haftaya 16,5660 liradan başladı. Euro ise 17,7730 liradan işlem görüyor.

Finans 06-06-2022 09:42

Kriz devam ediyor! Fıstıkçılardan baklavacılara tepki

Tatlı sektöründeki kriz devam ediyor. Üreticiler fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıklamıştı. Gaziantep'teki fıstık tacirleri, İstanbul'daki baklavacıların iç fıstık fiyatlarının 440-450 TL arasından alabildikleri yönündeki iddia ve açıklamalarına cevap verdi. Baklavacılara tepki gösteren fıstık tüccarları, iç fıstık fiyatlarının 360-380 TL arasında olduğunu ifade etti.

Finans 03-06-2022 16:42

Son dakika: İhracatçıları ilgilendiren kanun teklifi Meclis'ten geçti

Son dakika haberine göre, ihracatçıları yakından ilgilendiren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) geçti. Yapılan yeni düzenlemeyle, serbest bölgeler etkinleştirilecek ve ihracat teşvik edilecek.

Finans 02-06-2022 18:24

Kira fiyatları yükseldi! Başvurular arttı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda kuruma çok sayıda başvuru yapıldığını bildirdi.

Finans 02-06-2022 12:59

DAX endeksi nedir? DAX endeksi nasıl hesaplanır, nerenin borsasıdır?

Finansal piyasalardaki dalgalanmalar, birçok yatırımcının da ilgisini çekmektedir. Özellikle borsada yatırım yapan veya yapmayı düşünen birçok kişi, borsa endekslerini yakından takip etmektedir. Ülkemizde ve dünyada çok sayıda borsa endeksi mevcuttur. Bu borsa endeksleri arasında finansal gündemi en çok meşgul edenlerden biri olan DAX endeksi nedir? DAX endeksi nasıl hesaplanır? DAX 30 endeksi firmaları hangileridir?

Finans 01-06-2022 12:02

OECD nedir? OECD açılımı nedir, OECED ülkeleri hangileridir?

OECD yani Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı, merkezi Paris'te bulunan ve serbest piyasa ekonomisini korumayı amaçlayan, 38 ülkeden oluşan uluslararası bir organizasyondur. Kurucu üyeleri arasında Türkiye de bulunmaktadır. OECD nedir? OECD ne zaman kuruldu? OECD ülkeleri hangileri?

Finans 01-06-2022 11:31

Tatlı sektöründe antep fıstığı krizi! Baklavacılardan flaş karar geldi, fıstıklı baklava...

Tatlı sektöründe sular durulmuyor. Şeker, un gibi ham maddelere gelen fahiş zamların ardından antep fıstığında da yükselen fiyatlar baklava üreticilerini zor durumda bıraktı. Üreticiler fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı.

Finans 31-05-2022 17:08

Bir ay içinde fiyatı 2 katına çıktı! Üretmeyin çağrısı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), Başkanı Mehmet Yıldırım, bir ay içinde fıstık fiyatının 2 katına çıktığını ve tatlı sektörünün iş yapamaz hale geldiğini kaydetti. Bununla beraber Yıldırım fıstıktaki fiyat artışları son buluncaya kadar fıstıklı baklava üretmeyeceklerini söyledi.

Finans 30-05-2022 16:57

Elektrikli araçlar için kritik gelişme! EPDK başkanı duyurdu: Şarj istasyonlarında lisanslar...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'deki ilk şarj ağı işletmeci lisanslarını verdiklerini açıkladı. Yılmaz ayrıca, "Mevcut fiyatlarla, elektrikli araçların evden şarj edilmesi halinde oluşan yakıt maliyeti, benzin ve dizel yakıtlı araçların yakıt maliyetinin yaklaşık üçte biri seviyelerinde" dedi.

Finans 28-05-2022 14:17

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın ve dolar kurunda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın, dolar ve borsa hareketlendi. İstanbul serbest piyasada dolar 16,37 liradan, euro 17,53 liradan satılıyor. BIST 100 endeksine dahil hisselerden ise 59'u yükseldi, 36'sı değer kaybetti. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...

Finans 26-05-2022 13:29

Tazesinin kilosu 300, tozu bin 800 TL

Türkiye’de kaçak yollarla toplamanın cezasının 109 bin 503 TL olduğu ’beyaz altın’ salebin kilogramının tazesi 300, tozunun bin 800 TL’den satılmasıyla serbest olan izinli üretime her geçen gün ilgi artıyor. Mersin’de geçen yıl deneme amaçlı dikilen bu yıl ise 28 üreticinin ekimini yaptığı salepte hasat başladı. Yabani orkide olarak da bilinen salep, dondurma ve tatlı yapımında kullanıldığı gibi tıbbi alanda da kullanılıyor.

Finans 25-05-2022 10:35

Brent petrol için flaş yorum! Akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarının- belirleyici unsurlarından brent petrol için çarpıcı bir yorum yapıldı. Davos Zirvesi’nde kritik açıklamalarda bulunan Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş olabileceğini belirtti. Birol ayrıca, petrol üreticilerinin fiyat artışlarını kontrol altında tutmak için sorumluca davranması gerektiğini, aksi taktirde küresel resesyon riskinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Finans 23-05-2022 15:13

Gram altın fiyatı için rekor öncesi flaş tahmin! İslam Memiş: Haziran'da mola verecek

Gram altın fiyatı kritik seviyeleri bir bir geçerken Finans Analisti İslam Memiş'ten yeni bir değerlendirme geldi. "Altın ve dolar kuru ne yükselecek mi, düşecek mi?" diye merak eden yatırımcılara seslenen İslam Memiş, temmuz ayında yeni zirvelerin geleceğini ifade ederek altın tahmini yaptı. Analist ayrıca gram altın fiyatı için, "Haziran'da bir mola vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Finans 23-05-2022 11:53

Son dakika: Hükümet kira fiyatları için harekete geçti! Yeni düzenleme geliyor

Son dakika: Hükümet kira artışları için harekete geçti. Özellikle son aylarda tırmanışa geçen kira fiyatları yüzünden vatandaşlar sıkıntılar yaşarken, 3 bakanlık devreye girdi. Yapılacak olan düzenleme ile hem kiracılar hem de ev sahipleri korunacak

Finans 23-05-2022 09:54

SON DAKİKA | Kira fiyatlarına yeni düzenleme! Tavan fiyat uygulaması masada

Son dakika haberi: Kira fiyatlarında yaşanan büyük artış sonrası hükümet devreye giriyor. Özellikle son aylarda tırmanışa geçen kira fiyatları yüzünden vatandaşlar sıkıntılar yaşarken, 3 bakanlık devreye girdi. Serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için kolları sıvayan hükümetin masadaki ilk seçeneği tavan fiyat uygulaması. İşte gündemdeki yeni kira düzenlemesiyle ilgili detaylar...

Finans 22-05-2022 07:56

Rusya'dan döviz satışları için flaş hamle! Dolar ve euro hariç kısıtlamalar kalktı

Rusya Merkez Bankası'ndan döviz satışları ile ilgili piyasaları ilgilendiren bir açıklama geldi. Rus vatandaşlara yönelik tüm nakit döviz satışlarının tekrar serbest bırakıldığı bildirilirken, uygulamadan dolar ve euro hariç tutuldu.

Finans 19-05-2022 19:22

Elektrik fiyatları için yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından spot elektrik tavan fiyatlarına ilişkin kritik bir karar alındı. Resmi Gazete’den duyurulan karara göre Gün Öncesi Piyasası ve Dengeleme Güç Piyasasında tavan fiyat 2 bin 500 liradan 2 bin 750 liraya yükseltildi.

Finans 19-05-2022 10:57

Son dakika: İslam Memiş ‘mantık bu olmalı’ dedi: Yarından itibaren altın ve dolar fiyatları…

Son dakika: Dolar/TL kuru ve gram altın fiyatları 16 Mayıs Pazartesi günü de yatırımcıların odağında yer alırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme geldi. İslam Memiş fiyatlar için yarını işaret ederken, “Tam ters rüzgârı bu hafta görebiliriz” yorumunda bulundu. Peki dolar düşecek mi, yükselecek mi? Gram altın fiyatları ne olacak? İşte piyasalara ilişkin son dakika haberinin detayları ve anlık, canlı, güncel rakamlar…

Finans 16-05-2022 12:12

İŞKUR duyurdu! İşçi başına 32 bin lira destek verilecek…

İŞKUR’da başlatılan işbaşı eğitim programını tamamlayan işçiler için özel sektör işverenlerine prim desteği verilecek. Prim desteği 42 ay ile 30 ay arasında değişecek. Destek işçi başına 32 bin 576 lirayı bulacak. Peki işsizlik ödeneği alan işçiler için teşvik ödenecek mi? İşte İŞKUR tarafından verilen işçilere verilen desteklerle ilgili son dakika haberinin detayları…

Finans 16-05-2022 07:21

Konut fırsatçıları tek tek ifşa oldu! Haberi Bakan Nebati duyurdu

Konut fiyatlarını aşağı çekmek ve konuta erişimi kolaylaştırmak adına yeni atılan adım sonrası fırsatçılar boş durmayıp ev fiyatlarını daha da arttırmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu kişilerin tek tek tespit edildiğini ve bu kişileri asla göz yummayacaklarını ifade etti.

Finans 13-05-2022 15:48

Altın ve dolar yatırımcısını ‘Silkeleme operasyonu var’ diyerek uyardı! İslam Memiş’ten ‘makas aralığı’ yorumu

Altın, dolar ve kripto paralar için değerlendirmelerde bulunan Finans Uzmanı İslam Memiş, “Bu hafta çok büyük bir bir operasyonun içindeyiz” diyerek yatırımcıları panik yapmamaları konusunda uyardı. ABD Merkez Bankası Fed’in bilinçli bir şekilde ‘silkeleme operasyonu’ yaptığını iddia eden İslam Memiş dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı için ‘makas aralığı’na dikkat çekti. Memiş, ekrandaki rakamların serbest piyasada görülemeyeceğini dile getirdi.

Finans 13-05-2022 14:47

Düşük faizli konut paketlerinin ardından 'saatlik zam' yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunmuş, konut finansmanıyla ilgili hazırlanan 3 yeni paketin detaylarını açıklamıştı. Bunun ardından fırsatçılar boş durmayıp ev fiyatlarını yüzde yüz oranında arttırdı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, müteahhitlerin elinde ev olmadığını, arsa sahiplerinin saatlik zam yaptığını ve bunlara yaptırım uygulanması gerektiğini bildirdi.

Finans 13-05-2022 10:44