Sile Haberleri Ve Son Dakika Sile Haberleri

Sile Haberleri Ve Son Dakika Sile Haberleri

Şile, İstanbul'un ilçelerinden biridir. Marmara Bölgesi'nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır. Doğuda Kandıra, güneydoğuda Derince ve Körfez, güneyde Pendik ve Gebze, güneybatıda Çekmeköy ve batıda Beykoz ilçeleriyle çevrilidir. Rakımı 126 metre olan Şile'nin yüzölçümü 755 km²'dir. Posta kodu 34000, alan kodu 216'dır.

Şile Haberleri

Canlı Şile seçim sonuçları! Şile'de yerel seçimi İlhan Ocaklı mı Özgür Kabadayı mı kazanıyor?

Türkiye artık yerel seçim için nefesini tuttu. İstanbul seçim sonuçları merak ediliyor ancak İstanbul'un ilçe ilçe seçim sonuçları da aynı şekilde merak konusu! Şile seçim sonuçları da bu ilçe sonuçlarından biri. Şile'de AK Parti'nin adayı İlhan Ocaklı mı yoksa CHP’nin adayı Özgür Kabadayı mı avantajlı? Şile'deki vatandaşların gözü kulağı Şile seçim sonuçlarında!

Haber 28-03-2024 11:18

BUGÜN ŞİLE'DE OKULLAR TATİL Mİ? 20 Kasım Pazartesi günü okul var mı, ara tatil uzatıldı mı? Valilik açıkladı!

Şile'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Marmara ve Ege Bölgesi’nde etkisini gösteren şiddetli fırtınanın ardından ara tatilin uzatılması durumuna dair araştırmalar yoğunluk kazandı. Öğrenciler okul tatil duyuruları için valilikten gelecek son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Peki, bugünŞile'de okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi günü Şile'de okullar tatil mi?

Haber 20-11-2023 07:04

Şile'de sağanağın etkisiyle taşan dere hayatı olumsuz etkiledi

Şile Ağva'da bulunan Koca Dere, İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle taştı, bungalovlar ile bazı evler sular altında kaldı.

Yurthaber 02-10-2023 15:29

Denize girmek yasak mı? Hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasak? Peş peşe açıklamalar!

Denize girmek yasak mı, sorusunun yanıtı peş peşe gelen açıklamaların ardından merak edildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar ile bazı illerde ve ilçelerde denize girmek yasaklandı. Peki, Denize girmek yasak mı? Hangi illerde ve ilçelerde denize girmek yasak? İşte detaylar...

Haber 08-08-2023 20:35

Açıklamalar peş peşe geldi! O ilçelerde denize girmek yasaklandı! Dalga boyu 2,5 metreye ulaşacak

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Tekirdağ'ın turistik ilçesi Şarköy'de, Şile ve Silivri'de denize girmek yasaklandı. Şile'de dalga boyunun 2,5 metreye ulaşacağı ve rip akıntısı riski bulunduğu belirtildi. Turistik beldelerde can kurtaranların yanı sıra güvenlik güçleri de devriye gezerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Haber 08-08-2023 19:35

İstanbul’un en köklü festivali başlıyor

Şile, 14-20 Ağustos tarihleri arasında 34. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’ndeki onlarca etkinlikle, birbirinden ünlü isimlere ev sahipliği yapacak.

Yurthaber 08-08-2023 09:57

Denizin ortasında kadına dehşeti yaşattı! Çığlıklarını duyan telefona sarıldı

Şile'de bir kişi, denizin ortasındaki botta tartıştığı kadını darbetti. Kadının çığlıklarını duyan sahildeki kişiler durumu polise bildirdi. Dehşete düşüren o anlar sahildekiler tarafından saniye saniye görüntülendi.

Haber 04-08-2023 16:59

Şile sahili kapatılmıştı! MSB duyurdu: Top mermilerinin kaynağı belli oldu

Şile'de sahilde bulunan top mermileri korku yaratmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, Şile Sofular Halk Plajı açığında bulunan mühimmatlara ilişkin bilgi verdi. MSB tarafından yapılan açıklamada, top mermilerinin bölge için bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. MSB ayrıca, top mermilerinin kaynağı ile ilgili de çarpıcı bir bilgi paylaştı. İşte detaylar...

Haber 03-08-2023 15:35

Şile sahilde bulunan mühimmatlar imha ediliyor

Şile’nin Sofular Mahallesi plajında geçtiğimiz günlerde tespit edilen en az 28 mühimmat, Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) tarafından imha ediliyor.

Yurthaber 02-08-2023 09:08

Şile'de nefes kesen anlar! Top mermileri imha edildi: Suların 30 metre yükseldiği patlama anı böyle görüntülendi

Şile'de denizde yüzen bir kişinin ihbar etmesiyle çok sayıda patlamamış top mermisi bulunmuştu. Sahil boşaltılırken, plaja girişler kapatılmıştı. 1200 metrelik yarıçaplı sahada yerleşim yerlerinde ve plajlarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra bu sabah saatlerinde mühimmatın imha işlemi için çalışma başlatıldı. Suyun altındaki top mermileri fünyeyle bağlandı, fünye ile kontrollü olarak patlatıldı. Patlama anında deniz sularının 30 metreye kadar yükseldiği anlar görüntülendi.

Haber 02-08-2023 08:39

Denizde gördüğü manzara sonrası korkuyla geri kaçtı: Şile açıklarında mayın paniği! Sayıları 30'a yakın, patlama için gözler o güne çevrildi

İstanbul'un Şile ilçesinde geçtiğimiz günlerde denize giren vatandaş gördüğü manzara karşısında panikle geri çıkıp hemen ihbarda bulundu: Denizde 30'a yakın patlamamış mühimmat bulunduğunu duyan ekipler olay yerine ulaşınca yüzmeye gelen vatandaşlar denizden çıkarılıp plajdan da uzaklaştırıldı. Mayınların oraya nasıl ulaştığıyla ilgili bir ihtimal üzerinde durulurken kontrollü patlatma salı ya da çarşamba yapılacak. Olayla ilgili İstanbul Valiliği de açıklamada bulundu.

Haber 31-07-2023 15:38

Meteoroloji açıkladı: İstanbul kavruldu! İşte en sıcak ilçesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu İstanbul'da 13 ilçede hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde ölçüldü. Hava sıcaklığı 44.1 derece olarak ölçülen Şile, İstanbul'da en yüksek sıcaklığa ulaşan ilçe oldu.

Haber 27-07-2023 01:30

Şile Belediyesi, renkli etkinliklerle Dünya Çevre Günü’nü kutladı

Şile Belediyesi, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle Şile çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ederken 5 Haziran Dünya Çevre Günü birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı.

Yurthaber 07-06-2023 11:04

Şile'de seçim sonuçlarına itiraz edildi

İstanbul'un Şile ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Yurthaber 15-05-2023 07:32

Şile’de 23 Nisan Coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı anısına tüm çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. Yılı, Şile Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yurthaber 24-04-2023 08:55

Şile’de sahile vuran deniz mayını patladı! Korku dolu anlar kamerada

Şile’de serbest kalan deniz mayını sahile vurarak patladı. Patlama sonrası ölen ya da yaralanan olmazken, sahildeki bir restoranın camları patladı. Patlama anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İşte korkutan olayın detayları...

Haber 14-02-2023 16:23

Şile'de karaya oturan gemi kurtarıldı

Şile'de karaya oturan "TQ Ordu" isimli gemi, yapılan incelemelerin ardından yeniden yüzdürüldü.

Yurthaber 13-02-2023 14:55

Şile Adliyesi çalışma saatleri nedir? Şile Adliyesi saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Hafta içi günlerinde yoğun olarak hizmet veren adliye binalarında pek çok işlem yürütülebilir. Hukuk kapsamındaki borç, şikâyet, boşanma vb. konulara yönelik işlemlerin adliye binalarında yürütüldüğü bilinir. Dolayısıyla İstanbul Şile'de yaşayan kişiler de Şile Adliyesi'nin çalışma saatleri ile açık olduğu günleri sıklıkla araştırır. Haftanın her günü açık olduğu belirtilen Şile Adliyesi saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 16-12-2022 16:21

İçişleri Bakanı Soylu, Şile'de vatandaşlarla buluştu:

"Bu ülkenin gelecek nesilleri bir daha Amerika ve Avrupa tarafından terörle imtihan edilmeyecektir. Hepsini temizleyeceğiz ve gelecek nesillerimize tertemiz bırakacağız" - "Allah'a hamdolsun artık çocukların dağa çıkabileceği herhangi bir zemin bırakmadık. Bırakmamaya da devam ediyoruz" - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Soylu'nun programı sırasında telefon bağlantısıyla Şile'deki vatandaşları selamladı

Yurthaber 27-08-2022 21:36

İçişleri Bakanı Soylu, Şile'de muhtarlar toplantısına katıldı

İçişleri Bakanı Soylu, Şile'de muhtarlar toplantısına katıldı

Yurthaber 27-08-2022 15:59

Arap turist gibi davranıp dolandırdı! ATM'den parayı yatıramayınca gerçeği bankada öğrendi

Şile'de Arap turist gibi davranan kişi, bir cep telefonu bayisinden sahte dolarla 40 bin lira değerinde iki cep telefonu aldı. İş yeri sahibi dolarları hesabına ATM'den yatırmak isteyince gerçek ortaya çıktı. Sahte dolarla polise ihbarda bulunan cep telefonu bayisi Cafer Tosunasal, "İnşallah kısa zamanda bu dolandırıcıyı bulur. Ben mağdur oldum, başkaları da olmasın" dedi.

Haber 20-08-2022 16:46

GRAFİKLİ - İstanbul'un Karadeniz'e açılan sahillerindeki tehlike: Rip akıntısı

Kentte yaz aylarında sıkça deniz girilen Kilyos ve Şile plajları başta olmak üzere tüm Karadeniz kıyılarında görülen akıntının, boğulma vakalarının yaklaşık yüzde 70'ine sebep olduğu belirtiliyor - İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Beji: - "'Kapıldık, gidiyoruz, geri dönmeye çabalayalım' dediğimiz anda bu imkansız. Bu direnmeyi yaptığımız zaman yoruluyoruz. Yorulursak da sonuçta su üzerinde duramaz hale geliyoruz ve boğulma meydana geliyor. Burada yapılacak ilk iş direnme değil, akıntıyla beraber gitmek ve su üzerinde durmaya çalışmak"

Yurthaber 11-08-2022 11:02

Yıllardır ruhuna işleyen sevgiyle Şile bezi üretiyor

Şile'nin İmrenli köyünde Şile bezi üreticiliği yapan Mehmet Akgün: - "Ben de seviyorum bu işi, benim ruhuma işlemiş onun için bırakamam"

Yurthaber 09-08-2022 11:04

Şile'de hafriyat kamyonunun çarptığı otomobildeki 4 kadın yaralandı

Şile'de hafriyat kamyonunun çarptığı otomobildeki 4 kadın yaralandı

Yurthaber 21-07-2022 16:01

Baba oğul denizi seyrederken bir anda araç denize uçtu! Felçli iş adamının ölümünde şok vites detayı

İstanbul Şile'de yaşanan bir olay dehşete düşürdü. İş adamı İbrahim Kurşunoğlu ve oğlu Mecit Güçlü Kurşunoğlu'nun içinde bulunduğu cip denize uçtu. 3 ay önce felç geçiren iş adamı İbrahim Kurşunoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü koltuğundaki oğlu yüzerek sudan çıkmayı başardı. Görgü tanıklarının anlattıkları şoke ederken, vites detayı dikkat çekti.

Haber 19-07-2022 12:05

İstanbullular tatilin son günü Şile'ye akın etti

İstanbullular tatilin son günü Şile'ye akın etti

Yurthaber 17-07-2022 16:38

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Yurthaber 22-06-2022 15:32

Şile'de can pazarı! Boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi böyle kurtarıldı

Şile'de rüzgara rağmen denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Denizde çırpınanları İBB'ye bağlı cankurtaranlar kurtarırken, o anlar saniye saniye görüntülendi.

Haber 04-06-2022 15:47

Şile Tapu Müdürlüğünde rüşvet operasyonu! Görüntüler ortaya çıktı

İstanbul Şile Tapu Müdürlüğüne yapılan 2 operasyonda toplam 82 kişi gözaltına alınmıştı. Flaş operasyonlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkarken, rüşvet çarkının gizli kameralar ile ispatlandığı ve görüntülerin dosyaya girdiği öğrenildi.

Haber 04-06-2022 13:51

İstanbul'da sadece o ilçede yetişiyor! Bu çiçeği koparan yandı, cezası tam...

İstanbul'da sadece Şile'de yetişen, yaklaşık iki hafta yaşam süresi olan ve halk arasında 'ayı gülü' ismiyle anılan Şakayık çiçeği, çiçek açtı. Bu yıl soğuk hava şartları nedeniyle geç açan şakayıkları koparan ya da yerinden sökene 110 bin TL ceza uygulanıyor.

Haber 11-05-2022 10:32

Şile'de 10 yıldır kullanılmayan otel havuzu, hayvanlara ölüm tuzağı oldu

Şile'de yaklaşık 10 yıldır kullanılmayan eski otelin kapalı havuzu sokak hayvanları için ölüm tuzağına dönüştü. 'Kuzey Yıldızı Otel'inin boş kalan binasının yakınından geçen hayvanseverler, içeriden gelen havlama seslerinin geldiği yöne giderek, havuzda suya gömülmüş çok sayıda köpek ve kedi ölüsü buldu. Hayvanseverler yetkililerden binanın içindeki kapalı havuza ilişkin önlem alınmasını istedi.

Haber 29-04-2022 12:53

Şile'de vahşet! Katil eş Gözde'yi arabanın içinde katletti, öldürmeden önce bir de seçenek sundu: Ya denize atıp kendini öldür, ya da...

Dün Şile'de meydana gelen olayda iki çocuk annesi Gözde Çelen 9 yerinden bıçaklanarak vahşice katledildi. Çelen'in cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınırken, Çelen'in teyzesi Havva Çelen, "Darp ederek götürmüş. Öncesinde, sana 3 hak veriyorum. 'Ya denize atıp kendini öldüreceksin ya benimle geleceksin ya da Yalova'ya annene gideceksin' demiş" diye konuştu. Gözde Çelen’in kuzeni Cevriye Çelen de, Gözde çok sessiz, içine kapanıktı. Hep dayak yiyormuş'' ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-2022 13:24

Şile'de eşinin bıçaklayarak öldürdüğü kadının cenazesi Yalova'ya gönderildi

İntihar girişiminde bulunan Mustafa Ç'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Yurthaber 08-04-2022 12:28

Şile'de korkunç kadın cinayeti! Jandarmayı arayıp her şeyi itiraf etti

Şile'de öğle saatlerinde korkunç bir kadın cinayeti meydana geldi. Gözde Çelen boşanma aşamasında olduğu eşi Mustafa Çelen tarafından 9 yerinden bıçaklanarak katledildi. Mustafa Çelen'in eşini konuşmak için kiraladığı otomobille Şile'ye getirdiği ve burada bıçaklayarak öldürdüğü öğrenildi. Olay sonrası Çelen, jandarmayı arayıp cinayeti itiraf etti.

Haber 07-04-2022 19:44

Şile'deki trafik kazasında bir kişi yaralandı

Şile'deki trafik kazasında bir kişi yaralandı

Yurthaber 31-03-2022 13:09

Korku dolu anlar! Dalgalar İETT otobüsüne çarptı, camları kırıldı

İstanbul Şile'de havanın etkisiyle dalgalar, dalgakıranı aşarak İETT otobüsüne çarptı. Otobüsün camları kırılırken, yolcular korku dolu anlar yaşadı. Balıkçı Oğuz Gökçür, "İki gün önce şuna tanık oldum ben, geldim turladım sağ tarafta bir araç vardı. Bir dalganın kayalıklara vurduğunu gördüm, o dalga beyaz arabaya çarptı. Araç öyle bir sallandı ki 'içindeki kişi öldü' dedim" diye konuştu.

Haber 16-01-2022 10:11

Kaza sonrası şaşkına çeviren anlar! Çek kanka güzel çek

Şile otoyolunda ilerleyen bir otomobil makas atan başka bir otomobilin kendisine çarpmasıyla yol kenarında bulunan bariyerlere çarptı. Otomobil içerisinde bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılardan biri, kendisini görüntüleyen kamerayı görünce "Çek kanka güzel çek" dedi. İşte o ilginç anlar!

Haber 26-12-2021 08:02

Yer: İstanbul! 15 gün önce aldığı otomobil alev alev yandı

İstanbul Şile'de sahibinin 15 gün önce aldığı 2. el otomobil, alev alev yandı. Yangını itfaiye ekipleri söndürürken, otomobil kullanılamaz hale geldi.

Haber 04-11-2021 11:29

İstanbul’un ilk coğrafi işaretli gıda ürünü Şile kestane balı oldu

Şile’de kestane balı üreticileri birleşerek kooperatif kurdu. Şile Tarımsal Kalkınma kooperatifi adıyla kurulan oluşum, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak İstanbul’un ilk coğrafi işaretli gıda ürünü olarak kestane balını tescilledi. Kestane balı üretiminin yapıldığı tesisin kovanları havadan görüntülendi.

Yemek 07-10-2021 10:27

Şile Tapu Müdürlüğünde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı

Şile Tapu Müdürlüğünde rüşvet iddialarına ilişkin gözaltına alınan 82 şüpheliden 32’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 43’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 05-10-2021 13:53

Şile'de tapuda rüşvet soruşturması: 87 gözaltı kararı

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı, tapuda rüşvet iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturmada aralarında tapu müdürü ve müdür yardımcısı olmak üzere toplam 87 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Haber 01-10-2021 09:30

Son Dakika: Şile'de büyük yangın! Fabrikadan patlama sesleri geliyor

Şile'de elektrik malzemeleri üreten bir fabrikanın depo kısmında çıkan yangın, kontrol altına alındı. Yangın sırasında zaman zaman patlamalar da yaşandı.

Haber 22-09-2021 14:13

Türkiye'nin ilk 'mısır labirenti' yoğun ilgi gördü

İstanbul Şile'de Türkiye'nin ilk 'mısır labirenti' ziyaretçilere kapılarını açtı. Ağva sınırları içinde yer alan 100 dönümlük bir arazinin 40 dönümü oluşturan mısır labirenti, büyük ilgi gördü. Bölgede panayır, balkabağı, çilek, mısır ve ayçiçeği tarlaları, yeme-içme alanı, çocuk oyun ve gezi parkurları, korku labirenti gibi bölümler bulunuyor.

Haber 29-08-2021 11:10

Türkiye’nin ilk ‘mısır labirenti’ eğlencenin yeni merkezi oldu

Şile Ağva'da yaklaşık 100 dönüm arazinin 40 dönümünde oluşturulan Türkiye'nin ilk "mısır labirenti (Corn Maze)" ile eğlence ve aksiyon dolu birçok etkinliğin yeni adresi olma hedefleniyor.

Trend 27-08-2021 16:52

Şile'de vahşet! Otel sahibi husumetlisine kurşun yağdırdı

İstanbul Şile'de otel sahibi aralarında husumet bulunan başka bir otel işletmecisi ile bir araya geldi. Belinden çıkardığı silahla işletmeciye ateş açan Fadul Pehlivan, güvenlik kamerasını hesaba katamayınca yakayı ele verdi.

Haber 26-08-2021 09:54

Şile yolunda motosikletlilerin tek tekerlek terörü saniye saniye kamerada

Şile yolunda tek tekerlek üzerinde giden 6 motosikletli, akan trafikte zikzaklar çizerek hem kendilerinin hem de trafikteki diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye attı. Olası faciadan kıl payı dönülen o anlar, motosiklet sürücülerinden birinin kask kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Haber 23-08-2021 10:44

İstanbul Şile'de denize girmek yasaklandı

İstanbul Şile'de şiddetli rüzgarlar ve havanın sağanak yağışlı olması ihtimali üzerine denize girmek yasaklandı.

Haber 08-08-2021 10:09

Şile'de denize girmek yasaklandı

Şile Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada rüzgar şiddeti ve dalga yüksekliği nedeniyle bugün deniz girmenin yasaklandığı açıklandı.

Haber 07-08-2021 14:07

Şile'de yunusun gülümseten oyunu kamerada

Jet ski ile Şile Plajı’nda denize açılan bir vatandaş kıyıya yakın noktada gezen yunus ile karşılaştı. Vatandaşın yaşadığı şaşkınlık ve yunusun keyifli oyunu cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 02-08-2021 10:55