Şizofren Haberleri

Çoklu (Dissosyatif) kişilik bozukluğu nedir? Çoklu kişilik bozukluğu neden olur?

Psikolojik rahatsızlıklar insan zihni ve davranışlarını etkileyen karmaşık sorunlar arasında yer alır. Bu rahatsızlıklar birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilir ve çoklu kişilik bozukluğu (ÇKB) da bu karmaşıklığın bir örneğidir. ÇKB bir kişinin birden fazla ayrı kişilik ya da kimlik benliği geliştirdiği bir dissosiyatif bozukluktur. Genellikle travmatik deneyimlerle ilişkilendirilir. Peki, çoklu kişilik bozukluğu nedir?

Haber 26-10-2023 22:32

Dolandırıcılar da zam yaptı! 400 lira taksi parası lazım... Saniye saniye kaydedildi...

Beylikdüzü'nde şizofren hastası olduğunu iddia ederek taksi parası isteyen dolandırıcılarla vatandaşlar arasında geçen diyalog kameralara anbean yansıdı. Bir vatandaşın dolandırıcıları aracına alarak hastaneye götürmek istemesi üzerine dolandırıcılardan gelen cevap duyanları şaşkına çevirdi...

Haber 07-06-2023 16:29

16 yaşındaki Yağmur'u 27 yerinden bıçaklayarak katletmişti! Zanlının sözleri sonrası sinir krizi geçirdiler

Aydın'ın Didim ilçesinde, 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı bıçaklayarak öldüren katil zanlısının davasının görülmesine başlandı. Hakimin sorusu üzerine cinayeti nasıl gerçekleştirdiğini anlatan zanlı Nizam Cansızlar, şizofren hastası olduğunu öne sürdü. Öte yandan mahkeme salonunda bulunan Yağmur'un anne ve babası fenalık geçirdi.

Haber 29-09-2022 21:39

Şizofren

Şizofren Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şizofren Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.