HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Suriye'de 60 kişi öldürüldü'

BM gözlemci heyeti Suriye'deki ateşkesi denetlemesine rağmen, dünkü olaylarda 60 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.

'Suriye'de 60 kişi öldürüldü'

Suriyeli muhalifler , 28'i Humus'ta olmak üzere, ülke genelinde 60 kişinin öldürüldüğünü savundu. Suriyeli muhalifler, güvenlik güçlerinin Humus'ta ağır makine tüfeklerle düzenlediği saldırılarda 28 kişiyi öldürdüğünü iddia etti.

Ntvmsnbc'nin haberine göre Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Humus'un Erbeen mahallesindeki saldırıda 28 sivilin öldürüldüğü savunuldu.

'ANNAN'A GÜNLÜK BİLGİ VERİYORUZ' BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilci Kofi Annan'ın ateşkes planını denetlemek için Suriye'de bulunan gözlemci heyetinden Niraj Singh da, "BM gözlemcileri raporlarını günlük olarak Kofi Annan'a sunuyor" açıklamasını yaptı.

Şam'da basın toplantısı yapan Singh, BM gözlemci raporunun birinci aşamasının ne zaman açıklanacağını bilmediğini fakat gözlemcilerin raporlarını günlük, özel yollarla Kofi Annan'a ilettiklerini söyledi. Gözlemcilerin dün Duma Haresta ve Zabadani kentinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Singh, Duma semtindeki incelemelerin biraz uzun sürdüğünü ve gözlemcilerin burada halkla biraraya gelerek semtin farklı yerlerinde incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Suriye'deki ateşkesi gözlemlemek için Birleşmiş Milletler heyetinin sayısının 300'e yükseltilmesine karar verilmişti. Suriye'de 12 Nisan'da ateşkes yürülüğe girmiş, az sayıdaki Birleşmiş Milletler heyeti de ateşkese uyulup uyulmadığını denetlemek için Suriye'ye gitmişti.

AB'DEN ESAD'A YENİ YAPTIRIM
Bu arada Avrupa Birliği Suriye üzerindeki baskısını artırıyor. Birliğe üye ülkelerin Luksemburg'daki dışişleri bakanları toplantısından Suriye'ye yaptırımların artırılması kararı çıktı. Suriye'ye lüks tüketim malzemeleriyle hem sivil hem de askeri amaçlar için kullanılabilen çift kullanımlı teknoloji ürünlerinin satışının yasaklanacağı belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler