Suriyeli Haberleri

Fatih Altaylı'dan olay 'Suriyeli cumhurbaşkanı' iddiası! 'Çocuklarınız görecek' diyerek açıkladı: Şaşırmayın! parti kuracaklar...

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Suriye kökenli adaylara yönelik kendisine çok sayıda mesaj geldiğini belirten Gazeteci Fatih Altaylı, gündem yaratacak iddialarda bulundu. "Hiç şüpheniz olmasın. Bu kadarla da kalmayacak" diyen Altaylı, örnek olarak da Almanya'yı gösterdi. Altaylı, "Siz görmezseniz bile çocuklarınız Suriyeli bir Türkiye Cumhurbaşkanı görecek" dedi.

Haber 04-03-2024 13:55

Ne Rus, ne Suriyeli! Yabancı gelin sayısında zirvenin sahibi ülke değişti

Türkiye'de geçen yıl 3 bin 716 Özbek kadın evlenirken, Özbek gelinler bu alanda zirveye yerleşti. Özbekler, 2015'ten beri bu alanda ilk sırada yer alan Suriyeli gelinleri geride bıraktı. İşte detaylar...

Haber 23-02-2024 13:23

Erzurum'da Rus sevgilisini öldüren Suriyeli için istenen ceza belli oldu! Cinayetin nedeni 'yemek' çıktı

Erzurum'da Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh (30), yemek yüzünden tartıştığı Rus sevgilisi Anastasia Emelianova'nın (33) cam parçasıyla bacağını keserek ölümüne neden oldu. Arnabeh emniyetteki sorgusunda cinayeti işlediğini kabul ederken, savcılıktaki ifadesinde ise reddetti. Olayın kaza olduğunu öne süren Arnabeh hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İşte detaylar...

Haber 06-02-2024 09:59

DMM'den İzmir açıklaması! İddia gündem olmuştu: 'Gerçek dışı'

İzmir'de 'Suriyelilere anaokulu yapmak için İzmir Bornova Anadolu Lisesinin korusuna kıyılıyor' iddiası gündem olmuştu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddianın doğru olmadığını ifade ederek bir açıklama yaptı.

Haber 03-01-2024 19:16

Kayıp kadın donmak üzereyken bulundu

Kayseri'de, bir süre önce yakınları tarafından hakkında kayıp başvurusu yapılan Suriye uyruklu N.A. (35), Yılanlı Dağı'nda soğuktan donmak üzereyken bir çoban tarafından bulundu. Hastaneye kaldırılan kadın, tedaviye alındı.

Haber 25-12-2023 18:56

Bakan Yerlikaya Türk vatandaşlığı kazanan Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kasım ayı itibarıyla Türk vatandaşlığı kazanan Suriyeli sayısının 237 bin 995 kişi olduğunu açıkladı.

Haber 08-11-2023 23:09

'Sadece Suriyelinin cenazesi güzel kokuyordu' diyen imam, kendini savundu! Eşini Hatay'daki depremde kaybeden acılı eş isyan etti

Hatay'daki depremle ilgili "İçlerinden sadece Suriyelinin cenazesi güzel kokuyordu" diyen imam Seyfullah Akyiğit olay yarattı. Akyiğit'in sözlerine tepki yağarken, Diyanet'in soruşturma başlattığı öğrenildi. Gazeteci İsmail Saymaz ise Akyiğit ile depremde eşini kaybeden Abdullah Gül arasındaki konuşmayı aktardı. Saymaz, Gül'ün "Akyiğit'e Suriyeli Türk ayrımı yaparak, siyaset yaptınız" diyerek sitem ettiğini belirtti.

Haber 03-10-2023 12:26

İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyeliler için açıklama geldi: Uzatılmayacak!

İstanbul’daki Suriyeli mültecilerle ilgili önemli bir açıklama geldi. Göç İdaresi Başkanlığı, başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen kendilerine tanınan sürede İstanbul'dan ayrılmadığı tespit edilen geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere 24 Eylül'den itibaren ilgili yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Haber 21-09-2023 08:06

Suriyeli olduğunu söyleyip, Türk çalıştırmam demişti! Sosyal medya ayağa kalktı, gerçek bambaşka çıktı

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda kendisini Suriyeli lokantacı olarak tanıtan bir kişinin, "Türk çalıştırmam" sözleri büyük tepki çekti. Videodaki kişinin bir Türk ve Bursa’nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O.A.D. olduğu öğrenildi. Savcılığın hakkında yakalama kararı verdiği O.A.D., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 25-08-2023 12:59

Suriyelilerin satırlı sopalı kavgası kamerada! Olan ayırmak isteyenlere oldu

Gaziantep'ten gelen görüntüler kan dondurdu! Suriyeli olduğu belirlenen iki grup arasında bir dükkanın önündeki park yeri yüzden tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve bir anda toplanan grup satır ve sopalarla dükkanı bastı. Çıkan olayda kavgayı ayırmak isteyen 2 kişi yaralandı.

Haber 23-08-2023 23:08

SON DAKİKA | Şanlıurfa'daki kuduz hastası Suriyeli Faras hayatını kaybetti! Hastaneden kaçmış, bütün ilçeyi ayağa kaldırmıştı

Son dakika haberi: Şanlıurfa'da kuduz tedavisi gören 30 yaşındaki Suriyeli Halil Faras hayatını kaybetti. Faras geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastaneden kaçmış bütün ilçeyi alarma geçirmişti. Uzun uğraşlar sonucu boş bir arsada bulunan Faras, Arapça bilen kişiler tarafından ikna edilerek, tekrar tedaviye alınmıştı.

Haber 23-08-2023 15:20

Tedaviye yabancı uyrukluların gittiği iş yerinde skandal! Diplomasız Suriyeliler tıbbi müdahalede bulunuyordu, baskında ele geçirilenler şoke etti

Türkiye'yi sarsan sahte doktor skandallarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres Adana. Seyhan'da bir iş yerine bazı yabancı uyrukluların tedavi amacıyla geldiği tespit edildi. Binaya baskın yapıldı. Baskında ultrason cihazından gebelik testine, kan tüplerinden yüklü miktarda paraya değin çok sayıda malzeme ele geçirildi. Tıbbi müdahalelerde bulunan kişilerin Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Haber 14-08-2023 15:55

Cinsel organını çıkardığını fark ettiler Sapık var Mide bulandıran taciz! Suriyeliye mahalleliden dayak

Avcılar'da, iddiaya göre köpeklerini gezdirmeye çıkan iki kadını taciz ettiği fark edilen kişi, mahalleli tarafından darbedilerek polise teslim edildi. Şüphelinin darbedildiği anlar cep telefonu ile görüntülendi. Taciz şüphelisinin Suriyeli olduğu öğrenilirken mahalledeki vatandaşların, bir aracın arkasına gizlenip kadınları gözetleyen şahsın cinsel organını çıkardığını fark ettikleri kaydedildi.

Haber 27-07-2023 10:30

Bahçeli'nin '100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıktı, Suriyeli nüfusuna dikkat çekti: Serhat şehrimiz Hatay'ı kaybedebiliriz

6 Şubat'taki depremlerde en çok yıkımın yaşandığı kentlerin başında gelen ve 550 bin kişinin kentten göç ettiği Hatay'da demografik yapıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 100 il 1000 ilçe' projesine karşı çıkan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki Suriyeli nüfusuna dikkat çekerek "Serhat şehrini kaybederiz" diye konuştu.

Haber 10-07-2023 07:26

Bakan Koca'dan Suriyeli sağlıkçı istihdamı iddiasına açıklama: Üzüntü verici

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İki yıl önce, göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir" ifadelerine yer verdi.

Haber 05-07-2023 10:20

Lütfü Savaş'tan Suriyeli vurgusu! O ilçenin il olma ihtimali için 'Çok büyük tehlike' dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri birçok ilçeyi heyecanlandırmıştı. İl olmayı bekleyen çok sayıda ilçe yeni düzenlemeyi dört gözle beklerken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haber 30-06-2023 20:32

Suriyeli olduğunu söyleyerek yaptığı konuşma infial yaratmıştı! Gerçek çok başka çıktı…

Sosyal medyada kendisini Suriyeli olarak tanıtarak röportaj veren ve söyledikleri ile infial yaratan kişi ile ilgili gerçek çok başka çıktı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum" diyerek Suriyeli olduğunu iddia eden kişinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

Haber 15-06-2023 07:28

İzmir'de 3 kişinin öldüğü baraka yangınını çıkarmakla suçlanan sanığın yargılanması sürdü

İzmir'de bir şantiyedeki barakada yangın çıkararak Suriyeli 3 işçinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 14-06-2023 15:05

'Suriyeliler bir Türk'ü bıçaklayarak öldürdü' iddiası gündem oldu! Aydın Valiliği'nden açıklama

Sosyal medyada bir görüntü gündem oldu. Uşak'ta geçtiği belirtilen olayda bir Türk'ün Suriyeliler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edildi. Söz konusu görüntülerle ilgili olarak Aydın Valiliği'nden açıklama geldi. Valilik, olayın Aydın'da iki Türk'ün arasında gerçekleştiğini ifade etti.

Haber 02-06-2023 10:03

Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi! İşte Türkiye'de yaşayan yabancı sayısı

Türkiye'de yaşayan yabancı sayısı merak konusu olurken Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada resmi rakamlar paylaşılarak, Türkiye'deki yabancı sayısının 4 milyon 990 bin 663 olduğu rapor edildi. Öte yandan ülkede bulunan Suriyeli sayısının 3 milyon 381 bin 429 olduğu açıklandı.

Haber 24-05-2023 21:21

Fidye için 12 yaşındaki çocuğu kaçırdı! Polise haber verilince vahşice katletti: Elleri ve ayakları bağlı olacak şekilde...

Mersin'de yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Yenişehir ilçesinde yaşayan Suriyeli Hayanıketb ailesi çocuklarını bakkala gönderdikten sonra bir daha haber alamadı. Bir süre sonra aileye bir fotoğraf gönderildi ve 400 bin euro fidye istendi. Aile durumu polise bildirince cani, çocuğu boğarak öldürdü. Katilin, ailenin oturduğu sitede çalıştığı, aidat için geldiğinde harçlık aldığı ve çocuğu arama çalışmalarına katıldığı belirlendi. Öte yandan katilin ifadelerinin her satırı kan dondurdu.

Haber 10-05-2023 16:38

Alman muhabirin 'AB ile sorun yaşarsınız' yorumuna dikkat çeken çıkış: 'Kanaat önderleri ile konuştum'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman kamu televizyonu ARD'ye açıklamalarda bulundu. Alman muhabirin Suriyeli mültecileri Türkiye'den gönderilmesi durumunda AB ile sorun yaşanabileceğini söylemesi üzerine dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, bu konuda Suriyelilerin kanaat önderleriyle ve bazı önemli isimlerle konuştuğunu söyledi. Öte yandan Bloomberg'e de konuşan Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde yapacağı ilk soruşturmayı da açıkladı.

Haber 09-05-2023 11:43

Hatay'daki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar 23 Nisan coşkusu yaşadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı Hatay'da, Üzüm Dalı Çadır Kenti'nde kalan Suriyeli çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Yurthaber 23-04-2023 14:29

Depremde evi yıkılınca korkudan mağaraya yerleşti! Burası daha sağlam

Kahramanmaraş merkezli depremi Hatay'da yaşayan ve evi yıkılan 44 yaşındaki Suriyeli Yusuf, sağlam olduğuna inandığı mağaraya yerleşti. Henüz yaşadıklarını atlatamayan Suriyeli uyruklu Yusuf tekrardan deprem olma ihtimalinden korktuğu için burada yaşadığını söyledi.

Haber 02-03-2023 10:07

'600 bin Suriyeli İstanbul'a getirildi' iddiası! Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yıkıma uğrayan bölgelerden 600 bin Suriyelinin İstanbul'a götürüldüğü iddialarına ilişkin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından açıklama geldi. Başkanlıktan yapılan açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğuna vurgu yapılarak, "Bu ülkeye en iyi şekilde hizmet eden mesai arkadaşlarımızı ve Başkanlığımızı zan altında bırakan gerçek dışı ifadeleri de kabul etmiyoruz." denildi.

Haber 01-03-2023 20:42

6 yaşındaki kızını boğarak öldüren anneden pes dedirten ifade: Suriyeli doktorun bana verdiği ilaçların etkisindeydim

30 Ocak günü Gaziantep'te boş bir arsada 6 yaşında bir kız çocuğunun cansız bedeni bulunmuştu. Talihsiz kızın boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Kızını boğarak öldüren kişinin annesi olduğu belirlendi. Suriye uyruklu cani anne ifadesinde psikolojik sıkıntılar yaşadığını, Suriyeli bir doktora gittiğini onun verdiği ilaçların kendini daha kötü yapması üzerine kızını öldürdüğünü söyledi.

Haber 03-02-2023 19:28

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı! İşte Türkiye'deki Suriyeli sayısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki Suriyeli sayısını açıkladı. Soylu, hala 3 milyon 506 bin 784 Suriyeli olduğunu belirterek, "2018’den beri bu sayıda yeni doğumlar dahil ciddi bir artış olmamıştır. 5 yıldır sayı 3 milyon 500 bin bandındadır. 850 bin toplam yeni doğum olmuştur. 2011 yılından itibaren 850 bin doğum olmasına rağmen sayı 3 milyon 506’dir. 1,3 milyon da ikametli yabancı vardır" dedi.

Haber 03-02-2023 12:37

Suriyelilerden 3 milyon liralık dolandırıcılık planı! Kendilerini 'polis' olarak tanıttılar...

Akılalmaz olay Muğla'da meydana geldi. 62 yaşındaki N.B., telefonda kendini polis olarak tanıtıp 'İsminiz hırsızlık olayını karıştı' diyen dolandırıcılara 3 milyon değerinde döviz, para ve altınını kaptırdı. Polisin Şanlıurfa, Konya ve İzmir'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde bulunan altınların bir kısmı sahibine teslim edilirken, para ve dolarlar ise bulunamadı.

Haber 12-01-2023 19:08

Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı! İşte Türkiye'deki Suriyeli sayısı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçen yıl 124 bin 441 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere 58 bin 758 Suriyelinin gönüllü olarak döndüğünü bildirdi. Öte yandan Türkiye'deki Suriyeli sayısı da açıklandı. İşte detaylar...

Haber 02-01-2023 22:49

Hamile eşini döverek öldüren sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası onandı

Konya'da dini nikahlı hamile eşini hortumla döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Suriye uyruklu sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Yurthaber 29-12-2022 13:58

'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli' iddiası gündem olmuştu! Nüfus Müdürlüğü gerçek rakamı açıkladı

'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddiaları gündem olmuş ve sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tartışmalara son noktayı koydu. Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haber 02-12-2022 16:46

Aydın'da balkondan düşen 2 yaşındaki çocuk yaralandı

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, 7. kattan düşen 2 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

Yurthaber 22-11-2022 07:36

SON DAKİKA: Bursa'daki facia sonrası olayı anlatan muhabir konuşmakta zorlandı! Çocuk yaşta tekstil atölyesinde çalışıyorlardı...

Bursa'daki yangından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor! Bursa'nın Yıldırım ilçesinde gerçekleşen acı olayda bir anne ve sekiz çocuğu hayata gözlerini yumdu. Suriye uyruklu aile soba zehirlenmesi sonucu yok oldu. Sadece kağıt toplayıcılığı yapan ve gece çalışan baba hayatta kaldı. Çocukların bazılarının okul yerine tekstil atölyesinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 09-11-2022 08:47

Bakan Soylu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki göçmen Suriyelilerin sayısının 2018'den beri aynı kaldığını belirterek, "2018'de 3 milyon 623 bindi, halihazırda sayı 3 milyon 629 bin kişidir. Sınır ötesinde hayatı normalleştirdikçe bu akım durdu" dedi. Açıklamasının devamında Soylu, "Şu ana kadar 529 bin Suriyeli kardeşimiz bu kapsamda geri döndü" diye konuştu.

Haber 20-10-2022 13:18

Eski eşinden fidye için iki çocuğunu kaçırmıştı! Suriye uyruklu anne ve sevgilisi yakalandı

Denizli'nin Çal ilçesinde pes dedirten bir olay yaşandı. Suriye uyruklu bir kadın sevgilisiyle birlikte, eski eşinden fidye istemek için iki çocuğunu kaçırdı. Polis ve JASAT ekiplerinin ortak çalışması sonucu Suriyeli çift yakalanırken, ağustos ayında kaçırılan çocuklar babaya teslim edildi. Öte yandan Suriye uyruklu anne ve sevgilisi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne sevk edildi.

Haber 17-10-2022 21:54

Antalya'da motosikletin çarptığı yaya öldü

Antalya'da motosikletin çarptığı yaya öldü

Yurthaber 12-10-2022 10:16

Emlakçının yaptığı 'pes' dedirtti, ev sahibi ne yaptıysa evinden çıkartamıyor: Evime Suriyeliler çöktü

İstanbul Avcılar'daki evininin anahtarını tadilatta bulunması için emlakçıya veren kadın hayatının şokunu yaşadı. İddiasına göre; anahtarı teslim ettiği emlakçı sahte bir kira kontratı yaparak evi Suriyelilere kiraladı. Olaydan haberi olan ev sahibi ne yapıp ettiyse Suriyeli kiracıları evinden çıkaramazken, "Sıkıntıdan yüzümde uçuklar çıktı. Edirne'den gelip gidiyorum. Saçlarımı açmaya utanıyorum, sıfırladım. Saçlarım döküldü" diyerek isyan etti.

Haber 27-09-2022 07:51

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşü sürüyor

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşü sürüyor

Yurthaber 19-09-2022 15:01

Ülkesine dönen Suriyeli: Her güzel şeyin bir sonu var, arkadaşlara da tavsiye edeceğim

Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı noktalardan olan biri olan Esenyurt'tan 28 Suriyeli ülkelerine uğurlandı. Daha önceki dönüşlerde Suriyeliler ''Türk halkı hakkını helal etsin'' derken, bugün dönen sığınmacılar ''Her güzel şeyin bir sonu var. Bizim memleketimiz biraz düzeldi. Arkadaşlarım burada onlara da tavsiye edeceğim'' dedi. Proje hakkında bilgiler veren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da, ''Koşullar düzeldiği için dönmek isteyen sayısı artıyor'' dedi.

Haber 13-09-2022 14:54

Gündem yaratacak 'sığınmacı konvoyu' iddiası! Türkiye'den ayrılmaya hazırlanıyorlar, katılım artıyor

Türkiye, başta Suriyeliler olmak üzere milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparken Avrupa'ya da sığınmacılara kapılarını kapattığı yönünde tepkiler gelmeye devam ediyor. Fakat ortaya atılan çok çarpıcı bir iddiaya göre Türkiye'deki sığınmacılar artık Avrupa ülkelerinin de kapısına dayanmaya hazırlanıyor. Sosyal medyada bir araya gelerek binlerce göçmenin başlattığı harekete 'kervan' ya da 'ışık konvoyu' adı veriliyor.

Haber 10-09-2022 11:38

Özdağ'dan çok konuşulacak 'Suriyeli' paylaşımı! Tehditte bulunuyorlar deyip ekledi: Canınız cehenneme

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Suriyelilerin, bazı siyasetçilerin tutuklanması çağrısı yaptığını ve bu nedenle iş bırakma eylemi tehdidinde bulunduklarını öne sürdü. Açıklamayı sosyal medyadan Yapan Özdağ, "Canınız cehenneme" notunu düştü.

Haber 08-09-2022 08:00

GÜNCELLEME 2 - Hatay'da kavgada hayatını kaybeden gencin cenazesi Suriye'ye gönderildi

Olayla ilgili tutuklu sayısı 4'e yükseldi TUTUKLU SAYISI GÜNCELLENDİ

Yurthaber 05-09-2022 21:11

GÜNCELLEME - Hatay'da kavgada hayatını kaybeden gencin cenazesi Suriye'ye gönderildi

Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Yurthaber 05-09-2022 18:06

Ümit Özdağ-Süleyman Soylu polemiği alevlendi! 'Bugün açıklayacağım' diyen Özdağ, Soylu'ya böyle seslendi: Cevabımı bekle

Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu arasındaki 'Suriyeli mülteciler' polemiği yeniden alevlendi. Bakan Soylu'nun katıldığı canlı yayında paylaşılan bir görsel sonrası Özdağ'dan flaş bir açıklama geldi. Bugün vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını Trabzon’da açıklayacağını belirten Özdağ, Bakan Soylu'ya seslenerek "Cevabımı bekle" diye yazdı.

Haber 20-08-2022 08:35

Suriyeliler ülkelerine dönüyor! 'Türk halkı hakkını helal etsin'

Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı noktalardan olan İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, 'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler uğurlandı. Suriyelilerin uğurlanmasına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Biz göreve geldikten sonra toplam 3 binin üstünde misafirimizi evlerine geri gönderdik" açıklamasında bulundu. Ülkesine dönen Suriyeliler ise helallik isteyerek teşekkürlerini sundu.

Haber 09-08-2022 15:53

Sokak röportajındaki sözleri gündem oldu! ‘Yanımda 50 tane Suriyeli çalıştırıyorum…’

Sokak röportajında Suriyelilerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan bir tekstilci sosyal medyada gündem oldu. Yanında 50 tane Suriyeliyi çalıştırdığını söyleyen bir işletmeci kullandığı sözlerle tartışma yarattı. İşte sosyal medyada gündem olan o sokak röportajı…

Haber 08-08-2022 12:19

Bakan Yanık'tan gündem olan sözleriyle ilgili açıklama! 'Algı oluşturanlar başarılı olamayacaklar'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da yaptığı bir ziyaret sırasında Suriyeli mültecilerle ilgili sözlerine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla açıklık getirdi. Bakan Yanık paylaşımında "Esnafımızın sorduğu Suriyeli kardeşlerimizle ilgili soruyu cımbızlayarak ve bağlamından kopararak algı oluşturanlar başarılı olamayacaklar" dedi.

Haber 08-08-2022 07:13

Fethiye'de Suriyeli grup arasında 'telefon alışverişi' kavgası! Sınır dışı edildiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, geçtiğimiz günlerde Suriye uyruklu kişiler arasında cep telefonu alışverişi nedeniyle sokak ortasında kavga çıktı. Yaşanan olayın ardından 9 şüpheli polis gözaltına alındı. Kavga cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, gözaltına alınan kişilerden 6'sı 'Kamu düzenini tehdit' suçuyla Göç İdaresi'ne götürülerek sınır dışı edildi.

Haber 03-08-2022 01:19

Fethiye'de kavga eden 6 Suriyeli ülkelerine gönderildi

Fethiye'de kavga eden 6 Suriyeli ülkelerine gönderildi

Yurthaber 01-08-2022 20:33