HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim gerginliği sürüyor

Taksim'deki Gezi Parkı için başlayan protestolar bütün şiddetiyle sürüyor.

Taksim gerginliği sürüyor

Kızılay Meydanı'nda yine müdahale

Ankara Kızılay Meydanı'nda Gezi Parkı'ndaki polisin müdahalesini protesto etmek isteyen gruba polis müdahale ediyor

İstanbul'da da polisle göstericiler arasında çatışmalar yine yoğunlaşmaya başladı. Göstericiler sosyal medyadan polisin gaz bombasının yanısıra çok sık plastık mermi kullanmaya başladığını belirtiyorlar.

Gezi Parkı'yla ilgili protestolar 24 saati aşkın bir süreden bu yana çok yoğun bir şekilde sürüyor. Sabahın ilk saatlerinde Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmaması için Taksim Meydanı ve çevresinde polisle çatışan eylemcilere destek veren yaklaşık bin kişilik bir grup, Boğaz Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçiş yaptı.

Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta sabah saat 07:00'de arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gerginlik hala devam ediyor. Barbaros Bulvarı trafiğe tamamen kapatıldı.Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti-taksimde-olaylar-suruyor/11934/1652663/)

Gezi Parkı eylemi için Kadıköy'den D-100 trafiğini kapatarak gelen grup, Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş istikametine giden grubu polis ekipleri anonslar yaparak uyardı. Grubun yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirten polis ekipleri, eylemcilerin dağılmasını istedi. Uyarılara kulak asmayan eylemciler, polis ekiplerine taş atmaya başladı. Polis ekipleri de TOMA araçlarından tazyikli su ile karşılık verdi. Grubun dağılması için gaz bombası da atan polis, eylemcilerle uzun süre çatıştı. Bazı eylemciler çöp bidonlarını ve ellerine geçirdiklerini yollara atarak barikat kurdu. **DOKTORLARDAN BÜYÜK DESTEK** Gezi Parkı'yla ilgili protestolarda yaralananlar içinde doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri seferber oldu. Polis müdahalelerin yapıldığı alanları gezen beyaz önlüklü doktorlar yardım isteyen yaralılara olay yerinde tedavi uyguluyorlar. **BEŞİKTAŞ'TA ŞOFÖR KAÇTI, OTOBÜS YOLDA KALDI** Beşiktaş Barboros Bulvarı'nda eylemciler ile polis arasında gerginlik devam ediyor. Yola barikat kuran eylemcilere, polis gaz bombası ile müdahale etti. Olayların arasında kalan özel halk otobüsü şoförü, aracını terk ederek kaçtı. Cadde otobüsün yolda bırakılması ve olaylar nedeniyle trafiğe kapandı. Eylemcilerin dağıtılmasının ardından barikat kaldırıldı yol tekrar trafiğe açıldı.
**ZİNCİRLİKUYU-SÖĞÜTLÜÇEŞME ARASI METROBÜS SEFERLERİ YAPILAMIYOR** Bu arada, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs seferleri de yapılamıyor. Bu hattaki metrobüs araçlarına gece saatlerinde taşlı saldırılarda bulunulduğu öğrenildi. Bu arada İstanbul Metrosu da Mecidiyeköy-Hacıosman arasında çalışıyor. Taksim ve şişhane istasyonları ise seferlere kapatıldı. **GÖZALTI SAYISI 138 OLDU** Taksim'de yaşanan olaylarda dün 81 kişi gözaltına alınmıştı. Çevik kuvvet otobüsleriyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen göstericiler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan göstericiler öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Bu arada polis tarafından, adliyeye sevk edilen göstericilere, emniyet çıkışında kumanya verildi. **57 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA** Bu sabah yaşanan olaylarda ise 57 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 3'ü avukat 57 kişiyle Taksim'deki olaylarda gözaltına alınanların sayısı 138'e ulaştı. **ÜLKÜCÜLERE POLİS MÜDAHALESİ** Taksim Meydanı'nda Türk bayrakları ile eylem yapan yaklaşık 20 kişilik Ülkücü gruba polis müdahale etti. TOMA'nın önüne geçip polise tepki gösteren grup, İstiklal Marşı da okudu. Polis, gruba gaz bombası ile müdahale etti. **TAKSİM ÇEVRESİNDE "SINAV" KOŞUSU** Taksim çevresindeki okullarda Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları?na girecek öğrenciler, bazı seferlerin iptal edilmesi nedeniyle sınava yetişmekte zorluk çekti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bugün yapılıyor. Sınav bu sabah saat 09.30 başladı. Gezi Parkı olayları özellikle Taksim çervesindeki okullarda sınava girecek öğrencileri etkiledi. Taşkışla'daki İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünde sınava girecek öğrencilerden bazıları geç kaldı. Öğrenciler koşarak son anda sınav salonlarına girdi **Şu an Taksim ve çevresinde iptal edilen seferler şu şekilde:** -Kabataş-Taksim Finiküler seferleri iptal edildi. -Osmanbey ve Taksim Metro durakları kapatıldı. -Anadolu Yakasından gelen dolmuş seferleri yapılamadı. \- İETT otobüsleri Taksim'e çıkamadı.
Haber Etiketleri: **Taksim Gezi Parkı canlı yayın,** **Gezi Parkı canlı yayın,** **Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi,taksim gezi parkı canlı yayın , taksim gezi parkı canlı , taksim gezi parkı olayları, taksim yürüyüşü, taksim olayları, taksim gezi parkı olayları.**

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler