HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesi

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden gruba sabah 5'te başlayan müdahale devam ediyor.

Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesi

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gündür süren nöbette polis sabah saatlerinden itibaren eylemcilere gaz bombası ve su sıkarak müdahale etmeyi sürdürüyor. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi savaş alanı gibi... Yaralıların yanı sıra gözaltılar da devam ediyor. Bir yaralının durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı belirtiliyor. Tüm dükkanlar da kepenk kapatmış durumda...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 12 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Vali, ağır yaralı kişinin ameliyatının bittiğini ve yoğun bakıma alındığını belirtti.

48 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Göstericilere müdahale eden polislerin lacivert şapka taktıkları ve bazı göstericileri gözaltına aldıkları iddia ediliyor. Şu ana kadar 48 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınanların çevik kuvvet midibüsüyle emniyete götürüldüğü belirtiliyor.

[

****](https://www.mynet.com/taksim-gezi-parkina-polis-mudahalesi-110100699531#yorum)

[**

**](https://www.mynet.com/biber-gazindan-nasil-korunulur-110100699684)

[

](https://www.mynet.com/durumu-kritik-2-gun-uyutulacak-110100699673)

[

](https://www.mynet.com/taksim-gezi-parkinda-sirri-onder-yaralandi-110100699645)

[

](https://www.mynet.com/gaza-ihtiyaclari-var-demek-110100699611)

[

](https://www.mynet.com/iste-gezi-parkini-kurtaracak-rapor-110100699595)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti--olaylar-suruyor...-gozaltilar-basladi.../11934/1649741/)

[**

**](https://www.mynet.com/unlu-muzisyen-taksimde-yaralandi-25156-mymagazin)

[**

**](https://www.mynet.com/taksim-gezi-parkindaki-siddete-kinama-110100699641)

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.

Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Bir grup, CHP milletvekilleri Melda Onur, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte basın açıklaması için Gezi Parkı'na yürüdü. Polis, milletvekilleri park alanına girdikten sonra arkadan gelen gruba gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Gazeteci Ahmet Şık çıkan arbedede başından yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştıma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada yoldan geçerken polisin attığı gaz bombaları arabasının camını delerek içeriye giren işadamı Hayrullah Öztürk "Ben de AK Parti'ye oy verdim ama bu gidişat iyi değil. Bu kadar 'ben bilirimcilik' iyi değil. Bu kadar başına buyruk yönetim olmaz. İnsanların düşüncelerine önem verilmeli" dedi. İşadamı Öztürk aracının içinde patlayan gaz bombasından kaçarak kurtulduğunu söyledi.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler polise taş attı. Gruplardan bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu önünden Dolmabahçe istikametine, bir kısmı da Divan Oteli’nin arkasına kaçtı. Dolmabahce yönüne kaçan grup ile polis arasında çıkan çatışmada ağaçlık alandaki otlar tutuştu. Alevler ağaçlara sıçradı. Olay yerine gelen TOMA araçları ile yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.

İlk müdahale sırasında gazdan etkilenenler yakındaki bir otele sığındı. Astım hastası olduğu tahmin edilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye ilk müdahaleyi otel görevlileri yaptı. Ancak uzun uğraşlara rağmen kendisine getirilemeyen kişi yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Sırrı Süreyya Önder ve gazeteci Ahmet Şık yaralandı

Bir haftadır Gezi Parkı'nda nöbet tutan, iş makineleri her çalışmaya başladığında kendini makinelerinin önüne atan milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de omzundan plastik kurşunla yaralandığı ve Taksim İlkyardım hastanesinde tedaavi altına alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Gezi Parkı eyleminde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaralanan Ahmet Şık da, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sezgin Tanrıkulu da hastanede

Gazdan etkilenen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da Taksim İlkyardım Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

Tanrıkulu atılan biber gazları nedeniyle Taksim acilden anjiyo için başka bir hastaneye sevk edildi.

TURİSTLERE DE GAZ

İstanbul'u gezen turistlerin de olduğu otobüs de müdahale sırasında Taksim'den geçiyordu. Polisin sıktığı biber gazı turistleri de etkiledi.

METROYA GAZ ATTILAR

Polis müdahalesi Taksim'in farklı noktalarında sürerken, metroya sığınan eylemcilerin üzerine gaz bombası atılığı ve üzerlerine de kapıların kapatıldığı iddia edildi.

Taksim Gezi Parkı eylemcileri TIR'ın altından kaçtı

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, polisten kaçan eylemcilerden bazılarının park halindeki bir TIR’ın altından geçtikleri görüldü.

OTOMOBİLİN İÇİNE GAZ BOMBASI

Bu arada, polisin yoğun olarak kullandığı gaz bombalarından biri, yoldan geçen bir otomobilden içeriye girdi. İşadamı Hayrullah Öztürk, aracında patlayan gaz bombasından yara almadan kurtuldu.

6 KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Divan Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Hüseyin Demirdizen, yaptığı açıklamada 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutan göstericilere polisin yaptığı müdahalenin ardından çok sayıda kişi Divan Kavşağı’nda yeniden toplanmaya başladı. Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyen eylemciler polis engeliyle karşılaştı. Ancak bu sırada polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği eylemciler kaçışmaya başladı.

Bazı eylemcilerin polisten kaçarken park halindeki bir TIR’ın altından ve üstünden geçmeye çalışırken, ortaya ilginç görüntüler yansıdı.

POLİSTEN MÜDAHALE SONRASI HATIRA FOTOĞRAFI

Taksim Gezi Parkı’nda 4 gündür süren nöbetin ardından polis bu sabah saatlerinde eylemcilere müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından Çevik Kuvvet ekiplerinin hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu binlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi. Harbiye’deki müdahalenin ardından Çevik Kuvvet polislerinin gülümseyerek hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti.

YİNE SABAH 5'TE MÜDAHALE

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden gruba bu sabah da polis saat 05.00 sıralarında müdahale etti.

Polisin sıktığı biber gazından vekiller de etkilenirken, eylemcilerin üzerinden atlayıp kaçtığı duvar yıkıldı. Bu sırada çok sayıda kişi de yaralandı. Dün sabah da polis müdahale etmiş, grubu dağıtmış, yıkımı dozerlerin önüne geçen BPD'li Sırrı süreyya Önder önlemişti.

DUVAR YIKILDI, YARALANANLAR OLDU

Bu sabah şafak vakti aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

Taksim Gezi Parkında 20 BİN KİŞİ TOPLANDI

Topçu Kışlası’nın yapılması planlanan Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi tarafındaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçların sökülmesini protesto eden ve sayıları 20 bini bulan grubun bekleyişi gece-gündüz devam ediyor. Dün sabah erken saatlerde yaşanan müdahalenin ardından özellikle sosyal medya üzerinden haber alarak Gezi Parkı’na gelen katılımcılar kendi aralarında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Öğrenci Kollektifleri tarafından düzenlenen forumlara katılan eylemcilerden bazıları tulum eşliğinde horon tepti. Bazı katılımcılar yeniden kurdukları çadır kenarlarında kitap ve gazete okudu. Genç-yaşlı yüzlerce protestocu Gezi Parkı'nda beklemeye devam ederken, eyleme destek veren Kardeş Türküler, Hilmi Yarayıcı ve Ferhat Tunç kalabalığa mini bir konser verdi. Bazı vatandaşlar kucaklarına çocuklarını da alarak eyleme destek verirken, TaksimGezi Parkı’nda bekleyenlerin sayısının yaklaşık 20 bin kişi olduğu tahmin ediliyor.

Haber Etiketleri:

**<span style="font-family:"Arial","sans-serif";
border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:none windowtext 0cm;padding:0cm">Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi, taksim gezi parkı saldırı, taksim gezi parkı savaş alanı.

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler