HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Gezi Parkı'nda nöbete devam!

Gezi Parkı eyleminde polisin çekilmesiyle binlerce göstericinin girdiği Taksim Meydanı'nda sabah saatlerinde dağılan kalabalık tekrar toplanıyor.

Taksim Gezi Parkı'nda nöbete devam!

Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesinin durdurulması için yapılan protestolar 6'ncı gününde de devam ediyor.

[**

**](https://www.mynet.com/gun-gun-gezi-parki-eylemi-110100699925)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti-gezi-parkinda-temizlik/11934/1655297/)

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda sabaha kadar bekleyen kalabalık sabah saatlerinde başlayan yağmurun da etkisiyle meydandan ayrıldı ancak öğle saatlerinden itibaren gruplar yeniden meydanda toplanmaya başladı.

Taksim'de öğleden sonra yeniden toplanmaya başlayan göstericiler, halay çekerek 1 Mayıs benzeri görüntüler oluşturdu.

Taksim'den polisin çekilmesiyle nöbete başlayan eylemciler, öğle saatlerinde yeniden toplanmaya başladı. Binlerce kişi, Tarlabaşı Bulvarı ve Beşiktaş'tan yürüyerek Taksim'e geldi. Taksim Meydanı'nda halay çeken göstericiler, 1 Mayıs benzeri görüntüler oluşturdu. Çeşitli taraftar gruplarının Taksim'de gösteriye destek verdiği görüldü.

Taksim'de pankart gerginliği

Taksim’de eylem yapan kalabalık arasında pankart krizi yaşandı.

Bir grup gösterici terörist başı Abdullah Öcalan pankartı açınca, tepki gördü.

Taksim’de yapılan Gezi Parkı protestosu sırasında pankart krizi yaşandı. Bir grup gösterici, Öcalan fotoğrafının bulunduğu bir pankart açtı. Öcalan pankartının, Türk bayrağı ile yan yana gelmesi, diğer göstericilerin tepkisini çekti. Bunun üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı. İstiklal marşı söyleyen eylemciler, “burası Türkiye cumhuriyeti” şeklinde slogan attı. Birbirine üzerine yürüyen elemciler, vatandaşların araya girmesiyle sakinleştirildi.

Öte yandan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) üzerine çıkan bazı göstericiler “Boyun eğme” yazılı pankart açtı.

**

**

Taksim'de bekleyiş sabaha kadar devam etti

TAKSİM Meydanı’nda göstericiler sabaha kadar ateş yakarak bekleyişini sürdürdü. Sabah saatlerinden yağan yağmurun ardından ise çok sayıda gösterici meydana ayrıldı.

YİYECEK DUVARI

Sabahtan itibaren Taksim'e gelen vatandaşlar, eylemcilere çeşitli yiyecekler getirdi. Yiyecekler, Gezi Parkı'nın duvarına yerleştirilerek adeta bir açık büfe oluşturuldu.

Kalabalıktan bazıları gruplar halinde sohbet edip şarkılar söylerken, kimilerinin de çimlere ve banklara uzandıkları görüldü. Sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından ise çok sayıda gösterici meydandan ayrıldı. Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve ara sokaklarda, göstericiler tarafından oluşturulan barikatların bulunduğu gözlendi.

İstiklal Caddesi ve çevresindeki bazı dükkanlar ve reklam panoları hasar görürken, Cumhuriyet Anıtı'na da yasa dışı örgütlerin flamalarının asıldığı dikkati çekti.

Taksim Meydanı çevresinde, yakılan ve tahrip edilen belediye otobüsü ve canlı yayın aracının da aralarında yer aldığı bazı araçların enkazı bulunuyor.

BARİKAT KURULDU

Dün polisin çekilmesiyle Taksim Meydanı'na giren protestocular, polisin olası bir müdahalesine karşı daha önce polislerin kullandığı demir bariyerlerle ve belediyeye ait inşaat perdeleriyle Taşkışla ve Gümüşsuyu'nda barikat kurdu.

İŞ MAKİNELERİ ATEŞE VERİLDİ

Gezi Parkı bitişiğindeki yayalaştırma projesi şantiyesinde bulunan iş makineleri ve bir tanker ateşe verildi. Araçlar birden alevler içinde kalırken, zaman zaman patlamalar oldu.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçlardaki yangını ve bir ağaca sıçrayan alevleri söndürdü. İş makineleri kullanılamaz hale geldi.

MEYDAN'DA ENKAZ VE TEMİZLİK

Taksim Meydanı çevresinde, yakılan ve tahrip edilen belediye otobüsü ve bazı araçların enkazı bulunuyor. Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır.

TAKSİM'E DESTEK GECE DE SÜRDÜ

Dün gece birçok yerde Taksim'deki gösterilere destek yürüyüşleri yapıldı.

Bakırköy, Kadıköy, Beylikdüzü ve Şişli'nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde vatandaşlar parklarda toplanarak, Gezi Parkı eylemine destek verdi.

Bazı vatandaşlar evlerinin ışıklarını yakıp söndürürken, tava ve tencereleri birbirine vurdu. Trafikteki araçlar da kornalarını çaldı.

Bağdat Caddesi'nde yürüyüş

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde kalabalık bir grup yürüyüş yaptı. Ellerinde tencere ve tavalarla yürüyen kalabalığa balkon ve camdan alkışlarla destek geldi.

Halkalı'da Gezi Parkı protestosu

Halkalı'da yüzlerce kişi toplanarak tencere ve tavalarla protesto yapıyor.Yürüyerek ilerleyen gruba cam ve balkonlardan alkışlarla destek geldi.

Özellikle Atakent 2'de toplanan kalabalığa diğer sitelerden de katılım oldu.

Aynı zamanda Avrupa Konutları 1, 2 ve 3'te de kalabalık bir grup yürüyüş yapıyor. Evlerinde olanlar ışıklarını kapatıp açarak, otomobilde olanlar ise kornalarına basarak protestoya katıldılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler