HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Meydanı savaş alanına döndü

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını istemeyen göstericilere polis müdahalesi yeniden başladı.

Taksim Meydanı savaş alanına döndü

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını istemeyen göstericilere polis 24 saati aşkın bir süreden beri müdahale ediyor. Saat 14.30 sıralarında Taksim civarında gruplara polis yine müdahale etmeye başladı. Özellikle dün akşamüstü başlayan ve sabaha kadar devam eden olayların ardından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte olayın hasarı da ortaya çıktı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti-istiklal-caddesi-ve-tarlabasinda-polis-mudahalesi/11934/1652121/)

Taksim Gezi Parkı protestosu nedeniyle sabah saatlerinde Beşiktaş ve Taksim'de sular durulmuyor.

Sabah saat 10:30 sıralarında Sular İdaresi önünde toplanan küçük bir gruba polis gaz bombası atarak dağıttı. İstiklal Caddesi'nde de bir grup birikmeye başladı. Fransız Konsolosluğu önünden Taksim'e çıkmaya çalışan gruba polis müdahale etti.

Bir grup polis İstiklal Caddesi'ne Taksim yönünden girerken, Galatasaray Lisesi önündeki bir başka polis grubu da Taksim'e doğru ilerliyor.

Emniyet güçleri, ara sokaklara kaçarak slogan atan grupları da biber gazı ile dağıttı. Emniyet güçleri, İstiklal Caddesi'nde grupların toplanmasına izin vermiyor. İstiklal Caddesi'nde sıkılan biber gazından Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar da etkilendi.

Gümüşsuyu, Kazancı yokuşu, Sıraselviler, Harbiye ve Tarlabaşı girişinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı çevresine konulan bariyerler ise hala duruyor ve giriş yasak.

Sabah saatlerinde çalışan otobüslerin durumu ise şu sıralar belirsiz. Metro ise sadece Şişli'ye kadar çalışıyor.

İŞYERLERİNİN CAMLARI KIRILDI

Polis, ellerinde Türk bayraklarıyla Ulusal Kanal önünde toplanan gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı. İstiklal Caddesi'ndeki dükkanların çoğunun kapalı olduğu görüldü.Parkın yıkılmasını istemeyen eylemcilere müdahale dün gündüz saatlerinden itibaren devam etti. Çıkan olaylar sonrası Taksim Meydanı savaş alanına döndü. Gruplara müdahale etmekte zorlanan polislere Bursa, Konya, Kocaeli gibi çevre illerden gelen polis ekipleri de yardımcı oldu. Olaylar sonrası Taksim Meydanı savaş alanına döndü.

Meydana gelen zarar günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/gostericiler-bogaz-koprusunu-kapatti/11934/1651898)

Haber Etiketleri: Taksim Gezi Parkı Olayları, Taksim Gezi Parkı canlı yayın, Gezi Parkı canlı yayın, Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi,taksim gezi parkı canlı yayın , taksim gezi parkı canlı , taksim gezi parkı olayları, taksim yürüyüşü, taksim olayları, taksim gezi parkı olayları.

Editör: Merve Damcı (Mynet Haber)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler