HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'de zam protestosu

Taksim'de elektrik ve doğalgaza yapılan zam, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Saadet Partililer zammı tiyatro gösterisiyle kınarken, Elektrik Mühendisleri Odası ise enerji politikasının düzenlenmesini talep etti.

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan Saadet Partisi üyesi yaklaşık 300 kişi, sloganlar eşliğinde Taksim'e yürüdü. Taksim'de kömür sobası ve gaz lambalarıyla tiyatro gösterisi yapan Saadet Partililer, "Hükümet zamları geri al" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, yapılan zamların ay sonunu getirebilmek için mücadele eden halka yeni bir darbe niteliği taşıdığını belirterek, "Ekonomi çevrelerinin ısrarlar dile getirdiği gibi dünyada doğalgaz fiyatları geriliyor ama bizde artıyor. Bu denli zamları halka yüklemek hak ve hukukla bağdaşmamaktadır. Devletin görevi her vatandaşının yaşayacağı hayat şartlarını oluşturmaktır" dedi.

Taksim meydanında toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendika üyeleri de yapılan zamları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Grup adına konuşan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanlığı Beyza Metin, çözüm için gerekli koşulları şöyle sıraladı: "Enerjiden yararlanmak insan hakkıdır. Yoksul ailelere enerji yardımı yapılmalı. Devletin Enerji politikası oluşturulmalı. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmalı. Binalardan ısı yalıtımı yapılmalı"

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler