HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp minibüsten 3 ceset çıktı

Zonguldak'ta Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesiyle çaya düşerek kaybolan minibüse 6 gün aradan sonra ulaşıldı. Yapılan açıklamada minibüsün içinden 3 ceset çıkarıldığı bildirildi.

Kayıp minibüsten 3 ceset çıktı

Çaycuma’daki köprü faciasında kaybolan minibüse ulaşıldı. Ekipler, akşam saatlerinde çöken köprüye yaklaşık 250 metre uzaklıkta Filyos Çayı’nın kenarında dipte metal parçası tespit etti.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/61-yillik-kopru-coktu--minibus-bulundu-3-kisinin-cesedi-cikarildi/9882/255389/)

Yapılan incelemede parçanın minibüs olduğu belirlendi. Minibüsü çıkarmak için çalışma başlatıldı. Önce, ucunda kanca bulunan iki halatla minibüs çıkarılmaya çalışıldı. Başarılı olunamayınca minibüs, etrafından çevirilen halatın kepçe yardımıyla çekilmesiyle kıyıya doğru yaklaştırıldı. Suyun yüzeyine çıkarılan minibüs, daha sonra vinçle kaldırılarak kıyıya alındı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Yaklaşık 5.5 saat süren çalışmayla sudan çıkarılan 67 M 3404 plakalı minibüste 3 ceset tespit edildi. Hurda yığını haline gelen araçta sıkışan cesetler, ekiplerin çalışması sonucu çıkarıldı. Minibüsün ve cesetlerin çıkarılması sırasında çalışmaları izleyen kayıp yakınları ve diğer vatandaşların görmemesi için minibüsün önüne battaniyelerle barikat kuruldu. Cesetlerin, sürücü İsmail Örenbaş, yolcular Alim Başören ve Mehmet Başören’e ait olduğu saptandı. Cesetler, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

MİNİBÜSÜN KAPISI YOK

Cesetlerin çıkarılmasının ardından minibüste inceleme yapıldı. Pazar alışverişinden dönen yolcuları taşıyan minibüste pazar çantalarına rastlandı. Minibüsün ayrıca yolcu kapısının olmadığı tespit edildi. Diğer yolcuların, buradan çıkıp akıntıya kapılarak sürüklenmiş olabileceği belirtildi. Minibüste bulunan 3 ceset ile birlikte 5 kişinin cesedine ulaşılmış oldu. Kayıp 10 kişiyi arama çalışmalarının süreceği belirtildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çaycuma'da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesine ilişkin idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, köprünün çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Binali Yıldırım, köprünün neden çöktüğüne yönelik bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, ''Teknik çalışma bir yandan sürüyor, bir yandan da idari soruşturma başlamış durumda. Kaybolan ve muhtemelen hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olması dolayısıyla bir adli soruşturma da, eş zamanlı olarak başlamış durumda'' dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler