HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanker kazasında facianın eşiğinden dönüldü

Adıyaman Gölbaşı karayolunda yakıt yüklü tankerin sabaha karşı yaptığı kazada facianın eşiğinden dönüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hüsamettin Köklü'nün kullandığı 34 EZ 2388 plakalı yakıt tanker İskenderun'dan yüklenen yakıtı, Gölbaşı istikametinden Adıyaman istikametine getirirken, 5. kilometrede kaza yaptı. Sabahın erken saatlerinde sürücünün dalgınlığı ve başka bir aracın sıkıştırması nedeniyle, tanker yoldan çıkarak refüjün üzerine yan yattı.

Kazada sürücü yara almadan araçtan çıkarken, tankerin hasar görmesi üzerine litrelerce mazot karayoluna aktı. Yaklaşık 500 metrelik alana yakıt aktı. Olay yerine çok sayıda polis ekibinin yanı sıra, itfaiye ekipleri de geldi.

Polis karayolunu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Olay yerine 3 adet vinç çağrıldı. Vinçlerin yardımı ile yan yatan tanker düzeltildi.

Yola akan yakıt nedeniyle karayolu gölete dönerken, vatandaşlarda yola akan yakıtı çeşitli kaplara doldurarak bu fırsatı değerlendirdi. Kazada yaklaşık 20 bin litre yakıtın aktığı öğrenilirken, Karayollarına ait ekipler araçların yolda kaymaması için yolu mucurladı. Saatler süren çalışma nedeniyle uzun süre trafiğe kapatılan yol tek şerit üzerinden kontrollü olarak açıldı. Meraklı vatandaşlar ise kazayı cep telefonuyla görüntülemek için adeta yarıştı.

Kazanın şokunu üzerinden atamayan sürücü, önünde bir arabanın olduğunu ve kazanın aniden olduğunu belirterek, kazanın nasıl olduğunu anlamadığını söyledi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler