HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tatilcilerin geri dönüş çilesi başladı

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini sahil bölgelerinde geçiren vatandaşların geri dönüş çilesi başladı.

Tatilcilerin geri dönüş çilesi başladı

ÇANAKKALE (İHA) - Trafiğe yakalanmamak için tatil süresinin sona ermesinden önce yola çıkan vatandaşlar, Çanakkale'deki arabalı vapur iskelesi önünde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Ramazan Bayramı'nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde feribotları tercih etmesi sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında oluşan yoğunluk 6 feribotun sefer yapmasıyla en aza indirilirken, özel sektöre ait feribotlar da seferlerini aralıksız sürdürüyor. Öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yapıp araçları

Asya ile Avrupa arasında taşımaya başlarken; özellikle özel sektöre ait feribotların güzergahı olan Yalı Caddesi'nde uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Özel firma yetkilileri, Kilitbahir ile Çanakkale arasındaki feribot sayısını artırıp saatsiz sefer yaparak yoğunluğu azaltmaya çalıştı.

Bu arada Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile karayollarında önlemlerini artırdı. Araç yoğunluğunun hafta sonu daha da artması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler