Tavuk Haberleri

Korma tarifi: Korma nasıl yapılır?

Dünyanın dört bir yanından farklı mutfaklardan tarifler denemeyi seviyorsanız korma tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hint mutfağını mutfağınıza taşıyan bu tarifin yapımı da son derece kolay. Sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti yemek davetlerinizde de sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-2024 21:30

Et ve tavuğa 3 günde 2 zam! Vatandaşın cebini yakacak haber: Fiyatını duyunca Keşke 1 hafta önce alsaydım diyeceksiniz

Pirzola, but, kanat, göğüs... Et ve tavuk yemek için artık iyi hesap yapmak gerekiyor. Çünkü Ramazan ayı gelmeden 1 haftada iki kere zamlandılar. Pazartesi günü ete 20 tavuğa 10 lira zam gelmişti. 3 gün sonra etiketler bir kez daha değişti. Olan yine vatandaşın cebine oldu.

Finans 08-03-2024 06:25

Fırsatçılar yine işbaşında! Ramazan öncesi kırmızı etten sonra tavukta da aynı taktik: O firmalar zam kararı almış

Önce kırmızı et, şimdi de beyaz ette aynı oyun! Ramazan öncesi bu kez de beyaz ete 2 haftada 2 kez zam geldi, piyasadaki fırsatçılık deşifre oldu. Kırmızı et üreticisi bazı firmaların izlediği taktiğin aynısı beyaz ette de uygulanınca fiyatlar arşa çıktı. Üstelik bugünden itibaren yeni bir zam olacağı da belirtiliyor. Bakın beyaz et üreticisi firmalar nasıl bir karar almış...

Finans 03-03-2024 09:32

Kek kalıbında bütün tavuk tarifi: Kek kalıbında bütün tavuk nasıl yapılır?

Tavuk sevdalıları iyi bilir ki tavuğun her hâli ayrı bir güzeldir. Farklı bir tavuk tarifi arıyorsanız kek kalıbında bütün tavuk tarifimiz tam da size göre. Hem yapımı çok kolay olduğu için son derece pratik hem de kullanacağınız malzemelerle yemek davetlerinizin baş tacı olacak lezzette olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 21-02-2024 16:10

Tavuk

Tavuk Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Tavuk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Tavuk dışkısının kokusundan salmonellayı tespit edebilen akıllı burun geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi uzmanlarınca yapay zeka desteğiyle geliştirilen "akıllı burun" prototipi, insanlara tavuklardan da geçebilen ve bazen ölümcül seyreden hastalıklara yol açan salmonella bakterisini tespit ederek yayılmasını önlüyor.

Yurthaber 14-02-2024 13:01

Nasıl daha sağlıklı beslenirim? diyenler için sağlıklı yemek tarifleri

Sağlıklı beslenme, bedenimizin ve zihnimizin en iyi performansını sergilemesi için temel bir unsurdur. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek bazen zorlayıcı olabilir. "Nasıl daha sağlıklı beslenirim?" sorusuyla yola çıkanlar için bu yazıda sağlıklı yemek tarifleri ve pratik öneriler sunduk. Her bir tarif, lezzetli olmanın yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeleyerek sağlığı destekleyici bir etki sunacak.

Yemek 09-02-2024 09:19

Sadece 5 malzemeyle yapabileceğiniz pratik ve leziz tarifler

Hayatın koşturmacası içinde pratik ve lezzetli yemekler bulmak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü işte size kurtarıcı tarifler! Sadece 5 malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarifler, hem zamanınızı hem de enerjinizi korumanıza yardımcı olacak. Lezzetli ve doyurucu bu tarifler, mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin ve aceleyle yemeğini hazırlamak zorunda olanların favorisi olacak!

Yemek 07-02-2024 16:04

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-2024 13:40

Hobi olarak başladı... Özel sektördeki işinden bile ayrıldı! Tüm gelirlerini ondan sağlıyorlar

Bolu'da hobi olarak tavuk yetiştiren Muzaffer ve Fatma Tanrıkulu çifti, tavukların çoğalmasıyla yumurta üreticiliğine başladı. İşi ticarete döken aile, artık geçimini yumurta sağlayarak geçiriyor. Özel sektörde çalışan Muzaffer Tanrıkulu, tavuk sayısının 100’ün üzerine çıkmasıyla beraber çalıştığı işten bile ayrıldı.

Finans 30-12-2023 15:03

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Hem dünyada hem de Türkiye’de yemek davetlerinin en sık tercih edilen ana yemeği tavuktur. Tavuk sadece ve bütün olarak pişirileceği gibi soslanarak ya da iç pilav ile doldurularak da pişirilebilir. Dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız siz de birkaç dakika içinde evde kendi imkanlarınız ile soslu bir bütün tavuk pişirebilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 18:23

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

Tüm yemek davetlerinizde, tatlıları ve yemekleri, çay kahve sohbetlerinize eşlik edecek atıştırmalıkları Airfryer’da çok kısa süreler içinde ve daha sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Tariflerinizi hızlıca Airfryer ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Özel yemek davetleri için kurulan sofralara eşlik eden en lezzetli yemeklerden biri olan iç pilavlı tavuk dolmayı da Airfryer’da hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 16:15

Gerçek, kamera görüntülerini izleyince ortaya çıktı! Teker teker ortadan kaybolan 50’den fazla tavuğun sırrı çözüldü

Hatay’da arıcılık yapan İsmail Akyüz'ün 50’den fazla tavuğu ortadan kayboldu. Akyüz gerçeği kamera görüntülerini izleyince fark etti. Teker teker ortadan kaybolan 50’den fazla tavuğun sırrı böylece çözüldü. Akyüz, çözümüyse köpek sahiplenmekte buldu.

Haber 07-12-2023 10:56

Aman dikkat tehlike saçıyor! Pişirmeden önce yıkamamanız gereken 4 gıda

Mutfak hijyeni, sağlığımızı koruma açısından kritik bir öneme sahip. Bu dört gıda maddesi, yıkanarak pişirildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Böylelikle fark etmeden sağlığınıza zarar veriyor olabilirsiniz. Yaşam kalitenizi artırmak ve sağlığınızı korumak için pişirmeden önce yıkanmaması gereken 4 gıdayı bilmekte fayda var.

Kadin 03-11-2023 11:24

Pompalı tüfekle dehşet saçıp mahallede dolaştı!

Kayseri'de bir kişi, tavuklarına zarar verdiği iddiasıyla iki köpeği pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Şahsın tüfekle mahallede dolaştığı görüntüler de kameraya yansıdı.

Haber 06-10-2023 21:03

Kocaeli'de 1 kişinin öldüğü komşu kavgasının 3 sanığına 15'er yıl hapis

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde "tavukların bahçeye girmesi" tartışmasından çıkan kavgada 1 kişinin bıçakla öldürülmesine ilişkin yargılanan tutuklu 3 sanık, 15'er yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Yurthaber 26-09-2023 14:07

Araştırmacılardan tavukların gıdaklamalarını tercüme edebilecek yapay zeka! Bilim adına büyük bir sıçrama

Japonya'da bir grup araştırmacı, yapay zeka kullanarak tavukların gıdaklamalarını tercüme etmenin bir yolunu bulduklarını iddia etti. yaptığı açıklamada, "Bu, bilim adına büyük bir sıçrama! Ve bu sadece bir başlangıç. Araştırma ekibinin lideri olan Tokyo Üniversitesi profesörü Adrian David Cheok, yaptığı açıklamada ise "Bu, bilim adına büyük bir sıçrama! Ve bu sadece bir başlangıç" diye konuştu.

Haber 26-09-2023 13:31

Tavuk taşlık faydaları: Tavuk taşlık yenir mi?

Tavuk dünya genelinde en popüler ve sık tüketilen et kaynaklarından biridir. Ancak tavuk sadece göğüs eti ve kanatlarla sınırlı değildir; tavukların iç organları da mutfaklarda çeşitli şekillerde kullanılır. İşte bu iç organlardan biri olan tavuk taşlığı besin değeri ve lezzetiyle merak uyandırıyor. Tavuk taşlığının tüketilip tüketilmemesi konusunda bazı insanlar arasında tereddütler bulunur. Peki, tavuk taşlık yenir mi?

Haber 22-09-2023 21:57

Mülk sahibi ve kiracı arasında 'kaçak tavuk kesimi' kavgası! Vicdan azabı çekmek istemiyorum

Batman'da, mülk sahibi İlyas Çelebi ile 1,5 yıllık kiracısı Sema Aytekin arasında 4 ay önce 'kaçak tavuk kesimi' nedeniyle husumet oluştu. Tartışan taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Bu sırada emniyetin dışında bekleyen tarafların yakınları da kavga etti, kiracı Aytekin'in eşi yaralandı. Taraflar, tekrar birbirlerinden şikayetçi oldu. Kiracı Aytekin, "Eşim ölümden döndü", mülk sahibi Çelebi ise "Halkın bu tavuktan dolayı zehirlenmesi sonucu vicdan azabı çekmek istemiyorum" dedi.

Haber 20-09-2023 14:27

Ölü tavukların atıldığı kuyuya düşen ayı mahsur kaldı!

Bolu'da aç kaldığı için tavuk çiftliğinde ölü tavukların atıldığı kireçli su kuyusuna giren ayı, mahsur kaldı. Bozayı, ekiplerin merdivenine tırmanarak kendi imkanlarıyla kuyudan çıktı.

Haber 15-09-2023 19:43

26 yıllık tavukçu Cennet Gezer kümesten yumurta aldığı sırada gözlerine inanamadı! Yaşadıklarıma inanamıyorum...

Mersin'de 26 yıldır tavuk besleyen Cennet Gezer, her zamanki gibi kümesinden yumurtalarını alacaktı. Folluktaki yumurtayı alan Gezer, gözlerine inanamadı. Gezer duruma ilişkin, "Yaşadıklarıma inanamıyorum. Hemen komşularıma koşup durumu anlattım." açıklamasında bulundu. İşte sıradışı olayın tüm detayları!

Haber 28-08-2023 09:52

Selçuk Üniversitesinde tavuk ve hindi kemiği ile derisinden jelatin üretildi

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünün projesiyle hindi ve tavuk derisi ile kemiğinden, sığırdan elde edilene alternatif olabilecek jelatin üretildi.

Yurthaber 13-06-2023 13:15

Kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken hataları paylaştı! Kalp sağlığına verilen en büyük zarar...

Kalp sağlığını korumak hayati önem taşıyor. Kalp sağlığını korumak adına stresten uzak durmak, hareketli yaşamı benimsemek ve en önemlisi sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bir kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecek stillerini paylaştı.

Haber 01-06-2023 09:07

Ekipler gözlerine inanamadı! Bir ilde akılalmaz olay... Bozuk etleri çamaşır suyu ile yıkayıp müşterilere yedirdiler

Şanlıurfa’da zabıta ekipleri, bir lokantada akıllara durgunluk veren bir manzarayla karşı karşıya kaldı. Lokantanın mutfak kısmında suyun içerisinde bekletilen tavuk etlerini fark edip, etlerin bozuk olduğunu belirleyen ekipler, içerisindeki sıvının ise çamaşır suyu olduğunu görünce gözlerine inanamadı! Yaklaşık yarım ton bozuk et ele geçirilirken, lokantadaki bozuk etlerin bir süre çamaşır suyunda bekletildikten sonra suyla durulanıp yemek olarak müşterilere yedirildiği öğrenildi.

Haber 31-05-2023 17:12

Çorum'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 8 çocuk taburcu edildi

Çorum’da yaşları 4 ila 17 arasında değişen 8 çocuk gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 12-05-2023 08:22

Tavuk eti için yeni karar! Resmi Gazete'den duyuruldu: İhracı kayda bağlı mallar listesine eklendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar ile tavuk eti ihracatına yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ekledi.

Finans 03-05-2023 10:57

Mangal sezonu başladı zam göründü! Beyaz ete zam geliyor: Tavuk, kanat, but fiyatları artacak... 200 TL'ye dayanabilir

Havaların ısınmasıyla mangal sezonu da başlamış oldu. Ramazan bayramı öncesi kırmızı et fiyatlarında yaşanan artış sonrası vatandaşların beyaz ete yöneldiği belirtilirken yani bir zam haberi geldi. İddiaya göre yeni haftada beyaz et fiyatlarına yüzde 20 zam gelmesi bekleniyor. Kasaplar, yapılacak bir zam ile tavuk eti çeşitlerinin 200 TL'ye dayanabileceğini söylüyor.

Finans 30-04-2023 09:25

Görenler şoke oldu! Paket paket, koli koli ormana dökmüşler

Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alana kimliği belirsiz kişi veya kişilerce paketler halinde tam ve parçalanmış tavuk döküldü. Vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

Haber 26-04-2023 17:26

Çiftçi, sansardan böyle hesap sordu: Biz şimdi ne yapacağız sansar efendi?

Düzce'nin Yığılca ilçesinde bir çiftçinin tavuklarını telef eden sansara hayvanlarının hesabını sorduğu anlar kameraya yansıdı.

Haber 10-04-2023 16:49

Tavuk yumurtasını neden yer? Tavuklar kendi yumurtalarını yiyorsa ne yapmalıyız, protein olarak ne verilmeli?

Tavukların kendi yumurtalarını yemesi çok sık karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Birçok tavuk yetiştiricisi bu sorunu yaşamıştır. Tavuklar içgüdüsel olarak yumurtalarını yerler. Zamanla bu bir alışkanlık haline gelir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekir. Tavuk yumurta yemeye alışırsa, bu huyu uzun süre devam ettirir. Bunun için tavuk yuvaları ve yaşam koşulları değiştirilmelidir. Tavuklar kendi yumurtalarını yiyorsa ne yapmalıyız?

Haber 10-04-2023 15:06

İran tavuğu yumurtası kuluçka süresi nedir, yılda kaç yumurta yapar? İran tavuğu yumurtası yenir mi?

İran tavuğu diğer bir ismiyle Beç tavuğunun anavatanı Afrika’dır ve genellikle 12 yıl kadar yaşayabilirler. Dişileri erkeklerine göre daha erken olgunlaşan bu tavukların yumurtaları etiyle birlikte oldukça ön plana çıkmaktadır. İran tavuğunun yumurtasıyla birlikte eti de oldukça lezzetli olduğundan yetiştiriciliği çok yaygındır. İran tavukları dayanıklı ve güçlü yapısıyla yetiştiriciliği oldukça verimli tavuk türleri arasında yer alır. İran tavuğunun yumurtası yenir mi?

Haber 10-04-2023 14:43

Ataks tavuk özellikleri nelerdir, kaç aylıkken yumurtlar? Ataks tavuk yumurta verimi nedir, bakımı nasıl olmalıdır?

Tavuk yetiştiriciliği dünya genelinde önem verilen sektörlerdendir. Ataks tavuğu, kümesler için üretilen yerli bir ırka verilen isimdir. Dayanıklı olması ve her iklime uyum göstermesi ile bilinir. Bu tavuklar, özenli bir bakım yapıldığında çok verimli olan ve kronik bir hastalığı olmayan sorunsuz bir ırktır. Ataks tavuklarının yetiştiriciliği pek çok açıdan avantajlıdır. Peki ya ataks tavuk özellikleri nelerdir, yumurta verimi nedir?

Haber 10-04-2023 14:42

'Kayıp horoz ve tavuklar' huzurevini karıştırdı! 'Aklı biraz gelip gidiyor' Oda arkadaşları davalık oldu karar çıktı

Denizli'deki huzurevi, kayıp 4 tavuk ve 1 horoz nedeniyle karıştı, 2 oda arkadaşı bu yüzden davalık oldu. 80 yaşındaki oda arkadaşı İbrahim K.'nın huzurevi bahçesinde beslediği horoz ve tavukları başkasına verdiği öne sürülen Mehmet Akif Telli, 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada beraat etti. 70'inden sonra tavuk çalmakla suçlandığını söyleyen Telli "İbrahim K.'nın kendi isteğiyle tavukları ve horozu yoldan geçen tanımadığımız birine verdik. Aklı biraz gelip gidiyor" dedi.

Haber 08-04-2023 15:21

Afyonkarahisar'da bahçeye giren tavuk yüzünden çıkan kavgada 10 kişi yaralandı

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bahçeye tavuk girmesi nedeniyle çıkan kavgada 10 kişi yaralandı.

Yurthaber 27-03-2023 11:58

'İftarda ne pişirsem?' diyenlere leziz tarifler! İşte pratik ramazan iftar menüsü!

İftar menüleri, ramazan ayının gelmesiyle beraber gündeme geldi. On Bir Ayın Sultanı ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başladı. Milyonlarca Müslüman vatandaşın heyecanla beklediği bu ayda her gün özenle ramazan sofraları kuruluyor. Peki, İftarda hangi tarifler yapılmalı? İftarda ne pişirsem diye düşünenler için birbirinden lezzetli ve pratik tariflere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 26-03-2023 19:09

Etten daha lezzetli tavuk köftesi tarifi! Tavuk köftesi nasıl yapılır?

Et sevmeyenler çeşitli malzemelerden yapılan köfte tariflerini tercih ediyor. Tavuk kullanılarak yapılan tavuk köftesi et sevmeyenlerin veya farklı tarif arayanların bir numaralı tercihi oluyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan tavuk köftesi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 15-03-2023 15:29

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere lezzet dolu öneriler! İşte 6 Mart yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek yapsam?' diye düşünmek hem vakit alıcı hem de yorucu. Sizin de her gün aklınıza aynı yemekler geliyorsa ya da farklı tarifleri denemek istiyorsanız 'Bugün ne pişirsem?' serimiz ile her gün birbirinden leziz tarifleri derlediğimiz içeriğimize göz atabilirsiniz. İşte 6 Mart yemek menüsü...

Yemek 06-03-2023 12:14

Yumurta sarısındaki tehlikeye dikkat! Sağlık için büyük risk oluşturuyor

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

Haber 03-03-2023 09:23

Verdiği zararları bilseniz asla yemezsiniz! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.

Haber 02-03-2023 09:13

Mangal lezzetinde fırında tavuk şiş tarifi! Evde tavuk şiş nasıl yapılır?

Mangal lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen tarif tavuk şiş oluyor. Ancak her zaman mangal koşulları sağlanamıyor. Evde mangal lezzetinde olan tavuk şiş tarifinin lezzeti yiyenleri şaşırtıyor. Fırında tavuk şiş nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 01-03-2023 11:39

Rize’de akılalmaz görüntü! ‘İnsan gelse insanı da parçalayacak’

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bir kümese giren anne ve yavru ayının görüntüleri dehşete düşürdü. 9 tavuğu ve 1 horozu parçalanmış halde gören Ali Kuyumcu daha öncesinden taktırdığı kamera kayıtlarını izleyince şoke oldu. Görüntüler ilçede panik yarattı.

Haber 18-02-2023 16:03

İştah kabartan çıtır tavuk tarifi! Evde çıtır tavuk nasıl yapılır?

Tavuk hem makarna hem de pilavla oldukça yakışan bir yemek. Dışarıdan alınan çıtır tavuklar ne kadar sağlıksız olsa da sevilerek tüketiliyor. Bu çıtır tavukları daha sağlıklı bir şekilde evde yapmak istiyorsanız bu çıtır tavuk tarifini denemelisiniz.

Yemek 16-02-2023 17:05

Şifa dağıtan tavuk suyu çorbası tarifi! Anında iyileştirir

Tavuk suyu çorbası hastalık denildiğinde ilk akla gelen çorba oluyor. Anında iyileştirici gücü olan tavuk suyu çorbası sevilerek tüketiliyor. Anne elinden çıkmış gibi tavuk suyu çorbası tarifi arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 15-02-2023 17:14

Gelinim Mutfakta Aşkın Lezzeti tarifi! Bol soslu Aşkın Lezzeti nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü aşkın lezzeti tarifi yapılıyor. BU inanılmaz lezzetli tarif Lezzeti Aşk olarak da biliniyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri ilginç adıyla dikkat çeken aşkın lezzeti nasıl yapılır aramalarında bulunuyor. İşte lavaş ve tavuğun uyumuyla dillere destan aşkın lezzeti tarifi...

Yemek 25-01-2023 14:13

Piknik keyfi kabusa döndü! Yediği tavuk yüzünden 8 ay boyunca yürüyemedi

Gıda zehirlenmeleri çok tehlikeli durumlara yol açabiliyor. Severek tükettiğimiz birçok yiyecek ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Malatya'da yaşayan Rümeysa Bingöl, arkadaşlarıyla yaptığı piknikte yediği tavuktan zehirlendi. Rümeysa , yediği tavuk nedeniyle tam 8 ay boyunca yürüyemedi.

Haber 18-01-2023 11:18

Gelinim Mutfakta Çılgın tavuk tarifi! Lezzetine şaşıracağınız çılgın tavuk nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü çılgın tavuk tarifi yapılıyor. İsmi ile ilgi çeken çılgın tavuk hem tadı hem de lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Tavuk severlerin bu tarifi kaçırmaması gerekiyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri çılgın tavuk nasıl yapılır merak ediyor. İşte çılgın tavuk tarifi...

Yemek 11-01-2023 13:39

Zuhal Topal'la Yemekteyiz General Tso Tavuk tarifi! Herkesin tarifini isteyeceği General tso tavuk nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın finali Cuma günü enfes General Tso Tavuk hazırlanıyor. Uzak doğu mutfağı sevenlerin vazgeçilmezi olan general tso tavuk görüntüsüyle bile iştah kabartıyor. İzleyiciler 'General tso tavuk nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte general tso tavuk tarifi...

Yemek 06-01-2023 16:54

Airfryer tavuk köfte tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da tavuk köfte nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerinizi, tatlılarınızı ve atıştırmalıklarınızı çok kısa süreler içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Beyaz et severlerin de işini kolaylaştıran Airfryer ile tavuk köftesi yapabilirsiniz. Pişirdiğiniz tüm yiyeceklerin lezzetine lezzet katacak olan airfryer’da tavuk köftesini de daha az yağlı ve sağlıklı pişirebilirsiniz. Kırmızı et tüketemeyenler için güzel bir alternatif olan tavuk köftesini airfryer'da kısa süre içerisinde pişirip servis edebilirsiniz.

Yemek 06-01-2023 10:46

Tavuk diye bunu yediriyorlar! Görüntüsü neredeyse aynı ama… Yiyenlerin dizlerinde ortaya çıkıyor

Sofraların vazgeçilmezi olan tavukla ilgili ortaya atılan bir iddia endişelendirdi. Tüketenlerin sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıda bulunulan iddiaya göre antibiyotikli ve hormonlu civcivler büyütülüp piyasaya sürülüyor. Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar "Tavuk değil, civciv yiyoruz" derken yiyenlerin dizlerinde sorunların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Şimdi vatandaşlar satın aldıkları tavuğun sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğunun nasıl anlaşılacağı araştırılıyor.

Haber 28-12-2022 10:47

Lezzet değil zehir saçıyorlar! Sevilerek yeniliyor ama kalp krizi ve beyin kanaması riskini artırıyor

Yüksek tansiyon oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Toplumda birçok kişi yüksek tansiyon hastası olduğunun farkında değil. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalpte damar tıkanıklığına, kalp kasında kalınlaşmaya ve kalp krizine; beyinde ise damar tıkanıklığı ve beyin kanamasına yol açabiliyor. Tansiyonu yükselten çok tehlikeli yiyecekler bulunuyor. İşte yenmemesi gereken tansiyon yükselten yiyecekler...

Haber 27-12-2022 11:29