HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEİS: "İlaçlar artık takip edilemiyor"

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, İlaç Takip Sistemi'nin (İTS), hizmet sağlayıcı firmanın sözleşmesinin bitmesiyle sekteye uğradığını belirtti.

Saydan, "Yaklaşık bir aydır ilaçların sorgulaması yapılamıyor, ilaçlar takip edilemiyor" dedi.

Saydan, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydır "online işlemler menüsü" ile "İTS yardım menüsü"nün çalışmadığını dile getirdi. İTS'de, ilaçlarla ilgili sorgulama yapılamadığını vurgulayan Saydan, "Örneğin, ilaçlar eczanemizin rafında olmasına rağmen sevkiyattan kaynaklı hata nedeniyle, başka bir eczane üzerinde kayıtlı görünebilmektedir. Bu durumda, ilacın kime kayıtlı olduğunu görmek ve hatayı düzeltmek mümkün olamamaktadır" dedi.

-"DESTEK İŞLEM MENÜLERİ NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?"-

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen her bir ilaca ayrı bir karekod (kimlik numarası) veren İTS'nin, hizmet sağlayıcısı firmanın sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle, sistem desteğini çektiğini aktaran Saydan, şunları ifade etti:

"Bu sözleşmeler yapıldığında, sözleşme süreleri bittiği zaman desteğin devamı için sözleşmeye şart konulmadı mı? İhaleyi yeni alan firma tarafından eczanelere ve ecza depolarına hizmet vermesi gereken destek işlem menüleri ne zaman hizmete açılacak?

TEİS olarak, Sağlık Bakanlığı'ndan, olaya müdahil olarak İTS'nin destek hizmetlerinin ivedilikle hizmet vermesini sağlamasını ve yaşanılan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler