HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Windows Phone iOS’u bir ülkede daha devirdi

Windows Phone geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamasa da, bazı ülkelerde iOS’un önüne geçmeyi başarıyor. Bu ülkeler arasına geçtiğimiz günlerde Romanya da katıldı.

Windows Phone iOS’u bir ülkede daha devirdi

Windows Phone‘un Android ve iOS’un çok gerisinde kaldığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Üstelik Microsoft’un beklentilerinin aksine işletim sisteminin pazar payı artmıyor, tam tersine azalıyor. Ancak Windows Phone ile ilgili bazı umut verici gelişmeler de yaşanmıyor değil. iOS’un pek etkili olamadığı gelişmekte olan pazarlar Windows Phone için son derece elverişli bir alan olmaya devam ediyor.

iOS’un bu ülkelerdeki zayıflığından faydalanan Windows Phone, bir gelişmekte olan ülkede daha iOS’u geride bıraktı. Yayınlanan yeni araştırmaya göre, Romanya’da Windows Phone kullanımı iOS’tan daha yaygın. Tabi bu Windows Phone’un ülkede çok yaygın olduğu anlamına gelmiyor. İşletim sisteminin ülkedeki pazar payı sadece yüzde 5. Ancak Apple’ın pazar payı bundan da düşük. Amerikalı teknoloji devi 2015’te Romanya’da sadece yüzde 4’lük bir pazar payına ulaşabildi. Android ise yüzde 89’luk pazar payıyla Romanya’yı adeta ele geçirmiş durumda.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler