Turgut Özal Haberleri Ve Son Dakika Turgut Özal Haberleri

Turgut Özal Haberleri Ve Son Dakika Turgut Özal Haberleri

Turgut Özal 1927 senesinde Malatya'da doğdu. Turgut Özal ,1950 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Elektrik İşleri Etüd İdaresinde görevlendirildi. Turgut Özal 1952 yılında mühendislik ekonomisi alanında uzmanlık eğitimi için ABD’ye gönderildi. Türkiye’ye döndükten sonra Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.

Turgut Özal 1961–1962 yılları arasında askerlik hizmetini Millî Savunma Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu üyesi olarak yaptı ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurulmasına katkıda bulundu. Bu sırada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde ders verdi.

Turgut Özal bir süre Başbakanlık Teknik Uzmanlar Kurulu Üyesi olarak çalıştı ve 1967–1971 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevini yürüttü. Ayrıca Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Para ve Kredi Kurulu, RCD Koordinasyon Kurulu ve AET Koordinasyon Kurulu başkanlıklarında bulundu.
Turgut Özal 1971–1973 yıllarında Dünya Bankası’nda danışman olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli sınaî kuruluşlarında çalıştı ve 1979 yılı sonlarına doğru Başbakanlık Müsteşarı olarak atandı. Aynı dönemde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevini de vekâleten yürüttü. Türkiye ekonomisini liberalleştirmeyi hedefleyen ve 24 Ocak Kararları olarak bilinen geniş çaplı programın hazırlanmasında önemli rol oynadı.

Turgut Özal 12 Eylül 1980 askerî müdahalesinden sonra kurulan hükûmete ekonomik işlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atandı. 1982 yılında bu görevinden istifa etti. 1983 yılında Anavatan Partisi’ni kurdu ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde partisinin birinci gelmesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirildi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 19. Başbakanı oldu. Turgut Özal 1987 seçimleri sonrasında tekrar hükümet kurdu ve başbakan olarak görev yaptı.
31 Ekim 1989’da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin sekizinci cumhurbaşkanı olarak seçilen Özal, 9 Kasım 1989 günü bu görevine başladı..

Turgut Özal, 17 Nisan 1993'te 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra ölmüştür. Turgut Özal'ın cenazesine Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce kişi akın etmiş, televizyonlardan canlı yayımlanmış; ülkede bayraklar yarıya indirilmiştir. Dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Turgut Özal ile de yakın dost olan George H. W. Bush beklentilerin aksine cenaze törenine katılmamıştır. "Öldükten sonra beni İstanbul’a defnedin, kıyamete kadar Fatih Sultan Mehmed’in manevi ruhaniyeti altında bulunmak istiyorum" şeklindeki vasiyetine uyularak kendisi tarafından yaptırılan eski başbakan Adnan Menderes'in anıtmezarının bulunduğu Topkapı'da, Vatan Caddesi üzerinde kendisi adına hazırlanan anıtmezara defnedildi.

Bir suikasta kurban gitmiş olabileceği de yıllardır tartışılmaktadır. Turgut Özal'ın limonatasına katılan arsenikle zehirlendiği iddiasını ortaya atan eşi Semra Özal, delil olarak da saç örneğini ABD'de tahlil ettirdiğini belirtmektedir. 2 Ekim 2012 tarihinde Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 19 yıl aradan sonra kabri açılmış olup ölümünün bir suikast olup olmadığının belirlenmesi için yapılan otopsi sonucunda Adli Tıp Kurumu araştırmalar ve bulgular sonucu zehir bulunduğunu ancak Özal'ın zehirden mi yoksa başka sebepten mi öldüğünü tespit edemediklerini açıklamıştır.

1954’te Semra Hanım’la evlenen Turgut Özal’ın üç çocuğu bulunuyordu.

Turgut Özal Haberleri

Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek dikmişti... Ünlü modacı Nail Yurdakul hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek dikti, 'Sanat Güneşi' olarak tanınan Zeki Müren'e sahne kostümleri hazırladı, Ajda Pekkan için yaptığı ekose giysiyi ise dünya çapında moda haline getirdi. Ünlü modacı Nail Yurdakul hayatını kaybetti.

Magazin 31-07-2023 12:20

Kemal Kılıçdaroğlu, Özal dönemini örnek göstererek açıkladı: Devleti yönetenlerin partiyle devleti karıştırmaması lazım

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Anı Mekanı'nın açılışında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Özal başbakanlığı döneminde Türkiye'yi içine girdiği krizden süratli bir şekilde, sağlıklı kararlar alarak çıkarmasını bildi ve bunu yaptı" dedi. Belirli periyotlarla Türkiye'nin krize girmesinin doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenlerin partiyle devleti karıştırmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Haber 16-04-2023 19:02

Ekrem İmamoğlu, Turgut Özal'la anısını paylaştı: Kendimi arabanın önünde buldum

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Müzesi açılış törenine katılan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Rahmetli Özal’la temas etmemiş birisi değilim" diyerek çocukluğunda yaşadığı anısını anlattı. İmamoğlu "Küçük bir çocuk olarak yüzümü okşadı" dedi.

Haber 16-04-2023 13:43

Turgut Özal'ı da ağırlamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği ev sahibi anlattı: Özal'ın oturduğu koltukta oturmak istedi

Pazar günkü Diyarbakır ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan ev sahibi Suna Kepolu Ataman, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili ilgi çekici detaylar paylaştı. Silvan ilçesinde yaşayan, daha önce de Turgut Özal'ı evinde ağırlayan Ataman, “Pazar günü de Cumhurbaşkanımız şeref verdi. O ev iki kez cumhurbaşkanı ağırladı" diye konuştu. Ataman, “O an içerisinde babam sanki bizimleydi" derken, Erdoğan'ın Özal'ın oturduğu koltukta oturma dileğini de anlattı.

Haber 25-10-2022 10:55

35 yıl önce Turgut Özal'a gönderilmişti! Sır mektuptan 5 kişinin ismi çıktı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ABD'den 35 yıl önce gönderilen gizemli mektubun içinden bir sır daha çıktı. 5 kişinin ismi çıkan mektubu açan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Mektubu yazan adam Orrion Johnson, Adana'dakiler ile ne bağlantısı var? Ne ilişkisi var? O konuda hiçbir fikrim yok. Zaten zarfta hepsinin isimleri yazıyor. Bunların isimlerini ancak istihbaratlar ve devletler bilebilir, ben bilemem" dedi.

Haber 06-10-2022 11:28

35 yıl önce ABD'den gönderildi! 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a sır gibi mektup ortaya çıktı

İzmit'te sahaflık yapan Sahaf Şerafettin Ergül, 3 yıl önce yaklaşık iki yüz bin kitap arasında bir mektup buldu. Mektup, 1987'de ABD'den Türkiye'de dönemin başbakanı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a göndermişti. Mektup gizemini korurken üzerinde yer alan ifadeler ortaya çıktı. Sahaf Ergül, mektubu bulduğunda çok heyecanlandığını belirterek "Turgut Özal siyaset yaptığı dönemde ülkenin sıkıntılı dönemleriydi, mektuptaki bilgi bu dönemlere ışık tutulabilir, yardımcı olabilir" dedi.

Haber 03-10-2022 11:50

Kılıçdaroğlu, Özal ve Menderes'in anıt mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarlarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na ziyaretlerinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Haber 17-09-2022 10:21

Ahmet Özal'dan babasıyla ilgili dikkat çeken çıkış: Turgut Özal şehit kabul edilmeli

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, TEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal; babasının ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada "Görevi başında vefat eden bir başkomutandı. Babam 'şehit' kabul edilmeli" ifadelerini kullandı.

Haber 10-07-2022 09:11

Köy Enstitüleri ne zaman kapatıldı? Köy Enstitülerinin faydaları nelerdir? Köy Enstitüler neden kapatıldı?

Köy Enstitüleri, eğitim kurumu olarak 82 yıldır dünya çapında önemini korumaktadır. Köy Enstitüleri, bilimsel, laik, demokratik ve karma eğitim ilkelerini yaşamla buluşturan bir eğitim kurumlarıydı. Köy Enstitüleri'nin 82. yılında gündeme geldi. Eğitimi ve dünya görüşü farklı olan Köy Enstitülerine dair merak edilen detaylar!

Haber 17-04-2022 16:14

Turgut Özal'ın vefatının 29. yıl dönümü! Anıt Mezar'da anma töreni düzenledi

İstanbul Valiliği, vefatının 29. yıl dönümü dolayısıyla 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal için Topkapı'daki Anıt Mezar'da anma töreni düzenledi. Tören sonrası basın mensuplarına konuşan Semra Özal, "Her geçen gün daha da özlemi artıyor. Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Özal'ın vefatının 29. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Haber 17-04-2022 15:02

SON DAKİKA | Ahmet Özal yeni parti kuruyor: TEK Parti! Genel merkez için yer bakıyor

Son dakika haberi: Ahmet Özal, aktif siyasete sürpriz bir giriş yapmaya hazırlanıyor. İlk Parti'yi devralan ve partinin ismini TEK Parti olarak değiştiren Özal'ın Ankara'da genel merkez baktığı iddia edildi. İşte Türk siyasetine giriş yapmaya hazırlanan Ahmet Özal'ın partisi 'TEK Parti' ile ilgili tüm detaylar...

Haber 11-04-2022 11:13

Son dakika: Meral Akşener oraya dönerek açıkladı: Turgut Özal ve Demirel'i örnek verdi 'Dilli düdüklere alerjileri yok ama...'

Son dakika: Meral Akşener, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hem EYT konusuyla ilgili hem Tarkan'ın 'Geççek' şarkısıyla ilgili konuşan Akşener, 'Dilli düdüklere ajerjileri yok, parsayı toplayan iş adamlarına alerjileri yok ama Tarkan'ın şarkısına alerjileri var' derken salondan gelen seslere dönerek 'Hiç bitmesin istiyorlar ama bu da geççek' ifadesini kullandı. Akşener, Özal ve Demirel'i de örnek gösterdi.

Haber 23-02-2022 11:00

Semra Özal'ın son hali! Yıllar sonra ilk kez fotoğrafı paylaşıldı! İşte 87 yaşındaki Semra Özal'ın yeni fotoğrafı

Semra Özal'ın yıllar sonraki görüntüsü gündem oldu. 87 yaşındaki Özal'ın son halini paylaşan İletişimci Özgür Aras, "Bugün muhteşemdi" ifadelerini kullandı. Semra Özal'ın yıllar sonraki fotoğrafı sosyal medyada büyük ilgi görürken, Özal'ın mutlu hâli dikkat çekti. İşte gündem yaratan Semra Özal'ın fotoğrafıyla ilgili tüm detaylar...

Haber 30-12-2021 15:13

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan ekonomi eleştirisi! Özal bunu hayatımızdan çıkarmıştı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin kongresinde açıklamalarda bulundu. Babacan açıklamasında kur korumalı TL mevduatlarıyla ilgili olarak, “Faiz ödemelerini direkt döviz kuruna bağladı. Bu, ta 1970’lerin hatalı uygulaması. Özal bunu hayatımızdan çıkarmıştı. Özal’ın ‘büyük hata’ dediği, ‘inşallah bir daha olmaz’ diyerek uyardığı, 1970’lerin berbat bir ekonomi modelini aldınız, 2021 Türkiye’sine yeni bir şeymiş gibi sunuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber 25-12-2021 23:12

Akşener'den dikkat çeken paylaşım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal'ın yer aldığı bir video paylaştı.

Haber 24-10-2021 17:14

Ünlü müzisyen Asım Ekren, son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'nin en ünlü bateristlerinden ve bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal ile evli olan Asım Ekren, son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü müzisyenin eşi Semra Ekren ise Asım Ekren'in hastalığıyla ilgili açıklama yaptı.

Magazin 27-04-2021 19:49

Turgut Özal'ın damadıydı! Ünlü müzisyen Asım Ekren vefat etti

Bir dönem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Önal ile evli olan ünlü baterist Asım Ekren, 70 yaşında vefat etti.

Magazin 26-04-2021 16:20

Bülent Gültekin kimdir? Bülent Gültekin kaç yaşında? Bülent Gültekin biyografisi…

Asıl adı Nihat Bülent Gültekin olan Türk bürokrat Bülent Gültekin, Robert Koleji mezunudur. Lisans eğitimini tamamlarken Boğaziçi Üniversitesi’nden MBA derecesi almıştır. Bülent Gültekin daha sonra Wharton School, University of Pennsylvania’dan doktora derecesi almıştır. Bülent Gültekin aynı zamanda bir dönem Merkez Bankası başkanı olarak da görev almıştır. Halen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

Haber 19-04-2021 13:18

Turgut Özal kabri başında anıldı! Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle kabri başında anıldı.

Haber 17-04-2021 14:47

Semra Özal Turgut Özal'ın son anlarını anlattı: ''Siyaset çok zor ve nankör, geriye dönme fırsatım olsaydı...''

Turgut Özal'ı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Semra Özal, eşini, son anlarını, ölümünün 28. yılında konuştu. Özal, eşi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatına ilişkin, "Evde bir doktor olsaydı, düştüğü anda müdahale edebilseydi belki kurtarılabilirdi. Bir devlet liderinin sağlının nasıl korunacağına dair bir mantalite henüz oluşmamıştı" dedi.

Haber 17-04-2021 13:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı andı:

"Devlete hakimiyeti, bürokrasiye ve liyakate verdiği önem dikkat çekiciydi. Özal, örnek bir siyasetçi ve devlet insanıydı"

Yurthaber 17-04-2021 13:24

Turgut Özal kimdir, ne zaman vefat etti? Turgut Özal neden öldü?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 27. ölüm yıl dönümünde anılıyor. 17 Nisan 1993 tarihinde yaşamını yitiren eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümüyle beraber, hayatına ilişkin bilgiler yeniden gündeme geldi. Peki, Turgut Özal kimdir, ne zaman vefat etti? Turgut Özal neden öldü? İşte, Turgut Özal'ın detaylı biyografisi ve hayatıyla ilgili bilgiler...

Haber 17-04-2021 12:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Turgut Özal'ın 28. vefat yıldönümü nedeniyle mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 28. vefat yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Haber 17-04-2021 10:10

Türkiye'nin Turgut Özal'ı, Turgut Özal'ın Türkiye'si konulu kongre Malatya'da başladı

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe: - "Turgut Bey'in birikimi Türkiye için yeni bir başlangıç yapmaya çok uygundu" - Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal: - "Rahmetli, vefatından çok kısa bir süre önce bana şunu söylemişti, benim yaptıklarım veya tutmaya çalıştığım dengelerin ne olduğunu maalesef bazı insanlar ben öldükten 20 sene sonra anlayacak"

Yurthaber 16-04-2021 17:02

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 14 Nisan tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Nisan ayı içerisinde tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 14 Nisan’da tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 14 Nisan olayları...

Trend 14-04-2021 12:33

Naim Süleymanoğlu ne zaman ve neden öldü? Naim Süleymanoğlu kimdir?

Dünyada kendi ağırlığından 3 katı fazlasını kaldıran tek sporcu olarak tarihe adını yazdıran Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan Türküdür. Kırcaali’de doğup büyüdükten sonra küçük yaşlarda spora başlayan Naim Süleymanoğlu, 15 yaşındayken iki altın madalya kazandı.

Spor 22-03-2021 13:36

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 9 Mart tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Yeni ayın ikinci haftasında tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 9 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 9 Mart olayları...

Trend 09-03-2021 12:16

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 3 Mart tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Yeni ayın ilk haftasında tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 3 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 3 Mart olayları...

Trend 03-03-2021 13:35

Antalya'da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykeline maske takılmasına kınama

Antalya'da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın heykeline maske takılmasına kınama

Yurthaber 06-01-2021 17:55

Süper emeklilik yeniden gündemde! Kimler faydalanabilecek?

Süper emeklilik, günümüz için pek alışılmış bir kavram olmasa da geçmişte epey yankı uyandırmış ve uzun süre konuşulmuş bir emeklilik türüdür. Temelde daha fazla emekli maaşına sahip olmayı vadeden süper emeklilik sistemi, yıllar sonra tekrar gündem haline geldi. Peki süper emeklilik tam olarak nedir? İşte cevapları...

Finans 13-08-2020 09:38

Erdoğan sözleri sonrası gündem olmuştu! Abulkadir Selvi, o ambulansın fotoğrafını paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından başlayan 'ambulans' tartışması sürüyor. "Elbette ki geçmişte de ambulanslarımız vardı ama bugünle kıyaslanabilir mi?" diyen gazeteci Abdulkadir Selvi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldığı ambulansın fotoğrafını paylaştı.

Haber 22-04-2020 08:38

Liderlerin özel pilotu Mehmet Bodur: Özal kokpitte uçmak isterdi, Demirel aynı gün evde olmak

Merhum Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Turgut Özal ile eski Başbakan Tansu Çiller’in de aralarında olduğu pek çok devlet büyüğünün özel pilotluğunu yapan, THY’nin efsane kaptan pilotu Mehmet Bodur, 43 yıl uçtuğu gökyüzünde, liderlerle yaşadıklarını anlattı. Bodur, “Özal, uçağın kalkışı ve inişi sırasında kokpite gelirdi, Demirel akşamı evinde geçirmek için günlük uçuşlar yapardı. Çiller ise uçak seyahatlerinde rahat kıyafetler tercih ederdi” dedi.

Haber 15-02-2020 10:01

Özal'ın berberi yıllara meydan okuyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da berberliğini yapan Ramazan Atila, ilerleyen yaşına rağmen 75 yıl önce başladığı mesleğini tutkuyla yapıyor - Özal'ı, ölüm haberini aldıktan sonra kalp krizi geçirecek kadar seven Atila, onunla dertleştiği günleri özlemle yad ediyor - Atila: - "1972'den vefat edene kadar tıraşını ben yaptım. Başbakanlığı döneminde haftada iki gün konuta, cumhurbaşkanlığı döneminde ise Çankaya Köşkü'ne giderdim. Kesime ve modele karışmazdı, bana güvenirdi. Tıraşın ardından son kontrolleri Semra Hanım yapardı"

Yurthaber 14-08-2019 11:31

Özal'ın berberi yıllara meydan okuyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da berberliğini yapan Ramazan Atila, ilerleyen yaşına rağmen 75 yıl önce başladığı mesleğini tutkuyla yapıyor - Özal'ı, ölüm haberini aldıktan sonra kalp krizi geçirecek kadar seven Atila, onunla dertleştiği günleri özlemle yad ediyor - Atila: - "1972'den vefat edene kadar tıraşını ben yaptım. Başbakanlığı döneminde haftada iki gün konuta, cumhurbaşkanlığı döneminde ise Çankaya Köşkü'ne giderdim. Kesime ve modele karışmazdı, bana güvenirdi. Tıraşın ardından son kontrolleri Semra Hanım yapardı"

Haber 14-08-2019 11:29

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın vefatının 26. yılı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: - "Ülkemize yaptığı değerli katkıları, devlet adamlığı ve siyasetçiliğinin yanı sıra müstesna kişiliğiyle de milletimizin kalbinde yer edinen, Türkiye'nin değişimine öncülük eden önemli isimlerden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 26. yıl dönümünde rahmetle anıyorum"

Haber 17-04-2019 16:43

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın vefatının 26. yılı

Özal, memleketi Malatya'da düzenlenen çeşitli programlarla anıldı

Yurthaber 17-04-2019 13:45

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın vefatının 26. yılı

Özal, memleketi Malatya'da düzenlenen çeşitli programlarla anıldı

Haber 17-04-2019 13:45

Turgut Özal'ın vefatının 26. yılı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 26. yılında Anıtmezar'da düzenlenen programla anıldı - Semra Özal: - "Acısı her gün daha da büyüyor" - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: - "Bugünleri yaşıyorsak eğer Özal ve ekibine borçluyuz diye düşünüyorum" - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: - "Turgut Özal, sadece bir lider, sadece bir siyasetçi değil, Türkiye'yi dünyaya açan, Türkiye'de ekonomide siyasette ve Türk insanının tüm dünyada öz güven kazanması için reformlar gerçekleştiren büyük bir insandır"

Haber 17-04-2019 12:19

Turgut Özal'ın vefatının 26. yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Turgut Özal her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir"

Haber 17-04-2019 11:41

Turgut Özal'ın adını yaşatan kent: Malatya

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın adı, memleketi Malatya'da başta üniversite olmak üzere okul, mahalle, tabiat parkı, tıp merkezi, müze, araştırma merkezi gibi çok sayıda yerde yaşatılıyor - "Malatya" denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden olan Özal, kentin yetiştirdiği önemli simalar arasında yer alıyor - Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: - "Rahmetli Turgut Özal'ın onur ve gururla ismini taşıdığımız üniversitede, yetiştirdiğimiz öğrencilerle yarına ışık tutacağız"

Haber 17-04-2019 11:13

Turgut Özal'ın adını yaşatan kent: Malatya

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın adı, memleketi Malatya'da başta üniversite olmak üzere okul, mahalle, tabiat parkı, tıp merkezi, müze, araştırma merkezi gibi çok sayıda yerde yaşatılıyor - "Malatya" denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden olan Özal, kentin yetiştirdiği önemli simalar arasında yer alıyor - Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: - "Rahmetli Turgut Özal'ın onur ve gururla ismini taşıdığımız üniversitede, yetiştirdiğimiz öğrencilerle yarına ışık tutacağız"

Yurthaber 17-04-2019 11:12

Özal, büyük ve ileri görüşlü bir devlet adamıydı

26 yıl önce vefat eden Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Malatya Belediye Başkanlığı yapan Seyhan Semercioğlu, siyasetten özel yaşamına, aile hayatından Malatya ve Türkiye'ye yaptıklarına kadar Özal ile anılarını anlattı - Semercioğlu: - "Özal, hem genel siyasette hem de yerel siyasette büyük çapta faaliyetleri olan bir devlet adamıydı. Her şeyden evvel ufku genişti, yurt dışında olan birtakım faaliyetlerin Türkiye'ye gelmesini, olmasını arzulayan bir liderdi. Çok sayıda yenilikler üzerine gayret etmiş bir liderimizdi" - "Özal, büyük ve ileri görüşlü bir devlet adamıydı. Her kesime hitap edebilecek karakterdeydi. Dış dünya ile bağlantıları çok iyiydi. Çalışkan, gayretli ve ailesine düşkün bir insandı. Allah rahmet eylesin büyük hizmetleri oldu. Yaşasaydı Türkiye için daha çok icraatları olurdu"

Haber 17-04-2019 11:11

Özal, büyük ve ileri görüşlü bir devlet adamıydı

26 yıl önce vefat eden Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Malatya Belediye Başkanlığı yapan Seyhan Semercioğlu, siyasetten özel yaşamına, aile hayatından Malatya ve Türkiye'ye yaptıklarına kadar Özal ile anılarını anlattı - Semercioğlu: - "Özal, hem genel siyasette hem de yerel siyasette büyük çapta faaliyetleri olan bir devlet adamıydı. Her şeyden evvel ufku genişti, yurt dışında olan birtakım faaliyetlerin Türkiye'ye gelmesini, olmasını arzulayan bir liderdi. Çok sayıda yenilikler üzerine gayret etmiş bir liderimizdi" - "Özal, büyük ve ileri görüşlü bir devlet adamıydı. Her kesime hitap edebilecek karakterdeydi. Dış dünya ile bağlantıları çok iyiydi. Çalışkan, gayretli ve ailesine düşkün bir insandı. Allah rahmet eylesin büyük hizmetleri oldu. Yaşasaydı Türkiye için daha çok icraatları olurdu"

Yurthaber 17-04-2019 11:11

Turgut Özal'ın ölümünün üzerinden 26 yıl geçti

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve ülkede sivil siyasetin yerleşmesi için çaba harcayan, Türk siyasetinin renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının üzerinden 26 yıl geçti.

Haber 16-04-2019 12:01

Yakın çalışma arkadaşı Özal'ı anlattı

Eski Sağlık Bakanı ve Anavatan Partisi'nin kurucularından Halil Şıvgın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'lı yılları anlattı - Şıvgın: - "Özal hükümeti güvenoyu aldıktan sonra ülkede bir heyecan dalgası başladı. İcraatlar peş peşe geldi. İlk dönem müthiş bir dönemdi. Çünkü Özal her bakımdan donanımlı, her bakımdan hazırdı. İcraatları tek tek devreye aldık" - "Özal'ın yeni nesile anlatılabilmesi için televizyonların özel misyon üstlenmeleri lazım. Özal iyi anlaşılırsa, iktidarlar da iyi anlarsa ve bu istikamette yürürlerse Türkiye'nin önü açık. Türkiye potansiyeli çok yüksek bir ülke. Turizmde, sanayide ve başka alanlarda çok güçlü hale gelecektir"

Haber 16-04-2019 11:09

Malatya'da Turgut Özal Anı Evi açılacak

Malatya'da "Turgut Özal Anı Evi" açılacak

Haber 29-01-2019 19:07

Türk halklarının aynı dili konuşması için önce alfabeyi halletmeliyiz

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Devlet: - "Bütün Türk halklarının aynı dili konuşması için bence önce alfabeyi halletmemiz gerekiyor" - "Latin alfabesiyle ilgili yapılan çalışmalara ilk cevap Azerbaycan'dan geldi ve 10 senelik bir programla 2001'de tamamen Latin alfabesine geçtiler" - "Ortak alfabe ve iletişimi güçlendirmek için çocuk eğitiminde, dini meselelerde ve sanat konusunda fikir telakkisinde bulunabilmeliyiz"

Haber 27-11-2018 11:29

'Liderlerin örgücüsü!' Müşterilerini duyan şaşıp kalıyor

Ankara'da Arif Güngör (81) çeşitli nedenlerle hasar gören kıyafetleri 64 yıldır dikiş makinesi kullanmadan iğneyle örüp tamir ediyor. Kaybolmaya yüz tutan 'örgücülük' mesleğini Çankaya'daki küçük dükkanında yaşatan Arif Güngör, "1954 yılından bu tarafa Celal Bayar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Abdullah Gül ve şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da kıyafetlerini onardım. Gerektiği zaman gönderiyorlar, biz de elimizden geldiği kadar iyi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Haber 22-11-2018 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İcraatın İçinden' programıyla her ay yarım saat TRT ekranlarında olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında her ay 30 dakika sürecek 'İcraatın İçinden' isimli program yapacak. Son kararnamede yer alan madde ile Cumhurbaşkanının faaliyetleri TRT'de tanıtılacak. Programda Cumhurbaşkanlığı faaliyetleri, gerekçeleri, yararları, vecibeleri, usul ve esasları kamuoyuna aktarılırken, yayınlanacak program TRT TV kanallarının yanında radyolarda da yer alacak.

Haber 16-07-2018 15:20