HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turkcell, 4G teknolojisini görücüye çıkardı

Turkcell, 4G’yi ilk defa laboratuvar ortamı dışında test etti.

Turkcell, 4G teknolojisini görücüye çıkardı
Basın önünde yapılan tanıtımda, Kartal -Maltepe arasındaki 3.3 kilometrelik bir LTE şebekesi üzerinden verilebilecek servisler test edildi.
Mobil iletişim alt yapısındaki gelişmeleri yakından takip eden Turkcell, bugün sabah saatlerinde basın mensuplarının da katılımıyla 4G’yi sokakta test etti. İstanbul’da, Kartal – Maltepe arasında test edilen LTE (Long Term Evolution: Cep telefonları ve kablosuz cihazlarda internet erişimini desteklemek üzere 3G’den farklı mobil tekniklerle tasarlanan bir kablosuz genişbant teknolojisine verilen ad), gayet başarılı sonuçlar verdi.
**Kesintisiz Yüksek Performans**
Scroll ekibinin de yer aldığı uygulamada, öncelikle 50 dakikalık bir video ortalama 11 Mbps ile indirilirken, aynı anda da bir başka video 16 Mbps ile upload edildi. Bu işlemlere ek olarak, bir yandan YouTube’da 1080p bir görüntü açılıp, hiç takılma olmadan izlenerek, 4G’nin performansı ortaya konuldu.
Yalnızca download yapıldığında ise hız 51 Mbps’ye kadar çıkarak, çok büyük boyutlu dosyaların bile saniyelerle ölçülebilen zamanlarda indirilmesi sağlandı. 2012 içerisinde bu teknolojinin 84 Mbps’ye çıkacağını müjdeleyen Turkcell, yol haritasındaki hedefinin ise birkaç yıl içerisinde 168 Mbps olduğunu açıkladı (Günümüzde 4G’yi destekleyen modemlerin maksimum kapasitesi 100 Mbps).
[ ****](http://www.scroll.com.tr/74182/turkcell-4g-teknolojisini-gorucuye-cikardi/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler