HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye için tedbir aldık'

İsrail'i korumak için Türkiye'den sonra Basra Körfezi'ne de füze savunma sistemleri kurulacağını iddia eden İranlı yetkililer, "Acı olan bunun Müslümanların parasıyla yapılıyor olması" dedi.

'Türkiye için tedbir aldık'

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, bir törende yaptığı konuşmada, bölgedeki füze savunma sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tuğgeneral Hacızade, ''Siyonist rejimi korumaya yönelik işgal topraklarında (İsrail) ve Akdeniz'de birkaç sistem oluşturuldu" diyen Tuğgeneral Hacızade, İsrail'i korumaya yönelik füze savunma sistemlerine karşı gerekli önlemleri önceden aldıklarını da iddia etti. Basra Körfezi'ne de füze savunma sistemi kurulacağıyla ilgili açıklamayı zaten beklediklerini ifade eden Hacızade, ABD ve İsrail'in erken uyarı, bilgi toplama ve füzelerin yön tayini gibi sistemler kurma planlarının hayata geçirildiğinden haberdar olduklarını belirtti.

İsrail'i korumak için Türkiye'den sonra Basra Körfezi'ne de füze savunma sistemleri kurulacağını iddia eden İran, "Acı olan bunun Müslümanların parasıyla yapılıyor olması" dedi.

'TÜRKİYE VE BASRA İÇİN TEDBİR ALDIK'
İranlı komutan Emir Ali Hacızade, ''Hem Basra Körfezi hem de Türkiye'deki füze savunma sistemleri, siyonist rejimin emniyetini temine yöneliktir. Ancak biz bunlar için gerekli hazırlıkları önceden düşünmüşüz'' dedi. Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de Basra Körfezi'ne füze savunma sistemlerinin kurulması planının ABD ve İsrail'in işi olduğunu söyledi. Vahidi, ''Biz, en başından beri bu işi reddettik, bunu bölge güvenliğine karşı bir durum olarak değerlendiriyoruz. Dostlarımıza bu konuya girmemeleri için çaba göstermelerini tavsiye ettik'' şeklinde konuştu. ABD'nin Basra Körfezi bölgesine füze savunma sistemi yerleştirilmesi için Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri nezdinde girişimlerde bulunduğu basında yer almıştı.

Radikal'in haberine göre İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya'dan oluşan 5 artı 1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerin ikinci turunun Bağdat'ta yapılacağı belirtildi. İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, ilk tur müzakerelerin 14 Nisan'da İstanbul'da yapılacağı, buradaki görüşmenin ardından ikinci turun tarihinin belirleneceği belirtildi. Taraflar en son Ocak 2011'de İstanbul'da müzakerelerde bulunmuş, ancak kayda değer sonuç alınamadığı için müzakerelere ara verilmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler