HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşlarının akınına uğradı!

Arkadaşlarının akınına uğradı!
Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki cephanelikte meydana gelen patlamada şehit olan ve aslen Yozgatlı er Abdullah Tokgöz'ün, Konya'da imamlık yapan babası Faruk Tokgöz'ün 7 yıldır görev yaptığı Mehmet Efendi Camii, arkadaşlarının akınına uğradı. 2 çocuk babası Faruk Toköz, patlama haberini duyduktan sonra gece yarısı eşi ve kızı ile birlikte Afyonkarahisar'a gitti.
Başsağlığı için arkadaşı Faruk Tokgöz'ün görev yaptığı camiye gelen Konya Müftülüğü'nde görevli Şakir Altıntepe, Mehmet Efendi Camii'nde görev yapan arkadaşları imam Faruk Tokgöz'ün oğlu Abdullah Tokgöz'ün, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olduğu haberini aldıklarını söyledi. Altıntepe, "Biz de başsağlığı için görev yaptığı camiye geldik. Arkadaşımız olayın hemen ardından Afyonkarahisar'a haraket etmiş ve şu an da orada. Faruk Tokgöz son görüştüğümüzde bize, 6 aydır askerlik yapan ve şehit olan oğluyla Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü söylemişti" dedi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/iste-afyon-sehitlerimiz-adanali-sehidin-evinde-yas/10627/699122/)
Yozgat'ın Çandır İlçesi'ne bağlı İğdeli Köyü nüfusuna kayıtlı şehit babası Faruk Tokgöz'ün yapılan DNA testinden sonra Er Abdullah Tokgöz'ün cenazesini alacağı ve toprağa vereceği yerin kesinleşeceği belirtildi.

Şehit onbaşı, 4 gün önce birliğine teslim olmuştu.

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden kısa dönem askerliğini yapan 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in Antalya'da oturan ailesi, acı haberle yasa boğuldu. Aslen Isparta'nın Yenişar Bademli İlçesi'nden olan, yıllar önce Antalya'da oturmaya başlayan aileye acı haberi askeri yetkililer verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Özel Çevre Koruma Bölgeleri Şube Müdürü baba Nuri Selahattin Eriç ve ev kadını anne Güllü Eriç, gözyaşına boğuldu. Eriç'in Antalya'nın Yenidoğan Mahallesi Menzil Sitesi'ndeki komşuları ise şehit haberinin ardından evlerinin balkonlarına Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astı. Geçen cumartesi günü, Antalya'da oturan ailesiyle birlikte 12 Ağustos'ta başlayan Samsun'daki acemi birliğini tamamlayarak, Afyonkarahisar'daki usta birliği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na teslim olan şehit Onbaşı Eriç, burada onbaşı rütbesi taktı.


Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan ve Antalya'da bir mağazada çalışan Eriç, usta birliğine teslim olduğu günden itibaren ailesini aksatmadan her akşam aradı. Babası Selahattin Eriç, en son salı günü konuştuğu oğlunun, "Çok iyiyim çok mutluyum, burada her şey çok güzel. Bir sorunum yok" dediğini aktardı.

Ailesini her gün arayan şehit onbaşı Eriç, patlamanın yaşandığı çarşamba günü akşamı ailesini arayamadı. Oğullarından gelecek telefon yerine kışlada patlamanın meydana geldiği haberlerini televizyondan öğrenen ev kadını anne Güllü Eriç, ağabeyi Serkan Eriç ve baba Nuri Selahattin Eriç, Afyonkarahisar'a geldi. Şehit Eriç, şehit olmadan 5 gün önce de arkadaşıyla böyle mesajlaşmıştı...


Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 asker arasında bulunan Tolga Taştan'ın, kısa dönem askerlik yapmak için silah altına alındığı, Samsun'da acemi birliği eğitimini tamamladıktan sonra, akrabalarının bulunduğu Afyonkarahisar'a gönderilmesi nedeniyle ailesinin sevindiği ortaya çıktı.

Bursa'da oturan Zekiye ve Ali Taştan çiftinin üç çocuğunun büyüğü olan Tolga Taştan, Anadolu Üniversitesi'ni bitirdikten sonra 2.5 ay önce kısa dönem askerlik yapmak üzere Samsun'da silah altına alındı. Bir ay süren acemi birliğini burada tamamlayan Taştan askerliğinin kalan bölümünü tamamlamak üzere Afyonkarahisar'daki birliğine teslim oldu. Tolga Taştan'ın usta birliğini akrabalarının bulunduğu Afyonkarahisar'da yapması en az kendisi kadar ailesini de sevindirdi.

SABAH ERKENDEN AFYONKARAHİSAR'A GİTTİLER

Bursa’daki bir otomotiv fabrikasında çalışan ve 15 gün sonra emekli olacağı bildirilen Ali Taştan ile eşi Zekiye Taştan, oğullarının askerlik yaptığı birlikteki patlama haberini televizyonda duyduktan sonra sabaha kadar uyuyamadı. Telefonla oğullarına ulaşamayan ve bilgi alamayan çift, sabah saat 06.30'da akrabalarıyla birlikte Afyonkarihasar'a gitti. Çocuklarının şehit düştüğü haberini vermek için ailenin Merkez Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine gelen jandarma ekipleri anne ve babaya ulaşamadı.

Tokat doğumlu olan Tolga Taştan'ın cenazesinin Bursa'da toprağa verilmesi bekleniyor.


"Bu bayrağı ben gelene kadar kimse indirmesin."

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen ve terhisine 2 ay kalan 21 yaşındaki Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın askere gitmeden önce evine Türk Bayrağı asıp, ailesede "Sakın indirmeyin. Ben gelince indireceğim" dediği ortaya çıktı. Çorum'daki ailesi acı haberi alınca Afyonkarahisar'a gitti.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda dün akşam meydana gelen patlamada, şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın acı haberi Çorum'da bulunan ailesini yasa bürüdü. 2 ay sonra teskere alacak olan Kaplan'ın kuyumcu olan babası Mustafa Kaplan ve annesi Hanife Kaplan haberi duyduğu gibi kentten ayrılıp Afyonkarahisar'a gitti. Şehidin evinin bulunduğu apartmana ise 2 Türk bayrağı asıldı.

ASKERE GİDERKEN ODASININ CAMINA BAYRAK ASTI

Şehit Mehmet Burak Kaplan, yaklaşık 13 ay önce acemi birliğini yapmak üzere Ankara'ya gitmeden önce odasının pencere camına Türk bayrağı astı. Annesi Hatice Kaplan'a da "Bu bayrağı ben gelene kadar kimse indirmesin. Ben gelince kendim indireceğim" dediği ifade edildi. Kaplan'ın Balıkesir Susurluk'ta vatani görevini yerine getirirken Ramazan Bayramı'ndan sonra Afyonkarahisar'a geçici görev ile gönderildiği belirtildi.


Kısa dönem askerlik görevini yapan öğretmen adayı Piyade Çavuş Emre Yıldırım atamasını bekliyordu. Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden, kısa dönem askerlik görevini yapan öğretmen adayı Piyade Çavuş Emre Yıldırım’ın Nevşehir’in Avanos İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken dün saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Emre Yıldırım’ın acı haberi, Avanos'un Paşalı Köyü'ndeki ailesine askeri yetkiler tarafından verildi. Kalp hastası olan emekli işçi baba Nuri Yıldırım ile ev kadını anne Gülseren Yıldırım, acı haberle gözyaşına boğuldu. Yıldırım çiftinin evinin önünde 112 ambulansı hazır bekletildi. Üniversite mezunu olan ve kısa dönem askerlik görevini yerine getirirken patlamada şehit olan Emre Yıldırım'ın, 19 gün Samsun’da acemi birliğinde temel eğitimini aldıktan sonra köyünde 1 gün izin kullandığı, 5 gün önce Afyonkarahisar’daki birliğine katıldığı öğrenildi. KPSS'den 83 puan alan ve öğretmenlik için atama bekleyen Piyade Çavuş Emre Yıldırım’ın, Pınar ve Çınar adında 2 kız kardeşi olduğu öğrenildi.


Zonguldaklı şehitlerden birisi maden mühendisi, diğeri ise Teksas Üniversitesi'nde master yapmış. Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit oldukları belirtilen askerler arasında yer alan 26 yaşındaki Emrah Kartal ile aynı yaştaki Mücahit Coşkun'un Zonguldak'taki evlerine ateş düştü. Kartal'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra ABD'deki Teksas Üniversitesi'ndeki master yaptığı, Mücahit Kartal'ın da maden mühendisi olduğu belirtildi.

Afyonkarahisar'daki patlamayı dün akşam televizyonda öğrenen Kartal ailesi, sabaha kadar uyumadı. Zonguldak merkeze bağlı Çukurören Köyü Musunlu Köyü'nde tavuk çiftliği bulunan, bir oğlunu da 7 yaşında hastalıktan kaybeden işadamı Ercan Kartal, gece boyunca oğlundan bir haber alamayınca eşi Ergün Kartal ile birlikte bu sabah Afyonkarahisar'a gitmek üzere yola çıktı. Yolda kayıplar arasında oğlu Emrah Kartal'ın da olduğunu öğrenen Ergün Kartal, diğer yakınlarıyla köye dönerken, Ercan Kartal Afyonkarahisar'a gitti.

Emrah Kartal'ın, Çukurören Köyü Musunlu Köyü'ndeki evine Türk bayrakları asıldı. Köylüler, Kartal ailesinin evine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Evin önünde 112 Acil Servis ambulansı görevlendirilirken, Emrah Kartal'ın annesi Ergün Kartal, anneannesi Kamile Sağlam ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evde baygınlık geçiren Kamile Sağlam ve diğer yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

"YENİ GİTTİ, ONU ORAYA VERMEZLER' DEDİM"

Emrah Kartal'ın, AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 2008'de mezun olduğu ve ardından Teksas Üniversitesi'nde master yaptığı ifade edildi. Ergün Kartal, oğlunun 12 Haziran'da Amerika'dan geldiğini ve askere gitmeye karar verdiğini söyledi. Oğlunun 21 günlük acemi eğitimini Samsun'daki birliğinde tamamladıktan sonra izin kullanmadan 31 Ağustos'ta doğrudan Afyonkarahisar'a geçtiğini anlatan anne 44 yaşındaki Ergün Kartal, "Olayı akşam televizyonda öğrendik. Bir umut bekledik sabaha kadar. Sabaha kadar televizyon izledik. Ona konduramadım. 'O değildir, daha 3 gün oldu oraya gideli, onu oraya vermezler, depoya vermezler' dedim. Hep öyle düşündüm" diyerek gözyaşı döktü.

"YAVRUM YORGUN GİTTİ"

Afyonkarahisar'a gittikten sonra oğluyla 3 defa telefonda konuştuğunu, en son önceki görüştüğünü belirten anne Ergün Kartal, şöyle dedi;

"Yavrum yorgun gitti. 'Zaman bulup da arayamıyorum kusura bakma anne' dedi. Canım oğlum. Askerliği erken bitsin diye dağıtım izini kullanmadı. Samsun'dan Afyonkarahisar'a geçti. 'Yük taşıyoruz' dedi. O gün yatakları taşımışlar, otları biçmişler. 2 gündür de aramamıştı. Okullarını hep dereceyle bitirdi. Gece uyumaz, sabahlara kadar kitap okurdu."

MADEN MÜHENDİSİ, EVLİ VE 10 AYLIK ÇOCUK SAHİBİ

Şehit askerler arasında adı yer alan kısa dönem asker; maden mühendisi Mücahit Coşkun'un Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Çatak Köyü'ndeki evine de ateş düştü. Evli ve 10 aylık bir kızı bulunan Mücahit Coşkun'un babası Şeref Coşkun ve diğer yakınlarının, cenazeyi teslim almak üzere Ankara'ya gittikleri belirtildi.


Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit düşen er Emrah Kartal’ın, dedesinin bedelli askerlik teklifini reddettiği öğrenildi. Zonguldaklı şehidin dayısı Erdoğan Sağlam, Baki Kartal’ın Amerika’nın Texas eyaletinde bulunan A&M Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 5 yıl boyunca eğitim gören torununun bedelli askerlik yapmasını istediğini ancak şehit Emrah Kartal’ın bu teklifi reddettiğini anlattı.
Şehidin Zonguldak Çukurören köyü Musunlu Mahallesi’nde bulunan baba evinden ise feryatlar yükselmeye devam ediyor. Sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen Ahmet Tosun, 3 ay sonra baba olacaktı.

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerden 25 yaşındaki Ahmet Tosun'un Adana'daki ailesi acı haberle yıkıldı. Bilgisayar öğretmeni Ahmet Tosun'un 1.5 ay önce kısa dönem olarak askere gittiği, eşinin hamile olduğu, 3 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehit Ahmet Tosun'un merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Gültepe Mahallesi 664 Sokak No 18'deki baba evi, acı haber ulaştıktan sonra Türk bayraklarıyla donatıldı. Patlama haberini televizyonda izledikten sonra baba Celil Tosun, Afyonkarahisar'a giderken, şehidin 6 aylık hamile eşi Seda, annesi Raziye, ağabeyi polis memuru Hasan ve diğer aile fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bir lisede bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Tosun'un, bir yıl önce evlendiği, eşi Seda Tosun'un da 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Ahmet Tosun'un baba olmayı sabırsızlıkla beklediği, hemen her gün ailesiyle telefonda konuşup, doğacak bebeğinin sağlığını sorduğu öğrenildi.

Şehidin yakınları, "Ahmet terhisine yakın günlerde bebeğini kucağına almayı hayal ediyordu. Baba olmanın heyecanını yaşıyordu. Şimdi çocuğu babasız büyüyecek" diye gözyaşı döktü.


Acı haberi alan annesi hastaneye kaldırıldı.

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki cephanelikte dün gece meydana gelen patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın memleketi Aksaray'ın Alayhanlı Köyü'ne ateş düştü.

Yaklaşık 5 aylık asker olan er Kadir Aydın'ın, annesi yüksek tansiyon hastası Meryem Aydın, acı haberi aldıktan sonra geçirdiği sinir krizi sonucu Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin Bursa'da hurdacılık yapan babası Hüseyin Aydın ise patlama haberini duyduktan sonra Afyonkarahisar'a gitti. 4 kardeş olan şehit Aydın'ın, en son 3 aylık acemi eğitimini tamamladıktan sonra izin için memleketine geldiği, ardından Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olduğu belirtildi.


Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlamada Ordu'nun Gökömer köyünden Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş şehit oldu. Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 35 yaşındaki Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un memleketi Ordu’daki baba evine ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Akkuş’un iki gün önce katıldığı şehit cenazesiyle ilgili Facebook’taki sayfasına "Aklıma kendi evlatlarım ve kendim geldim" diye yazdığı ortaya çıktı.

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken dün akşam saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un acı haberi Ordu’daki anne ve babasını yasa boğdu. Ordu’nun merkeze bağlı Gökömer Köyü’nde oturan annesi Türkan Akkuş ile baba Hasan Akkuş acı haberi alınca Afyonkarahisar’a gitmek için yola çıktı.

10 yıllık evli olan ve 2 çocuğu bulunan şehit Akkuş, Facebook’taki sayfasında 2 gün önce Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi’nin akşam saatlerinde yapılan cenaze törenine katıldığını belirterek, şunları yazdığı görüldü:

"Bugün şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin cenaze törenine katıldım. Aklıma kendi evlatlarım ve kendim geldim. Düşünürken bile gözlerim doldu, ağladım. Şehit olan üsteğmenin ailesinin ve eşinin çektiği acı tarif edilemez herhalde. Mekanın cennet olsun. Rabbim tüm şehit ailelerine sabır versin."

Şehidin eşi Songül Akkuş’un amcası Cafer Özcan’da taziyeleri kabul ederek, "Olayı öğrenir öğrenmez yeğenimi aradım. Eşi Songül ile görüştüğümde Cüneyt’in görevde olduğunu ve nöbetçi olduğunu söyledi. Songül’ün de ne olduğu hakkında bilgisi yoktu. Acı haberi alınca şehidimizin annesi ve babası yola çıktı. 10 yıldır Afyonkarahisar’da görev yapıyordu" dedi.


Afyonkarahisar'da şehit düşen Burak Ümit Gedik, usta birliğine 3 gün önce teslim olmuş.

istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Ümit Gedik, kısa dönem askerliğinin acemi eğitimini Samsun’da tamamladı. Geçtiğimiz Cuma günü yemin töreni yapılan Gedik, annesi Arife ve kız kardeşi Arzu Gedik ile birlikte yaşadığı Beşiktaş’taki evine geldi. Gedik, ailesiyle kısa bir süre hasret giderdikten sonra Pazar günü Afyonkarahisar’daki usta birliğine teslim oldu. Ancak Gedik, dün usta birliğinin 3'üncü gününde Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500. İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada 24 askerle birlikte şehit oldu. Gedik’in şehit olduğu acı haber öğlen saatlerinde İstanbul’daki evine ulaştı. Babası İbrahim’i 5 yıl önce kaybeden Gedik’in annesi ve kız kardeşi yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Gedik’in Beşiktaş Şair Nedim Caddesi 42 numaradaki evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Okul arkadaşları ve yakınları taziyede bulunmak için eve geldi.

Öte yandan Burak Ümit Gedik’in bazı yakınları basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. Bu arada şehit evinin bulunduğu caddeye Beşiktaş Belediyesi tarafından Türk bayrakları asıldı. Henüz 1 aylık asker olan ve usta birliğine 3 gün önce teslim olan Gedik’in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in yeğeni olduğu öğrenildi.


3 gün önce askerlik hizmetini tamamlamak için kışladaki birliğine gitmiş.

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Kırıkkaleli er Ahmet Sandalcı'nın 3 gün önce askerlik hizmetini tamamlamak için kışladaki birliğine gittiği öğrenildi. 24 yaşındaki şehit er Ahmet Sandalcı'nın askerlik hizmetine önce Samsun’da başladığı öğrenildi. Sandalcı'nın usta birliği için 3 gün önce Afyonkarahisar’a gittiği belirtildi. Babasını bir yıl önce kaybeden Ahmet Sandalcı'nın, Ankara Posta İşletmelerinde çalıştığı kaydedildi. Kırıkkale’nin Güzeltepe mahallesinde oturan anne Hacer ve yakınları şehit haberi üzerine gözyaşlarına boğuldular. Anne Hacer Sandalcı, “İnanmıyorumö diyerek sinir krizi geçirdi.


Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın memleketi Balıkesir'e ateş düştü.

Askeri mühimmat deposunda 25 askerin şehit olduğu patlamada 44 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın da hayatını kaybettiği bildirildi. 8 yaşında bir kız çocuğu babası olan Apaydın'ın şehadet haberi, memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki baba ocağına tez ulaştı. Fethi Bey Mahallesi'nde ikamet eden anne Hatice Apaydın oğlunun öldüğüne inanmadığını söylerken, olayın DNA testi sonrasında kesinlik kazanacağı, uzman çavuşun Afyon'da oturan eşinin ve yakınlarının da test için Ankara'ya gittiği öğrenildi.Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, yaptığı açıklamada, "Memleketimizde doğup büyüyen Hüseyin Apaydın'ın şehit olduğunu duyduk ancak şu ana kadar resmi bir açıklama olmadığı için bekliyoruz" dedi.


Afyonkarahisar'daki Mühimmat Depo Komutanlığı’ndaki patlamada şehit olan er Bayram Uluer’in baba ocağına ateş düştü.

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayı haber alan şehidin babası Arif ile annesi Nurdane Uluer Afyon’a gitti. Acı haberin duyulmasının ardından şehidin evinin bulunduğu sokak ve çevredeki evlere Türk Bayrağı asıldı. Keçiören Belediyesi şehidin evinin önüne taziye çadırı kurdu.

Şehidin yakını Ahmet Uluer, patlama haberini alır almaz ailenin Afyon’a gittiğini söyledi. Uluer, Vali’nin şehidin anne ve babasına patlama riskinden dolayı henüz içeriye girilemediği ve metanetli olmaları gerektiğini söylediğini aktardı. Cenazenin henüz teslim edilmediğini belirten Uluer, Bayram Uluer’in ailesini günde 3-4 kez aradığını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Bayram Uluer’in 6 ay sonra terhis olacağı öğrenildi. Uluer’in sivil hayatta baba mesleği olan kepçe operatörlüğü yaptığı belirtildi.


Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral'ın, askere gitmeden önce çeşitli okullarda vekil öğretmenlik yaparak KPSS'ye hazırlandığı öğrenildi.Askere gitmeden önce Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde "vekil öğretmen" olan Emrah Aral'ın, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olması, ailesi ve yakınlarının yanı sıra görev yaptığı okuldaki mesai arkadaşlarını da yasa boğdu.

İlçede çiftçilik yapan Emine ve Reşat Aral çiftinin oğulları Emrah Aral'ın, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra askere gidene kadar çalışarak KPSS sınavına hazırlandığı öğrenildi.

Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İsmail Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl okullarında görev yapan Emrah Aral'ın şehit olduğuna inanamadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'daki patlamayı ve şehit haberini büyük bir üzüntüyle aldıklarını dile getiren Karabacak, şunları söyledi:

"Emrah, çok iyi bir arkadaşımızdı, kaliteli bir öğretmenimizdi. Bir yıl birlikte görev yaptık. Kendisi vekil öğretmenimizdi. KPSS'ye hazırlanmasında yardımcı olmuştum. Sınava girdi, 81 puan aldı. Onun okulumuzda görevini sürdürmesi için ikna ederek askerliğini erteletmek için rapor almak üzere birlikte Akhisar Devlet Hastanesi'ne gittik. Emrah kapıdan girerken, kararından vazgeçti ve 'Ben askere gideceğim. Bir an önce vatan borcumu yerine getirip, ondan sonra mesleğimi devam ettireceğim' dedi. Bunun üzerine ben de ısrar etmeyip tamam dedim. Tekrar Gölmarmara'ya döndük."

Emrah Aral'ın kısa bir dönem yine "vekil öğretmen" olarak görev yaptığı Gölmarmara Çok Programlı Lisesi Müdürü Ethem Pınar da Emrah Aral'ın sevdikleri bir öğretmen olduğunu ifade ederek, "Zeki ve çalışkan biriydi. Mesleğini çok severdi. Bir an önce askerliğini bitirip atanmayı istiyordu. İlçedeki bir okulda görev yapmayı hayal ediyordu" dedi.


Afyonkarahisar’da dün gece bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 2'sinin Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Hayatını kaybeden askerlerin Kastamonu merkeze bağlı Darıbükü köyünden Ayhan Kurtçu ile Devrakani ilçesinden Fatih Şalgam olduğu öğrenildi.Terhisine 75 gün kala şehit düşen ve bekar olduğu öğrenilen çiftçi Ayhan Kurtçu’nun baba ocağında endişeli bekleyiş sürerken, baba Cemal Kurtçu, Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı tarafından isimlerin açıklanmasına rağmen kendilerine kesin bir bilginin gelmediğini belirterek umutlarını kaybetmediklerini söyledi. Kastamonu Harp Malülü Gazi Şehitleri Derneği Başkanı Berat Satıoğlu ise, patlamada 25 askerin şehit olmasının dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek şehitler diyarı Kastamonu’nun canının bir kere daha yandığını söyledi. Satıoğlu, Kastamonulu şehit askerler için cumartesi günü il merkezinde bir tören düzenleneceğini sözlerine ekledi.


Afyonkarahisar'da dün akşam askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Trabzonlu 25 yaşındaki Onur Fikret Dülger’in baba ocağına ateş düştü.

Afyonkarahisar'da kısa dönem askerlik yapan mimar 25 yaşındaki Onur Fikret Dülger’in askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olduğu haberinin ardından Dülger’in Trabzon’daki evine taziyeye gelen akraba ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. 2 aylık asker olan Dülger’in babası Trabzonspor eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger’in ise olayın ardından ailesiyle birlikte Afyonkarahisar'a hareket ettiği öğrenildi. Mimarlık Fakültesi mezunu olan ve acemi eğitiminin ardından kısa dönem askerlik görevini Afyonkarahisar'da yapan Onur Fikret Dülger'in geçen yıl Aralık ayında nişanlandığı da öğrenildi.


Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döğer, 1.5 yıl önce evlenmişti. Ankara ’daki baba ocağına büyük bir Türk bayrağı asıldı.


Şehit Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim'in Erzurum'daki evine ateş düştü. Yakınları sevenleri şehit askerin ardından gözyaşı döktü.


Patlamada şehit olan ve öğretmen olan er Hayri Kaya, 5 gün önce birliğine teslim olmuştu.


Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Mehmet Emre Özer (25)’in Gaziantep'teki evinde yas var. Şehidin Atatürk Mahallesi'nde bulunan evi Türk bayrakları ile donatıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Mehmet Emre Özer'in erken terhis olmak için dağıtım iznine gitmediği öğrenildi.
Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, "Yaşanan patlamada ihmal olup olmadığını bilmiyoruz. Askeri yetkililer elbette bir açıklama yapacaktır. Ama üç günlük bir askerin cephanelikte sayımda ne işi var?" diye konuştu.

Patlamanın duyulmasının ardından kayıp listesinde adları bulunan iki Gaziantepli askerden biri olan Mehmet Emre Özer’in akrabalarının hüzünlü bekleyişi sürüyor. Şehidin Şehit Özer’in anne ve babası da olayın hemen ardından DNA testi için kan örneği vermek üzere Afyon’a gitti.

Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren amcasının oğlu Mehmet Emre Özer'in, mezun olduktan hemen sonra askere gittiğini söyledi. İlker Özer, kısa dönem askerlik yapan amcasının oğlunun acemi birliğini Samsun’da tamamladıktan sonra usta birliği Afyon’da yapmak üzere pazartesi günü teslim olduğunu kaydetti. Şehidin amcasının oğlu İlker Özer, Türkiye’yi yasa boğan olayda tek teselli noktalarının kuzeninin şehadet mertebesine ulaşması olduğunu ifade etti. Özer, "Ölüm Emre’yi adeta mıknatıs gibi çekti. Yaşanan patlamada ihmal olup olmadığını bilmiyoruz. Askeri yetkililer elbette bir açıklama yapacaktır. Ama üç günlük bir askerin cephanelikte sayımda ne işi var. Bu durum düşündürücü. Tek tesellimiz Emre’nin şehit olması. Vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok." dedi.

SUNGUROĞLU LİSESİ'NDEN MEZUN OLDU

Sunguroğlu Liseleri Mezunlar Derneği (SUNDER) Genel Koordinatörü Ahmet Kaygusuz, şehit Özer’in kendi liselerinden mezun olduğunu, kendisiyle en son üç hafta önce iftar yemeğinde görüştüklerini anlattı. Kaygusuz, "Şehit Özer, 2005 yılında Sunguroğlu Lisesi’nden mezun oldu. Çok başarılı ve çevresindeki arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenciydi. Şehidimiz liseyi bitirdikten sonra Bolu Abant İzzet Baysal işletme bölümünü kazandı. Üniversite bittikten sonrada her Türk genci gibi askere gitmek istiyordu. Bundan 3 hafta önce Mehmet'imizi dernekte arkadaşlarıyla birlikte büyük bir çoşkuyla askere uğurladık. Pazartesi sabahı da askeri ocağına teslim olmuştu. Maalesef bu elim kaza sonucu şehit oldu. Başımız sağ olsun." dedi.

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde işletme eğitimi alıp okulunu bitirdikten sonra memleketi Gaziantep'e dönen şehitlerden Mehmet Emre Özer'in 'Bir an önce vatan borcumu ödeyeyim' diye ailesinden habersiz olarak tecilini bozup, üç günde karar aldırarak asker olduğu ortaya çıktı. Özer'in Atatürk Mahallesi Hatice Bilgiç Caddesindeki evinin bahçesi ve oturduğu apartman bayraklarla süslenirken, Şehitkamil Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında ise yakınları DNA testinin sonuçlanıp cenazelerinin gelmesini bekliyor.


Zonguldaklı maden mühendis Mücahit Coşkun’un (26) 10 aylık kızı vardı.


Eskişehirli onbaşı Barış Öztürk (30), KKTC’de Turizm ve Otelcilik okudu. Öztürk, 10 yıldır KKTC’de çalışıyordu. Askerlik görevi için Türkiye’ye gelmişti. Afyonkarahisar’daki birliğe pazartesi günü katılmıştı.


Iğdırlı Mehmet Emin Çağun (27), Anadolu Üniversitesi mezunuydu. Sarıkamış’ta öğretmenlik yapıyordu.


Şehit onbaşı Faruk Ergeç Ankara nüfusuna kayıtlıydı. Şehidin yakınları kara haber sonrası kahroldu.


Er Abdullah Tokgöz’ün Konya’da imam babası Faruk Tokgöz’ün görev yaptığı Mehmet Efendi Cami, akına uğradı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler