Tuz Haberleri

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 16-03-2024 15:47

Diyetisyenlerden sağlıklı beslenme hakkında doğru bilinen 7 yanlış! 'Geç saatte yiyebilirsiniz, 'doğal' şeker daha iyi değildir ve yumurta kolesterolü yükseltmez...'

'Günde asla ikiden fazla yumurta yemeyin. Tam tahıllı ekmek tüketin ve beyazlardan (un, şeker, tuz) kaçının. Şekerli ve gazlı içeceklerden kaçının.' gibi beslenme kuralları yaygın olarak biliniyor. Bunlar, yıllar boyunca beslediğimiz ve optimum sağlığın anahtarı olduğuna inandırdığımız yüzlerce sözde diyet 'kuralından' sadece üçü. Ancak giderek artan kanıtlar, aslında sağlıklı bir beslenmenin çok daha basit olduğunu gösteriyor.

Kadin 20-02-2024 08:26

Üzerinizde negatif enerji olduğunu düşünüyorsanız bunları yapın! En etkili 4 enerji temizleme yöntemi

Auramız zayıf olduğu zamanlar başkalarının negatif enerjilerini üzerimize alabiliriz. Böyle zamanlarda enerji temizliği yapmak kişiyi oldukça rahatlatır. En etkili 4 enerji temizleme yöntemini haberimizde derledik.

Kadin 13-02-2024 08:41

Limonun içine tuz koyup yatak odanıza koyun, olacaklara şaşırın! İşte mucizevi etkileri

Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere ve daha pek çok mutfak lezzetine tat katan vazgeçilmez bir gıdadır. Bol miktarda c vitamini içeren limonu kesip içerisine tuz eklediğinizde ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıyor. İçerisine tuz eklediğiniz limonu yatak odanıza koyun bakın neler oluyor...

Haber 20-01-2024 12:37

Diğer Haber Etiketleri

beyaz Diyetisyen Doktor Güzellik uzmanı Iğdır Üniversitesi hindistan cevizi yağı kolonya alkol aspirin balık bal beyaz sirke domates erik karbonat limon maden suyu nane pancar patates sirke soğan susam süt tahin tarçın turşu zeytin yoğurt zerdeçal zeytinyağı şeker dondurma Canan Karatay makarna erişte Kemah tuzu kabartma tozu nişasta bardak buz Karbonhidrat kafein konserve ekmek kalp hastalıkları su hastalık uyku takı musluk mutfak perde aseton Pirinç bulyon çaydanlık kızartma Evliya Çelebi Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Kına Erzincan Iğdır Araç Çay Kemah botoks tereyağ Gümüş cilt bakımı sigara lavabo açıcı diş macunu diyet barbekü banyo baharat temizlik çorba güneş kremi Doğu Anadolu Bölgesi pizza bulaşık makinesi Acı biber peeling sağlıklı beslenme Saç boyası güneş gözlüğü kırmızı et idrar maske tiktok astım böbrek taşı bronşit damar tıkanıklığı diyabet felç hipertansiyon kalp krizi kalp yetmezliği kanser karaciğer yağlanması kısırlık mide kanseri ödem regl siroz stres tansiyon yorgunluk yüksek tansiyon alüminyum folyo alara ağrı ibrahim çeçen üniversitesi ahşap damar demlik böbrek bilim adamları cam fayans fayda estetik etiket enerji galeta unu gece gümüş takı gümüş takı seti güzel güzellik gıda genç gider gider açma hazır çorba ilik iltihap iğne araba araştırma elma sirkesi doymuş yağ karınca yüksek tansiyon belirtileri yumurta akı yiyecek yöntem yaşlı yemek mobilya mon nane yağı negatif mısır gevreği limon tuzu margarin lavabo lavabo acma püf noktası prof dr canan karatay protein regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer risk pilav silikon siyah sağlik sağlıklı seyahatname şarküteri sandviç pozitif tehlike temizlemek sodyum taze sos taht kadın kimyasal kireç çözücü kireç lekesi kurabiye kısır kızarmış tavuk koku patates kızartması ölüm noodle oksijenli su trans yağ uzman bulaşık makinesi tableti nereye konur lavabo açmak için tıkanık lavabo nasıl açılır tıkanan lavabo gideri nasıl açılır püf noktaları çeşni nitrat tıkanmış lavabo nasıl açılır tıkalı lavabo açma yağ lekesi nasıl çıkar lavabo nasıl açılır zarar zehir yağ yeşil erik eo banyo fayansı temizliği sinirli hücreler ense damarlar oksalat nedir

Tuz

Tuz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tuz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Silikon kararmalarını tek seferde yok eden yöntem! Yılların kirini bembeyaz yapıyor

Evlerimizde sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri olan silikon kararmalar, estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Özellikle banyolarda can sıkan silikon kararmalarını bu yeni yöntem sayesinde tek seferde yok etmek artık çok daha kolay. Yılların biriktirdiği kiri bembeyaz bir temizliğe dönüştüren bu pratik çözümü öğrenmek ve evinizdeki silikon yüzeyleri yenilemek istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Kadin 17-01-2024 11:42

Epsom tuzu nedir? Epsom tuzunun faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Modern tıbba alternatif olarak kullanılan çeşitli alternatif tıp yöntemleri, çok eski çağlardan beri uygulanmaktadır. Günümüzde de geçerliliğini koruyan ve bazıları alanlarında uzman doktorlar tarafından da onay gören bu yöntemlere genel olarak doğal ürünler, meyveler, otlar ve bitkiler eşlik eder. Az bilinen ama son günlerde adı çok duyulmaya başlayan epsom tuzu da doğal tedavi yöntemleri söz konusu olduğunda tercih edilen bir bileşiktir.

Haber 13-01-2024 07:50
tuz

Evdeki karıncalardan kurtulmanın kesin yolu! Bu yöntemlerle karıncalara veda edin

Evimizi paylaştığımız karıncalar, sıklıkla can sıkıcı bir sorun haline gelebilir ve onlardan kurtulmak bazen karmaşık görünebilir. Ancak, endişelenmeye gerek yok! Karınca kovma konusunda basit ama etkili ipuçları ve doğal çözümlerle evinizdeki karıncalara veda edebilirsiniz. Sizi rahatsız eden bu küçük misafirleri uzaklaştırmanın etkili yollarını haberimizde derledik.

Kadin 10-11-2023 10:06

Musluktaki inatçı kireç lekelerini dakikalar içinde yok ediyor! Ayna gibi parlayan muslukların sırrı

Musluktaki kireç, sert su kaynaklarından gelen minerallerin birikmesi sonucu oluşan yaygın bir sorundur. Kireç, suyun içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerinin birleşmesiyle oluşur ve zamanla musluklar, armatürler ve suyun temas ettiği yüzeylerde birikir. Musluktaki kireç, sadece estetik bir sorun olmakla kalmaz, aynı zamanda su akışını azaltabilir ve muslukların performansını olumsuz etkileyebilir. Musluklardaki su lekeleri ve kireçten kurtulmak için en etkili yöntemler haberimizde.

Kadin 13-10-2023 11:26

Kararmış gümüş takıları yeni gibi parlatıyor! Kararan gümüşleri temizlemenin en kolay yolu

Gümüş takılar, zaman içinde oksijenle veya sülfür bileşikleriyle reaksiyona girerek kararabilir. Bu süreç sonucunda gümüş takılar siyah veya gri renkte bir tabaka ile kaplanabilir. Bu duruma gümüşün "oksidasyonu" denir. Kararan gümüş takılarınızı ilk günkü hali gibi parlatmak istiyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 11-10-2023 18:59

Sararmış çaydanlıkları anında temizliyor! Çaydanlıkları ayna gibi parlatan temizlik tüyosu

Çay ülkemizde en sık tüketilen içeceklerden biri olarak biliniyor. Ocaktan hiç eksik olmayan çaydanlıkların içi zaman içerisinde sararıp kararabiliyor. Sararan çaydanlık hem çayın tadını bozuyor hem de hoş olmayan görüntüye sebep veriyor. Evde bulunan malzemelerle yapacağınız bu karışım çaydanlıkları ilk günkü gibi parlatıyor.

Kadin 08-10-2023 10:11

İnatçı lekelere son! Bu karışım tüm lekeleri anında çıkarıyor

Bir türlü çıkmak bilmeyen inatçı lekeler bazen can sıkıcı olabiliyor. Halı, koltuk ve masa örtüsü gibi ev eşyalarınızda veya kıyafetlerinizde oluşan lekeler bazen kurup kalabiliyor. Bu etkili temizlik karışımı hem kurumuş hem de inatçı lekeleri çıkarmada oldukça etkili.

Kadin 16-09-2023 09:47

Evdeki karıncalardan sonsuza dek kurtulun! Karıncaları evden uzaklaştıran doğal çözüm

Evde karıncaların çoğalması özellikle bahar ve yaz aylarının gelmesiyle daha fazla görülmeye başladı. Karıncaları kovmak için çeşitli kimyasal ürünleri kullanmak yerine doğal ürünler ile de kesin çözüme kavuşabilirsiniz. Bu sağlığınız için de daha güvenl olacaktır. Evdeki karıncaları kovmak için her evde bulunan etkili doğal malzemeyi kullanabilirsiniz.

Kadin 20-07-2023 09:36

Ekmek kapıları yüzyıllardır değişmedi, yaz kış yok satıyorlar! Derince köyünde herkes geçimini bu şekilde sağlıyor

Batman'ın Kozluk ilçesindeki Derince köyünde herkes geçimini aynı şekilde sağlıyor. Köyde bulunan dağdan akan tuzlu su 200 yıldır köy sakinlerinin ekmek kapısı oldu. Yaz aylarında elde ettikleri kış aylarında da diğer illere satmaya devam ediyorlar. Üstelik anlattıklarına göre ellerinde hiç ürün kalmıyor ve yok satıyorlar. Köy sakinleri bu işten sağladıkları ortalama kazançlarını açıklayıp dedelerinden yadigâr mesleklerini anlattı.

Haber 19-07-2023 10:06
tuz

Yeşil eriği sakın bu şekilde yemeyin! Faydalarının yanında zarara neden oluyor

Yeşil erik yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Yediden yetmişe herkesin favorisi olan eriklerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı olarak görülen yeşil erikler yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Ancak yeşil eriklerinin hatalı tüketilmesi sağlık sorunları yaratabiliyor.

Haber 15-06-2023 09:49

Regl döneminde tüketilmemesi gereken yiyecek ve içecekler

Regl dönemi birçok kadın için işkence olarak görülüyor. Regl süresi boyunca çeşitli semptomlar yaşayan kadınlar ağrılarını ve şişkinliklerini azaltacak çözümler arıyor. Uzmanlar regl semptomlarını artırabilecek yiyecek ve içeceklere karşı uyarıyor.

Kadin 08-06-2023 15:23

Iğdır'daki Tuz Mağaraları'nın solunum hastalıklarına etkisi araştırılıyor

Iğdır'da bulunan Tuz Mağaraları'nın solunum yolu hastalıkları üzerindeki etkisinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Yurthaber 06-06-2023 13:42

İşçilerin zahmetli uğraşları sonucu üretiliyor, birçok kentte satışa sunuluyor!

Erzincan'ın Kemah ilçesindeki tesislerde 3 bin yıllık geleneklerle, sera görünümlü havuzlara su ekilip tuz üretiliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde övgü ile bahsettiği, ilçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan ve geçmişi 455 yıl öncesine dayanan tuz ocağında Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacı karşılanıyor. İşçilerin zahmetli uğraşları sonucu üretilen Kemah tuzu, Doğu Anadolu ve çevredeki iller başta olmak üzere İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir gibi birçok kentte satışa sunuluyor.

Haber 05-06-2023 09:26

Gözlerde ortaya çıkan ölümcül risk belirtisi! Hemen doktora başvurun

Hastalıkların belirtilerine karşı bilinçli olmamak hastalığın ilerlemesine ve çok daha ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Yüksek tansiyon da belirti vermeden ilerleyen ve tedavi edilmezse kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan hastalıklardan. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan ciddi riski hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 01-06-2023 16:27

Uzmanı uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı! Severek yiyorsunuz ama tansiyonu uçuruyor

Yüksek tansiyon hastalığı tedavi edilmezse böbrek, kalp ve damar hastalıklarına, felçlere ve görme kaybına sebep olabilir. Toplumda sıklıkla görülen yüksek tansiyon hastalığından korunmak için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kalp uzmanı yüksek tansiyon için riskli olan yiyecekleri sıraladı.

Haber 24-05-2023 16:50

Tuzun kullanım alanları saymakla bitmiyor! Favori temizlik malzemeniz olacak

Tuz, mutfakların vazgeçilmez demirbaşı baharatı olarak görülüyor. Yemeğin lezzetine lezzet katan tuzların fazla kullanımı sağlığı riske atsa da az kullanımının zararlı olduğu belirtiliyor. Tuzun faydaları sadece sağlıkla sınırlı kalmayarak hayatın birçok alanını kolaylaştırıyor. Tuzun farklı kullanım alanlarını öğrenenler şaşırıyor.

Kadin 18-05-2023 18:00

Karaciğer sağlığını yerle bir ediyor! Yemeden önce tekrar düşünün

Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 09:02

Tek malzeme tül perdelerinizi bembeyaz yapıyor! Kar gibi beyaz perdeler için...

Beyaz perdeler evin çok daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlıyor. Ancak alınan beyaz perdeler zaman içerisinde kararabiliyor. Kararan perdeleri beyazlatmak için tek işlevli temizlik malzemelerine para vermek istemiyorsanız bunun çözümü mutfaktan geçiyor. Her evde bulunan bir malzemenin perdeleri kar gibi bembeyaz yaptığı öğrenildi.

Kadin 07-05-2023 16:25

Tek kaşıkta çamaşırları ilk günkü gibi bembeyaz yapıyor! Sararmış çamaşırları beyazlatmak için...

Beyaz çamaşırların sararması ev hanımlarının en büyük problemleri arasında yer alıyor. Zaman içerisinde sararan çamaşırlar temizlenseler bile pis görünüme sebep oluyorlar. Sararan çamaşırlar nasıl beyazlatılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Sararmış çamaşırları beyazlatmak için çamaşır suyuna ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sararan çamaşırları bembeyaz yapmanın yolu mutfaktan geçiyor.

Kadin 24-04-2023 17:25

Dünyanın en zararlı yiyecekleri! Kalp krizi ve kanser riskini artırıyor

Kanser, kalp hastalıkları, diyabeti, kolesterol gibi hastalıklarda yediğimiz yiyecekler hastalığı oldukça etkiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz birçok yiyecek sağlığımızı riske atıyor. Uzmanlar sıklıkla tükettiğimiz dünyanın en zararlı yiyecekleri hakkında uyarıyor.

Haber 24-04-2023 09:10

Lavabo giderine dökeceğiniz bir kaşık tuz mucizeler yaratıyor! Sonuçlarına inanamayacaksınız

Tıkanan lavabo giderleri kötü kokulara ve hijyen sorunlarına neden olabiliyor. Hem mutfak hem de banyoda istenmeyen durumlara yol açan tıkanmış lavaboları açmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Lavabo giderlerini açmak için kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız evde hazırlanan tuzlu karışım ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Kadin 17-04-2023 14:06

Uzmanı yaşlılık karşıtı 6 güzellik sırrını açıkladı! Botoks ve dolgu yaptırmadan genç görünmek mümkün

Genç görünmenin etkili yolunun yaşlılık karşıtı kremlere binlerce lira vermek veya botoks yaptırmak olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ünlülerin güzellik uzmanı kadınların daha genç gözükmesini sağlayacak ücretsiz 6 güzellik sırrını paylaştı. Bu yöntemlerle daha dinamik ve genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kadin 29-03-2023 09:35

Masum görünüşüne inanmayın! Uzmanı sandviçin ölümcül zararlarını sıraladı

Sağlıklı ve pratik olduğunu düşünerek yenilen birçok yiyecek oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Sağlıksız gıdalar denildiğinde ilk akla paketlenmiş gıdalar gelse de evde hazırlanan sandviçler de adeta zehir saçıyor. Uzmanı yenilen sandviçlerin zararlı maddelerini ve tehlikelerini tek tek sıraladı.

Haber 16-03-2023 09:17

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Günlük hayatta tüketilen birçok yiyecek sağlığı doğrudan etkisi altına alıyor. Zararlarını fark etmeden sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler tehlikeli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar her mutfakta bulunan bir baharatın aşırı tüketiminin milyonlarca kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek bu baharatın yarattığı riskler hakkında uyarıyor.

Haber 14-03-2023 10:33

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sağlıklı olduğu düşünülerek tüketilen birçok yiyeceğin oldukça zararlı etkileri bulunuyor. Her mutfakta bulunan bir baharatın çok tehlikeli durumlara sebep olduğu paylaşıldı. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu baharatın tüketimi hakkında bilinçlenmek hayati önem taşıyor.

Haber 14-03-2023 10:21

Makarna yapmak basit diyerek geçiştirmeyin! Bu hata sağlık için tehlike oluşturuyor

Makarna en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hemen hemen her gün tüketilen makarna oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlansa da makarna yaparken uygulanan bir hata sağlık için büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar makarna yaparken farkında olmadan uygulanan bu hataya karşı uyardı.

Haber 08-03-2023 17:07

Ortadoğulu kadınların şaşırtan güzellik sırları! Genç ve parlak bir cilt için...

Güzellik sırları ve bakımları ülkeden ülkeye değişim gösteriyor. Kadınlar daha bakımlı ve sağlıklı görünen saç ve cilt için çeşitli yöntemler uyguluyor. Güzellikleriyle bilinen Ortadoğulu kadınların da doğal malzemeler kullanarak yaptıkları şaşırtan güzellik sırları bulunuyor.

Kadin 28-02-2023 14:41

Prof. Dr. Canan Karatay tehlikeye karşı uyardı! Zeytini sakın böyle yemeyin! Kısırlığa yol açıyor

Kahvaltıda yediğimiz gıdalar tüm günümüzü ve sağlığımızı etkiliyor. Bu sebeple yediğimiz gıdaların sağlıklı olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen gıdaların daha sağlıklı olacağını düşünerek onlara yaptığımız işlemler oldukça riskli durumlara neden olabiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay zeytini yanlış tüketmenin kısırlığa neden olabileceğini belirterek uyardı.

Haber 28-02-2023 09:17

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Yeterli miktarda tüketmemek erken ölüm riskini %80 artırabilir

Tükettiğimiz gıdaların çok sayıda faydaları olduğu kadar zararları da bulunabiliyor. Yenilen yiyecekler kişinin yaşına ve hastalıklarına göre korkunç etkiler yaratabiliyor. Birçok uzmanın fazla tüketimde büyük tehlikeye yol açtığını belirttiği bir gıdanın az tüketilirse erken ölüm riskini %80'e kadar çıkarabileceği tespit edildi.

Haber 27-02-2023 09:12

Neden lavabo giderine bir kaşık tuz dökmeniz gerekiyor? Sonuçları oldukça şaşırtıyor

Lavabo giderleri kötü kokuları ve tıkanmalarıyla hem mutfağı hem de banyoyu olumsuz etkiliyor. Yemek artıkları, yağlar, saç ve kir gibi kalıntılar lavaboların kolayca tıkanmasına yol açıyor. Temizlik ustalarına göre lavabo sorunları için tesisatçıya para vermenize gerek yok. Peki lavabo giderine dökülen bir kaşık tuz ne işe yarıyor?

Kadin 20-02-2023 17:22

Buz tutmuş araba camını saniyeler içerisinde çözüyor! Buzlu camları anında temizleyen yöntem

Ülke genelinde artan soğuk havalar nedeniyle hem evlerde hem de araçlarda birçok problem yaşanıyor. Kışın en büyük sorunları arasında yer alan camların buzlanmasını çözmek için etkili yöntemler aranıyor. Arabanın buz tutmuş camını en hızlı şekilde çözmenin basit yolları bulunuyor.

Kadin 07-02-2023 10:30

Ahşaptaki sıcaklık lekelerini anında geçiriyor! Mobilyalarınızı yeni gibi yapacak

Mobilyalarda oluşan sıcak çay ve kahve bardak izleri kötü bir görünüme sebep oluyor. Yeni alınan mobilyalarda bile oluşabilen bu durum odanın bakımsız gözükmesine yol açıyor. Ahşap mobilyada oluşan sıcak bardak lekelerini geçirmek için aşağıdaki doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 24-01-2023 15:29

Dünyanın en zararlı yiyeceklerinden! Severek yiyoruz ama kansere yol açıyor

Severek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için büyük tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara neden olan yiyecekler hakkında araştırmalar yapıyor. Yapılan araştırmalarda özellikle son yıllarda sıklıkla tüketilen o yiyeceğin kanserle bağlantılı olabileceği bulundu. Yiyeceğin içerisinde bulunan masum sandığımız birçok gıda büyük risk oluşturuyor.

Haber 23-01-2023 14:41

Kararmış gümüşleri dakikalar içinde parlatıyor! Kararmış gümüş takıları parlatmak için...

Kadınlar kullandıkları takılarda altın ve gümüş renklerini sevenler olarak ikiye ayrılıyor. Gümüş takıları tercih edenler zaman kararan gümüşlerden şikayet ediyor. Kararmış gümüşleri parlatmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Takılarınıza zarar vermeden kararmalarını geçirmek istiyorsanız bu yönteme göz atabilirsiniz.

Kadin 22-01-2023 12:01

Gece lavabo giderine dökeceğiniz tuzun etkilerine inanamayacaksınız! Eviniz mis gibi olacak

Hem mutfak hem de banyo lavabo giderleri oldukça fazla sorunlara neden oluyor. Tesisat problemleri, yiyecek atıklarının giderlerde birikmesi ya da yemek yağlarının donarak borularda kalması tıkanmış lavabolara ve kötü kokulara sebep olabiliyor. Lavabo giderlerindeki sorunlardan kurtulmanız için etkili bir yöntem bulunuyor. Doğal yolla gider kokusundan kurtulmanız mümkün.

Kadin 22-01-2023 10:46

Mutfağın kapısından içeri sokmayın: Kalbinizi çürütüyor! Sağlığınız için en kötü yiyecekler

Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 20-01-2023 16:30

Sağlıklı diye yiyoruz ama vücudu mahvediyor! Balığın şaşırtan zararı

Severek tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Özellikle çocukların gelişimi için oldukça önemli olan balık tüketimi bazı durumlarda sağlık için çok büyük risk oluşturabiliyor. Kalp krizi ve felç riskini artıran o tehlikeli hastalığa sebep olabiliyor.

Haber 11-01-2023 09:10

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Tuz fabrikasında şoke eden keşif! Taş sandılar ama... İnsan kalbi çıktı

ABD'nin Tennessee eyaletinde, Nashville yakınlarındaki McEwen'deki Tennessee Ulaştırma Departmanı tesisindeki çalışanlar, 15 Aralık Perşembe günü şok edici bir keşif yaptılar. Tuz ambarında çalışan işçiler, soğuk hava için hazırlık yaparken hiç beklemedikleri bir şey buldular ve bir insan kalbine rastladılar.

Trend 21-12-2022 08:02

Tuzu kaçan yemeği ziyan etmeyin! Püf noktaları kullanarak yemeği kurtarın

Yemek pişirmenin kolay olduğu düşünülse de yemeğin kıvamını ve tadını, tuzunu ayarlamak oldukça zorlu olabiliyor. En ufak bir dalgınlıkta yemeğin tuzunu fazla kaçırabiliyoruz. Sıklıkla karşılan bu durum karşısında yemeğinizi çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Uygun yöntemlerle yemeği fazla kaçan tuzdan kurtarabilirsiniz.

Yemek 14-12-2022 15:41

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Derz aralarını bembeyaz yapmak için ovmanıza gerek yok! Mucizeler yaratır

Derz aralarında biriken toz ve kirler zamanla kalıntı haline gelebiliyor. Derz aralarının koyu görünümü birçok kişiyi oldukça rahatsız ediyor. Fayanslarınız temiz olsa bile derz arasının koyu görünümü pis gibi hissettiriyor. Derz araları nasıl temizlenir sorusu sıklıkla aratılıyor. Derz aralarını tertemiz yapmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 12-12-2022 10:38

Acı çekmenize gerek yok! İstenmeyen tüylerinizi doğal olarak yok edecek çözümler

İstenmeyen tüyler özellikle kadınların en rahatsız olduğu konular arasında yer alıyor. Jilet ve ağda işlemlerinden sonra hemen çıkan istenmeyen tüyler yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Özel günlerde ve tatillerde oldukça can sıkıcı olan bu durumdan kurtulmak için doğal çözümler bulunuyor. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal çözümleri arıyorsanız aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 11-12-2022 09:29

Ne kadar yıkarsam yıkayım geçiremiyorum diyorsanız bu basit yöntemi deneyin! Matlaşan bardakları parlatmak için...

Mutfakta sıklıkla kullandığımız ürünler zamanla yıpranabiliyor. Cam bardaklar en sık hasar alan mutfak ürünleri arasında yer alıyor. 'Matlaşan bardaklar nasıl parlatılır?' aratılıyor. Bakımsız ve pis görünüme sahip olan mat bardaklardan şikayetçiyseniz bu durumu önlemenin yolu basit! Mat bardakları yeni almışınız gibi pırıl pırıl yapacak yöntemi kesinlikle denemelisiniz.

Kadin 05-12-2022 10:19