HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Uludereliler pisi pisine öldü'

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere olayıyla ilgili Heron görüntülerini izledi.

'Uludereliler pisi pisine öldü'

CHP’li Levent Gök, Uludere’de 34 sivilin hayatını kaybettiği olayla ilgili “Pisi pisine öldüklerini söyleyebilirim” dedi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/jetler-Irak-sinirini-bombaladi-35-kisinin-cenazesi-topraga-veriliyor/9300/237547/)

Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Heron görüntüleri Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda izlendi.

Komisyon üyelerinden olan CHP’li Levent Gök, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 7 bin metreden çekilen görüntülerin ‘çok net’ olduğunu söyleyen Gök, “Burada çok ciddi bir ihmal olduğu görülüyor. Şahısların çıplak gözle bile kaçakçı oldukları belli oluyor, pisi pisine öldüklerini ifade edebilirim” diye konuştu.

UZMANLAR EŞLİĞİNDE İZLENDİ
Komisyon'a 3'ü Genelkurmay'dan 3'ü de Aselsan'dan olan 6 uzman eşlik etti. CHP'li Gök, açıklamasında uzmanların sorularını içtenlikle ve net bir şekilde yanıtlayarak kendilerine yardımcı olduklarını söyledi.

Gök, 3 farklı kameradan çekilen toplam 9 saatlik görüntülerle ilgili şu bilgileri verdi: "Görüntülerde köylülerin iki grup halinde oldukları görülüyor. Aralarında 600 metre mesafe var. İlk önce köye yakın olan köylüler vuruluyor. Bundan 35 dakika sonra da diğer grup vuruluyor"

Gök, köylülerin tespit edilip vurulması arasında yaklaşık 3.5 saat süre olduğunu da sözlerine ekledi.

TOPLANTIDA BÜYÜK GİZLİLİK
Heron görüntülerinin izlendiği Komisyon görüşmesinde güvenlik de üst düzeydeydi. Gazeteciler, görüntülerinin izlendiği odanın yakınına dahi yaklaştırılmazken görüntülerin izlenmesine eşlik eden teknik ekip Meclis'e gizli bir şekilde giriş çıkış yaptı.

'HERON GÖRÜNTÜLERİ YETMEZ'
Öte yandan Komisyon Başkanı Başkanı Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada Heron görüntülerinin tek başına bir anlam iade etmediğini söyledi. Üstün, "Heron görüntüleri tek başına büyük resmi görmeye yetmez. Bütün verileri değerlendirerek sonuca ulaşacağız. kamuoyu bu süreci sabırla takip etmeli ve vatandaşlarımız Meclis'e güvenmeliler" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler